Lokaliseringsproblem

Jaa-ni, trogna näsare. Att hitta till LCC mötet igår gick ju sådär. Jag tyckte, att jag klart och tydligt hörde att min värdmamma sa "ta exit 28". Jag sätter mig i bilen, åker av vid exit 28, åker första höger, men kommer in till något industriområde? Haha. Virrar omkring där ett tag, åker ut på en riktig väg och åker som inne i en stad. Tänkte, att min värdmamma hade tänkt fel, att det var andra höger och inte första, och med tanke på att jag såg butiker och hus så trodde jag att jag kanske var rätt. Efter att ha virrat omkring yttligare ett tag ringer jag till Olivia, och tänkte fråga om hon redan var framme, och då kunde förklara vägen. Hon svarade inte, och sedan ringde hon, men då missade jag det osv. Jag ringde även till min LCC, men la på, för tänkte att det är ju inge bra att köra bil samtidigt som man pratar, speciellt inte i detta land, då det är böter och hela faderullan om polisen ser en, och det är ju poliser överallt, så ingen ide att chansa tänkte jag. Jag stannar då till på någon väg som heter "lynn end road". Jag ringer min värdmamma och säger att jag är helt lost. Hon frågar vart jag är, och hon söker på gatuadressen på internet. Hon säger då "åkte du in på exit 28?". trodde jag hon sa ja. Då upprepade jag, "Ja, jag åkte in på 28. 2-8." Då sa hon "men nej, jag sa 20a inte 28!". Och om man säger det på engelska, snabbt, så låter det verkligen exakt lika. Åh, så klantigt av oss båda!  Men då viste jag ändå vägen, så var bara att åka tillbaka. Grejen var bara den, att eftersom jag virrat omkring, så visste jag inte riktigt vart jag var. Jag hade tydligen virrat omkring så mycket, att när jag väl kom upp på highwayen, så var jag vid exit 25... haha. Aja, jag hittade iallafall fram till mötet, och jag var inte sen sista att anlända! 

Mötet var som sagt på panera bread, så jag tog min brocollisoppa jag brukar ta. Super! Jag gjorde tillsammans med 3 andra svenska tjejer, ett svenskt bord. Kändes kul att kunna sitta och prata lite svenska sådär. Jättetrevligt! 

Vid 9 stängde stället, och då åkte jag hem, och kom hem på första försöket. Woho! 

När jag kom hem gick jag in och pratade lite med mina värdföräldrar, som skrattade åt mig lite för att jag hört fel, men tyckte samtidigt synd om mig som åkt runt så länge haha. 
 
Jag gick sedan upp till mitt, och la mig i sängen på en gång. Har nog aldrig lagt mig så tidigt här. 10.30.

Bränd näsa

MA möte

Underbar dag som sagt. 

Var inte ute i solen så värst länge, för kände att det gjorde ont på huden. Inte så smart att bränna sönder kroppen redan i April, haha. 

Nu har jag gjort mig lite i ordning för att åka på mitt första LCC möte här i MA. Hoppas att det blir mysigt! Gäller bara att hitta dit. Frågade min värdmamma vart det ligger, och hon sa att det bara är att köra på 182 North, som jag alltid kör på, och sedan svänga av vid Exit 28. Sedan åka höger och sedan ska det vara någonstans på höger sida, så bara att vara uppmärksam! 

Nu ska jag åka. Ska vara där om 30 minuter!  

Lite bilder från idag och igår:
 När lillan själv får bestämma frisyr
Sötan


Samma frisyr på mig


Rockring

Blå himmel

Underbar dag, med otroligt väder!

Barnen har jag precis lagt för en nap, så jag passar på att sitta ute i solen. Brände mig lite igår, så ska nog bara sitta ute en timme och gå in sen och själv ta en nap innan det är dags att bada flickorna!

Ikväll är det lcc möte på panera bread. Bara att försöka hitta dit, vart det nu kan vara! Haha.

Stark, härlig sol

Kom precis in efter att ha setat ute i solen i 2 timmar och skypat med min fina mamma. Så kul att prata med henne! Vi pratde om allt mellan himmel och jord, och hon berättade hur stolt hon är över mig och hur vuxen och mogen jag blivit. Blir så glad av att höra det, för känner själv hur modig, duktig, bra och hur mycket jag har utvecklats här borta. 
 
Lite senare ska jag kanske träffa Olivia, men det visar sig! Nu funderar jag på att sätta på något program på datorn, men den är nog antagligen så seg som vanligt, så vet inte om det funkar! Är även lite småsugen på att åka till stranden och sätta mig och käka glass, men känns inte så festligt att göra det själv. Men vore ändå skönt att åka dit, kanske läsa en bok och bara njuta! 

Är även sjukt hur stark solen är. Under tiden jag var ute hann jag få färg på hela framtidan och ansiktet. Nu ser det mest rött ut dock, men men. Skönt med sommarvärme! 
 

Krångelmiddag

Efter att jag var hemkommen från den mysiga picknicken, med den otroligt vackra utsikten, gjorde jag inte mycket alls. Slappade gärnet. 

Jag började göra mig lite smått i ordning, och sedan ropade barnen på mig där nere, så K kom upp till mig med en teckning med massor av hjärtan på, så söt. Sedan försökte jag hitta kläder tills ikväll, och då låtsades hon vara en vacker klänning, så hon gömde sig i min garderob, och jag pratade högt för mig själv vad jag skulle ha, och tog sedan fram K, som låtsades vara en vacker klänning. Ah, den leken lekte vi ett tag, vilket hon tyckte var jättekul, och när hon skrattar, så kan jag själv inte låta bli att inte få världens smile. Barnskratt kan vara det vackraste.

