Avis

Det där är inte okej......

Finbesök

Har även glömt bort att berätta att jag och Emil har pratat om att ses ett tag och när han fick reda på att sina värdmammas mamma bor i närheten av Frankfort blev det helt plötsligt mycket mer till verklighet. 
 
Vid jul så pratade han och värdmormorn om det, att komma hit, och det skulle gå hur bra som helst! Emil skulle då alltså kunna bo hos värdmormorn och sedan är han här i några dagar, och jag får visa honom runt! Längtar så otroligt mycket!  Vi har pratat om att vi ska göra detta i Januaria-Februari någongång, och sedan ska jag åka till honom i sommar, ifall det funkar. Skulle vara så sjukt kul! Saknar det lilla busfröt!
 

Oväntat väder och annan plats

Michelle var tvungen att vara hemma till 10am idag, så vi ställde klockan på 9. Sov mindre än 3 timmar i natt och det märktes. Kändes som att vi hade festat rejält igår, när vi bara varit uppe länge... haha. Känner mig fortfarande typ skakig... Haha
 
Michelle klev upp från sängen, drar bort gardinerna och står bara med hakan ner till golvet. Ja, det hade kommit snö. Inte mycket, men ändå så att det gröna inte alls syns lika mycket längre. Jag trodde att jag skulle bli glad, men känner att snön gärna får komma till julen, och sen behöver den inte vara här med. Detta har dock varit en väldigt mild vinter. Det brukar vara sjukt kallt och hyffsat mycket snö januari-februari. Men detta år har vi tydligen lyckars fått varmare väder och mindre snö! Gillar!
 
Om två och en halvtimme kommer Parscilla och hämtar upp mig. Sedan far vi mot flygplatsen, mot NY! Gud vad kul det här ska bli! 
 
Jag lär inte uppdatera så mycket väl i NY, men ska försöka att göra lite småinlägg från mobilen. 
 
Min värdfamilj lär komma hem från Chicago om typ en timme, så ska gå ner och käka frukost nu och sedan hoppa in i duschen. Jag tror att jag är klar med packningen, men måste kolla med vätskan man får ha med sig. Med tanke på att vi bara åker med handbaggade, så får man ju som mest bara ha med sig 100ml vätsta i varje flaska. Men det blir nog bra!
 
Om några timmar är jag i NY! Ska äntligen få gå på staden som aldrig sovers gator och få uppleva ett magiskt nyår i den händelserika staden! Går nog inte att vara mer lycklig än vad jag är! 
 
 

YOLO

När man umgås med Michelle, kan man garantera 100% skratt, kul, knashet, flum och chatroulettemys. Det är verkligen sjukt hur jag kan ha hittat en sådan person som är som mig här borta, på så kort tid!
 
Michelle kom iallafall över vid ca 8pm igår. Vi satt på mitt rum och chattade med folk och försökte hitta folk att umgås med. Vi gav sedan upp ett tag och gick ner och gjorde lite pasta med pastasås. Låter sjukt lätt, men herre vad svårt det är att laga mat! Eller så är det jag som är hemkst dålig... Haha. När vi ätit gick vi upp på mitt rum igen och snackade lite med en kille som vi hade pratat lite med, som bor ca 40 minuter här ifrån, men aldrig tänkt tanken på att träffa honom. Så vi skypade med honom ett tag, och sedan vid 1am bestämde vi oss för att fråga ifall han ville komma över, och ta med sig en vän, och 2 timmar senare ringde han mig och sa att de var här. Och ja, det var de. Två killar på 21 klev in innanför min dörr. Vi satt i köket i typ en timme och vekrligen inte gjorde någontng. Pratade, och det kändes sjukt stelt. Vi började sedan leka med mina barns leksaker, och gick sedan ner i källaren där vi lekte yttligare med leksakerna. 
 
Vi pratade om lite allt möjligt, och AJ  ville lära sig prata lite svenska. Så jag tog en engelsk barnbok och berättade vad det stod från engelska till svenksa. Lite kul. 
 
Mer än så gjorde vi faktiskt inte. Var kanske inte direkt världens roligaste kväll, men kul att vi äntligen pratat och umgåst med amerikanare. De bjöd oss även på deras nyårsfest, men jag åker ju till NYC idag, så det blir svårt! Jag fick iallafall umgås ännu mer med min knasiga vän, som är kul som alltid. Längtar bara till andra andra knasiga äventyr vi kommer ha tillsammans! YOLO
 
And remember, "whats wrong with people!?" ;) 
 











































Jag börjar nästan undra vad vi går på alltså... Haha. Tycker om dig så min fina vän! ♥

Hemmamys

Min familj åkte in till Chicago imorse där de ska spendera natten på hotell, så jag låg kvar i sängen väldigt länge i morse, och kollade de sista 10 avsnitten av julkaledern som jag inte sett. 
 
Jag ringde även min mamma och bror och vi pratade på skype i nästan en timme. Vi åt "tillsammans". Alla tre försäkte "låtsas skryta" av sakerna man har i respektive land. Jag gav upp när jag satt och moffade pizza, medan de åt julskinka... grymt avis...
 
Sitter fortfarade i sängen och bara slappar järnet. Michelle ska komma över till mig när hon jobbat klart, kommer bli kul som vanligt! 
 
 
 
Imorgon åker jag till NYC. ska bli sjukt kul! Så ikväll ska jag packa! Längtar! 
 
 
 

Jul i USA

Jag har nu upplevt min första jul i USA. Jag trodde helt ärligt att det skulle vara mysigare och roligare än vad det faktsikt var. Visst, det var mysigt att vakna 8 på morgonen av att barnen kom in till mig och sa att det var dags att öppna julklappar. Men det var inte det där mysiga med julskinsfrukost, tänd brasa och snö utanför. Jag fick inte heller uppleva någon typisk julmat här i USA, så har fortfarande ingen aning vad man egenltigen äter på julen här.. lite trist...
 
När vi var klara med julklappsöppningen åt vi brunch, som bestod av cinnamon rolls, pajer och frukt. Det var dock sjukt gott! 

Barnen lekte sedan med sina leksaker, och jag gick upp och skypade med hela familjen. Jag skypade med mormor och morfar, hela pappas familj och mamma och hennes kille. Gud vad jag saknade dem denna dag. Grät floder hela tiden, och det gick verkligen inte att sluta...
 
Min värdfamilj är verkligen den bästa, och ser när jag är ledsen. De märker när jag vill prata, och märker när jag vill vara ifred. Jag har verkligen turen att ha hamnat i en sådan omtänksam familj! Tycker om de så! 
 
Vid 4.30 var det dags att packa ihop och åka mot Indiana för att fira jul hos Chris föräldrar. Jag tog egen bil dit, med tanke på att jag skulle åka hem själv dagen efter.
 
När vi kom fram pratade vi lite och slappade, och sedan var det nästan dags för middag på en gång. Det blev någon jättegod pizzaaktig mat. Med tanke på att vi skulle fira Chris som fyllde år den 23, hade han bestämt maten. Han öppnade även sina paket och sin present från mig. Han blev glad, och Carey sa "wow, now youre hip. The scarf's from H&M". Haha
 
Jag var så sjukt trött, att jag somnade i soffan till "bug life" två gånger... så gick och lade mig på madassen i gästrummet readn vid 9. Då kunde jag ju dock såklart inte somna. Som tur var hade jag packat ner en bok, så jag läste i över 2 timmar... Jag hade med min "en ö i havet" som var min favoritreserie, både i böcker och på TV när jag var liten. Dessa böcker är fortfarande, konstigt nog, en av mina favoritböcker, trots att de säkert är klassade som "barnböcker". Böckerna är baserade på andra världskriget, vilket är något av de få saker jag tycker är intressant inom historia.
 
Somnade vid 1 på natten, vilket resulterade till att jag var sjukt trött på morgonen när resten av släkten på Chris sida kom till hans föräldrar.
 
Vi öppnade julklappar, och jag fick ännu mer grejer där, vilket jag inte hade räkat med. Alla fick en julstrumpa som var av "tomten". I den låg det två pennor, annteckningsblock, jelly beans, candy cane, pez med en sån där leksaksgrej man stoppar i godisen, massor av nagelack, läppglans, raggsockor, två sudd, en apelsin och sen tror jag att jag måste ha missat något, för julstrumpan var verkligen sjukt fullproppad...
 
I paketen jag fick av Pat and Jim (Chris föräldrar) var det en julkula som det stod Chicago 2012 på, halsduk och vanta och 3 nesesärer i olika storlekar. Av min värdfamil fick jag ett par mysiga tofflor som extra paket hos Pat and Jim. 
 
Det var sedan dags för brunch, som bestod av ägg, bacon, korv, rostbröd... Typiskt amerikanskt var det iallafall, och ruggigt gott!
 
Efter brunchen började alla barnen leka med sina leksaker och den minsta flickan ville hela tiden sitta i mitt knä och frågade mig massa saker. "Can I try your bracelet, please" "Do you think its okay if i take a jelly bean?" "Can I please sit in your lap?". Sjukt gullig, och självklart tackade jag inte nej till det. Hon är endast 3 år, sjukt liten och säger "thank you" och "please" till ALLT verkligen. Så gullig! Hon kramades efter varje paket hon fick också, haha.
 
Vid 3 var det dags att säga hejdå till alla, och min värdfamilj rullade vidare till andra släkt och vänner och jag åkte hem. Satte på GPSen och åkte hem, helt själv från en annan stat. Tycker faktsikt att jag är grym, trots att det ungefär bara är ca 40 minuters bilfärd. Men ändå!
 
När jag kom hem slappade jag bara. Plockade undan grejer i mitt rum och tog min första godisbit från den Svenska godispåsen!
 
Var dock lite smårädd, så skypade fram till klockan 5 på morgonen.
 
 
Min fina värdfamilj
 

Bilder från Pat and Jim
 
 
 
 
Hade det även lite mysigt för mig själv igår innan familjen kom hem. Tände ljus i mitt rum som fick varaden enda belysningen.
 
