Sista dagen på året, 2011

Trots att jag även gick ner till mamma och försökte sova bredvid henne, somnade jag inte...
Gick och tog ett äpple, och somnade när det var uppätet. Så, till nästa gång tar jag och äter ett äpple på en gång. Nya sovproblem-maten.

Nu har jag börjar fixa mig, och är nog snart klar. Blir en svart klänning, vart ögon, röda naglar och likaså läppar.

Gott nytt på er alla. Detta kan bli det sista inlägget jag gör år 2011!

Höra nästa år, eller i principen, imorgon!

Sovproblem

Jodåsåatttt, det är ju skönt när man kan sova osv...:)

Stan

God morgon!
Vaknade klockan 13. 13!!!!

Nu har jag städar mitt rum och gjort mig i ordning. Nyss ringde Amanda. Hon ska komma hit och hämta sin väska från i onsdags. Sen ska vi ner till stan!

Ha en fin nästsista dag på året!

Bett

I några dagar har jag jämnt att det har svidit/kliat på min underarm. Ja har inte tänkt så mycket mer på det, men under dessa dagar har det vara blivit större och större. Idag när jag stod och sminkade mig, såg jag till min förskräckelse att bettet blivit enormt!

Vet inte vad jag ska ta mig till! Någon som haft något liknande? Börjar bli lite nervös faktiskt...

bättre förr

insperationen, vart har du tagit vägen?
Känner att jag, för var dag som går, tappar mer och mer av min påhittighet, för tro det eller ej, men jag har faktiskt en gång varit ganska påhittig, kreativ och fantasifull. Tyvärr försvinner den egenskapen mer och mer med tiden. Jag känner liksom att jag vill göra något, men vad?
Detta slog mig alldeles nyss, när en kontakt som jag började prata med i söndags när jag var ute och partajade på blå.
- "det känns som att man inte har något att göra om man inte festar..."
- "så sant, så sant.."
- "det var så mycket roligare som barn"
- "jo, det var nog det."

det största problemet med mig, är nog att jag inners inne har kvar insperationen, kreativiteten och fantasin, jag har bara inte orken att ta fram den. Idag tillexempel. jag vaknade klockan 12, åt frukost vid 13, och har gått omkring i morgonrock och tofflor hela dagen. Jag känner att jag vill göra något, men orkar helt enkelt inte. Känns som att jag kommer vara den första människan på jorden som tar pension vid 18 års ålder...
här var man ju då lite mindre, och yngre.
kanske ska ta fram flöjten och spela lite?
"ne, fast orken finns ju inte", sa ju det.

Dagmar

Blåser lite (läs mycket) storm ute. Fröken Dagmar har kommit till värmer land och vår stad.

Ska försöka sova. Himla storm...

Gardethatt, jodå!

Klart!

Dammsuga, plocka undan, damma, skura, dammsuga igen. Allt detta har jag gjort denna morgon, och rummet är som nytt! Har nog ALDRIG haft det såhär städat!

Nyss vaknade bror min, så nu ska vi äta frukost. Sen ska vi ta oss ner på stan med mamma och kolla på de sista julklapparna.

Dan före doppardan är det idag. Så julfint har jag fått det!

Kan dock säga att det inte alls känna som jul imorgon. Jag har inte den där "julstämningen" som jag brukar ha. Då man är nervös när man lägger sig på kvällen den 23 och går och längtar tills man får öppna alla paket. Det kan ju dock vara för att jag blivit liiiite äldre ny också..

Min kusin Emma fyller föresten 20 år idag! Så ska åka till henne ikväll för att gratta henne! Grattis Emma!

Nu ska jag äta frukost och göra mig i ordning för en runda på stan.

naturellt vs make up


naturellt



make up

sitter och kollar på "ensam hemma", som visas varje år. trots att filmen är gammal, uttjatad och förutsägbar, är den ganska mysig. snart kommer pappa hem och lagar mat efte en promenad med Åsa. Sen blir det nästan att börja festfixa sig inför kvällen. längtar!

Bildbomb Julen 2011


































Några bilder från igår. Hade det supermysigt och hoppas att alla Ni andra med hade en toppen jul!

GOD JUL 2011

Igår var det den årligt julafton, vilket jag anser vara en av de mysigare stunerna på året. Man besöker sina nära och kära, äter god mat och får fina presenter.



Iår var det dock en av de stressigare julafon jag vart med om. Med tanke på att jag satt uppe så länge och gick och lade mig så sent som 6.30 på julaftonsmorgonen, sov jag bara 4 timmar och var däför väldigt trött. Tog en snabbdusch, gjorde mig i ordning och sedan kom Åsa, pappas tjej, och hennes barn till oss och åt gröt som pappa hade gjort samt julskinka och bröd. efter det var det lite julklappsöppning och jag fick världens sötaste pyjamas samt toffor av Åsa och hennes barn. SÅÅÅ mysiga! Sedan blev det lite lek och bus innan de drog vidare till Åsas släkt och vi till pappas.