Vid 4.30pm var jag redo att ta bilen till mallet med Olivia, men då fick jag ett mess av henne där hon skrev att hon fått punka på motorvägen när hon var påväg från flygplatsen, där hon lämnat av Dorie. Så typiskt! Så vi skulle inte hinna till mallet innan. Så det var bara för mig att leka mer med barnen! Haha.

Vid 6.30pm var jag redo igen att åka till cheesecake factory för att ha middag med au pair tjejerna, men fick då yttligare ett sms och upptarering i vår fb-grupp, att det var fullt på cheesecake factory, så att vi skulle äta på TGIF istället. Jippi kände jag, som inte har en aning om vart det ligger, och har ingen GPS. Det som var bra dock, var att tiden var ändrad från 7 till 8pm, så hade en timme på mig att hitta en lösning. 

Jag gick upp på mitt rum och letade vägbeskrivningar via google maps, men det förstod jag ingenting av. Det enda som de beskrev var åk söderut, åk västerut osv. Jag vet väl inte vart söderut och västerut är från min startplats. Blev så arg! 

Jag skrev då i fb-gruppen och frågade om det var någon som ville möta upp mig vid mallet, och sedan kunde vi åka tillsammans till TGIF, då det tydligen inte var så långt ifrån. Fick ett svar från en tjej att hon och en annan  tjej var på det lilla mallet, så att jag kunde komma dit, och sedan åka tillsammans. BRA! Så satte mig i bilen och åkte till det lilla mallet vid exit 24. 

När jag kommer dit, parkerar jag och vi åker mot TGIF. Det roliga då, är att tjejen som kör, har GPS, och förlarar för mig senare på kvällen att hon inte hittar någonstans, och måste ha GPS. Då kände jag mig ganska duktig, att trots att jag bara vart här i 2 veckor, hittar till så pass många ställen ändå, utan något hjälpmedel. 

Middagen var helt ok, förutom att när all mat kom in, blev jag utan. Alla började äta, och mixa med sin mat, och där satt jag utan någon mat. När servitören kom tillbaka sa jag att jag inte hade någon mat, men det visade sig att tjejen som satt mitt emot mig hade tagit min mat. Hon hade redan börjat småäta på den och sprutat ketchup på pomesen. Kul. Så där satt jag, med mat som någon annan redan nallat på... Trots att jag var lite smått irriterad på det, åt jag glatt upp, med tanke på att jag var så hungrig. Jag beställde en köttbit, med pomes, och färska grönsaker trodde jag, men grönsakerna visade sig vara någora konstiga, mosiga, jag vet inte vad. Inte var  det gurka och tomat som jag hade föreställt mig. 

Ännu mer krångligt blev det när vi skulle betala, då vi var 20 pers vid ett och samma bord. Tror det tog en timme för att lista ut vems saker som var vems, och sedan kunna betala. 

vid 11.10pm skjutsade tjejen som mött upp mig vid mallet, tillbaka till mallet, och jag åkte hem igen.

Var en helt OK middag, men har vart med om bättre kvällar om man säger så! Haha


Hade på mig en klänning igår. Gud så somrigt.

Mysig picknick

Vaknade vid 7 imorse av att hela min värdfamilj hade frukost, och att de sjöng. Denna familj sjunger i pricip hela tiden, vilket dock är supermysigt, men kanske inte klockan 7 en lördagsmorgon när jag vill sova. Haha.  

Jag låg iallafall kvar i sängen och föröskte somna om, trots att båda flickorna ropade på mig nere i köket. Satte på någon film på datorn, och sedan fick jag ett samtal på min amerikanska telefon från någon kille som ville snacka. Ingen aning om vem han var, men men. Vi snackade i kanske 15 minuter, och sedan ropade min värdmamma på mig nere från köket och frågade om jag ville med på lunch-picknick, vilket jag ville. Så slängde på mig lite kläder och sprang ner till köket, och hjälpte till att bära ut saker till bilen. 

Stället vi åkte till låg ca 15 minuter bort från huset. Vi åkte till ett jättevackert ställe med klippor och utsikt över vattnet. Såå mysigt! Så vi valde ett ställe där vi lade ut våran filt och dukade upp våran lunch-picknick. 

Vi stannade dock inte allt för länge, då min värdmamma skulle iväg på något möte, så vi var tvugna att åka hem. 

Nu sitter jag på mitt rum, och ska strax hoppa in i duschen. Fick nyss ett sms från Olivia, som frågade om vi skulle ses i mallet innan vi ska ut och äta med tjejerna i au pair gruppen på cheesecake facroty, så det sa jag ja till. 

Måste även tillägga att det är så grymt skönt att det äntligen börjar bli sommarvärme! Blir så glad!

Några bilder från den mysiga picknicken: 


220413 - 260413 - Jobbvecka

Min första egna jobbvecka hos min nya värdfamilj är nu avklarad. De allra flesta dagarna har gått hur bra som helst, vilket har varit skönt! 

Så, vad annat har hänt denna vecka? Inte mycket alls. Efter jobbet har jag varit hemma, eller gått på starbucksmötet, som var i tisdags. På onsdagen var det även glassträff på Richardsons, men köpte ingen glass, då jag bara hade 1.06 dollar på mitt kort. Helt sjukt...  

Jag har fixat nytt bankkort, och hittat från nya platser hela av mig själv. Bra jobbat Johanna! 

I fredags hämtade jag upp Kamla, som är vår städtant, men städtant får man egentligen inte säga, men i mina ögon är hon en städtant, då hon faktiskt städar. 

När jag slutat igår (fredag), gick jag upp och tog en kvällsnap vilket var grymt skönt. Resten av kvällen ägnade jag framför datorn och snack med fina vänner. 
 
Mer än så har inte hänt denna jobbevecka. Nedan kommer lite bilder, om de kan ladda denna gång dvs. 