 
 
 
 
Lite av julklapparna jag fick
 
 
 
Ett god jul hjärta min mormor och morfar skickat till mig
 
 
 
 
Det jag fick av min fina vän Michelle
 
Julgran av Will
 
 
 

Alla julklappar
 

Mina svenska julklappar
 

Brev av familjen hemma i Sverige
 
LITE av alla paket vi fick
 
Brev jag fick av Hasse och Marita igår
 
Jul genom skype med familjen
 
Mina söta bror som skrev till mig
 
Rummet jag sov i natten hos Pat and Jim
 
Trött tjej hos Pat and Jim
 


Pyntat mina väggar med hälsningar och teckningar hemifrån 
 
Och från mina värdbarn
 

Varm å mysigmössa av pappa


Nu kommer jag vara varm i vinter!
 

Min ängel, som jag tog med från Sverige. mamma och jag 


Åh, älskade svenska godis




Lite av det som låg i julstrumpan


Halsband från pappa




Julstrumpsinnehåll




Bok jag fick av min värdfamilj. Jättefin verkligen! Älskar sånt! 



 
Hoppas alla ni hemma hade en underbar jul med era nära och kära! 

Mallet med Michelle

Dagen innan julafton åkte jag och Michelle till mallet klocan 8 på morgonen. Vägarna var ganska tomma och lugna så det var skönt. Dock var det oväntat många bilar redan vid parkeringen, men var lugnt inne i mallet. 
 
Vi båda var tvugna att leta efter något att ha på sig på julafton, respektive Nyår. 
 
Efter letande i 100 år kändes det som, hittade vi båda vad vi letade efter på forever 21. Jag köpte en svart, silkesbyxdress till nyår med ett guldhalsband, och Michelle hittade en röd kofta och vid skjorta till julafton.  Jag hittade även en likadan mössa som Michelle har på rea, vilket var ett kap. Så nu kommer jag vara varm, och se ut som Michelles tvilling!
 
Vi hade vart i köpcentrumet i 4 timmar, så vi orkade inte göra något mer och Michelle skulle bort på eftermiddagen med sin värdfamilj, så hon skjutsade hem mig. När jag kom hem vilade jag bara och tog det lugnt.  Jag slog sedan in alla julklappar.
 
Barnen var väldigt ivriga på kvällen, men det var gulligt. Jag tror jag berättade om att de skrev brev till the elf och tomten. Sjukt gulligt. De gjorde även i ordning ett fat med kakor, morätter och mjölk.
 
 
 
 

Kväll med Parscilla

I lördags åkte jag och Parscilla till mallet. Hon hämtade upp mig vid 5, åkte dit, och herre vad lång bilkö det var påväg dit! När vi väl kom fram var vi bara där i ca 30 minuter. Sjukt ovärt, men var en sådan galen hysterik, så man orkade verklige inte trängas där inne. Jag fick iallafall med mig en halsduk till min värdpappa och en blus till mig som jag skulle ha på julen.
 
Efter det åkte vi och käkade på ett Mc donalds. Var ett jäkligt skabbigt sådant, men ingen av oss hade ätit något under dagen, så vi struntade i hur det såg ut och åt oss mätta och belåtna ändå! 
 
Vi åkte även till flera olika walgreens, för att jag skulle skriva ut bilder till min familj där hemma och fotografiet jag skulle ge till min värdfamilj i julklapp. Tillslut kom vi till ett Walgreens som funkade. Det som var lite surt var bara att det tog 2 timmar, med tanke på att jag hade så sjukt mycket bilder på min mobil, så alla bilder laddade inte, så var tvungen att börja om och radera alla bilder på min mobil utan de fåtal jag skulle skriva ut. Så det tog ett bra tag. Men vi gick runt lite i affären och jag plockade åt mig lite pennor och inslagspapper. Köpte glitterpennor också, för har bestämt mig för att börja scripbooka. Så om jag har grejer, kommer jag förmodligen bli mer motiverad. Så nu gäller det bara att jag hittar en stor och bra bok att börja arbeta i! 
 
Vid 11 på kvällen var vi äntligen klara med allt, och hon skjutsade hem mig. 
 
Fotografiet jag skulle skriva ut
 
Bilkön på vägarna på väg till mallet
 

Äntligen var min beställning klar!
 
Resultatet
 
 

Sumering

Med tanke på att min uppdatering har varit bland den sämsta i historien, tänkte jag göra X antal inlägg nu med bilder under förra veckan och ännu längre sedan. 
 
Jag var ju då med Michelle på Ikea, vilket jag redan har berättat om, men tänkte även lägga upp en bild på vad jag nu inskaffat nytt till mitt rum. Trots att det bara är småsaker, känns nu mitt rum mer "mitt". 
 
Bara vitt. Undra vem jag kan ha ärvt det av, hm, mamma kanske... ;)
 
Med tanke på att det även börjar bli vinter i detta land, trots att vi är utan snö är det sjukt kallt en del dagar, så jag köpte en jacka. Likadan som Michelle. Men tusan vad skön och varm den är! 
 
 
 
 
 
När jag och Michelle ändå var i Chicago, kollade på julmarknaderna och grejer som jag redan lagt upp bilder på, passade jag på att inskaffa mig en halsduk, en klänning och ett par skor
 
 
 
 
 
 
Jag och Michelle åkte även till ett mall mitt i veckan och köpte lite julklappar. Köpte lego till pojkarna och grejer till familjen hemma. 
 
Jag hade även ett "secret card" from VS att anväda, så köpte två läppglans, och då fick man även en nessesär och ett läppglans på köpet. Tack! 
 
Det vita och det i mitten köpte jag + det andra på köpet. 
Mintglosset smakar verkligen mint. Sjukt mums!
 
 
 
I veckan har jag och barnen myst ganska rejält. Med tanke på att det har varit sista veckan innan jul har de varit så söta. Vi har  julpysslat lite, lekt TMNT-lekar (och för er som inte har blivit lika mycket expert på var det betyder, så är det Teenage mutant ninja turtles ;), lekt "vanlig" svarta njinja och lekt med lego, såklart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I fredags gick jag till biblioteket som vanligt med Nate. Vi lånade lite böcker och han fick även sitta vid Ipaden på biblioteket ett tag. 
 
 
När vi kom hem läste vi klart alla tusentals böcker som vi alltid lånar, bland annat denna, vilket INTE är en star wars bok, ninjago eller ninja turltes. Blev lite chockad att han ville låna den boken!
 
Super Why, som de även kollar på som show på kvällarna
 
Har även myst med mitt lilla hjärta
 
 
 
 
 
Det har varit fint väder nästan hela veckan, men ruggigt kallt!
 
 
Michelle sov över hos mig en natt, och vi hade superskoj, som vanligt! Låter bilderna tala för sig själv ;)
 
 
 
 
 
Jag har även fått paket hemifrån, som jag inte öppnade förrän på julafton. Sjukt vad glad jag blev. Igår fick jag även ett brev från min faster och hennes man. Jättefint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lite smicker

Att det här landet är sociala, trevliga och sjukt glada, är ju inte något som är en hemlighet, men att man blir utbjuden hur som helst här var ju inte direkt något jag hade väntat mig. Haha!
 
Har redan under min tid här blivit bjuden av en kille på två fester, men avstått. Två killar ville ta ut mig på en drink igår, tackade nej. Och idag vill en kille gå ut och äta lunch med mig. Det går ju inte att låta bli att bli lite smickrad, trots att det är ganska creepy...
 
Var hemma själv i natt, och är fortfarande hemma själv. Hade tänkt att göra lite nytta, så tog en dusch, och har nu börjat plocka undan julklapparna från mitt golv, som ligger som en enda röra. Jag hade även tänkt att tvätta mina grejer jag behöver ha med mig till NYC, men elen eller något verkar vara avslagen, så kan kan inte starta tvättmaskien... Smsade nyss till Carey, men har inte fått något svar än, så sitter ganska sysslolös just nu... Kanske borde gå ut och äta lunch med den där snubben ändå... Haha
 
Ska strax ladda upp mina bilder från julen och andra bilder jag inte har lagt upp här än. Men innan dess måste jag fixa i mitt rum, och ska även plocka ut diskmaskinen. Trots att jag inte jobbar, känner jag att jag likagärna kan hjälpa till lite om jag ändå inte har något att göra. Snacka om skillnad mot än när jag bodde i Sverige. Inte hjälpte jag till med disken heller om jag såg att den var klar, på en LEDIG dag. Haha
 
 

God Jul!

 Det 24 December är nu här, och barnen i detta hus har nog aldrig vart piggare, gladare och spralligare. 
Med tanke på att vi ska bort senare idag, så kom jultomten i natt istället, och vi öppnade paketen på morgonen. 
Var jättemysigt att sitta på golvet, i vintermörkret med endsast julbelysningen som sken och öppna sina presenter en i taget. 
 
Barnen och föräldrarna blev jätteglada för mina presenter så det kändes skönt. Jag blev även glad för de presenter jag fått än så länge. Ska öppna resten hos Chris föräldrar i Indiana när vi strax ska åka dit. 
 
Denna morgon har hittils varit väldigt jobbig för mig. Jag grät när jag vaknade, grät när jag öppnade paketen och jag grät när jag skypade med familjen. Har ganska ont i huvudet nu efter alla tårar, men känner nu att det får vara förädiggråtet för idag. 
 
Presenterna jag fick hemifrån betyder iallafall så mycket. Är sjukt glad över paketen av min värdfamilj, men det går inte att jämföra lyckan av tekningar från min lilla kusin, kläder från Monki, vackra halsband, fina rader av text från alla där hemma och svenskt godis. Carey var så söt, att när jag öppnade mina paket och började gråta kom med en näsduk åt mig, haha. De är så söta! 
 
