såeree

god kväll!

sitter och kikar omkring på lite bloggar. alltid kul att ha en utgångspunkt, och genom kommentarer och "bevakare" klickar man sig vidare till andra spännand sidor.

Fråga mig inte varför, men ALLTID när jag läser något eller ser något på tv om någon som bor i en annan stad än eskilstuna, och sen spelar det in i den staden, blir jag helt crazy. jag blir typ "åååh, asso jag bor i eskilstuna" och känner mig på något sätt känd? haha, det är helt sjukt, men så är det...

kom in på en blogg som heter http://bobbis.devote.se/ och det var där jag läste om killen (som skriver bloggen) som har en pappa i eskilstuna. och ja, då blev jag sådär galen och uppspelt som jag förklarade tidigare.

det han skrev: 24.Bor dina föräldrar tillsammans? Nej dem skilldes när jag var väldigt liten! Bor hos min mamma här i Halmstad men hälsar på min pappa som bor i Eskilstuna!  <----- titta!

haha, nu tycker säkert de som läser det här att det är helt sjukt, och det håller jag med om, det är helt sinnes!

Aja, från det ena till det andra. Imorgon efter skolan drar jag amanda och linnea i min klass på SPFG2 ner på stan och fikar, och ska börja planera lite granna till vårat projekt. kommer bli awesome!

Ne, nu ska jag sova, kommer inte orka upp imorgon annars!



jo menne, aa, fast ne 

ännu en vecka

en vecka i  skolan har gått, och nu är vi inne på den andra. Idag började det riktiga schemat, vilket var ganska skönt faktiskt. Musiken, som jag har valt som inviduellt val, var vi bara 5 st på. Skönt ändå. ett skönt gäng.

har duschat och gjort mig klar för att lägga mig. Imorgon är det fotografering, och jag velar fortfarande, vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Det återstår att se imorgon...

Ne, nu ska jag lägga mig. Kanske ska läsa ett kapitel i engelska boken "the wave" vi fick idag? Nääh, får se om jag orkar. Kommer nog somna så fort jag lägger huvudet på kudden. "aa, fast ne" gruppen på facebook. passar in på mig.



amenee, en repris vaavavava

kallt

skoldagen är typ aas tråkig, och inlägget kommer också bli as tråkigt men men.
har precis köpt varmchoklad för både jag och maria sitter och fryser enormt mycket. fattar inte. hösten kom på en gång...

aja, kväll ska jag träna. helt ok.

snart ska vi ha någon redovisning inför klassen, yammi.

ny dag, ny klass, nya möjligheter

första dagen avklarad. Var ganska nice faktiskt. åkte in med bussen med amanda, och fick ett välkomnande med cider, och alkoholfri cider, det är viktigt att komma ihåg, säger en av våra lärare bosse!
fick lära känna nytt folk, fick nycklar, kolla schema och så vidare.
Åkte buss ner till stan med amanda, där jag träffade elin. vi solade, och åt subway. sen köpte vi även en varsin mapp med massa flikar. typ som en portmonä(?) aja, sen träffade vi markus och viktor som vi stannade och pratade med.
har tränat idag, fotboll, gick galant, suveränt faktiskt!
Nu ska jag ducha, diska, sen sova!
Imorgon blir det cykeltur till kjula med nya klassen!

ÅÅÅÅNGEST!!

i morgon börjar skolan. imorgon. kan ni fatta?! ååh, vill inte. får panik. ångest. usch! det är helt sinnes. verkligen!

har börjat städa mitt rum som börjar bli klart nu. en hel "make over" med städning, damsugning, och så vidare. Känner mig ganska stolt över mig själv må jag säga. Eller aa, egentligen är det inte något att vara stolt över. kan väl säga att det är pappa som tvingat mig till det, efter att det har sett ut som en svinstia ett bra tag!

Känns ändå ganska bra, städar på något sätt ut min ilska. min ångest.

Ska lägga mig skapligt tidigt idag, för att kunna vara vaken när elin kommer hem från grekland den skitungen. har saknat dig din lilla sprutgrädde! Hon kommer hem tidigt imorgon bitti, så förmoligen kommer hon väl vara som en zombie, en brun zombie. Tur att första skoldagen bara består av att få busskort, uppropp, och schema. Det är verkligen tur. Och då tänker jag bara inte på elin som varit i värmen en vecka, utan för alla.

Efter upproppet i skolan imorgon blir det en mysig dag med elin, ska ner på stan och ta det lite lugnt sådär. En perfekt första skoldag!