Mina mystjejer


Bakade energybars
Lekparken
Glass på Richardsons


Såg en kalkonflock. Fick dock endast en på bild

Svenska pannkakslagning

Done!

Underbar dag!

Idag har det vart en helt underbar dag! 
 
Dagen började med att jag gjorde frukost till mina sötnosar och körde sedan K till skolan. Jag och A hade en mysig dag, då vi lekte både inomhus och utomhus i det fina vädret.
 
Vid 12 satte sig jag, A och A (au pairen) i bilen för att hämta K i skolan. Efter det åkte vi och lämnade dessa busfrön hos mammadji och daddadji, förkortat MMDJs & DDDJs, vilket är min värdpappas föräldrar. Att det heter mammadji och daddadji är för att i indien så sätter man "dji" på slutet av personer och saker som man har respekt för. Jag har även blivit kallad för Johannadji någon gång av barnen, lite gulligt! 

Mammadji, eller betjänten eller vad det nu är, som jobbar där, lagade indisk mat, så det fick jag smaka, vilket var gott. Denna familj är vegitarianer, så var ingen kyckling massala som mamma har lagat hemma i sverige inte! haha. 

Jag och A (au pairen) skulle sedan åka till banken för att öppna ett bankkonto för mig, då Chase, banken jag hade i Chicago, inte finns i denna stat, haha. Så måste öppna nytt! När vi skulle gå, var båda barnen som klister på mig och ville inte att jag skulle gå, vilket jag uppskattade så sjukt mycket. Det visar bara på hur fästa de redan är vid mig, vilket jag ÄLSKAR! Vet inte hur många gånger per dag som iallafall K, den älsta, säger "Johanna, I love you soooo much! I love you to the sky, and even higher then the sky, to another sky!", till mig. Så söt! Och A säger också att hon älskar mig. Idag, när vi var hemme och lekte, så lekte vi bil, haha. Så vi gjorde en bil av kuddar och låtsades köra till mammadji och daddadji. Så hon sa "bye Johanna, I love you" och jag svarade "have fun, love you too!". Då sa hon "I need kisses and hugies before I go!" och sprang mot mig och pussade och kramade mig. Blir så glad! 

Iallafall, till saken, haha. När vi kommit iväg från huset, så åkte vi till banken och jag öppnade ett konto. Gick superbra och nu har jag äntligen lite mer pengar än 1 dollar som jag hade på mitt "Chase" kort. Eller okej, 1,06 dollar. Inte så mycket att skryta om direkt! Haha. 

Efter det åkte jag till Shop and Stop och handlade mjölk som mina värdföräldrar hade bett mig om, och sedan skulle A (au pairen) till tågstationen, för hon ska nämligen till Florida och möta hennes bästa vän från Tyskland, som konstigt nog råkar vara en tjej som var på trainingschool i NY samtidigt som mig. Har även träffat och pratat med henne. Lite skoj. Vad världen är liten...

Har aldrig kört till tågstationen förut, så var lite nervös över att hitta där ifrån själv, då jag inte har någon GPS i min bil. Men det gick så bra så! Hittade hem på första försöket genom att läsa på skyltarna på vägarna och genom mitt tydliga bra minne på alla siffror och vägnummer! Haha. 

När jag kom hem bytte jag om till shorts och lade mig ute i solen, som var starkare än 20 grader. Sjukt skönt! Var ute i en timma och sedan kom min värdmamma hem, så vi pratade, och sedan gick jag med henne in och satt med henne i köket medan hon gjorde mat. Hon berättade även lite semesterplaner  och jag visade även henne ett mail jag fick från skolan i Chicago jag skulle haft min weekendclass men var tvungen att avboka. Jag har nämligen nu fått mina 500 dollar som jag har legat ute med nu i 2 månader... Inte så konstigt att jag har fått leva på 1 dollar, haha. Mailade även min förra värdmamma för att be henne skicka över 50 dollar, som var debeteringsavgiften för att avboka classen. Hon sa innan jag åkte att de skulle betala det, så det kommer de inte få smita undan med! 

Nu har jag precis tagit en lång och skön dusch, och sitter och försöker kolla på tv3play, men mitt internet här i skogen är ju som det är, så har startat om programet 5 gånger nu, och det laggar som tusan. Kan se 1 minut av programmet på 10 minuter. Så stänger nog av detta snart. Haha. 

Imorgon är det min sista jobbdag denna vecka, vilket är skönt. Imorgon är det eventuellt partaj i Boston och sedan i helgen ska jag och Olivia och kanske någon mer au pair på baseball match, vilket kommer bli jättekul, om det blir av dvs.

220413 - 230413 - Mysdagar med mina flickor

Först och främst vill jag säga att jag idag har vart här i 170 dagar. Helt sjukt vad tiden går snabbt. Jag har alltså snart varit här i ett halvår!

Två dagar på denna vecka har passerat, vilket har varit två mysiga dagar. Igår, måndag, var min första dag själv med flickorna. Gjorde i ordning frukost, fixade och körde K till skolan. Var då hemma med A tills klockan 12 då vi hämtade upp K igen. 

Var en fin och varm dag igår, så jag och A var ute en hel del medan K var i skolan. Det har även kommit upp massor av fina blå blommor ute i skogen vi bor i, vilket är supermysigt! Vårkänslor! 

På kvällen var jag bara hemma och kollade det senaste avsnittet av programmet med Ullaredsgubbarna som upptäcker Amerika. Skrattade nästan så jag grät. Så himla korkade snubbar. Skäms nästan när man hör människor prata så sjukt dålig engelska! Haha. Men men, det var skoj! 
 
Idag har  det vart sämre väder. Det har regnat och vart mörkt ute. Supertrist, vilket har resulterat till att vi har vart inne mestadels av dagen. Dagen började som vanligt med att jag gjorde frukost och körde K till skolan. Sedan lekte jag och A med play-doh, i playkitchen, kurragömma, målade och lekte "kalas", som verkar vara barnens nya favorit. Haha. 
 