När jag skypade med pappas familj idag, så började jag också gråta. Det såg så mysigt ut när alla satt där runt granen och delade ut julklappar. Självklart började jag skratta när Mathias välte klädhängaren med alla kläder på och när Erik kom ut som utklädd tomte, haha. Men de är så söta allihoppa, som verkligen saknar mig och önskar att jag kunde vara hos dem idag. Min bror, som inte direkt har brytt sig om att jag är borta, blev även tårögd när vi skulle lägga på, och fick precis efter vi lagt på, ett sms från honom där det stod "saknar dig massor. God jul <3". Blev så glad. Det gjorde min jul. Att veta att man är saknad och älskad av sina vänner och familj, är det finaste man kan få. 
 
Jag har även skypat med mamma och med mormor och morfar. Supermysigt. Saknar alla så!
 
Jag har precis kommut ut från duschen nu, och ska snart åka iväg. Jag ska ta egen bil, då jag åker hem innan de imorgon. 
 
Michelle hade även skickat massor av sms och dampat på fb. Hon sa "go to the frontdoor". Där hade hon lagt ett paket till mig. Så söt! Tänk att jag redan har fått en sådan fin vän här borta, efter att bara vart här i 7 veckor! 
 
Bilder och mer utförligt från min jul kommer imorgon, då jag strax ska åka iväg, och inte kommer ha tillgång till något internet i Indiana. Kan vara mysigt att endast ägna sig åt familjen och inte vara osocial med sin telefon också! 
 
Dags att göra sig i ordning! 
 
Ha världens bästa Jul alla där hemma! Tänker på er! Puss ♥
 
 

Dagen före Svenska julen

Sitter här på mitt rum, och har det lite jobbigt faktiskt. En liten sak som att se massvis av personer på internet skriva "God Jul" kan skapa så mycket känslor. Längtar hem.
 
Saknar min familj så mycket, och i dessa tider blir det ju inte bättre... Mina vänner är dock så otroligt söta. Många har redan skrivit "God Jul" till mig, och många vill verkligen prata med mig, och få mig att må bättre, vilket är till stor hjälp, trots att jag mer än allt skulle vilja vara hemma i Sverige just nu.
 
Har fruktansvärt ont i huvudet efter att ha gråtit i några timmar. Vet inte vad som hjälper. Känner bara för att bli sådär jätteliten och krypa upp i min mammas knä. Dock är det ju otroligt svårt att bara åka hem sådär, och framför allt att spola tillbaka tiden...
 
Iallafall, idag har barnen här hemma vart helt tokiga. Med tanke på att vi inte ska fira jul i vårt hem, som de alltid brukar göra, kommer tomten redan i natt, vilket den annars gör på natten till den 25e. Barnen har lagt pepparkakor, morötter och mjölk på fat och i en mugg vid granen och har skrivit ett brev till tomten och skrivit ett farväl brev till the elf.  Så gulligt! 
 
Imorgon ska vi gå upp vid 8 och öppna presenter och vid 12 ska vi äta lite snabb brunch och sedan åka iväg till Chris föräldrar, där vi ska fira jul. Vi blir sedan kvar där över natten. Dagen efter ska hela min familjs slkt och min familj till några andra och fira jul, men då åker jag hem, så kommer vara själv på juldagen. Lite trist, men så är det...
 
Idag fyller även min värdpappa år, men det har vi inte direkt firat. Jag sa bara grattis i morse, likaså barnen och Carey. Vi ska fira honom imorgon på julafton istället.
 
Idag var jag även i mallet med michelle, och köpte en svart byxdres och ett halsband till nyår. Köpte även en mysig mössa, precis en sådan som Michelle,  så nu kommer vi se ännu mer ut som tvillingar. 
 
Nu är jag så fruktansvärt trött och har en galen huvudvärk, så måste lägga mig. Ska försöka blogga imorgon efter paketöppningen. Annars önskar jag er alla en riktigt god jul!!! ♥

New York Times Square

Har börjat blivit så sjukt exalterad inför nyårasfton. Jag ryser bara jag tänker på det. Får gåshud. Om en vecka kommer jag befinna mig i New York och om 9 dagar kommer jag stå på Times Square, och räkna ner med flera tusen andra och skrika "HAPPY NEW YEAR!". Hur jäkla fantastiskt är inte det? 
 
Många har sagt "Det är ingen idé att du åker dit, du kommer ändå inte se något." "Det där är något som man bara vill se på TV och inte uppleva i verkligheten." "Det är för mycket folk. Inte värt att åka dit." STRUNTPRAT! Det här kommer bli ett minne för livet. När jag väl är i USA ska jag förtusan fira nyår i staden som aldrig sover! 
 
Åh, vill bara åka dit nu! Så himlans fantastiskt! Och om nårga dagar är det jul. Det ska bli så roligt att fira jul med min underbara värdfamilj och deras släkt och familj. Det är så stort här, så man blir nästan avundsjuk att det inte är så i Sverige. Det är så fantastiskt att de verkligen förbereder sig så mycket med allt. Julpynt, dekorationer, julgranar... Hela staden är verkligen som ett stort julpynt! 
 
Åh vad jag tycker om det här. Jag måste verkligen ha världens bästa liv. 


 

21/12/12 var det ja

Idag trodde jag att jag skulle börja 7, då C och C sagt att jag skulle börja då. vaknade alltså 6.45 och gick och väckte barnen. När jag väl är nere och gör frukost, kommer pappan ner och börjar käka frukost. Efter ett tag kommer sedan mamman även ner. Alla i familjen hemma, när det egentligen bara skulle vara jag och pojkarna. Hade gärna velat sova den där timmen, som jag tydligen inte behöve jobba...
 
Dagen gick bra ändå. Städerskorna kom hit vid 10. Jag skypade med mamma i säkert 40 minuter. Visade henne sakerna jag köpt till alla där hemma, förutom sakerna till henne. Blir så glad av att prata med mamma. Hon är verkligen världens bästa mamma. Min bästa vän. Saknar dig så otroligt! Blev ett blött tangentbord och ett rödgråtet ansikte, efter detta samtal. 
 
Dagen rullade på som vanligt och när jag slutade gick jag upp på mitt rum och skrev ner adressen till Priscilla, tjejen jag ska till NYC med. Det var nämligen så att hon betalat flyget för mig, så jag erbjöd mig att jag kunde åka till henne och lämna pengar + att vi kunde kolla på boende tillsammans. 
 
Skriver i adressen i GPSen och jag börjar köra mot Joliet, där hon bor. ca 30 minuter från mig. Det jag inte anade var dock att detta hade kunnat blivit min död. Bokstavligen.
 
Det ösregnade/snöade och blåste storm. Bilen flög från kant till kant på motorvägen, och jag körde verkligen som en gammal tant. 45 på 65 väg. Men gick verkligen inte att köra fortare. Nervousiteten gjorde även att jag körde fel X antal gånger, men kom rätt tillslut. 
 
Jag presenterade mig för Priscillas värdmamma och ena barn. Vi gick sedan ner till henne och kollade boenden inför NYC. Vi fick inget klart, men vi mailade många människor om lägenhetsuthyrning + att vi även gjorde en annons för caochsurfing. Skulle vara så mycket bättre om vi fick ett boende på det sättet, då det är gratis och att  man lär känna folk. Skulle vara så sjukt kul! Jag ska själv göra ett konto imorgon, är alldeles för trött för att göra det nu. 
 
Håller tummarna för att vi snart kommer få svar från någon av våra kontakter så att vår resa verkligen är 100% klar! 
 
Glömde bort att säga att båda barnen hade "PJs day" idag. De skulle alltså ha på sig sina pyjamaser, och fick ha med sig extra snack. De skulle kolla på "The polar express". De har pratat om det hela veckan, och det har verkligen varit nedräkning till denna dag! 
 
Imorgon är det fredag, vilket betyder sista arbetsdagen för denna vecka för min del. W och  Ns favoritdag, Desertday och dagen då jorden ska gå under enligt mayafolket. Får hoppas på att de har fel, då jag förmodligen ska gå på min första fest här i USA imorgon. Ska bli galet kul! 
 
Dags att sova.
 
Tjing
 

Julklappsshopping och känslosam hemlängtan

Denna vecka har jag inte tränat en enda gång, vilket jag inte på onsdagen heller, då jag och Michelle möttes upp i Orlando mallet, efter att jag släppt av N på skolan. Det var dags för julklappsshopping. Jag är alltid ute i sista stund, och denna gång hade jag även bara ca 1.5 timme på mig att hitta julklappar till pappa, mathias, mormor, morfar och mina värdbarn. 
 
Jag gick snabbt in på LEGO affären och plockade åt mig två star wars katronger med lego i, som var nytt från och med samma dag. Asbra tyckte jag, då barnen verkligen älskar LEGO, vilket resulterar till att de har sjukt mycket av det. Det gör att det blir svårt att hålla reda på vad de har och inte har när det är dags att julhandla. Men med tanke på att det var nytt från och med den dagen, så kan jag garantera att det inte kommer bli frågan av något pinsamt julklappsbyte och kvitton. pjuu
 
Jag hittade sedan presenter till pappa, mathias och mormor. Jag vet vad jag ska köpa till morfar, men det fanns tyvärr inte i mallet, så ska åka och inköpa det kanske imorgon! Sedan är det verkligen dags att jag skickar iväg paketet!
 
När klockan var 11.30 lämnade jag Michelle och köpcentrumet och åkte och hämtade N. Vi åkte hem och lagade fantastiska bacon. Gud vad gott det var. Åh! Salt och knaprigt och helt magiskt. 
 
När jag slutade jobbet, gick jag upp på mitt rum och chattade med en au pair kompis som är i samma LCC grupp som mig. Jag har dock aldrig umgåtts med henne, men vi har ändå kommit fram till att vi ska åka till NYC på nyår. Sagt som gjort, så bokade vi även våra flygbiljetter, tur och retur, för 321 dollar. Så sjukt glad! Vi åker fredagen den 28 och åker hem tisdagen den 1. Galet kul! Ingen tvekan om att detta kommer bli ett nyår jag aldrig kommer glömma. Och inte pågrund av att jag kommer vara nykter, utan för att detta är så sjukt stort! 
 