Ne, nu ska jag fortsätta med mitt rum. Sen ska jag göra mig lite fräsch genom att ta en lång varm dusch och sen blir det nog nästan sängen på en gång. Känner att det behövs, yes!

see yoou!



alla kusiner (utom Linn) samlade framför midsommarstången

Tyskland & Italien Resa 2010




åkte till tyskland och vidare till italien med min orkestergrupp eskilstuna gardet i ca 2 veckor. bussturen var inte det roligaste, men det funkade eftersom det fanns massa trevliga människor på bussen som kunde underhålla, och vi kollade även på massa filmer, så tiden gick snabbare än jag trodde den skulle göra. När vi kom fram till tyskland blev det att vänta på att vi skulle få våra hotetll nyklar. och såklart har det blivit något fel med bokningen så alla får inte plats på samma hotell. Jag och Emma (som jag skulle dela rum med) fick bo på ett annat. Fast det gjorde oss faktiskt ingenting, som det visade sig att vårat var finare. Och när vi ändå var kvar på hotellet där de mesta andra bodde på kvällarna så gjorde det ingenting när man bara gick till hotellet på andra sidan gatan och sov.

När vi hade fått nyklarna åt vi frukost, eftersom vi kom dit väligt tidigt. fick slappa på rummet och gå omkring på stan om man ville det. Jag inskaffade mig ett par sandaler.

 

kom tillbaka till hotellet, och bara slappade. dagen efter var det konsert igen i någon annan stad i ösregn. lunch på en pizzeria, blev försenade och alla i gardet fick vänta på mig och emma för att vi hade otur att han vi skulle betala till inte kunde engelska. "we want to pay the bill" "eeh?" aa, så gick det till. och vi fick vänta på våra simpla pizzor i 45 minuter. det tycker inte jag är okej!

3 dagar gick i Tyskland och eftersom vi var i södra delen av tyskland och skulle till Norra delen av italien så tog det bara några timmar att komma fram vilket var väldigt skönt! vi virrade omkring bland bergen, i Garda sjön där vi skulle stanna drygt en vecka. när vi kommer fram väntar vi på nyklar och får sedan skynda oss att ta på oss kläder för vi skulle spela för de andra som bodde på hotellet vid det höga berget med utsikt mot gardasjön.

Blev mat, 3 rätters varje dag. fast alltid pasta till förrät som man tillslut faktiskt tröttnade på. Men ååh så gott det var! om man ska äta pasta så måste man faktiskt göra det i italien. glöm ica's pasta, italiens är tusen gånger bättre! huvudrätten blev dock också vändigt ofta den samma. kött och potaits. fast inland blev det kokt och ibland stuvad potaits?! aja...tur att man hade köpt frukt och energibars till rummet så att man inte behövde lägga sig hungrig iallafall.

vi åkte till Vanezia, och spelade i hettan en dag, där jag faktiskt svimmade när vi stod och spelade i stekande sol i våra ull uniformer. fick sitta och hämta andan med massa vatten. Efter några dagar förstod vi faktiskt att det är riktigt viktigt att man dricker. eftersom att vi åt sent på dagarna och inte fick i oss tillräckligt med näring var det extra noga med att man drack liter vis med vatten när man skulle spela i den varma solen. Dextrosol eller annat vättske erkättande var också väldigt viktigt att man hade till hands.


uttsikt från hotellet ut mot gardasjön


i venezia




i venezia - dags att leta matställe


i venezia - glassen var helt underbar!


i venezia - som sagt, underbar!


i venezia - vatten o en liten fågel


i venezia - underbart

oturligt nog blåste det upp till storm när vi hade spelat i gastande sol. Lite tråkigt, hade vart bättre om det blåste när vi spelade och var fint när vi fick egen tid. men vädret kan man ju faktiskt inte göra något åt.



i venezia - storm


i venezia - man ser på träden att det blåste riktigt ordentligt.

 
väska jag köpte i en liten butik i venezia

när vi kom tillbaka till hotellet på berget blev det någon spelning på stan och sedan den vanliga trerättes middagen.

dagar framöver var ungefär likadana. åkte någonstan och spelade sen åkte man hem, åt, umgicks och gick och lade sig sent på kvällen.

en dag åkte vi in till venedig. Det var först prat om att vi inte skulle åka in dit, men så blev det iallafall, vilket jag var riktigt glad över. jag var riktigt uppspelt och såg verkligen framemot att se "staden av vatten" bara att sitta i båten och se fantastika byggnader var en upplevelse, men snart skulle vi kliva i land i venedig.


påväg i båt till venedig. haha, jag och emma


i venedig - gondoler


i venedig - broar


i venedig


i venedig


i venedig - dags att köpa maskar


i venedig - Li med en mask

Var i venedig i några timmar, och mer än så behövde man faktiskt inte. det var byggnader och vatten överallt. Visst det vet en uppelevelse, men man hade inte haft ork att vara där en hel dag.