Hämtade upp K vid 12, åkte hem och gjorde lunch, gick till brevlådan och hämtade posten och sedan var det dags för flickorna att ta en nap, och då passade jag även på att ta en nap på en timme. Så skönt! 

Flickorna måste ha vart väldigt trötta, för jag var tvungen att väcka upp de från deras nap. När de var vakna lekte vi "hund", "kalas" och "slide". Väldigt kul att leka med dessa barn, då de verkligen alltid är så glada och skrattar och uppskattar allt. De säger nästan i varje mening att de älskar mig, och att de har så kul, och de skrattar och kommer och kramar mig hela tiden. De är såå mysiga! 
 
Jag gjorde sedan snack och värmde mjölk och sedan var det dags att bada de. 
 
Efter badet, bestämde jag mig för att jag skulle laga middag, så frågade flickorna om de ville ha svenska pannkakor. De ville de gärna, då de aldrig smakat det förut. Så jag letade upp ett recept på internet coh tog fram alla ingridienser. Sedan satt vi alla tre på golvet och gjorde i ordning pannkakssmeten. Super mysigt! 
 
När vi nästan var klar med smeten kom min värdmamma hem från jobbet, och blev jätteglad över att jag lagade middag, då hon inte viste vad hon skulle laga. Så var kul att det uppskattades! För första gången blev även pannkakorna bra när jag stekte de. Haha. Brukar alltid antingen bli brända, klumpiga eller kletiga. Men denna gång, PERFECT! 
 
Pannkakorna uppskattades av alla i familjen, vilket var kul! Jag berättade att jag brukar äta pannkakor med sylt eller socker, men med tanke på att pannkakorna inte är så söta sig, bestämde sig de att vi skulle ha någon indisk grönsaksgrej till. Så de hade pannkakorna som "bröd" och sedan blandningen i och rullade ihop det. Det var tydligen jättegott. Själv åt jag bara med sylt, vilket de också provade som "efterrätt". 
 
Nu har jag duschat och gjort mig i ordning för starbucksmötet som är på tisdagar. Så jag och A (au pairen), ska snart åka dit. Innan ska vi stanna till och tanka, för bilen lyste gult på väg hem från K's skola idag, så tror det behövs så jag inte får motorstopp imorgon. Det vore dock typiskt mig att det skulle hända något sådant mitt ute i skogen! Haha.
 
Lite bilder från igår:
 

A fixar mitt hår


K tatuerade mig!

First time in Boston

Hade en toppendag med fina tjejer inne i Boston. Olivia och Dorie hämtade upp mig vid 11.30, vilket var jättegulligt av de. De bor långt ifrån mig, så åkte världens omväg för att hämta upp lilla mig, vilket var supersweet av dem! 

Vi åkte till en annan tågstation än vad man kan ta, då detta var billigare och det tog bara 15 minuter att komma in till Boston. Superskönt! 

När vi väl kom ut i Boston, kändes det inte riktigt som en storstad. Boston kanske inte är en storstad när jag väl tänker efter heller, haha, men kändes såå annorlunda mot Chicago. Ingenting negativt dock. Det som jag såg av Boston idag var hur vackert som helst! 

Vi skulle möta upp en tjej som Olivia kände, Alisa, och hennes pojkvän. Vi kom till Boston tidigare än vi trodde, så vi gick in i någon byggnad med hur många olika matställen som helst. Vi gick sedan och satte oss på någon stenbyggnad och pratade medan vi väntade på de två andra. 

Vi gick runt i en jättevacker park och satte oss på en bänk ett bra tag. Solen var så varm och skön, så kändes nästan som att jag skulle somna. Haha. 

Vi hade åt även lunch på "vapiano", vilket satt fint! Och vi passade även på att stanna till vid ett "ben and jerry", ställe och köpte oss en varsin glass och satte oss sedan i solen igen. 

Med tanke på att det var första gången jag var i Boston, så var det svårt att säga om staden var som den brukar vara eller inte. Enligt Olivia och Dorie var det färre människor än vanligt. Kanske var det för att det är en söndag, eller för vad som hände för en vecka sedan i Boston. Bombningen. 

Kändes lite läskigt att passera de avstängda gatorna, där bombningen skedde. Var poliser överallt och journalister med deras kameror. Kändes så sjukt att jag har vart på platsen, där något sådant hemskt har skett...

Efter promenaden i det vackra Boston gick vi till något köpcentrum för ett litet tag, innan vi bestämde oss för att åka hem. 

Var en supermysig dag med sol och mycket skratt. Trots att det fortfarande är jobbigt att vara borta utan sina vänner man skaffade i Chicago, känns det så otroligt skönt att jag redan har fått kontakt med några. Tyvärr åker Olivia, den svenska tjejen, hem inom en månad, vilket är trist, men får ta vara på tiden och försöka ses och umgås så mycket som möjligt! 

Vi pratade även om lite saker som kommer att ske. Olivia kommer tillbaka från sin resemånad i början av juni, och då hade Dorie tänkt att åka till NY och möta upp Olivia där och hon frågade ifall jag ville hänga på. Skulle vara jättekul! Så är bara att börja planera in det och lägga undan pengar! Tur dock att vi bara bor några timmar ifrån med buss! 

Mer inlägg idag kommer dock inte. Haha. Tog två timmar att ladda upp dessa bilder som är nedan. Förstår inte hur detta wifi kan vara så otroligt segt... The forest rules...Gata


Promenad mot parken
Fina parken


Underbart vårväder!
Blommor och hälsningar till Boston


Sötnosarna Dorie och Olivia


Fina paret 


Dorie, Olivia och jag

På tåget på väg hem
 

Mot Boston

Morsning!

