19 år

Idag fyllde jag 19 år. Mitt 19 år på denna jord startar idag. Nu. Hade en bra dag med fina släkten och bra presenter. Det var fint väder för första gången. Soligt och varmt. Kom dock en liten regnskur, vilket vi alla ställt in oss på, då det regnat varje år på min födelsedag. De sista åkte för ett tag sedan, och snart ska jag sova. Upp kl 5 och jobba imorgon och sen på eftermiddagen kommer mina fina tjejer hem till mig och äter lite, sen kommer fler och förfestar innan utgång. Jobb på lördag och söndag igen. Dags att göra sig i ordning och tacka för att ha blivit ännu ett år äldre... Puss och hej Jag och min söta kusin!

Givande samtal med nuvarande au pair

Har nu även pratat med den supertrevliga Julia, som är nuvarande au pair hos familjen i Chicago. Lätt att prata med, superglad och trevlig och sa massor av vettiga saker jag kommer ha nytta av att veta. Ett väldigt givande samtal!
 
Med tanke på att klockan nu har hunnit blivit så mycket, så är det bara att göra sig i ordning och krypa ner i sängen. Jobb imorgon, sedan ledig + födelsedag. Sedan är det fredag, några timmars jobb och sen partaj med utgång. 
 
Känner mig så otroligt glad nu för tiden. Allt verkar gå min väg. Jag tror inte riktigt att någon förstår hur glad jag faktiskt är. Det bara, liksom, sprutar ut glädje. Bara den här au pair grejen får min mun att få ett leende varje gång. Blir helt sprallig. Precis som att jag vore kär.
 
Sängen var det. Ha en fin kväll!
 
 
 

Samtal från Amerika

Ännu ett samtal avklarat! Gick hur bra som hellst, men var även riktigt nervös. Är så pinsamt och synd, att man verkligen ska få rejäl tunghäfta, när man i vanliga fall kan prata bra engelska. Ord som man inte kommer på vad det är, liksom, studsmatta, det vet alla vad det heter...
 
Familjen såg iallafall jätteglada ut, precis som på bilderna. Jag upptäckte när jag kollade ner på min videodel av skypesamtalet, att jag verkligen storlogg. Det måste vara något positivt. Att jag gillar familjen så att säga.
 
Nu ska jag tvätta av mig smink och plocka undan lite i mitt rum och sedan kanske sätta på någon mysig disneyfilm. Såg Monsters Inc för någon dag sedan och även Toy story 3. Så himlans bra. Får se vilken film det blir idag. Lite Anastasia tror jag. Det får nog bli så.
 
Känner att jag börjar komma in i skrivandet igen på bloggen, vilket är superkul! 4 inlägg på bara några timmar. Inte illa, inte illa...
 
Dags att göra något annat.
 
Tjohej
 

Goda hamburgare och ett glatt leende

Åt precis en underbart god middag som visserligen endast bestod av egengjorda hamburgare, grillat, men det var gott. Satt fint i magen så att säga!
 
Om ca en timme ringer familjen från Chicago mig. Är lite smått nervös, men inte alls som förra gången vi pratade. Då var det första gången, nu är det andra.
 
Hoppas på ännu ett mycket trevligt samtal! 
 
Så här glad är jag nu. Riktigt glad. Smile!
 

Spöke

Rosenblad från Eifeltornet i Frankrike som Au Pair i USA

Det märks att det var ett bra tag sedan jag var inne på datorn och skrev ett blogginlägg. Hela sidan är förtusan omgjord. Förstår knappt någonting. Känner mig lika borta som man gör när det är en ny "sida" som blir poppis. Lunar, kamrat, snuttis, bilddagboken och facebook är några exempel som jag provat på i mina dagar.

Igår var det hyffsat fint väder ute under en stund. Då passade jag på att ta fram kameran, som mer eller mindre har legat och samlat damm under en längre tid. Tog lite bilder på en fin ros jag hittade i en av våra rabatter på tomten hemma hos min far.

Jag var även en aning trög igår. När det är sommarlov, är det lätt att man glömmer bort vilken dag det är, trots att man jobbar. Igår gjorde jag ett sådant misstag att jag misstog mig att det var tisdag. Jag hade nämligen fått ett mail från min eventuella familj i chicago om att de ville prata med mig en gång till, fast via skype denna gång, tisdagen den 17 Juli. Jag svarade glatt tillbaka att jag gärna ville prata med de idag (tisdag), och skickade iväg mailet. Jag duschade, gjorde mig i ordning, blev nervös, åt och loggade in på skype. Klockan blev 18.45, klockan blev 19.00, klockan blev 19.15, klockan blev 19.30 och klockan blev 19.45. "vad tusan, skulle de inte ringa?!". Jag blev lite orolig och tänkte att de kanske hade glömt bort mig eller inte fått mitt svar på mailet. Så jag loggade in på min hotmail, läste igenom det jag skickat till dem, kollade på dagens datum och insåg att det inte alls var tisdag utan måndag. Jag hade alltså suttit och väntat på ingenting och blivit nervös i onödan. Sånt som kan hända en dag i mitt liv.

Idag är jag iallafall redo att prata med den underbara familjen i chicago. Är verkligen sjukt taggad på att åka iväg nu.

Fyller även om två dagar, vilket jag inte alls känner av egentligen. Det enda som bevisar på att jag fyller år snart, är det dåliga vädret. Regnet bara öser och öser ner. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är fruntimsveckan och att det alltid, i mina 18, snart 19 år på jorden, har regnat på min födelsedag.

Sade till min bror för någon dag sedan att, om det INTE regnar på min födelsedag ska jag åka till Frankrike och hoppa från Eifeltornet. Dock kommer jag bara gå upp på första trappsteget och hoppa ner. Inga självmordstankar här inte, mer som en rolig sak. Dock är det mer prat än handlande i min värld, så det lär ju inte bli av, varken jag vill det eller inte.

Något som dock kommer bli av är att åka till USA. Som jag längtar...

Bjuder på några av bilderna jag tog igår.

Puss & kram
 
 
 
 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0