Jag och min mössa

Jag och min owl-hat som jag fick i julklapp. Lite charmig, kanske. 

 
 
 

Julklappar

Min familj känner mig väl, då jag fick väldans mycket choklad. UPPSKATTAS i vintermörkret =) 



 

2013

Under mitt 2013 så har jag vart med om otroliga och mindre otroliga upplevelser. Hela 2013 har jag spenderat utomlands, vilket jag för ett år sedan aldrig trodde jag skulle göra. 
 
Jag har träffat så otroligt mycket nytt folk, jag har lärt mig om två nya kulturer, indisk och amerikansk, jag har tagit hand om 4 olika barn, jag har firat jul på två olika ställen, jag har levt som vegitarian, jag har jobbat allt för många timmar, jag har lärt mig att tänka på andra och inte bara mig själv, jag har blivit ansvarsfull. Jag har även rest en hel del.
 
Allting började i NY och på trainingschool, där jag träffade alla au pairer för första gången den 4 November. Efter det åkte jag flyg, helt själv, till Chicago, för att träffa min värdfamilj, som jag trodde skulle vara den enda familjen för mitt äventyr. Jag såg allt möjligt i Chicago, the bean till aquarium. Jag firade jul i Indiana och jag firade nyår i NYC och framför balldrop. Det blev vår, och jag träffade min bästa vän, Emma. Vi åt allt för mycket mcdonalds och gjorde lite allt för många craxy stuff. Vi åkte ut till Illinois universitet och festade på hotell, hos en tjej, på en fest, och på en klubb. Jag trodde jag skulle behöva åka hem till Sverige igen för att jag var allt för full, och det kom poliser till festen. Som tur var hade vi tur och inget hände. Jag tror det var för att jag gömde mig under ett bord i en garderob... 

Michelle fanns alltid för mig, och vi hade många hemmakvällar hos mig framför tv, med class och chatroulette. Träffade många knasiga killar på den hemsidan och vi bjöd även över två amerikaner till mig över jul. 
 
Vi firade St patricks day inne i Chicago framför michigan river, som de färgade grön. Mycket häftig upplevelse. Jag skulle åka över till Emma på kvällen, för att vi senare skulle ut på en club, då jag backar in i garaget hemma hos mig, och hela garageporten går sönder. Jag och Emma kom ut iallafall, och allt löste sig. Hade en kul kväll!
 
Det blev april, och jag hade äntligen börjat vänja mig med alla vänner, barnens aktiviteter, familjen, språket och att hitta omkring, då jag hamnade i rematch. Veckan under rematch var väldigt jobbig, och jag trodde under hela processen att jag faktiskt skulle behöva åka hem. Utan stöd från Emma, hennes värdfamilj, Michelle och mina vänner och familj hemma i Sverige hade jag kanske vart det. Men jag var stark, starkare än jag någonsin varit och tog mig igenom detta. Jag fick först bo hemma hos min LCC, som faktiskt var orsaken till att jag var i rematch. Efter många om och men fick jag flytta in hemma hos Emma. Oturligt nog skulle de till Florida, JUST den veckan som jag var i rematch. De erbjöd sig att jag fick bo hemma hos de medans de var borta, men jag valde att bo hemma hos min LCC tills de kom hem. 

Jag försökte att inte tänka på att jag var i rematch. Allt var som vanligt, bara att jag sov längre och hjälpte till att ta hand om andra barn. 

Med 3 dagar kvar i min rematch, får jag en match från en familj i Boston. Hoppet hade nästan runnit ur sanden. Familjen vill prata med mig, vi mailar, vi skypar och sedan var det klart. Jag skulle få flytta in hos en familj i Boston. 

Redan på söndagen kom min LCC och hämtade upp mig hemma hos Emma. Det var ett otroligt jobbigt hejdå, och jag grät hela vägen till flygplatsen. Lättnaden när jag landar på flygplatsen, hämtar mina saker och familjen kommer där. De packar in mina saker i bilen och barnen ville båda hålla mig i handen. Föräldrarna berättade för mig att de inte vart så mot NÅGON, så första intrycket var väldigt bra. Vi åkte och hade brunch på cheesecake, som skulle bli ett av mina favoritställen, till en början... Vi åkte hem till huset, där deras dåvarande au pair fortfarande var. Stämningen var lite stel, vilket är förståeligt. Gick upp på mitt rum och grät. Allt kändes så konstigt. Kommer ihåg att jag ringde Michelle på skype det första jag gjorde, vilket inte gick så bra, då internetet inte är snabbt. På kvällen åkte vi alla till olive garden och hade middag. 
 