Olivia kommer strax och hämtar upp mig, och sedan åker vi mot tåget som ska ta oss till Boston! Ska bli jättekul att åka dit! 

Har precis ätit en liten frukost bestående av flingor, och har till dagen i ära, på mig en byxdress med tanke på att det är varmt och sol ute! Hoppas att det är samma väder i Boston! Haha.

Ikväll blir det förmodligen bättre uppdatering om vad som hänt på senaste tiden om internetet forstätter att vara bra. *Peppar peppar ta i trä*.
 
Nu ska jag gå ner och säga hej till familjen som är ute i trädgården och sår planter. Jättemysigt! 

Ha en bra dag =) 

Anledningar

Anledningen, eller anledningarna, till att jag inte bloggar mycket här borta, är för att jag bor mitt ute i skogen där internetet verkligen suger. Det stängs av flera gånger i minuten, och kan försvinna i flera timmar. Detta har även varit min första arbetsvecka, så det har varit mycket att tagit in. Många nya vägar att lära sig, nya barn att ta hand om, nya regler, nya människor att skapa kontakter med. Med tanke på att det blev misförstånd i min förra värdfamilj med komunikationen, tyckte jag att det är viktigt att jag börjar med det redan från start här. Har därför ägnat en hel del tid med familjen. Inte överdrivet, men mer än med min förra. Vi har varit ute och ätit, kört bil tillsammans, de har visat mig runt, vi har skrattat och skämtat med varnadra, vilket aldrig skulle komma på frågan i min förra värdfamilj. 
 
Jag tror, att trots allt känns konstigt, att allt är nytt och lite läskigt i början, så tror jag att jag kommer trivas bättre på detta ställe. Jag har redan fått kontakt med en del tjejer, och med två av de åker jag till Boston med imorgon, vilket ska bli jättekul! Självklart saknar jag Chicago och mina vänner där, men det här är mitt nya hem och jag får helt enkelt bara acceptera det och göra det absolut bästa av det. Skulle aldrig avbryta mitt år för en sådan löjlig sak som rematch. Det här kommer bli bättre, och kommer hitta grymt mycket fina vänner här borta som kommer bli minst lika bra och nära som de i Illinois. Det gäller bara att jag tar för mig och visar hur bra jag faktiskt är. 

Nu har jag tänkt att sova. Har vart en lång dag idag. 

Och, självklart kommer jag att skriva om vad som hänt på senaste tiden, men det får vänta. Imorgon blir det att gå upp hyffsat för att fixa i ordning sig innan Olivia, den svenska au pairen, kommer och hämtar upp mig. So excited! 

Återseende

När jag åt middag med familjen, och sedan hade diskat upp allt, frivilligt, fick jag sms från Emil som frågade om vi skulle ses. Han bor nu bara 50 minuter ifrån mig, så han satte sig i bilen och är nu påväg!! Han ringde nyss, och sa att han är här om 6 minuter! Alltså, gaah! Helt sjukt! Vi har inte setts på över 5 månader, och nu bor vi inte ens en timme ifrån varandra! Så sjukt! 

Tog en snabbdusch så att jag inte skulle lukta blöja eller liknande. Så, han skulle skriva när han var utanför, vilket är snart, då han skrev för ett tag sedan och det tar ett tag att skriva. Eller kanske inte. Mina fingrar går i superspeed.Detta är bara sjukt.
 
Skriver sen. puss
 

Trevlig resa, bästa pappa!

Världens bästa pappa åkte till Rom och Italien i natt med ett killgäng. De ska på golfresa, vilket förmodligen blir jättekul för dem! Hoppas att de får fint och bra väder! 
 
Skypade med pappa igår, vilket var jätteskönt. Saknar honom! 


Jag, världens bästa pappa och finaste bror förra sommaren

160413 & 170413 - Andra och tredje jobbdagen

Är inne på tredje jobbdagen på min nya ort. Underbart och varmt väder är det ute idag, hela 20 grader! Dock är det nog egentligen varmare, då vi bor mitt ute i skogen och träden gör att det ger kalla vindar. Men det är nice! 
 
Igår så åkte vi till stranden och mötte upp två tjejer. Vi var där i ca två timmar. Vi byggde sandslott, klättrade på klippor, sprang i från vattnet, hade en picknick och hade det hur mysigt som helst! 
 
Trots att det var så kallt vid vattnet, då det blåste kallt, var det många som sprang omkring i endast shorts, t-shirt och barfota. Var två killar som spelade frisbee också. Såg så sjukt kul ut! 
 
När vi kom hem var det dags för lunch och sen gick vi ut igen. Spelade lite fotboll. Gick in och hade nap, och jag gick upp på mitt rum och kollade på "en stark resa", med de där gubbarna från "ullared". Haha. Var min mamma som tipsade mig om det, då de åker omkring i usa, och herre vad de var dåliga på engelska. Satt och garvade högt för mig själv medan jag mumsade i mig svenskt djungelvrål som mamma skickat. Mums! Har även BÅDA chokladkakorna mamma skickade. Hur imponerande? Man tackar, man tackar! 
 
Flickorna sov i två timmar. Lekte lite och sedan kom min värdmamma hem strax innan 5 och då var vi off. 
 
Tog på mig träningskläder och packade väskan och åkte till "Y", och hade Zumba class. Första gången jag gjorde det, men vad kul det var! Men jobbigt! Kände mig så töntig i början, men insåg sedan att det är ju ingen av alla tanter och ena gubben som var där som bryr sig om hur man ser ut. Så körde på! 
 
Sprang sedan i 35 minuter efter classen, utan att stanna denna gång! Kändes i benen när jag gick ner från trapporna till omklädningsrummet. Benen verkligen skakade! Haha.
 