Vid 14.00 var vi hos Tina och Åke, där vi skulle fira jul med pappas släkt. Mat förberedes och lek och bus med Ebba och Erik. När sedan resten av släkten på pappas sida landat hos Tina och Åke, var det dags att sätta på Tv, det var ju förtusan dags att kolla på Kalle Ankas Jul. När det var i princip 10 minuter kvar på Kalle Ankas Jul, knackade  det på dörren. Det var tomten. Ebba och Erik blev extas. Erik som är 13 och Ebba som är 10, säger att de inte trot på tomten, men efter gårdagens uppträdande angående tomten tror jag nästan att de tror att tomten existerar.


Julklappar delades ut och jag och min bror Mathias fick öppna våra paket, med tanke på att vi strax skulle lämna Tina och Åke och resten av släkten för att åka och fira med mammas släkt. Fick ett par mysiga tofflor även här, en bärbar telefonladdare, smycken och en "schwarzkopt professional" hårtork. Även min bror och pappa öppnade sina paket och blev mer än glada.


Därefter blev det en snabb jullunch som bestod av det gamla vanliga, potatis, kötbullar, prinskorv, jansons frestelse, lax, ägg osv. Till jullunchen lekte vi även viskeleken, vilket vet en succé. Alla tyckte det var så kul!


Sedan fick jag och Mathias tacka för oss och jag tog bilen hem till Anders, Maria och Wilmer, där vi skulle fira jul med mammas släkt.


De hade redan börjat äta, så det var bara att sätta sig vid yttligare ett julbord. Trots att magen sa ifrån, tog jag beslutsamt några ynka köttbullar, som mormor tillagat med kärlek. Mormors köttbullar är utan tvekan det bästa på julbordet!


Sedan blev det lite lek med Wilmer och strax därefter kom tomten på besök. Wilmer, som bara är 2 år gammal, reagerade på det sätt som vi räknat med, han blev rädd och höll sig nära sin mamma Maria hela tiden.


När julklappsutdelningen var klar både från tomten och de som låg under granen var det julklappsöppning. Jag fick smycken, två tider för spa, pengar, mobilskal, smink, kläder, parfym, grejer från "the body shop" och lite annat småt och gott. Julen var mer än lyckad.


Det var vid den här punkten som jag började känna av min trötthet. ögonen fladdrade mellan att vara vaken och sova lite när som. Trots det började vi dansa runt sofforna i ring och Wilmer skrattade som aldrig förr! Han är så söt, så vet inte vart jag ska ta vägen!


Snart var det dags för vår lilla charmör att lägga sig, och då beslutade jag, Mathias och mamma att strax åka hem. Jag körde hem mamma till sig, sa hejdå och sedan åkte jag och Mathias hem till pappa. VI hann bara vara hemma i 5minuter innan pappa kom hem. Familjen var samlad igen!


Trots att min jul de senaste 5 åren blivit lite väl stressiga, med tanke på att mina föräldrar inte längre bor tillsammans, så var detta en av de bästa jularna. Glada miner, fina presenter och underbara familjer. För jag har ju ändå turen att ha de två bästa familjerna i hela världen ♥





Det kommer komma ett helt inlägg med bilder från julen, men har inte hunnit redigera de än. SÅ bjuder på en bild på granen med lite paket under som jag tog hos Tina och Åke igår, som är oredigerad.

Bas-städning

Nu har jag plockat undan ALLT från golvet och hängt in kläder på rätt ställe. Damsugningen och den riktiga städningen får vänta tills imorgon. Åsa och pappa la sig precis, så vill inte väcka de. Är dock skönt att jag med kan lägga mig. Hade inte orkat städa...

Det som är bra med städning utöver att det blir fint, är att man hittar på ganska saker. Hittade min rosa peaktröja hängandes i min 4e garderob, som jag aldrig öppnar. Gud så skön den är! Hade helt glömt bort den. Love. Dotter i den nu och är kär, typ.

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i sängs. Imorgon blir det sista julrycket för att leta på de sista julklapparna med bror min.

Sov sött små barn.

Hyfsat undanplockat rum och lilla jag i min kärlek.

Jullov

Nu är lovet här, som vi väntat!

Kom precis ut från duschen och kommer in, på ett sätt, i en ny värld. Soptippen kallas den världen. Fattar inte hur ett rum kan bli så stökigt på mindre än en vecka...

Nu blir det att städa, plocka undan, damma och dammsuga. Hela baletten!

Så imorgon när jag vaknar, vaknar jag upp till en ny värld. Himlariket, typ.

Snart lov

Går nu och lägger mig efter att ha haft pratat med baggebröder i timmar. Mysigt!