Att komma ny, igen, var väldigt jobbigt. Var bara att vänja om sig med allt. Alla var dock väldigt välkommande och det tog inte lång tid innan jag hittat mina första vänner i usa, Dorie och Julie. Vi gjorde allt tillsammans, vi festade, vi festade och ja, festade. Många kvällar hemma hos Candi i hennes jaccuzzi, fest hos randomkillar, och party inne i NYC, som är en annan historia. Väldigt kul hade vi tillsammans iallafall. 
 
Det blev Juli-Augusti, och det var dags för många att åka hem, inklusive Dorie och Julie. Vi hade hejdå fest för tre tjejer hemma hos en au pairs kille Travis. Var en av de roligaste festerna jag vart på med beerpong, andra drickspel, bad i havet och somnar i en soffa. Otrolig mysig sommarkväll med allt för många myggbett... 

Det kom även väldigt många svenskar under den perioden, som idag är mina bästa vänner här borta. Julia, Caroline och Janni var de som jag umgicks med mest. Vi åkte och festade hos killar jag snackat med i Boston och andra ställen, vi åkte till olika stränder, vi shoppade och gjorde utflyckter. Julia hade en kväll träffat en kille på en gasstation och blivit medvjuden på världens fetaste fest, som vi drog till. Skriket vi gjorde när vi såg alla tusentals bilar, typ, och allt folk. Snygga collegekillar. Så typisk american pie som man kan komma. 
 
College började, och festerna blev färre. Jag och Janni började på Harvard som idag är avslutad, tack gode gud.
 
Jag tog även två kurser på Silverbay, där jag träffade helmysiga människor som rökte på allt för mycket weed. För weed, det är något utav det vanligaste här, och även tillåtet. Sjukt.
 
Jag har dejtat en hel del. En del knasbollar, men några som jag känner att jag kommer hålla kontakten med ett väldigt bra tag, om inte livet ut. 
 
Jag har fått söka på google om vart jag ska, då jag varken har en smartphone eller gps.
 
Jag har vart och fotograferats med mina fina värdbarn för Cultural Care kampanien. 
 
Jag fick punka på bilen efter att ha köpt glass till barnen på Memorial day.
 
Jag har klättrat i berg i NH.
 
Jag har vart i 7 delstater; Illinois, Indiana, New Jersey, New York, New Hampshire, Massashusets och Connecticut, vilket faktiskt var mitt första mål med usa, att minst besöka 7 delstater. Jag har även vart i Canada en gång, och kommer bli yttligare en gång redan imorgon. 
 
Min fina mamma och bror kom och hälsade på mig. Det gick inte längre än 30 minuter innan vi redan hade skrivit historia. Vi var med om en krock. Någon jäkel tvärnitade framför mig, och jag var tvungen att göra samma sak. Bilen bakom mig hann inte med och körde in i mig. Ingen kom till skada förutom min bil, som han fick stå för. 
 
Hade förövrigt en väldigt bra tid med min familj. Vi besökte Boston och hade några dagar i NYC där vi hann se det mesta. 
 
Jag var i Canada och Niagara fallen över en weekend och hade the time of my life. Att för första gången få köpa alkohol LAGLIGT var en fin känsla. Att även få gå ut på klubbar utan att behöva vara nervös för att de ska släppa in en eller inte, vad inte helt fel den heller. Åker för övrigt till Canada imorgon igen, och hoppas på en minst lika mysig vistelse. 
 
Det blev halloween och jag och Julia drog på en spontanare i New Hampshire hos en kille jag träffar. Väldigt lyckad kväll och öl ur en tunna med slang. Så amerikanskt! Och ja, jag har börjat gilla öl. Jag kan vara sugen på en öl. Detta land har förvandlat mig helt och hållet.
 