Denna natt kunde jag även somna. Utan att somna i tårar, som jag gjorde natten innan. Jag vet inte vad som gjorde att jag blev så känslomässig. Saknar bara alla vänner och min familj. Jag saknar kärlek så otroligt mycket. Att bli omhållen. Jag har tidigare skrivit om hur galet skönt det är när N hela tiden gosar med mig, vilket han har börjat ännu mer med nu. Varje dag vill han att jag ska lägga mig ner så han kan lägga sig över mig, och så ligger vi där och kramas hur länge som helst. Det är otroligt skönt att få den kärleken, men saknar kärlek från min familj. Skulle verkligen göra vad som helst för att få krypa upp i min mammas knä, bli kliad i håret, mysa under en och samma filt, kolla på någon deckare, dricka cola och äta godis + B&J + chips + ostbågar..... Tror mycket även beror på att, trots att det ska bli så sjukt spännande att fira jul i ett annat land, med andra traditioner, annan mat och en helt annan familj, så kan jag ju inte säga att min familj hemma i Sverige inte kommer vara med mig på julafton... Kommer känns så sjukt konstigt att inte sitta i soffan hemma hos pappa med släkten och öppna paket med kusinerna, se kalle ankas julafton, och äta mormors världensbästa köttbullar... 
 
Nu, när man inte alls har tillgång till närhet av sina nära och kära, så märker man verkligen hur viktiga de är. Hur mycket familjen verkligen betyder, som jag hemma i vardagen ALLTID tof förgivet. Fytusan vad min familj kommer plågas, bokstavligen plågas, av alla kramar jag kommer ge dem när jag kommer hem. 
 
Vill bara säga, att ni betyder verkligen så sjukt mycket för mig. Det kan göra min dag att bara få prata med min pappa i 5 minuter, eller höra mamma skratta. Skrattet som jag hemma i Sverige tyckte var så himla störande, men som jag här på andra sidan jorden älskar. Likaså min pappas sång. "Det ska va husvagn...." Skulle så gärna vilja vakna, av att du skriksjunger den i hela huset.
 
Jag saknar er. Mer än jag trodde att jag skulle. easypeasy trodde jag att detta skulle bli. Sakna familjen? Pss, inte kommer jag sakna de heller. Nänä, så var det ja...
 
Älskar er av hela mitt hjärta. Jag är så stolt över att få vara eran. Få kalla mig din dotter, din syster, ditt barnbarn... Ni är bäst. Föralltid. 

Paket 2 och glatt barn

Att få paket börjar bli en vana. På tisdagen när jag hade gått och mött upp W vid bussen, låg det yttligare ett paket, till MIG! Denna gång var det från min faster Tina! Åh, vad spännande! Mina båda paket ligger nu under granen här hemma. Mycket fint! 
 
På eftermiddagen hade W sin sista pianolektion för året. Han spelade superbra och fick som julgåva en påse med godis. Han blev överlycklig! 
 
 

Paketmåndag

I måndags hade jag en ganska tuff dag på jobbet. På måndagar är barnen så trötta och sega och vill alltså inte gå upp. Man har lust att bara skrika åt barnen och rycka de i armar och ben när de säger "Im so tired... Its still dark. I wanna sleep more". Ja, jag hade också gärna velat sova längre. Men jag måste gå upp ännu tidigare än er för att väcka er, bädda era sängar, påminna er om att gå på toaletten, göra frukost, bli utskälld för att man har gjort fel, fast det var vad ni bad om från börja, hjälpa de att öppna deras LEGO-kalender + en annan kalender, ta fram kläder åt dem, påminna dem om att borsta tänderna, hjälpa W att knyta skorna, hjälpa N att knäppa jackan, gå till bussen, leka med N i en timme och sedan släppa av honom på skolan. Ja, ibland är jag sjukt trött på mitt jobb, men samtidigt älskar jag det så otroligt mycket.
 
Dagen blev dock bättre på eftermiddagen när jag och N gick och mötte upp W vid bussen.  Jag har även som uppgift att ta in posten, så gick till brevlådan, och trodde självklart att det bara skulle vara den vanliga, gamla tråkiga posten, med julkort och tidningar. Men inte! I brevlådan låg ett paket. Till MIG! 
 
Paketet var från min pappa, och jag blev lyckligast i världen. Skrev genast ett meddelande till pappa och mamma och frågade om paketet var från båda två eller bara från pappa. Det visade sig att det endast var från min far. 
 
Mamma skrev då till mig, att hon skickat ett paket till mig flera dagar innan pappa, men det har inte kommit fram. I paketet låg det tydligen svenskt godis, kläder och hälsningar och teckningar från hela släkten där hemma. Blev så sjukt ledsen när hon sa det. Vill så gärna ha det där paketet. Nu när jag skriver detta är det torsdag, och något paket från mamma har fortfarande inte kommit...
 
På kvällen var det tennis som vanligt. Kom hem och sov. Det var min dag. En vanlig måndag + paket.

Söndag i Chicago med Michelle

Denna söndag har jag spenadet med Michelle, som resten av helgen. Superkul! Hon hämtade upp mig vid 10. Då åkte vi till Starbucks och tog en dricka och åkte sedan mot tågstationen. Michelle brukar ta ett annat tåg än vad jag brukar, men hon frågade om vi skulle ta "mitt" tåg, då det är närmare stan i Chicago, så vi gjorde det. Hon frågade om jag visste när tåget gick, och JA, såklart jag gjorde. Vilket det sedan visade sig att jag inte visste... Väl framme vid stationen betalar jag parkering och vi köper ett weekendpass. Det var inga människor där, men det var inget vi hakade upp oss på. Men när vi kollar på schemat ser vi att tåget går 11.59. Det var ju söndag, och jag har aldrig åkt in till Chicago på söndagar... Typiskt mig! Så klantigt!! Så vi var tvugna att vara på perrongen i en timme... Som tur var hade jag min kamera med mig, så vi skojade oss en hel del med den! 
 
Väl i Chicago besökte vi "Navy pier". Vi gick även till en julmarknad, som var tysk. Det fanns även andra stånd från andra platser i världen, bland annat Sverige, där de sålde våra porslinstomtar, svenska sägner osvosv. Supermysigt! Dock var det så sjukt mycket folk, så vi stannade inte där länge. 
 
Michelle var tvungen att vara hemma till 6, då hon skulle jobba, så vi skyndade oss till ett ställe, där jag köpte en vinterjacka. En likadan som Michelle, så nu kommer vi se ut som tvillingar... Haha. Vi gick även till H&M lite snabbt, där jag fick med mig en klänning, ett par skor, ett par välbehövliga mjukisar och en halsduk. 
 
Det var det vi hann med under vår dag i Chicago. Det var dock lagom, då dagen började sådär, och vi båda var sjukt sega med tanke på att vi var uppe så sent dagen innan. Båda kände sig hägniga, nästan precis som en baksmälla. Inte skönt alltså... 
 
När jag kom hem var det dags för middag. Familjen hade lagat chicken nudle soup, vilket var sjukt gott. Galet gott med något varmt, då jag mådde lite halvrisigt. När de lagt barnen hade jag och familjen även ett samtal om veckan och den kommande veckan. Jag berättade om mina planer inför NYC på nyår, och de hjälpte till att kolla flyg, hotell och liknande. De är så stöttande och hjälpsamma! Det värms verkligen hur mycket de bryr sig om mig! De berättade även för mig vad jag kan och inte kan prata med barnen om. Jag hade nämligen berättat att det vart skottlossnigar på en skola i USA, men det fick jag tydligen inte berätta, då det är ett känsligt ämne. De blev inte arga, men jag blev lite nervös. Dock är det ju sjukt bra att jag vet vad jag kan säga och inte säga :) 
 
Jag fick även tips och hjälp hur jag ska skicka mina presenter till min familj i Sverige. Carey hjälpte mig med tejp, kartong och papper, så nu ska jag bara inhandla de sista presenterna och sedan skicka iväg paketet! 
 
Imorgon ska jag förmodligen gymma med Michelle! Skönt! 
 
Nu ska jag lägga mig, för har fortfarande ont i huvudet och mår sådär... Hoppas verkligen inte att jag kommer bli sjuk till jul och nyår. *Peppar peppar ta i trä...* 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En  vägg där de har stenar från olika platser i världen... 
 

... Bland annat från Sverige
 

Julmarknaden
 

Ett svenskt stånd
 
Sjukt mycket folk
 
 
 

Lördag på IKEA och @ my place med Michelle

Lördagen spenderade jag med Michelle hela dagen. Det började med att vi åkte till IKEA. Vi skulle egentligen ha åkt in till chicago, men blev ändrade planer så det regnade, och kände då att det passade bättre att åka till IKEA en sådan regnig dag. 
 
Vi lånade den ena GPSen i vår ena bil och satte och sedan i Michelles bil och åkte mot IKEA. Det gick super att åka dit. Nära och bra! Vi stannade till på ett ställe först och åt lite frukost. Dyrt, men gud vad det var värt det. Otroligt gott! Tycker bara det är så sjukt att man ska behöva betala skatt på X antal ställen. Så är det ju verkligen inte i Sverige...
 
Vi var på IKEA i drygt 3 timmar. Jag hade sagt att jag endast skulle köpa lite julmust och eventuellt något nytt till mitt rum, kommer hem med sjukt mycket grejer och någon tusenlapp fattigare. Köpte inte bara "någon" sak till migg rum, utan köpte en mysig filt, ljus, "ljusfat", stenar, vit lykta, glasburk, glasskål att lägga mina smycken i, en grej jag ska hänga i min garderob som man lägger sina skor i, "fack" man lägger i sin byrålåda, så man kan dela upp sina saker (sådant jag har hemma hos mamma) + massa godis och julmust! Kan ju erkänna att jag kände mig en aning tjock när jag gick fram till kassan med 6 chokladkakor, 2 påsar med daim, en saftflaska, 2 påsar med chokladbollar, 6 flaskor med julmust, 2 packet med ballerinakakor, 2 påsar med "swedish fish" och två chipspåsar... Men lätt värt det! 
 