Nu blir det att sova, och imorgon är det avslutning!

Jag från idag
(har dock gjort in bilden, det blåa är egentligen rosa)

Äntligen! Vackert

Städning & plugg

Har precis städat mitt rum, så ny sla jag plugga lite innan vi får besök. Har 5 uppsatser till nästa vecka så måste göra det!

Sen är det snart jullov!!!

Klippklipp

Drar iväg och klipper mig. Funderar på att klippa kort, kortare iallafall.

Så här ser det ut nu, så lägger upp en bild på resultatet sedan.

Räcker sig en bra bit ner på ryggen. Och snart är det borta.

Snart kommer pappa och hämtar mig.

Puss

Amanda Mänty

 
"grattis gulleplutt.
du luktar alltid prutt.

trots det så tycker jag om dej
du är min favorit tjej
...
Imorgon kör vi som aldrig förr
så fort vi kommer ut från våran dörr

God jul och gott nytt år
grattis som fan, för du fyller ju 18år

Pusspuss min kissemiss ♥" - var meddelandet jag skrev till dig, min fina vän.

Trots att det bara är drygt ett år vi känt varandra, så är du en del av mitt liv. det faktiskt är så.
Du är den skönaste av de skönaste, du är helt underbar!

Det skönaste var när du ringde mig, en dag i maj, och frågade om jag ville med dig till peace and love. Vi hade setts en gång, möjligtvist två, men det var det enda. Tillsammans åkte vi dit, och hade det så förbaskat kul. jag kan lova att det inte hade blivit samma sak utan dig. För en sak är ju säker, jag hade inte åkt dit utan dig.

Det är svårt att göra en text personlig, med tanke på att när man skriver om någon så blir det oftast att alla skriver samma sak. "jag älskar dig", "du är bäst", "ingen jag utan dig", ja, du förstår.

Jag kan nog inte heller göra texten personlig, men jag hoppas att du kan se denna text som personlig, för dig.

För mig är du en av de bästa och med dig har jag inte en tråkig stunnd. Det är så sjukt att vi bara kan sitta helt tysta, men ändå förså vad den andra tänker på. vad den andra menar.

Jag trodde inte att man kunde hitta en vän som speglade sig in i ens liv så bra, som du gör. jag är så otroligt lyckligt lottad som får vara en del av ditt liv.

tycker så mycket om dig, min sötpotatis.

hoppas din dag blir fantastisk och att vi i den kommande tiden kommer ha det lika skoj som vi redan haft.

många pussilipussar till dig, min stjärna.









du är så otroligt bra, vi är så otroligt bra.

grattis igen, världens bästa amanda ♥

love you

folosofi. psykologi. flummiga ämnen, som jag, personligen, tycker om, i vanliga fall. Men idag, usch! ska bli så skönt att filosofin-kursen tar slut nu till slutet av året. Tyvärr forstätter kursen i psykologi. Läraren, mmmmm, älskar henne ♥. FUCK NOOOOOOOOOO!

Nu ska jag göra en kompliterande uppift om de olika perspekriven för att jag ska lära mig om de. "eeeh", som min mamma inte skulle gilla om jag sa till henne, "jag kommer inte lära mig något av att skriva en uppgift som jag redan skrivit en gång". Helt seriöst, fattar inte poängen med att skriva samma sak en gång till som jag redan skrivit en gång. JO, för lilla anna tror att man lär sig något bara för att man skriver om det. Så kanske det är för dig, lille vän, men inte för mig.

herregud. lilla lärarinnan. du är sämst

wake up

sitter i skolan med maria och är lite smått förbannad på saker som hänt.

längtar förbaskat mycket till studentfesten på onsdag. ska köra som aldrig förr.

var bara det jag skulle säga.

hejdå för fan.

ps. three days grace är kärlek ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Västerås

Var med min kära mamma i Västerås i fredags. Kom upp dit vid 11 och gick runt på erikslund. Sen åt vi köttbullar på Ikea till lunch.

Köpte ett par partypjöck på city bird.
13 cm klack, så nu jävlar kommer jag inte vara kortast på dansgolvet längre!

Mammsen köpte även 2 klänningar och ett par byxor till moi för någon dag sedan, så lite nytt i garderoben har jag införskaffat.

Nu ska jag ta en dusch och sedan plugga lite filosofi. Har tydligen muntligt prov imorgon. Wooopsiii

Bild på skoooorna

Bowlingkväll

Blev en skön kväll igår.
Åkte till Daniel och kollade film. Trodde jag tappat bort vitt körkort, ringde och gjorde hysteri hos alla släktingar i princip. Gråter och dannelilla hittar kortet mellan två sedlar i min plånka. Lättnad!

Körde sedan till tobbe i Slagsta och lagade tacos med Markus, Denise och Tobbe.