Duchade och gjorde mig i ordning och sedan åkte vi till "stop and shop", som är ett gross. store. Handade shampoo och balsam och lite godis, haha, och signade upp mig för ett rabattkort där. Sedan åkte vi till starbucks för att ha möte. Med tanke på att det är så många au pairer i området här, så har de tisdagsmöten varje tisdag på starbucks som man får komma på om man vill, men de har även de obligatoriska LCC mötena en gång i månaden. Var kul att träffa alla människor! Var även en svensk tjej där, som igår skrev och frågade om jag har lust att följa med henne och en annan au pair i gruppen till Boston på söndag, så det ska jag göra! Så himla gulliga att de frågade mig om det! 
 
Den mexicanska tjejen som jag berättade om tidigare var även där och hade med sig massor av mexicanskt godis och snack som hon bjld på. Var kul att smaka lite nya smaker. Inte för att det var någon höjdare enligt mig, men men. Alltid kul att testa nytt! 
 
Vid 10 åkte vi hem, och jag skypade med Michelle! Så otroligt kul att se henne och prata med henne! Saknar min tvilling... 
 
Vi snackade i en timme om allt mellan himmel och jord, sedan var det dags för henne att blogga och mig att sova, då jag nu är en timme före de.
 
Jättemysig dag i Essex! Är så glad att jag fick en ny familj! 
 
På talan om ny familj. En svensk tjej som var på trainingschool samtidigt som mig, skrev till mig igår och berättade att hon också var i rematch. Kommer inte skriva anledningen här, men det var helt sjukt. Så jäkla knäppa människor det finns! 
 
Bilder från igår och iförrgår:


Vackra stranden och vattnet
4åringen
2åringen


Kritor


Påväg hem efter promenad


Påväg till brevlådan


Lek på tomten
Sötisarna


Huset


Från skypesamtalet

Mongo...


Just nu sitter jag i min paus från jobbet, då flickorna har nap, men de lär vakna upp snart. Hittils idag har vi vart på biblioteket och lånat böcker och lekt. När vi kom hem lekte jag lite med flickorna och sedan var det dags för lunch. Jag har diskat, bytt blöjor, vilket för övrigt känns jättekonstigt, med tanke på att jag inte hade det ansvaret och barn i denna ålder förut. Vi har tagit en promenad och haft snack. Den minsta kommer nog snart ropa efter mig, så ska hämta henne, och sedan är det dags att värma mjölk till båda barnen och leka lite och gå ut igen innan min värdmamma kommer hem. Tror inte att jag vill till gymmet idag. Måste fixa i ordning i mitt rum, då jag inte hängt in mina kläder än. Vill att rummet ska kännas som mitt, och inte som att jag ska åka iväg igen! 

På plats

Okay, first of all, im here. In my new home in Essex, Ma. 
 
Jag har egentligen så otorligt mycket saker att skriva, men vet inte riktigt i vilken ordning jag ska skriva allt. 
 
Kanske är bättre att jag skriver om vad som hänt nu, här i MA, med tanke på att det är nydligare, men samtidigt är det kanske bättre att få tiden i Chicago överstökad? Blir kanske inte heller lika krångligt för er att läsa på så sätt... Det visar sig.
 
Jag ville bara slänga in ett litet snabbt inlägg om att jag nu är på plats. Jag har inte packat upp mina saker, så det känns inte som hemma än. Men familjen är verkligen underabar. Egentligen borde jag inte säga det, med tanke på att jag skrev så i förra familjen jag var i första dagen as well, så kasnke är a bad sign eller något om jag gör det. Men nu har jag lärt mig av mina misstag, och kommer inte göra om de sakerna som gjorde att jag hamnade i rematch in first place. Familjen verkar iallfall toppen, och barnen har redan sagt att de älskar mig. Det känns bra.
 
Idag var min första arbetsdag. Började 7.30, så är bara att komma in i rutiner igen. Barnen är lediga från skolan hela veckan då det är något lov. Spring break?! 
 
Efter lunch åkte jag och min värdmamma ut och körde lite bil, i MIN bil.  Att ha sin alldeles egna bil känns lite väl lyxigt. Men det behövs väl när man bor mitt ute i skogen, haha. 

Iallafall så körde vi på väg 185 som tydligen är huvudvägen till allt, om jag minns rätt haha. Exit 15 är vägen till oss, 17 till min värdpappas föräldrar, 18 till något osvsov. Lär nog ta ett tag innan jag hittar lika bra på vägarna som jag gjorde i Frankfort området.

Vi åkte iallafall till min värdpappas föräldrars hus, som var gigantiskt. Otroligt fint. Vi gick inte in, utan åkte bara förbi och svängde runt i deras stora "rodell" på deras uppfart. 
 
Vi åkte sedan vidare till min värdpappas bror. Där gick vi in och hälsade på hans barn och deras au pair. Jättefint och stort hus bodde de också i. 

Efter det åkte vi till stranden som bara ligger en bit från vårt hus. Jättemysigt! Kommer nog bo på stranden i sommar, haha. Jättevackert! 

Dock, så hörde vi på radion, när vi åkte hem från stranden, att det vart ett bomdnedslag på Bostons maraton. Min värdmamma blev jätteorolig, då hon kände en vän som sprang loppet. Tur i oturen, hade han endast en mile kvar till mållinjen, så han fick inte springa klart loppet, men bättre det än att bli skadad.
 
Hörde att det var en 8årig kille som dog. Fattar inte vad det finns för hemska människor i denna värld som vill skada människor medvetet. Blir så arg! 
 