Vi åkte sedan hem till mig. Michelle presenterade sig för Chris föräldrar som var över på besök, och så pratade vi lite med mina värdföräldrar. Vi gick sedan upp på mitt rum. Jag satte på min TV för FÖRSTA gången under min tid här i usa.... Haha, helt sjukt... Michelle var en aning avis på mig för att jag har "netflix" och liknande på min TV. Mohahahah ;) Min familj skulle sedan över till våra grannar, så vi hade huset för oss själva. Vi passade på att höja musiken, gå ner i köket och kolla efter mat, åkte iväg till affären och köpte ännu mer chips, godis och B&J glass + lasagne. När vi var hemma satte vi på ugnen och letade sedan efter människor på badoo som ville träffas... haha. Sjukt störda är vi... Vi fick dock napp på en del, men kände sedan inte för att vi orkade röra på oss. Blev även erbjuden att komma på fest, fick adress och allt till honom, men vi orkade inte köra, trots att det bara var 40 minuter ifrån, och viste inte hur vi skulle komma hem om vi skulle dricka. Så stannade hemma och hade sjukt kul! 
 
Vi satte även på chatroulette, som de gamla goda tiderna, haha. På något konstigt vis funkade inte den ameriaknska sidan, så vi var inne på den svenska. Personerna vi stötte på tyckte jag var lite knäpp som snackade på engelska, men fick förklara att min kompis, Michelle, var tysk och inte förstod svenska. Ibland snackade jag dock svenska, och översatte på engelska till Michelle, vilket de tyckte var ännu mer knasigt... 
 
När klockan närmade sig 2, och vi båda satt och grät av skratt, bestämde vi oss för att vi skulle säga byebye till allt, och Michelle åkte hem och jag lade mig och sov. Så sjukt trött! 
 
Dagen var iallafall så sjukt rolig, och jag är så glad över att jag har träffat Michelle! Det är så sjukt hur nära man kommer någon på så kort tid här. Jag menar, i Sverige vet jag fortfarande inte vilka som är mina riktiga vänner. Det går flera år innan man hittar någon som man känner att man passar ihop med. Här har det tagit en månad för mig att lära känna denna tjej. Det känns som att vi har känt varanda i år, när det bara är några veckor. Vi kan skratta och fjanta oss, precis som mina riktiga vänner i Sverige. Är så otroligt glad! 
 
Lite bilder från vår lördag:

IKEA
 
 
 

My place 
 
 

God frukost












Såklart fick man chips till frukost. Inget jag klagar på dock! 


Vår "tomma" vagn... ;)




Utbudet av glass här är ENORMT!











Massor av mongo bilder nedan... haha



















































































 
 

En fredagkväll i Frankfort med Michelle

I fredag så jobbade jag som vanligt. Jobbade till 6 istället för 5, men började samtidigt 9 istället för 8, så det blev samma sak. Sjukt skönt att få sova lite längre!
 
På kvällen blev jag upphämtad av Michelle. Vi åkte in till Frankfort-stad där det var "midnight madness". Alla affärer vad öppna till midnatt, och det var även specialpriser osv. Köpte med mig två grejer till min kära mamma. Nu fattas det bara några grejer till min pappa och bror, men vet vad jag ska köpa så ska göra det kanske imorgon! Måste skicka iväg mitt paket! 
 
Det var iallfall mysigt att gå omkring på gatorna, med all belysning! Staden är så fantastisk vacker! Det är en typisk gammeldags stad, med endast småbutiker, och inredning med äldre stil, Så gulligt! Precis som jagt tycker om det. Ännu en gång fick jag bevis på att jag kommit helt rätt! 
 
Vi stannade på "marknaden" i två timmar, och sedan åkte vi runt lite. Vi visste inte vad vi skulle göra, så körde runt lite vart som helst med hög musik i bilen. Gick in och kollade på någon present till Michelles värdmamma. Sedan ville vi äta något, så vi åkte till Subway, men SÅKLART stänger de precis när vi kommer fram. "fan" -  tänker vi, men åker till ett annat subway i närheten av mig. Men ja, SÅKLART släcker de "open" skylten PRECIS framför ögonen på oss.. Snacka om otur.. och om ni läser de kommande inläggen jag kommer göra, fast som ni då säkert läst, eftersom de kommer före det här i ordningen, så kommer ni märka att vi har haft otur hela veckan... Vi bestämde oss iallfall då för att åka till mcdonalds, så har nu ätit min första snabbmat i USA! Passade även på att käka maten i bilen, så typiskt amerikanskt!!
 
Var hemma igen vid 11 ungefär så gick upp och chattade lite och sov sedan på en gång.
 
Lite bilder från i Fredags
 
 

Den mysiga staden, och Michelle i bakgrunden
 
 
 
 

Inne i en mysig butik
 
 
 
 

Blev bjudna på choklad, kaffe och VIN! Vi båda ångrar att vi inte tackade ja till lite vin sådär på kvällskvisten...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IKEA WITH MICHELLE, WOHO

hi,
 
Now I am going to write in English, because Michelle is here, and I dont wanna feel rude. 
 
Today we've been at IKEA. That was fun! I said that I was only going to buy julmust, but no, I didnt... Things for my room and a lot of candy, and ofc julmust! 
 
Now we are home, and sitting in my room, listen to music and drinks äpplecider. She said that it tasted supergood. Wiee.
 
We have no idea what to do now, but we'll see. 
 
Have a good night.
 
bye
 
 

Lucia är en flicka, med stjärnor i sitt hår. Den trettonde december, hon kommer varje år...

... Inte är det någon lucia som är här och sprider ljus och lycka inte. Saknar det faktiskt litegrann. Under mina tre år i musikklass så uppträdde vi alltid i sporthallen med ett stort och fint luciatåg. Trots att luciafirande verkligen inte är min grej nu längre, så känns det ändå lite tomt idag. Och att vi inte har någon fin och vit snö på marken gör det ännu tristare... Som tur var har jag fått sätt massor av bilder på vackra lucior, fina stjärngossar och söta tärnor. Jag har även sett en och annan video med låtar som sjungs idag. Det gav mig lite stämning.
 
Tycker att det är lite konstigt att de inte firar lucia här. Trodde att det var en tradition världen över, men antar att jag hade fel... Visade bilder på lucior, tärnor, pepparkakor och stjärngossar för pojkarna idag, men de hade aldrig sett något liknande... Skumt!
 
Jag har dock haft en jättefin dag med pojkarna idag. De hade dock playdate, med två killar hemma hos oss idag, och Nate, som är lite yngre än dessa pojkar, kunde helt enkelt inte leka med de, så han fick vara på mittenvåningen med mig istället. Då blev det lite tårar och skrik, vilket jag väntade mig. Men kan han inte sköta sig, så kan han inte förvänta sig att få leka heller. 
 
Jag fick jobba lite längre idag, då Chris kom hem en timma senare. Så gjorde middag till pojkarna. Chris sa dock att jag bara skulle göra "frukost till middag" vilket pojkarna får ibland, så det var lätt och lyckat! 
 
Efter middagen så började jag pyssla med en bok. Boken handlar om Nate och Will och de tycker det är jättekul! Boken heter "The day before christmas" och pojkarna hjälper mig med handlingen. Jättekul!
 
Idag insåg jag föresten vad smarta "mina barn" är. Jag satt och kollade på en video på min telefon, då pojkarna springer fram till mig för att se vad jag kollar på. Det är en video på en pappa som misshandlar sitt barn. Pojkarna blev helt förskräckta, liksom jag, och utbrast: "What is he doing?! Dont he love his child? If that was my dad, I would run away from the house as fast as possible and call the police! Please Johanna, can you turn it off before I start to cry?" Så otroligt förståeliga, trots att de bara är 4 och 6 år! 
 
Idag ritade även Nate ett hjärta till mig och sa "Johanna, I love you!". Åh, vad jag blev glad! Tycker om dessa knottar så otroligt mycket! 
 
 

Min fina kusin Ebba i ett luciatåg
 
                                          Hampus som söt stjärngosse
 

Morgon

Vaknade till en vacker himmel i morse

12-12-12 12:12

Idag var det ett magiskt datum, som vi aldrig mer kommer få uppleva. Är X antal år kvar tills något liknande händer igen, vilket vi aldrig kommer få se! 

Min sysling Ellen fyller idag, på detta magiska datum. Grattis Ellen! Hoppas du hade en helt underbar dag! =)

 
 
 

Sötnosar

Var ute och tog lite kort på pojkarna i går medan det fortfarande var ljus ute. Har tänkt att ge mina världföräldrar en tavla med en bild på deras änglar till jul. Ingen av dessa bilder kommer dock pryda deras vägg! Det får bli en överaskning ;)
 

Söta syskon
 


 
 
 
 
 

Sötnosar

Var ute och tog lite kort på pojkarna i går medan det fortfarande var ljus ute. Har tänkt att ge mina världföräldrar en tavla med en bild på deras änglar till jul. Ingen av dessa bilder kommer dock pryda deras vägg! Det får bli en överaskning ;)
 

Söta syskon
 

Knasiga killar
 
 
 
 
 

Onsdag

Idag har det vart en jättemysig dag med mina pojkar. Dock vaknade jag mitt i natten av att Nate skrek och grät, så har sovit väldigt dåligt, vilket resulterade till att jag var sjukt seg idag. Skönt var det dock att Nate var lugn, och vi satt och spelade lite spel och läste böcker. Jag höll nästan på att somna i soffan där ett tag. Haha. Nate blev sedan sugen på att busa, så vi gick ner i källaren. Jag tog med min filt jag satt och myste i, men den försvann snabbt, då Nate ville rida "piggypack". Så man fick ställa upp som au pair man ändå är! Jag lyckades dock få honom att relaxa lite i tältet vi satt upp i källaren. Så vi la oss i tältet, och han kurade ihop sig i mitt knä. Så söt! Älskar de dagarna då han är så kramgo och mysig. Så kan det gärna få vara varje dag! 
 