En dag åkte vi bara till ett köpcentrum där vi skulle spela. när vi kommer fram - ösregn! fick springa som galningar, vattenpölar överallt. Jag hade sandaler och vattnet klibbade fast mina kläder så att det var svårt att gå. Frisyren som man hade fixat någotlunda var helt förstört. Usch vilket väder. Spelningen blev inställd, så nu hade vi flera timmar att bara gå och strosa i affärer, äta mat och bara ta det lugnt!


dags för mat. Alla restauranger var fulla så vi hade inget val. vi gick till en mataffär som var inne i köpcentrumet och handlade mackor och dricka. Problemet var bara att det var "betala-själv" automater. Och såklart stod det på italienska. Sicken otur att man inte kunde det språket. Nu var alltså engelska och spanska inte till någon nytta.
Det roliga var ju att när det bara var någon kvar i vårat såkallade "gäng" visade en som jobbade i butiken hur man kunde byta språk. Ganska skrattretande faktiskt.


emma var nöjd över sitt mack inköp.


mina mini mackor. vad kan de ha varit, 7x3 cm...jag som var vrålhungrig!
Goda var de iallafall, jag ska inte klada. parmaskinka. lovely!


här satt vi, och åt våra mackor

När vi sedan gick omkring och fick shoppa lite eller fönsterhandla, hittade jag 3 saker:

 
tröja från "pull and bear"

 
 
jacka från "zara"

köpte även en grön stickad tröja från "pimkie" men den är hos mamma, alltså inget kort på den.

sista dagen åkte vi till ett lek land som heter "gardaland" det var grymt roligt, och massa roliga karuseller och aktiviteter gjorde vi!


gardaland - inträdes biljett


gardaland - någonstans i denna karusell sitter jag
foto - emma


gardaland - dags att åka den blåa karusellen som man ser bakom träden.


gardaland - jag ljuger om jag säger att den var tråkig. roligaste jag åkt tror jag!
i loparna var man alltså upp och ner. ser ni? två stycken loopar efter varandra också, ååh, så kul!


"aaaah, vi står i kö till en häftig karusell, wiihoo"


gardaland - mammut, som det var alldeles för lång kö till, rackarns!


gardaland - dags att åka lisebergs "colorado"
hmm...fin min jag gör...


gardaland - "colorado" kommer dock inte ihåg vad den hette i italien, men kallar den för colorado!


colorado, inte sant?


den här karusellen ger mig dåliga minnen. vi stod i kö till en awesome karusell med värsta vattenfallet och allt. Kön stannar upp, väntar 5, 10, 15, 20 min men kön rör sig inte. vi säger att vi väntar 5 min till, har den inte flyttat sig så går vi. den rör sig inte, vi går ut från kön. såklart börjar kön röra sig när siste man har gått ut från ledet! Vi bestämmde oss dock för att gå vidare och strunta i karusellen, *snyft*


emma och jag ville se svampbob i 4D, medans de andra i våran grupp ville gå något spökhus. gruppen splittrades då, men jag tycker att vi tog rätt beslut, det var otroligt spännande att sitta där, få vatten sprutande i ansiktet och följa med stolens rörelse. ett minis dock var ju att de pratade italienska...


avslutar med en bild på de härliga personer som jag umgicks med på resan. Helt otroligt vad roligt vi hade, och jag som aldrig hade pratat med någon av dom, förutom emma. Okej, jag ska inte överdriva. Ett hej då och då, men inte mer än så. Riktigt roligt hade vi!

Vill säga grattis om det är någon som faktiskt har orkat läsa allt.

mer bilder och info om resan kommer senare

heldag i stockholm igår, idag huvudvärk

sitter hemma hos annnica, sleepade här i natt. martin kom nyss och snart kommer även robin.

Igår var jag i stockholm och shoppade upp för nästan alla sedlar jag äger... eller aa, ägde.
Blidde skor, tröjor, byxor och ett par shorts på rea! det gillar vi.
Blev bara enkel lunch på mc donalds och sedan fika med american cookie glass. det satt fint kan jag säga, men det var väldigt mättande!