Vill även säga vad otroligt glad jag är för att jag har såååå fin familj och fina vänner där hemma i Sverige. Vet inte riktigt hur många meddelanden och sms jag fått angående bomben. Ni har skrivit i oro och frågat hur jag mår, om jag var där, osv. Att veta att ni verkligen bryr er om mig så mycket, att ni tänker på mig, berör mig sååå mycket. Ni är så fina! Tack för att jag har turen att verkligen ha så underbara vänner. Love you ♥

Efter jobbet åkte jag och familjens au pair, som de hade innan mig, som inte åker hem förrän i maj, till gymmet. Hon fick konstigt nog idag ett brev från gymmet där hon får ta med sig en vän till gymmet för att provträna i en vecka. Hur kul är inte det? Ödet... 

Så vi bytte om och packade kläder och duschsaker för vi skulle göra oss i ordning på gymmet efter träningen, då vi skulle möta upp några av Anouschkas vänner. Anouschka är förövrigt en otroligt snäll tjej. Är glad att hon kommer stanna här ett tag till, så att hon kan visa mig runt här, och även låta mig träffa hennes vänner så att jag inte är ensam här borta! Haha.

Med tanke på att vi kom ganska sent till gymmet, och skulle möta upp hennes vänner runt 8, så sprang jag bara i en sån där cykel i ca en timme. Dock med några pauser, men ändå. Kändes i benen kan jag säga. Inte sprungit på hur länge som helst, då jag bara kört styrka med michelle på gymmet typ, men är väl bra att öva upp kondisen lite om jag nu ska springa omkring med barn igen! Haha.

Allt är även så otroligt annurlunda. Är så van med mitt "Body tech" med Michelle, men nu är det "Y" med Anouschka och vi tränade inte ens tillsammans, vilket jag dock kan förstå. Jag tycker bara att det är skönare att träna med någon + roligare. Men alla är vi olika, vilket är bra det! 

Känns även så pinsamt att gå omkring där själv och testa på alla maskiner för första gången helt själv. Vågar nog inte det. Fanns även en hel del gulliga grabbar på det där gymet, till skillnad från Mokenas gym med endast gamla gubbar, så vill inte direkt skämma ut mig det första jag gör i denna stad! 
 
Iallafall, vi kom iväg och träffade vännerna på Mcdonalds. Var trevliga tjejer, men kändes lite konstigt att sitta där, medan de pratade på om saker jag inte riktigt förtod mig på. Det var dock en otroligt söt Mexicansk tjej, som frågade mig massor varför jag var i rematch, och att hon själv funderat på att gå i rematch, men inte ville det för att hon älskar barnen för mycket och inte vill lämna alla vänner. Hon verkade så förståndig och smart, men var samtidigt så otroligt flummig och rolig. Fick alla att skratta och hade världens personlighet. Jättegullig tjej som jag absolut skulle vilja hänga med! 
 
Här borta har jag en curfew på klockan 10, vilket jag tycker är lite väl tidigt. Men förstår de, då de har två småflickor, så respekterar det verkligen. 

Nu sitter jag på mitt rum och mumsar på en banan och dricker lite vatten. 

Imorgon ska vi ha en picknick på beachen med några av Anouschkas vänner, två av de som vi träffade idag, ifall det är bra väder. Så håller tummarna för det!
 
Ska även försöka att packa upp alla mina saker imrogon och hänga in det i min egna "walk in closet". Inte riktigt så, men ändå så man kan gå in i den, haha. 

Nu ska jag lägga mig och sova! 

Och till er som sagt att det är så tomt på bloggen, förlåt, jag vet att den har stått stilla allt för länge nu, men har haft så otroligt mycket annat att tänka på. Nu är allt på plats, och jag kan pusta ut och kunna leva igen, så ska snart bli liv här igen! 
 

Posar med bananen


Fint munsår har jag fått också. Tjing,

290313 - Chicago with Twin

För några veckor sedan, åkte jag in till Chicago med Michelle och hennes fina familj som frågade om jag ville följa med, så det ville jag såklart. Var skönt att komma bort från huset jag bodde i då för ett tag och få umgås med en av mina bästa vänner! 
 
Michelle kom och hämtade upp mig ganska tidigt på morgonen, och sedan åkte vi till tågstationen där vi mötte upp resten av Michelles familj.
 
Dagen i Chicago bestod av att vi besökte "Willis tower", som var första gången för mig. Riktigt häftigt! Var så fint väder också, så såg så sjukt mysigt ut över staden! var dock lite småläbbigt att stå i glasfönstret som endast är av glas, så att det såg ut som att man inte stod på någonting. Någonting som jag absolut hade velat mamma skulle göra ;) 

Effer det gick vi och åt på något mack-ställe. Var helt ok! Vi alla var så hungriga så allt satt nog bra i den studen! Haha.
 
Vi gick sedan runt i standen, och bara myste. Gick väldigt mycket, vilket var skönt.

Var en trollkarl som stoppade oss och började trolla. Den där gubben var från England, och stirrade verkligen och pratade med mig hela tiden om saker jag inte riktigt fattade. Haha. Men han var duktig, men lite elak. Svor åt barn och liknande... 
 
Vi gick sedan in på "Disneystore", och jag och Michelle provade alla möjliga kostymer, som diadem och liknande. Så kul! Blev som ett barn på nytt, vilket man egentligen är varje dag som au pair. 
 
Vid 3, klämde 4 vuxna och 4 barn in oss i en taxi och åkte mot tågstationen. 

Var en otroligt mysig dag med denna fina familj och min underbara vän! 
 
Tackar även så otroligt, då de betalade hela dagen för mig, vilket inte alls var något jag hade förväntat mig. Så otroligt generösa och snälla. Tack, tack, tack! 
 

I väntan på att komma upp i "Willis tower"


442 meter upp över marken
Love


Härliga utsikt över Chicago
Påväg för att äta
Tvätta fönster


Garage på undervåningen, lägenheter på övervåningen


Underbara Chicago


Disneystore


Jättesöt!


Nya glajjorna...