När vi hämtat upp Will vid busstoppet, och kom hem, fick jag en present av Will. Han hade vart på ett besök någonstans (kommer inte ihåg vart...) och hade köpt en liten present till hela familjen. Så himlans gulligt att han verkligen räknar med mig som en familjemedlem! Det värms i hjärtat bara en sådan sak. Känns så bra att de tagit emot mig så fint och att jag verkligen hamnat i världens bästa v-familj! 
 
I påsen jag fick, låg det en nycklring, som var ett rött hjärta. Så fint! Ska nog sätta den på min bilnyckel! Hihi
 
Innan det är dags för pojkarna att sova får de alltid 10 minuter av valfri "lek". Och idag valde de att komma in till mig! Jag hör att de springer in mot mitt rum, i deras pyjamaser och djurfiltar, och hoppar upp i sängen och kramar om mig! Alltså, åh, så mysiga! Med tanke på att jag satt vid datorn, vid FB, frågade de mig om alla människor. "who is that?" ""What is that?" "I WANNA SEE THAT VIDEO!!""Haha, look at him! HAHA!". osv. Sötaste är de! 
 
Nu har barnen somnat och jag sitter och chattar med lite folk som ska bli kommande au pairer. Facebook är så konstigt... Meddelanden man får av folk man inte är vän med, ploppar liksom inte upp. Så gick in på meddelanden idag och såg att jag hade 4 olästa meddelanden av folk som skrivit till mig. Lite kul! tre tjejer som skrev till mig och frågade hur det var att vara au pair och vart jag bodde etc. Två av de var även intresserade att åka till NYC på nyår, vilket jag hade skrivit som inlägg i en au pair grupp på FB. Jättekul att de är fler som är intresserade av det, så hoppas verkligen att det blir av! Vore så sjukt kul att få fira nyår i New York! 
 
Jag pratade även med en svensk tjej, som kommer som au pair till Frankfort as well, till en familj som endast bor 10 minuter härifrån. Jättekul! Jag fick en vänförfrågan och ett meddelande av mamman i den v-familjen, som berättade lite om denna tjej som ska komma. Nu har jag själv pratat med henne, och hon verkar hur gullig som helst! Och att hon är svensk, är lika gammal som mig och kommer bo endast 10 minuter ifrån mig gör ju verkligen ingenting! Hon kommer komma i Januari, så det ska bli jätteskoj! Längtar till att få träffa nya människor! 
 
Här kommer lite bilder från idag:
 
 
Nate tog en bild på mig, Haha
 
Hej flintis
 
 
Bästa bilden någon någonsin tagit på mig tror jag... ;) 
 
De söta julstrumporna över öppnaspisen
 
Utomhus
 
 
 
 
Påsen med min present i. "To Jhona". ;)

Nyckelringen
 

Min myskille i tältet
 

Mys i soffan



Tisdag

Samma visa denna dag. Gjorde de vanliga rutinerna med barnen. Åkte sedan och hämtade upp Michelle och det var dags för gym. Vi gick på "Step" passet igen, som vi gjorde förra veckan. Sjukt jobbigt, men otroligt kul! Ledaren var även glad att vi kom tillbaka till hennes pass! 
 
Åkte sedan hem och duschade och hämtade Nate. När vi även mött upp Will vid bussen var det dags för piano för Will. Satte oss i bilen 5 minuter innan lektionen börjar,  då det bara tar 3 minuter att åka dit. Ja... iallafall i vanliga fall. Den jäkla construction som de har här i Frankfort, sabbar ju allt. Man kan inte åka ut på samma ställe, utan måste åka runt i hela vårt område för att komma ut på rätt väg. När vi åkt den omvägen, som för övrigt tog ca 10 minuter, trodde jag att vi snart skulle vara på rätt spår och på så vis strax vara framme. Men nej, såklart inte. Där vi skulle svänga in var det tydligen avstängt på grund av den bygget... Och med tanke på att jag är ganska ny här, kan jag ju verkligen inte alla småvägar som finns överallt. På något sätt åkte vi runt i en cirkel, och var sedan på vår gata igen... Pojkarna började gapa lite där bak och sa "we'll never come to the piano. Call mom and dad!" Men envis som jag är, gav jag det ett nytt försök utan att ringa föräldrarna, och minsann klarade jag av det! Ett tecken på att man inte ska ge upp! Haha
 
Trots att vi blev 15 minuter sena, spelade Will otroligt bra, och läraren var mycket imponerad av honom! Hon berömde mig mycket för den otroliga hjälpen, så det kändes bra! Will hade nämligen veckan innan, klagat på jullåtarna han spelat och tyckt de var för svåra. Dagen efter det, spelade vi "rudolt med röda mulen" flera gånger. Trots att jag fick otroligt mycket skrik, gråt och bråk från Will, lönade det sig att jag tjatade på honom på den låten. Nu kunde han den nästan som rinnande vatten och han fick även ett juldiplom av läraren. Allt tack vare mig. Kändes jättekul!
 
Den första snön kom föresten i tisdags. Dock inte mycket, men ändå så att det täckte lite av vägarna så att det är okej att säga "den första snön har kommit". 
 
Den är dock borta idag. Lite tråkigt. Det är ändå så pass kallt ute, och mörkt på kvällarna, att jag verkligen inte skulle ha något emot lite vitt på vägarna! 
 
De otroligt "vackra" bilderna Nate tar på mig när han lånar min telefon... Haha
 
 
Något spel jag och Nate spelade
 
Den första snön
 

Au pair meeting

I måndags åkte jag och tränade med Michelle på morgonen. Otroligt skönt! Sprang i den där tramp grejen, som jag försökte förklara förut, haha, i 40 minuter. Är förvånad över att jag inte alls var lika trött som jag var förra gången, och då sprang jag även endast i 20 minuter. Känns skönt att det redan börjar ta, alltså att jag redan börjar få upp kondisen och musklerna igen! Sedan gjorde vi lite benövningar och magövningar, och de sista 10 minuterna gick vi in i ett rum där det fanns massor av bollar. Michelle var duktig som fortsatte göra lite övningar, men jag fjollade mig mest med de där bollarna. Haha.
 
Efter träningspasset åkte jag hem, tog en snabbdusch och åkte och hämtade nate. Dagen rullade sedan på som vanligt och sedan var det tennis på kvällen.
 
Efter tennisen var vi tvungna att skynda oss hem, då jag skulle ha au pair meeting med de andra au pairerna hemma hos min LCC, men SÅKLART skulle tennisen hålla på längre denna dag, och det finns även en TV i "väntsalen", och tv:n visade svampbob, som pojkarna fastnade för. Ville verkligen låta de stanna och kolla ett tag, men var ju tvungen att åka hem, så pojkarna var inte så värst glad på mig i bilen hem... Haha. Dock kom jag på ett sätt att göra de glada igen. Jag har alltid varit en teaterapa, och älskar att skoja och busa. Så började prata med konstiga röster, vilket båda pojkarna tyckte var jätteskojsigt. Nate skrattade så han började gråta. Jättesöt! 
 
Direkt när jag kom hem och lämnade pojkarna åkte jag iväg direkt och hämtade upp Michelle, och sedan åkte vi till Adrienne, vår LCC. Trots att vi åkte sent, och var några minuter sena, så var vi först! kändes ändå bra att vi kom i tid, då hon sagt att alla verkligen skulle hålla tiden, då vi skulle baka julkakor. 
 
Adrienne hade redan gjort smeterna, och herregud vad gott det var! Ena smeten var vanlijsmak, den andra choklad och den tredje var chocolate chip cookies-smet. Den var den godaste! Vet inte hur mycket dough jag åt! Mums!  Vi gjorde även gingerbreadcookies med granering och grejer på. 
 
Det var ett trevligt möte, trots att det är ganska jobbigt att vara enda svensk. Det är 5 tyskar och 2-3 tjejer från Colombia. Alla börjar alltid prata engelska i början, men sedan blir de ju att de som kan sitt språl, pratar sitt språk med varandra... Lite jobbigt... Troligen blir det bättre med tiden, då alla lär känna varandra bättre. Jag hoppas på det iallafall! 
 
Var hemma igen vid 10 ungefär och då gick jag och lade mig på en gång! 
 
chocolate chip cookies-degen
 
 
Michelle gottar sig i den goda vanij-degen ;) 
 
Gingerbread
 

Söndags

Har inte bloggat på ett tag nu. Känns ganska tråkigt att skriva typ samma sak varje dag, då det inte händer spännande och nya saker hela tiden, trots att man befinner sig i ett så otroligt spännande land! 
 
I söndags så var jag ledig, som alla helger. Familjen åkte till kyrkan på morgonen och jag gick ner och gjorde frukost och skypade sedan med pappa. Var roligt, då jag inte pratat med honom på ett tag. Fick även prata lite med brodern min, men han snackade ju då inte mycket, som vanligt. Jag tror knappt ens att han märker av att jag inte bor hemma längre... Haha. Skypade sedan lite med mamma. Mys!
 
När familjen kom hem var det dags för julpynt av gran. Höll på i ca en timma, och tog lite kort och så. Granen blev jättefin! Denna familj är såhär "lagom" som vi svenskar är väldigt bra på. Det är varken för mycket eller för lite, utan sådär helt perfekt. 
 
Ska be Carey skicka bilderna vi tog från tomtefrukosten och bilderna från julpyntningen! 
 
Granen
 
Granen

breakfast with Santa

I lördags gick hela familjen upp tidigt för att åka till Schereville, Indiana på "tomtefrukost". Man var tvungen att boka det innan, så man fick säga sitt namn och så prickade de av en. Inne i salen vi var i fanns det 17 bord, med 10 personer vid varje, så det var alltså ganska mycket folk! Det började med att alla barn och deras föräldrar(om de ville) skulle dansa olika danser till antingen vanliga låtar eller jullåtar. Spelade in 3 olika danser, en tror inte jag kommer ladda upp de här, då det är så krångligt... haha.

Sedan kom servitöserna ut med frukost. Såg sådär ut, men brödet och äggröran var supergod. Korven smakade sådär... haha. 