Vi satte oss på stan och bara vilade och då var det en filminspelning där?! aja, typ någon tant som skulle tända en cigg, och sen kastade någon vatten på henne, och sen kom det en gris. och jag vet inte vad. iallafall. skulle ha tagit 18 tåget hem, men var så trötta, och det gick ett tåg strax efter 17, så det var ju toppen!

mi madre ringde även och frågade om jag åkte till stocholm vilket jag gjorde. Hon var där på kurs med jobbet, så hon kom till station och träffade lilla mig! det var kul. puss på världens bästa mamma.

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, och annica med. Fattar inte vad vi gjort...

träning i kväll, hoppas det blir kul. har som sagt inte tränat på 3 veckor nu.

Ne, nu säger mitt huvud stopp, så det är dags att avsluta.

hejss

trevlig dag

skrev i mitt förra inlägg att jag måste njuta av sista veckan i "frihet" och det är precis vad jag faktiskt ska göra. imorgon åker jag förmodligen till stockholm med fina vänner och shoppat loss till skolstarten. Alla pengar som jag fick när jag fyllde känner jag att jag kommer bli av med. Jag har tänkt om, jag skulle ha lagt det på en mobil, men känner i efterhand att det känns såå onödigt att lägga flera tusen på en mobil. Visst, de nya funktionerna och nya mobilerna lockar, jo, jag vet. Men jag har klarat mig med skrutt låne mobilen i ett halvår nu, utan de "häftiga funktionerna" så jag borde klara mig med att köpa en inte så lika häftig och ny mobil. Känns bättre att lägga ner pengar på saker som jag faktiskt vill ha, och som jag kan använda på ett bättre sätt.

Martin och annica var nyss här och gjorde min tråkiga dag lite roligare. aa, vi gjorde inte mycket men att bara ha sällskap gör allt mycket roligare. vi pratade massor, och spelade spel. haha, kort och skippo, tummen upp på det. Annica och martin åkte nyss för de skulle på andra "ärenden". Annica ska spela match, klockan 7 på Ip med mitt kära lag, och martin skulle till någon annan polare!

Jag ska snart äta, och sen får jag se om jag orkar ta mig upp och kolla på när mina teammates spelar match. Vore ganska kul att se spelet från ett annat öga än när man spelar själv. Men får se. Efter matchen iallafall åker jag nog ner med annica o martin och badar. Vädret är inte så bra, men det är varmt och kvaft, så det skulle sitta fint med ett bad. Vet dock inte om det är så bra eftersom jag fortfarande hostar och går på medicin, men det skulle vara skönt att svalka sig i ett härligt dopp i borsökna sjön!

bara en vecka kvar...PANIK!

god morgon, eller god middag kanske man ska säga vid denna tidpunkt.

Nu är det bara en vecka kvar till skolklockorna ringer... åh, vill inte. blir deprimerad så fort jag tänker på det. Vill verkligen inte börja skolan och det är det nog många som håller med mig om. Visst, jag ska börja ny klass nu till 2an, kanske lite spännande... fast ne. Klassen känns sämst, och att gå upp tidigt och de långa skoldagarna gör ju inte en mer motiverad precis...och plugget ska vi inte snacka om.

Jag ska iallafall njuta av den sista veckan i "frihet". Kan förhoppningsvis börja träna på onsdag, vilket ska bli jätte kul efter 3 veckor av förkyldning, hosta och sjukdom. Sen kan man ju bara hoppas på bra väder, och att hitta på skojiga saker.

Ne, nu kom annica så ska väl hitta på något skoj med henne. fast det gör vi nästan alltid så det blir nog inget problem!

Ha en bra sista vecka innan skola nu alla som läser detta! hejsvejs

hos robin

Heeej!
sitter hos robin med annica. ganska nice.

hostmedicin och golfbana, 52x3

hallå!
bloggen går sådär va, eller vad säger man.
denna vecka har jag haft lite för mig, eller aa, mycket för mig, så det har självklart fått gått före bloggandet.
Ida har varit uppe i eskilstuna några dagar. Inte träffat henne sedan hösten 2008, så det var ju spännande. gjorde dock inte så mycket. Tog det ganska lugnt, cyklade hit och dit på våra utflyckter genom stora e-tuna, åt på mc donalds på västerleden. gick promenader och så.

Har även varit riktigt förkyld i 2 veckor nu, så har inte kunnat träna, vilket är riktigt tråkigt. är så sugen på att sparka boll, och så kan man inte det för att man är förkyld! är inte det typiskt.... hostandet är det värsta och det är många nätter som jag inte har sovit ett smack för att jag har hostat så mycket. Tar medicin, 2 faktiskt... men vet inte om de gör någon större förbättring...men får hoppas på det så att man kanske kan börja träna nästa vecka igen!

