kalasfirande för lilla mig

gårdagen blev inte som planerad, men vad gör väl det!?

direkt när familjen vaknade igår börjades det fixa och dona inför kvällen. mat skulle lagas och fika skulle bakas. åka en sväng till borsökna för att hämta möbler hann vi även med. dukat och klart. fint!

vid 5 började folket ramla in, och pappa åsa och hennes barn tove och måns var först. paket i mängder fick jag även, vilket alltid är kul. tycker dock att det är lite små jobbigt att öppna paket med massa människor stirrandes på en. jag vet liksom inte hur man ska reagera.

vid 8 ringde min mobil, det var tobbe, eller söder som han vill bli kallad. "hallå, ska du inte öppna eller?!" sade han i luren. sprang ner för trappen och i dörren stod tobbe, denise, amanda och markus med paket och ett glatt humör och sjöng "ja må du leva". vilka finfina vänner jag har. strax därpå kom även danne annica och emma. mycket senare på kvällen kom elin, men innan dess hade vi hunnit med mycket.

fika, gott. gick upp på övervåningen, satt och tog det lugnt med musik i bakgrunden, drack vin och jag öppnade paketen jag fått av de. sweet.

sedan tog vi med vinglasen en bit bort för att spela kubb på större yta. killarna vann första omgången, tjejerna andra.

jag denise och amanda gick tillbaka in, medan de andra stannade kvar och spelade en eller två omgångar till. vi flickor som gick tillbaka var hungriga, så visst, lite mat satt fint i magen.

när de andra kom tillbaka spelade vi 21 och senare ölspelet. mange låten spelades högt ur högtalarna och det var nästan lite sorgligt att den spelades på övervåningen i ett hus och inte på en tältplats i borlänge.

vinet fylldes på hipp som happ och efter ett tag följde även mormor upp på övervåningen. hon började dansa till mange, hon är så fin, min mormor ♥. hon ville även följa med på festen vi skulle till senare, men nej, där fick det ta stopp.

elin kom precis innan vi skulle dra, vilket var lite synd. hon har vart på golftävling och det gick säkert galant, som en stjärna som hon är! hon var dock snäll och skjutsade mig amanda denise och tobbe på "fest" i torshälla. var mer ett krök i en liten etta. folket kunde vart roligare och stack, av den anledningen, redan vid 3.

sovplats hemma hos amanda är det och vi slocknade så fort vi la oss i sängen.

vaknade vid halv 12 idag, åt pannkakor, amanda somnade om, sen drog jag vid 4.

min förtidiga födelsedag har varit toppen och super fina presenter har jag fått!

imorgon åker jag till min sommarstuga i njushammar med pappa och mathias. även några kusiner följer med och en av mina bästa vänner amanda. vi ska fiska och ha det sååå mysigt!!

bilder hade jag gärna velat lägga upp, men hittar inte min kamerasladd till systemkameran. attans då
bjuder därav på en suddig bild på markus och elin i mälarbaden.
loveu

peace and love 2011

god kväll!

pl. peace and love. "man tänker inte hur mycket något betyder för en förrän man förlorat det". det är typ så det känns, peace and love.

"fy sjutton vad skönt det är att vara hemma igen. sin egen säng" - tänkte jag när jag satte fötterna i mitt hem, efter en lång bilresa från borlänge.

det är nu i efterhand som jag faktiskt förstår vad det är jag förlorat, vad jag saknar. Det känns konstigt att skriva att man förlorat något, att man saknar något, en festival liksom. Men det är så det känns. det känns tomt.

musiken, fantastiskt. men det jag saknar mest är folket. stämningen. att bara gå ut från sitt tält, stöta på någon och bara börja prata, om vad som helst. att våga springa omkring och prata med vem som helst, våga skämma ut sig på en hela annan nivå än vad jag gör här hemma.

det var i veckan, när jag åkte till sundbyholm en sen eftermiddag med mamma, anders och min bror mathias som jag kom på hur mycket jag saknar peace and love. pga min förkylning kunde jag inte bada, ville inte bli värre. Så där låg jag, på gräset, själv med min iphone och spelar värdelösa spel och tittar igenom facebook för hundrationde gången, för att det möjligtvis kan ha kommit in en ny händelse, ne, samma gamla nyheter.

Man kollar omkring och ser massa folk, unga som gamla, korta som långa, smala som tjocka.

"hade jag nu vart i borlänge, på peace and love, så hade jag utan tvivel gått fram till de där killarna där borta, satt mig ner och snackat, men vi är i eskilstuna, tråk-tuna." det var så mina tankar var.

det jag inte fattar är hur det kan vara en sådan skillnad på två nöjesaktiviteter typ. festival och vardag. det kan självklart bero på att i borlänge hade man ett antal promille i blodet till större delen av tiden, men det var ändå en helt annan sak.

jag tror helt ärligt, att de som var där och upplevde det här med egna ögon, har nog ungefär samma tankar och funderingar som jag nu delar med mig av. det är sjukt att en tillställning kan ge sånna här tankegångar.
mizz 1t

Länge sen, jodåsåatt

Hej! Var ett tag sedan jag skrev här, men jag har haft annat att göra, fast Ne. Har bara inte orkat med bloggen. Borlänge var det ja. Pl. Vad säger man om det? Det räcker nog med att säga att det var det bästa jag gjort i mitt liv. Ångrar inte en mickrosekund av att stå u kö bland illaluktade människor, sova i ett varmt tält så man dog, gå på bajamaja, och bada i hundbad. Allt var så värt det, speciellt att bli sjuk efter. Det har snart gått två veckor sen jag kom hem, och jag är fortfarande krasslig. En dag, när jag känner mer ork, ska jag skriva ett fett inlägg om pl, med bilder och hela faderullan! Nu är jag ute i solen som inte har visats på humlen sen de heta dagarna i Borlänge. Skönt.

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0