Sedan börjades julmusik spelas i högtalarna och först kom "Frozty the snowman" ut. Alla barnen blev helt tokiga! Haha

Sedan började en annan låt spelas, och "Rudolf the rednosed raindeer" kom ut. Då blev barnen ännu tokigare och började springa fram til honom. Haha

Sedan lekte barnen lite lekar och sedan kom tomten! De flesta barnen blev överlyckliga och sprang snabbt fram och ställde sig i kön, som skulle leda till att få sitta i tomtens knä, medan de allra minsta grät.

Vi hade tur att vi kom ganska tidigt till kön, så behövde inte vänta länge innan det var våran tur. Så tog några kort på först Nate, Will och tomten, sedan med mig, Will, Nate och tomten, och sedan ett på mig och min värdfamilj. 

Vi var på frukosten i ca 2 timmar. Efter det åkte vi hem till Illinois igen, där vi köpte julgran. Åkte till ett jättestort varuhus, där de sålde allt som har med julen att göra. Var stora avdelningar med julpynt, granar, kransar osvosv. När vi hade hittat granen vi ville ha, gick vi och kollade på djur. Jag är ingen djurmänniska, men herre vad söta de där hundvalparna var! Råttorna kan jag ju dock inte säga var så jättesöta...

När vi kom hem somnade jag ett tag och skypade sedan med lite vänner och min familj. Var en jättemysig dag! 


 
 
Frukosten
 
Rudolf the rednosed raindeer 


Frosty the snowman


Mina söta pojkar i tomtens knä


Tomtefrukost i Schereville, Indiana


Otroligt många olika dekorationer till granarna. Alla möjliga färger och saker!


Fanns verkligen alla möjliga granar på det här stället. Man kunde till exempel köpa en upp och nervänd gran!

Min Barnvaktsfredag


I fredags så var jag barnvakt på kvällen till mina busfrön. Vi gjorde lite julpynt och liknande. Var jättekul! 
När Carey och Chris åkte iväg, satte vi oss framför TVn och pojkarna fick välja vad vi skulle kolla på. Av alla roliga och bra barnfilmer/program som faktiskt finns, valde de massor av episodes av "Ninja turtles"... Jaja, bra att de var nöjda iallafall! De var även glada som fick äta godis och chipis också! Haha

Det gick även jättebra att lägga barnen, så det var jätteskönt. De berättade att de alltid ber innan de lägger sig, men de visste inte riktigt hur bönen var, så jag hittade på en egen. Det tyckte dem var jättekul! Haha

Jag  gick sedan och tog en dusch och la mig i sängen och kollade lite serier och var vaken tills familjen var hemma igen. Sedan gick jag och lade mig! 



Will med massa klister


Girlangen vi gjorde


Min svenska julskylt. 
Nate: Johanna då! Du skrev god! Det är ett fult ord!" 
Jag: Haha, på svenska betyder det "Marry Christmas" 

Så söt




Kartongen "the elf" kom i




Jag och Nate lekte med en slags målargrej, där man satte fast ett papper på ett snurrband som sedan gjorde så att färgen gjorde egna mönster 




Lekte även ninja! 


Gjorde ritlekten, då man viker ner den delen man redan ritat 


Den knasiga gubben skulle tydligen heta Johanna... Haha


Hjälpte till att klippa en dörr och ett fönster i deras fort


Movietime! 




Deras snacks


The elf som byter ställen varje dag. I förrgår var den över spisen, igår över dörren (bilden) och i dag satt den i girlangen vi gjort 

Ännu en lördag

Hemma efter en mysig tomtefrukost i Indiana med min familj och Chris föräldrar. 
 
Har även skypat med hela släkten på mammas sida, då de var och firade mormor som fyller 65 imorgon. Blev lite tårar i Skypesamtalet. Det är inte det att jag saknar de så mycket, utan att det blir lite extra känsligt vid tillställnigar när hela släkten är där, utom jag... Jag är så stolt över mig själv som har kommit såhär långt, och jag vet att även min familj är det. Har sådan tur att jag har världens finaste vänner och familj som stöttar mig genom allt. Hade aldrig kunnat åka hit om inte ni fanns där på vägen och gjorde allt så mycket lättare :) 
 
Nu ska jag vila ett tag, och sedan kommer ett inlägg om dagen och gårdagen, då jag hade filmkväll med pojkarna. 
 
Tjing, 
 

Kvällsmys


Myser i min härliga pyjamas och kollar serier, innan det är dags att krypa ner i sängen

Lyckliga barn = lycklig au pair

Idag är det torsdag, vilket betyder att städerskorna kommer. Egentligen borde jag ju verkligen inte klaga över att ha någon som kommer och städer hela huset, mitt rum och mitt badrum, men det är ändå störande. Mellan klockan 9-12 så är jag ledig, då det inte är några barn hemma. Idag skulle jag vara hemma helt själv, då inte Carey jobbade hemma idag, och jag hade även inte någon tvätt att handskas med, så jag skulle verkligen bara kunna slappa och inte göra någonting. Men då är såklart städerskorna här och ska prata med mig, och väsnas med damsugaren. Gud vilka problem man har här i USA... Haha. 
 
Städerskorna är dock hur charmiga som helst och de har sagt till mig de gånger vi träffats att jag är en jättefin au pair och att barnen ska vara glada som har en sådan bra "barnvakt". Sådant värms att höra :) 
 
Jag lyckades ändå, på något konstigt vänster, somna i ca 10 minuter. Vilken tajming att städerskorna då skulle upp på övervåningen och väsnas och det var min tur att åka och hämta Nate. 
 
Nate var en aning jobbig idag. Som tur är har jag blivit strängare, på ett bättre sätt, så nu lyssnar verkligen barnen på mig när jag säger till på skarpen, vilket de inte riktigt gjorde i början. Så känns ändå skönt att de ÄNTLIGEN börjar visa lite respekt för mig. Jag tror dock att mycket av det handlar om att vi är i juletider, tomtar och julklappar. Pojkarna tror fortfarande på tomtar och nissar, så lyssnar inte pojkarna, är det bara att säga att man ska ringa till tomten och säga att de inte sköter sig. Då blir det tyst på en gång kan jag säga! 
 
Klockan 6, när Chris kom hem, hade han beställt hem pizza, så jag, barnen och Chris åt. Idag är det även en dag då "tomtenissarna" snyger omkring i husen här i USA och kikar hur barnen sköter sig. Så Carey och Chris hade besställt en "nisse", som de slagit in i en kargong, och lagt i deras garderob. Pojkarna har pratat om den där nissen hela veckan, och idag var det äntligen dags att se honom. Nissen var självklart bara en docka, men när Chris sa att barn inte får röra nissen, så förstod barnen att han var "verklig". Lite sött ändå! Haha. Nate utbrast när han såg nissen "Jag trodde han skulle vara stor!". Haha, han är så söt! 
 
Jag åkte även med Nate till "Jewel Osco" idag och handlade lite snacksmys inför imorgon. Mina värdföräldrar ska nämligen bort på kvällen, så jag ska vara barnvakt för första gången på kvällen, vilket innebär att jag även ska lägga dem. Hoppas på att det kommer vara en bra kväll utan massa tjaffs och bråk, såklart. Det ska iallafall bli jättekul att få ta hand om barnen och vara hemma med de själva en hel kväll. Barnen har pratat om denna kväll i över en vecka och är jätte exalterade! Vi ska kolla på någon film, vilket barnen tycker är superspännande, då de inte får kolla film i vanliga fall, då de bara har 30 minuter tv tittande om dagen. De har även bara "desertday" på fredagar och lördagar, vilket innebär att man får äta typ 2 godisbitar. Denna fredag ska de få äta massor av godsaker som jag och Nate köpte idag, och jag har även lovat dem att vi ska till "Dunkin Donuts". Ska bli spännande att äta sin första munk här i USA! 
 
 

Värme på vintern

Denna vecka har det vart så galet fint väder! Sjukt skönt! Igår var jag och Nate ute på gården och spelade någon variant av amerikansk fotboll och spelade även baseball. Jag förstod inte riktigt poängen med att bara kasta en boll, och låta Nate springa ca 3 meter. Men han tyckte det var jätteroligt och skrattade hela tiden, så är han nöjd, är jag nöjd! 
 
Jag har även börjat gymma, vilket är sjukt skönt! Började i måndags, och har tränat nu med Michelle varje dag denna vecka (3 gånger). Träningsvärken i magen, ben, rygg och armar är obersklivlig. Jobbigaste är det ju när man måste böja sig ner för att ta upp barnens kläder, bädda sängarna eller inte tala om att gå upp och ner för trappen. En riktigt mardröm... Men känns det, så vet man att man har gjort rätt, och det kommer troligen att visa resultat, så jag är nöjd! Ska nog dock stå över träning imorgon, och bara vila. Känns som att det var ett bra tag sedan jag gjorde det. Haha. Idag var jag föresten på ett Core pass med Michelle, och tusan vad jobbigt det var. Men vad hände med core träningen... core ska handla om mage, men här var det mest riktat åt armar och ben. Vet inte hur många armövningar vi gjorde med de där förbaskade vikterna! Men kul var det! Tränaren som ledde passet, kom fram till mig X antal gånger och sa att jag gjorde "fel". Grejen var den att jag verkligen inte gjorde fel. Gjorde som alla andra. Faktiskt. Hon tyckte nog bara att jag var så bra, för att vara första gången. Det var nog även därför hon gav mig en tröja och något slags proteinpulver till mig. Måste vart så. Hehe.
 
Idag har jag förövrigt haft en riktigt skön dag med pojkarna. Nate har skött sig, och likaså Will. Nate var på playdate i ca 2 timmar, så då passade jag på att fixa med pojkarnas sängar och sedan kollade jag ett avsnitt av en serie och somnade i ca 15 minuter. Det var sedan dags att hämta upp Will vid bussen, och även Nate på sin playdate. När vi kom hem gjorde jag snack, läxor och piano. Sedan fick jag ett text från en granne, som undrade om mina pojkar ville komma över och leka med hennes pojkar. Det ville de, så fick vara själv i yttligare 45 minuter. 
 