Sedan kom även Elin och vi åkte ner till stan och körde bowling. Som vanligt förlorade jag...

Åkte hem till Tobbe igen och kollade film, fast jag sov hela filmen...

Vid 01.30 åkte och hämtade upp casper och körde hem honom till borsökna.

När jag kom hem somnade jag i princip direkt.

Är hemma själv för tillfället, så rock spelas högt i rummet. Städning och plugg står på schemat. As kul söndag...

En liten bild från Eskilstuna kurren, från bowlingen.

Puss

Lördag lunch

Hej!

Står i köket medan min pappa lagar lunch och sjunget "vilken underbar morgon". Jodåsåatt..,

Jag just nu

Heldag i västerås

Gud vad man känner sig vältränad när man har träningsvärk i armarna, efter att ha gjort TRE armhävningar på uppvärmningen på skolidrotten. Sjukt ju!

Bara för det, fick jag lust att lägga mig på golvet och göra situps till klockan 8. Ska nog bannemig göra det. Lite träning såhär på morgonkvisten innan jag ska skriva klart min hälsodagbok och sedan åka till Västerås med mamma, för en heldag bestående av shopping! Love u mum!

Nu ska jag träna. Hejs!

Wohoo, grym jag är på temple run :pppppp

Projektredovisning

Sitter nu på bussen nu som ska ta mig till skolan. Ska ha uf, med min kompanjon Maria. Sen blir det att i princip träna på projektet resten av dagen, med tanke på att det är Projektredovisning.

De svarta byxorna är på, likaså den svarta skjortan och tröjan, skorna och ringen. Körde även på maskara idag. Har nästan aldrig det i skolan, men idag fick det bli så. Helsvart dag.

Efter skolan blir det jobb, men innan det ska jag nog ner till stan för att köpa biljett till studentfesten nästa vecka. Längtar!

Gamla tider

Tja!

långtråkig dag i skolan och likaså på jobbet. Blev något sålt, ja. Fast, blev något sålt för mig, nej.

Nu ligger jag och halvsover och funderar på att lägga mig redan nu. Är så förbannat trött nu för tiden. Måste vara mörkret som visar sig morgon och kväll. Känns som att vi lever under ständigt mörker dessa perioder på året. Är aldrig ljust, och det sörjer jag för.

Denna kväll fick en filt och ett stort glas oboy vara mina vänner. Projektpappret hälsade även på ett slag. Imorgon är den stora redovisningen, som är på hemlig plats, för hemligt folk. Jag tror dock att den kommer hålla hus i skolans aula, för klasskamraterna och de ynka, få, stackare som vill se detta. Plågsamt skulle jag tycka.

Innan jag avslutar detta inlägg, ska jag visa en bild, från 2008, när jag var i Paris med min mamma och bror för att hälsa på mina sysslingar (som är med på bilden).

Herregud så jag klädde mig! Ser ju ut som en **** nästan. Gud! Det var under min så kallade "jag-har-inte-hittat-mig-själv-än" period. Fjortis så det skriker om det.

Leggings, tröja som inte ens sträcker sig ner över rumpan, "klack"skor och höga strumpor under. Tyckte verkligen att jag var grymt snygg där. Eller ah, lekte snygg. Typ, ville vara "cool". Haha, skrattretande. Tur att man har växt ifrån dessa fasoner.

Årets första snö

Skönt

Lättnaden att aldrig mer behöva läsa dessa böcker mer!

Lättnad

Idag är det en sådan dag, då man ärlige extra glad. Det är en dag, då saker liksom släpps från bröstet. Man känner sig liksom 1000 ton lättare och det känns lättare att andas. Den 1/12 2011 klockan 9,23 var dagen då det, med stora gröna bokstäver, stod att jag klarat mitt körkort.

Lyckan är obeskrivlig, känns som att jag drömmer. Jag har mänga gånger, efter misslyckande resultat, tänkt att ge upp. Första gången gick inte, andra gången gick inte och likaså tredje. Jag trodde på uttrycket "tredje gången gillt". Men icke. Från och med denna gång, kommer jag att se upp till ett annat uttryck "fjärde gången gillt"

När jag ringt i princip alla släktingar kändes det som, gick jag till skolan. Tog bussen ner till jobbet, tog bussen hem från jobbet. Åt mat hemma, och tog sedan BILEN, SJÄLV, till hammar, där bea och Robin var. Kollade tv, och vid elva körde jag,till omväxling, hem Robin.

Nu är jag hemma, dricker oboy (kvälls rutin) och har ett stort leende på läpparna. Är så glad!

Imorgon blir det att gå upp tidigt. Klockan 8.15 åker bussen från skolan, till Stockholm och SACOmässan, som tydligen inte är något bra att förvänta sig. Aja, "det blir vad man gör det till". Har jag gjort något bra idag, så kan jag lika gärna fortsätta på det spåret.

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0