Det blev även jul, vilket firades i NJ, där jag vart en hel del under min andra del av mitt år. 

Och nu sitter jag här. 3 dagar kvar till ett nytt år. Jag kan inte riktigt förså hur mycket jag har hunnit med under mitt år. Bra som mindre bra saker. Men det viktigaste av allt, jag har vuxit som person och gjort det bästa av ALLA situationer. Ångrar absolut ingenting. Jag är väldigt stold över mig själv och vad jag har gjort. Jag har nu 4 månader kvar, vilket jag ska göra till den bästa tiden någonsin.
 
Tack alla som gjort detta år ett minne för livet!
 
 
 
En gammal bild. Men vad gör det? Jag är glad!

Mot Canada

Sitter i vardagsrummet efter att ha pratat med mamma på facetime. Kul att prata med henne, men jobbigt att se henne ledsen. Saknar dig mammsi! Hoppas att du mår lite bättre av att sova i min säng =) 

Har ätit två paket nudlar idag och druckit en flaska julmust. Mysigt gott. Fin måltid. Nudlar var det enda som fanns hemma. Finnas aldrig mat här. 
 
Har börjar småpacka lite inför Canada. Åker faktiskt redan idag in till Boston för att övernatta hos Jake, som ska med oss till Canada. Väldigt snällt av honom! Jag och Janni kommer ta 9 tåget in till Boston, så kommer komma in vid 10.
 
Vad har jag mer gjort idag? Har kollat på två filmer "the spectacular now" och "the way way back". Två fina filmer! Nu när jag är i usa, så kollar jag väldigt mycket från megashare.se, vilket är en bra sida att kolla filmer med amerikanskt tal. Alltid nya filmer och laddar snabbt. Rekomenderas! 
 
Med tanke på att jag ska vara borta i Canada i några dagar, är jag osäker på om jag kan parkera bilen vid tågstationen, så Zach är faktiskt så snäll att skjutsa dit mig, så han kommer nog hit snart och är här innan vi åker iväg.
 
Ska nog faktiskt gå upp och packa mina saker så det är klart. Jag och mamma hadei dag en konversation att jag kankse inte alltid har varit bäst på att planera och säga till vad som händer osvosv, men jag vill prove her wrong, att jag har blivit bättre. Så bara att börja nu! 
 
Tog även lite snabba kort på min nyårsklädsel och mina saker jag fick i julklapp, så kommer nog slänga upp två inlägg om det, men först packning! 
 
En liten smile pic från ett tag sedan

Money

 
Har precis kommit ut från duschen, och vad såg jag då? JO - min check! De måste ha lämnat den medan jag var i duschen. Nu är jag glad. Tänkte värma på de sista lussebullarna jag har kvar och sätta på en film innan jag drar iväg och gör något. Ska höra vad mina svenska vänner gör idag, kanske kan träffa upp de.  Har jag tur har de lust att hänka till mallet ett tag. Bullfrukost var det. Tja
 
 

Vecka i NJ

Sent i natt kom vi hem från NJ. Mycket skönt att vara hemma, men saknar att vara där. Trivs mycket bättre i huset och min säng där är fantastiskt. Inte tala om att jag har mitt eget badrum och walk in closet i rummet också, plus en tv... Nu är jag hemma iallafall, och borde inte klaga för imorgon väldigt tidigt åker jag in till Boston för att ta bussen till Canada och Montreal! 
 
Idag hade jag tänkt dra till mallet och köpa en BH som jag ha ha under min nyåerklänning, då den är genomskinlig och tycker det är så fult när man ser bhbanden... MEN, med tanke på att vi åkte till NJ förra söndagen, och kom hem i natt, har jag varken fått min lön från förra veckan eller denna vecka.... SURT!! Har 5 dollar på mitt kort och hur långt räcker det liksom?! Som tur är jag smart, och har tagit ut pengar, som egentligen ska vara till min resemånad, men har några hundra där, så är väl bara att ta pengar där ifrån och sedan ta ut  mer pengar när jag fått min lön.......Så irriterad. 

Mina värdföräldrar åkte nämligen till Maine väldigt tidigt imorse, ska upp till deras skidhus över nyår. Kul för de, men jag kommer få det roligare. 
 