För att komma till nuet, idag var jag mamma och mathias i ekängen och spelade minigolf. det var riktigt kul! jag började bra, fick 2-3 slag på alla hål tills vi kom till kanske hål 10, då det gick upp och ner. Några spikar men även en fullpoängare, vilket i golf inte är bra. Det roliga var att vi alla tre slutade på samma resultat, 52 poäng, vilket vi alla blev nöjda med, och det bästa var ju att det inte blev något gnäll eller bråk om vem som vann då alla kom på samma plats.

Mathias blev dock inte nöjd, och fick för sig att jag hade räknat fel. Så i bilen påväg hem räknade han om ett antal gånger, någon gång fick han 54 och en annan 50. men slutligen efter att han knappat in på miniräknar funktionen på mobilen och jag sagt siffrorna så kom vi fram till att alla hade fått 52 poäng.

Nu sitter jag i soffan, helt svettig av den fuktiga luften. så kvaft! mamma står i köket och fixar mat, ska bli mums med lite food! 2 ½ man är på tv också, och har även kollat på lite höstkläder på nätet. Kan ärligt säga att jag längtar lite granna till de mysiga koftorna och varma brasor med en kopp varm choklad.mmm, hösten är inte helt fel faktiskt!

om ni nu undrar varför jag gör linjer efter varje stycke är det för att det, på något konstigt sätt, inte går att göra stycken på mammas dator...
haha, gjorde en "fin mössa" av ett förstort byxben, från byxor från monki
rea för 20 kr som jag sedan gjorde ett par shorts av. vilket fynd!

bilder



bilder























































kräft-mums

sitter hemma och kollar på tv med mathias och pappa. Är inget kul på tv, så blir mest att kolla runt på datan. Hostmedicin tog jag nyss, men jag tycler inte att den hjälper så mycket. väldigt jobbigt att hosta hela tiden. det är en sådan rethosta, så det kliar i halsen och ibland får jag hostattacker så det känns som jag ska spy, och ibland får jag även kvälningar. det är inte kul....

God kvällsmat fick vi hemma hos pappa iallafall! Mathias pappa och Andreas, en kompis till Mathias, var ute på landet några dagar den här veckan då jag var hemma själv med kompisar. De kom hem med massa kräftor som pappa nu har tillagat! Hur gott som hellst! Han är så bra på att koka kräftor, man kan inte ens jämföra med köpta! 

Så det blev iallafall goda kräftor, västerbottenpaj, som jag dock inte tycker om, och gott bröd. mums!

En annan rolig sak som jag ska berätta är att Ida nu har beställt tågbiljetter, så på söndag kommer hon upp till Eskilstuna för att leka med mig och mina vänner i två dagar. Vi kommer få jätte kul! Vet ännu inte vad vi ska göra, men ska förmodligen visa henne runt i Eskilstuna, och sen blir det nog bara att ta det lugnt, åka till stan, vara med vänner, och bara ha det skoj!

Skulle ha åkt till landet imorgon över dagen, men det blir det inget av. Så om det är bra väder går jag nog ut och solar, annars ska jag städa mitt rum som det inte blev av idag. Och sen ska jag och pappa åka och kolla på mobil till mig.

Hoppas att min förkyldning snart går över. Är såå tråkigt och jobbigt att hosta hela tiden, man hör ju knappt vad jag säger!

nedan kommer lite bilder från idag, på kräftorna












myskväll

sitter hos freja och har det mys.
vi har laddat upp kvällen med massa gott och bra filmer!
haha, det roligaste hände på konsum. då jag skulle betala för filmerna och hon i kassan sa att jag skulle säga postnummret. haha men jag glömde vad det var? :o jag ba, 36... ne.... 62.... eh, hahahah vänta....

tillslut efter typ 5 min kom jag på vad det var. snacka om hjärnsläpp! kul var det iallafall!

nu har vi precis tagit på oss myskläder och sitter i frejas "sköna" soffa och kollar på flickan. kollade nyss på solstorm som visades på 4an. men nu blir det hyrfilmer. efter denna blir det alice i underlandet.

nu ska vi ha det nicccccce

en helg på landet

hemma från en natt på landet. Jag skulle hem för att träffa robin martin och annica. Och bäst var nog det, har blivit så fruktansvärt förkyld... så pappa och mathias åkte med hem, samt alla släktingar som var där.

Firade mig även vid sommarstugan, så det blev tårta, "det kanske låter gott"

Nu är jag hemma, förkyld och trött.

Imorgon ska jag va med freja och på tisdag med elin. vi ska nörda sims! hihi

ne, nu ska jag vara social med de andra.

tjoheeej

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0