Nu har jag slutat för dagen och ska nog strax äta något och sedan sova. Så otroligt seg idag! 
 
Är föresten lite avis på er där hemma med all snö, men tycker synd om mina vänner som har skrivit att de blivit insnöade, haft problem med bilar så de knappt kommit till jobb osvosv. Inget tvivel om att ni kommer få en vit och fin vinter i alla fall! Jag håller fortfarande mina tummar för att det kommer lite vitt på marken även i Frankfort! 
 
Glad kille som kan vara ute i Tshirt på vintern
 
Underbart, soligt väder, på vintern!
 
 
Lekte med löv i mitt hår, haha
 
Mitt gos!
 
Mina "gåvor"
 
Jättetaggad för träning. 

Shoppinglördagen i Bilder

Var som sagt på ett Mall i närheten av Frankfort i lördags med Michelle. Var supersmysigt. Gick runt i affärer, tog något att dricka på Starbucks, skrattade, flumade och åt på Subway. Över 9 timmars shopping blev det. Jag brukar inte alls tycka att det är kul att gå i affärer, men denna gång var det superskoj! 

Michelle och sin starbucksdricka
 

Inne i mallet


Vi







Världen största omklädningsrum! Lika stort som mitt rum hemma hos min pappa. Galet!


Ensamma på Subway, haha


Det är gott med chirre har jag hört!
 

Välbehövligt

Grejerna jag inhandlade i lördags. Köpte även endel träningsgrejer, men det ligger i tvätten för tillfället! Haha
Hittade inget bra redigeringsprogram, för att kunna göra collage av bilderna. Tycker personligen att det är ganska tråkigt att se plagg såhär som jag lagt upp det, men men, så fick det bli!

 (edit, hittade ett collageprogram)



 






 
 

Vårväder i vintermörker

Idag har det varit världens finaste värder här i Frankfort. Har aldrig varit med om en varm vinter, men idag var det 18 (!!!!) grader, så inte gjorde det något att jag inte köpte vinterjacka i helgen! Haha. 
Carey sa dock nyss, när hon kom in till mig på mitt rum, att det bara kommer vara sådant bra väder några dagar till, förmodligen resten av veckan och sedan kommer det slå till med kallt väder, så får njuta så länge det varar! Klagar dock inte på om det skulle komma in lite snö till jul...
 
Idag var jag även på gymmet med Michelle för första gången. Vi tränade i 1.5 timmar och goosh, vad jobbigt det var! Har inte rört på mig på över ett år, sedan jag slutade med fotbollen förra sommaren, så var död! Dock stolt över att jag gick i en sån där grej, åh, bäst på att förklara känner jag... haha. Man har fötterna som i en plastsak och går... vet inte vad det heter... men gick i det i 20 min med medelmotstånd. Svettades som en gris, var helt skakig i benen efter att jag var klar och kunde knappt gå, men det är värt det! Sprang sedan ett tag på ett band och gjorde därefter några ben och magövningar. Ändå glad över att jag fortfarande har kva ganska mycket styrka i både ben och mage, så bara jag kommer igång och tränar regelbundet, så kommer jag nog strax vara på banan igen! Klarade av en benövning med 120lbs, vilket är X antal kilo över min egen vikt. Lite kul! 
 
Ska träna med Michelle imorgon också. Då ska vi gå på ett pass som heter "muscle cond/step". Verkar vara ett kul och jobbigt pass som jag ser framemot! Jag har som mål att träna minst 4 gånger i veckan. Nu när jag har börjat på detta gym, så får man först 21 gratis dagar, och sedan 4 pass med personlig tränare, så ska försöka utnyttja det så mycket som möjligt! För efter det börjar det som sagt kosta, dock inte en dyr peng, men små pengar i längden blir mycket pengar och för en au pair, med den lönen man tjänar, behöver man hålla i pengarna så mycket det bara går. 
 
Måste även berätta 1 rolig och en tråkig sak som hände med Nate idag. 
 
Det tråkiga: Nate kissade på sig vid frukosten, trots att han innan han kissade på sig sa, att han var kissnödig och att han kommer kissa på sig. Han är allt lustig han...
 
Det roliga: I bilen på väg hem från tennisen sa Nate något gulligt. Han sa att han längtade tills hans 21års dag, för då får han ÄNTLIGEN tugga tuggumi... Haha, tyckte det var så sjukt sött! 
 
Nu ska jag borsta gaddarna och lägga mig ner för att kolla ett avsnitt av någon serie, innan det är dags att sova!
Världens bästa mamma och jag för 3-4 år sedan. Älskar dig så otroligt! Är så stolt över att vara din dotter. Du är bäst. Världsbäst ♥
 

Indiana

Idag gick jag upp väldigt tidigt för att vara en söndag. Jag skulle nämligen följa med min värdfamilj till Chris familj i Indiana, så nu är jag ett steg närmare mitt "goal" att besöka minst 7 stater under mitt år! Med tanke på att den staten ligger väldigt nära Illinois, så tog det endast drygt en halvtimme med bil, vilket vad galet skönt! 
 
Kom fram vid 10 ungefär, då vi började dekorera kakor på en gång. Riktigt kul! Hela släkten sa att jag måste vara med på varje julbak, då de tydligen tyckte att jag gjorde enormt fina kakor! Haha, så det var ju kul!
 
Sedan fick barnen kolla på lite julfilmer, och då hörde man musiken från "Askungen", "Piff och puff" och liknande, så kände mig lite som hemma! Haha
 
Var sedan dags för mat, och då åkte Chris mamma iväg till Subway och köpte mat till oss alla, var gott! 
 
Sedan var det dags för lite vila, och jag tror att jag somnade ett tag i soffan. Var så otroligt trött! Kollade även på Amerikansk fotboll på TV, och jag förstod verkligen ingenting... Släkten försökte förklara för mig X antal gånger, men det är så sjukt mycket regler, och linjer, och andra grejer som jag inte alls förstod mig på. Något annat som jag även la märke till var att det var så otroligt mycket reklam på TV! Det var första gången jag kollade på TV i USA, då jag alltid kollar serier, och familjen har inte kanaler på sina TV apparater, utan bara "appar" så att man kan kolla på serier och grejer. Skojar inte när jag säger att programet höll på i 2 minuter, och sedan var det 3 minuters reklam. Så höll det på tills programet var slut. Sjukt!
 
Jag, Carey, Chris pappa och barnen tog sedan en promenad till en lekpark i närheten av farföräldrarna, där barnen fick leka av sig ett tag, innan det var dags för lek och stoj i huset. Var galet fint väder ute idag! Sol och hela 17 grader! Så barnen sprang omkring i endast en tröja, och deras kusin hade bara på sig shorst och tshirt. Otroligt underbart! Dröjer nog dock inte länge innan snön når Illinois, vilket jag ändå tycker är mysigt nu i juletider!
 
Det var sedan dags för middag, då det bjöds på någon god pasta. Satt mycket fint!
 
Fick sedan med mig en stor kartong med kakor hem, med mitt namn på. Kakorna vi bakade var amerikaniserade pepparkakor, fast de var tjocka och mjuka, och inte sådär tunna och knapriga som jag vill ha de. Men det var ganska gott ändå. Längtar dock tills jag får besöka IKEA igen och köpa massvis av julmust och RIKTIGA pepparkakor. 
 
Imorgon ska jag och Michelle ÄNTLIGEN besöka gymmet! Blir upphämtad av henne efter att jag har lämnat Nate på skolan vid 9.30. Otroligt skönt! Köpte en tränings outfit igår, så blir att inviga den! Är faktiskt sjukt taggad! 
 
Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att sova och kolla lite serier. 
 
Idag har jag även vart i USA i en månad!! Tänkte göra en "resumé" av vad jag gjort under min första månad här, men det kommer en annan dag. 
 

Min första pepparkaka
 




Nate dekorerar sin gingerbreadman





Några av släkten





Dekoreringssaker


Påväg till lekparken


Alla kakor










 

9 timmars shopping

Hemma efter en rolig shoppingdag med Michelle i ett Mall strax utanför Frankfort.
 
9 timmar spenderade vi åt shopping, och även massa pengar. Fast det var det värt. Nu behöver jag inte handla på länge. Fast, där ljög jag. Jag har fortfarande inte hittat någon vinterjacka, men Michelle skulle visa mig ett bra ställe där de säljer bra jackor billigt. Så hoppas att jag hittar något då. För behöver verkligen en varm jacka nu. Trots att det har varit varmt de senaste dagarna och nu i kväll var det så varmt att man lätt hade kunnat gått i endast en tunn tröja. Underbart!  Imorgon ska det till och med bli ännu varmare. Lovely! 
 
Imorgon skulle jag och Michelle ha åkt till IKEA, men mina vföräldrar sa att jag ska med de på julbakning hos deras släktingar, så ska följa med dit. Lite tråkigt att jag inte kan åka till IKEA med Michelle, fast som hon sa, "IKEA står kvar", så det är nog värt att åka med mina värdföräldrar och julbaka. IKEA kan vänta!
 
Jag ska strax sova, med tanke på att vi ska åka klockan 9 imorgon. 
 
Bilder på sakerna jag köpte idag kommer imorgon, samt bilder och text från vad jag gjorde igår. 
 
Hoppas ni som läser detta, har haft en toppendag! 
 
Tjing,
 
Mina påsar från idag

Shoppinglördag + födelsedagsbarn

Skrev inget igår, men hade jättekul med mina värdbarn. Har inte tid att skriva om det nu, men ett inlägg om gårdagen kommer senare idag eller imorgon.
 
Jag blir snart upphämtad av Michelle. Vi ska åka till ett mall och shoppa. Ska bli jättekul faktiskt! 
 
Imorgon har jag varit här i en månad! Tiden går sååå fort!
 
Försökte locka håret lite smått idag. Gick sådär. Men men.
 


 
Grattis föresten till min fina kusin som fyllde igår! Önskar att jag kunde vara med och fira dig på din 3års dag idag! 
 
2 års gammla bilder. Min söta plutt! 
 


 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0