Dagarna i NJ har ändå varit helt ok. Har jobbat väldigt mycket, men det har vart kul. Gillar min värdmormor och morfar så mycket och de bryr sig väldigt mycket om mig. Har kollat på film med de, ätit god mat, pratat, tagit promenader och igår åkte vi till ett mall och åt mat, åkte karuseller och strosade runt. 
 
Här är lite bilder från veckan i NJ;
 
 

K i solen. Ovanligt varmt för att vara december. 15 plus!!






Fångade mormor och morbror i camen

Min gullkusin

Julafton och Juldagen

Igår var det Julafton. Hade jag inte loggat in på fb och sett alla statusuppdateringar och gått in och kollat bilderna på Instagram hade jag aldrig gissat att det var jul. Nolljulkänsla. Dagen bestod av jobb från 9am-10pm. Gick upp tidigare för att skypa med mamma och familjen på hennes sida, öppnade mitt paket jag fått hemifrån och fick se när Wilmer öppnade massor av paket, då det var han som hade flest. Precis när Kalle Anka började började jag jobba, så var bara att lägga på med tårar i ögonen. 
 
Dagen var väldigt jobbig, och förstår fortfarande inte varför min familj inte vill umgås med med barnen. Min värdmamma åkte och klippte håret, fixade sina naglar och shoppade, min värdmorfar var på banken, min värdmormor jobbade och min värdmammas bror jobbade också. Min värdpappa kom hit sent igår kväll, så det var jag och barnen själva i detta hus. 
 
Vi tog en långpromenad i området på över en timma i strålande sol och ingen snö på marken. När vi kom in lekte vi med lite blocks och sedan var det dags att laga mat. Efter maten la jag de till nap nästan på en gång, då jag ville skypa med pappa familjen på hans sida. Var jättemysigt att se alla, fast samtidigt väldigt jobbigt, då det faktiskt är andra året i rad jag är borta. Fick prata lite med alla iallafall, och mina minsta kusiner har blivit så stora... Man känner knappt igen de... 
 
På kvällen var det priya didis födelsedag, vilket är mina värdbarns stora tjejkusin. Kommer dit och så vanligt är man den enda blonda i hela huset, omringad av allt för många indier. Det är faktiskt väldigt jobbigt att inte ha någon att prata med. Ingen är ens intresserad av att prata med mig. Var flera gånger som jag blev lämnad ensam vid matbordet för att de andra gick iväg. Slutade med att jag frivilligt gick ifrån och lekte med barnen. Kände att de var de enda jag kunde vara mig själv med och faktiskt få prata med några, sen att mina värdbarn älskar mig och vill vara med mig hela tiden är bara ett plus. 
 
Var hemma strax efter 10 och då gick jag in på mitt rum och kollade klart på alla julkalenderavsnitt. Fint men lite sorgligt slut! Haha
 
Idag blev jag väckt vid halv 9 av min värdmamma för att det var, dududududuuuu, PAKETÖPPNING! Trodde inte att vi skulle ha någon paketöppning och blev därför väldigt glad! Barnen gillade mina presenter, och nu medan jag skriver detta hör jag att de spelar mitt Hello Kitty Bingo som jag köpte till K. Jag fick också lite saker som; En mössa, vantar, en halsduk, en fin chokladask (Denna familj har lärt sig att jag ÄLSKAR choklad), ett halsband, ett läppglans och ett glitternagelack som min värdmamma sa "its perfect for new years eve". Tackar vädligt mycket för presenterna jag fick. Saker är inte hela världen, men när jag ändå lagt ner tid och pengar på saker till denna familj och allt som jag faktiskt gjort för de, kände jag att det minsta de kunde göra för mig var att ge mig något iallafall. 
 
MIna presenter blev också uppskattade. Dock blev det lite fail, då jag inte skrivit något namn på kortet bilden som var till Nani och Nana, så mina värdföräldrar öppnade kortet... Känner mig dum nu att inte Nani och Nana fick något, men ah... 
 