Vingar
Chokladbutik
I bilen från tågstationen


Mokena

Love you, Twin

 

Lycklig!

För det första måste jag säga att jag blir så otroligt glad av alla era fina och stöttande kommentarer. Blir så glad av att det är så många människor som vill mitt bästa! Blr så glad! 
 
Något annat som gör mig glad är att jag precis fick min biljett som kommer ta mig till Boston på söndag, för ja, jag fick familjen i Essex, MA. SÅ glad! 
 
 

Frågor och svar

Jag har fått lite frågor angående varför jag är i rematch. Med tanke på att frågan är anonym, tänker jag inte skriva ut det här. Varför jag är i rematch vet mina närmaste vänner, familj, och de som står för vad de skriver, om.

Har även fått en fråga om jag kommer stanna här längre, eller om jag kommer att komma hem när det var sagt.

Familjen i Boston som jag pratar med nu, frågade mig andra gången vi pratade, om jag är villig och öppen för att stanna längre. Jag sa att jag inte riktigt har tänkt på det, men att jag än inte vet vad jag vill göra när jag kommer hem, så att jag absolut skulle kunna vara öppen för att förlänga mitt år.

Det känns dumt att svara på den frågan också, med tanke på att jag inte har någon värdfamilj för tillfället, och är inte 100 procent säker på att jag ens kommer få någon. Jag har tills på torsdag att hitta en ny familj, annars kommer jag sitta på ett plan hem back to sweden.

Jag vill dock inte hem igen, så hoppas verkligen att denna familj har sett något positivt i mig, och väljer att ha mig som deras au pair och familjemedlem, till åtminstone november.

Detta för nu!

Tjing,

Password

Varför jag har valt att sätta lösen på mon blogg, är för att det var genom bloggen som min dåvarande värdfamilj valde att inte ha mig kvar som au pair.

Jag tycker det känns lite trist, att man ska bli dömd för en blogg, när man har tagit så bra hand om barnen, men så blev fallet...

Jag skulle självklart inte vilja ha lösen, då jag vill kunna nå ut till så många som möjligt, som kanske själva vill åka som au pair. Men det här måste jag nu göra för mig egna bästa, då jag inte vill hamna i samma situation igen.

Fånge men fri

Nu har jag då flyttat ut från huset som jag spenderat 5 månader av mitt liv i. 

Jag har lekt med mina värdbarn för en allra sista gång. Jag har sagt hejdå för en sista gång. En sista gång.

"we gonna miss you very, very much. We even gonna cry when you are leaving. You are the best au pair in the world". Dessa var några av de sista ord Will och Nate sa till mig.

Hela dagen idag har bestått av packning i olika väskor. Förstår inte hur jag kunde får plats med alla mina saker i en resväska och två små värkor när jag kom hit. Menar, jag har knappt inskaffat något nytt.

Nu befinner jag mig iallafall hemma hos min LCC, då jag inte fick bo ensam hemma hos Emma en natt, då de är kvar i Florida. Det känns verkligen som att jag blir behandlad som någon farlig brottsling. Jag har fått hållit till i "mitt" rum i en vecka. Knappt ätit. Kan inte ta mig ifrån huset och nu när jag väl ska iväg, så får jag inte åka vart jag vill. Tror nästan det är såhär folk i fängelse känner sig. Att vara en fånge.

Efter att inte ha ätit på två dagar, ska jag försöka få med Michelle någonstans och äta när hon har slutat vid 7. Har ont i huvudet av all gråt och känner att jag inte har någon energi alls kvar. 

Något som dock får mig på goda tankar är familjen i Boston. Jag har nämligen fått ännu en matchning, som denna gång även har svarat på mitt mail. VI skypade igår, och de ringde mig även idag. Vi ska skypa imorgon igen, och då även med deras två flickor. Känner mig såå taggad på att börja om. Börja om med en ny familj, som tar emot mig med ett varmt välkommande. Som verkligen vill få mig att bli en del av familjen. Som deras ansökan beskrev "we want our au pair to be a big sister to our two girls". Det kan bli jag. Jag kan bli en storasyster för två små flickor.

Trots att det är jobbigt att släppa allt, så är det en otrolig lättnad att få börja om. Göra allt mycket bättre. 

Kommer sakna mina två killar så mycket. Men det känns även skönt att jag vet att de kommer sakna mig också. Känns skönt att veta att man är älskad och kommer vara saknad.

Sista natten

För exakt 5 månader sedan skrev jag att jag sov sista natten hemma i Eskilstuna. Sverige. Idag skriver jag att detta är sista natten hos "min" värdfamilj. 
 
Är en ganska skum känsla, att jag ska härifrån. Men samtidigt känns det ganska befriande att komma härifrån, med tanke på hur jag har blivit behandlad sedan jag fick beskedet om att jag inte ska jobba kvar här, för jag kan nu säga det. Jag ska inte jobba i denna familj som au pair längre.

På lördag kommer denna familjs nya au pair hit. Jag har ingen aning om vem det är och familjen har inte heller berättat det för mig, utan det fick jag reda igår av CC kontoret här i USA. Denna familj verkar inte tro att det är viktigt för mig att veta när jag behöver packa mina saker och vara ute från huset.

Jag får iallafall bo hemma hos Emma och hennes värdfamilj tills vidare. De är fortfarande i Florida, men de är så snälla och har sagt att jag fåt stanna där ändå. Har så fina vänner här borta! 
 
Så nu, 22.42, lägger jag mig och sover i denna säng för allra sista gången. Känns skönt. Lättnad.
 

Lever

Hej.

Jag vet att jag inte har bloggar på ett bra tag nu, men det är av personliga själ.

När allt är klart, kommer jag att kunna berätta vad som händer men just nu orkar jag inte lägga ner energi på det.

Ville mer bara skriva några rader så ni vet att jag lever.

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0