Dagen till ära fick jag även vara LEDIG! Halleluja! Har aldrig fått vara ledig "bara för att", så blev väldigt överaskad! Sitter nu på mitt rum efter att ha tagit en 2 timmars nap och kollat på en svensk deckare. Funderar på att gå och ta något att äta, men då vet jag att jag kommer bli fast där ute med barnen. Väntar nog tills klockan blir 6 när de äter middag så kan jag smita ut och ta något jag med. Man får inte vara dum... ;) 
 
Jag fick även fina saker hemifrån. Av min mamma fick jag en fin klänning, godis och mycket pengar på kontot... Av mormor och morfar fick jag julgodis och mycket penagr på kontot... Fick teckningar av Wilmer, som kommer pryda min vägg! Fick även massor av pengar av pappa, Hasse och Marita och morbror Anders. Uppskattas något otroligt!! 

Jag blev även väldigt glad!! Min värdpappa kom som sagt sent igår kväl, och han hade då hämtat posten. Jag hade fått ett till paket från Sverige från Hasse och Marita! Så jag öppnade det idag, och i det var det en fin tomde, några prydnadshjärtan, 4 daim, en chokladkaka, en nobleseask och två fina kort!! Jag är så otroligt tacksam för allt de gör för mig. De är två av de som faktiskt har hört av sig mest, bryr sig mest och som jag vet följer mig på bloggen och faktiskt vill ta del av mitt äventyr. Jag vet att de inte har det lätt just nu med allt, och jag stöttar er från andra sidan jorden, men att veta att ni finns där och bryr er, betyder något otroligt för mig. Kan inte ge er fysiska kramar, så skickar iväg miljontals till er nu. Ni är underbara ♥
 
Julen blev alltså inte så tokig ändå. Under dessa två jular, borta från min familj, har jag lärt mig att uppskatta allt så mycket mer. Jag har varit väldigt självisk, bortskämd och tagit saker för givet. Nu, när jag vart borta så pass länge har jag uppskattat allt så mycket mer, värderat allt mer och att man ska ta sin tid att göra saker för familj och vänner när man faktiskt kan, att man inte ska skjuta på saker som betyder så mycket för en. Jag längtar väldigt mycket tills jag kommer hem nu och får träffa alla igen. Bara 4 månader kvar och sedan ses vi. Finns nog INGEN som längtar mer än jag. 
 
God jul! 
 
 

Helg igen

I fredags så hämtade jag upp Janni och sedan drog vi och mötte upp Julia på mallet. Jag behövde köpa lite julklappar och hittade faktiskt både till bror och morfar, plus två saker till mig. Höhö. Gick även in i en butik där de hade massagestolar. Jag valde nog den bästa, då det  verkligen var massage över HELA kroppen. Från fötter till huvud. Massagen pågick i ca 20 minuter. VÄRT!
 
Mallet stänger sent nu under juletid, så länge som 11. Efter det ville varken jag eller Janni hem, så vi bestämde oss för att dra till en kille som heter Zach som bor i Ipswish vilket ligger ca 20 minuter ifrån Essex. Julia skulle jobba dagen efter så vi skiljes av vid mallet. 
 
Åkte till Ippis iallafall, men stannade till på donken innan för lite glass till mig, hehe. Har aldrig vart ett big fan av glass (tror jag?!), men här borta lever jag ju på det. Donkens hot fudge med m&ms, kan vara det godaste. Zach kom ut och mötte upp oss och gick sedan upp på hans våning. Trappan på utsidan må vara den läskigaste trappa jag gått på. Så hal var den av all is. Men vi överlevde - puh! 
 
Satte på en film, som var väldigt värdelös faktiskt. Förstod mig inte på den. Drog hem så jag var hemma vid 3. 
 
På lördagen gick jag i princip bara upp och duschade och drog sedan över till Zach. Satt och pratade och träffade hans föräldrar som var otroligt trevliga. Visade sig att hans mamma bott i Sverige till och från i 6 år, och kunde därför lite svenska och hennes föräldrar var även från Sverige. Känns som att alla Amerikaner har någon svensk bakgrund... Fick även träffa hans hund, Ginger, som var världens vita fluff. Ursöt! Dock verkade det inte som att hon gillade mig, då hon alltid gick ifrån så fort jag klappade henne. Dock lyssnade hon på mig när det vankades mat! 
 
Jag behövde sedan åka till Target för att fixa lite, och Zach erbjöd sig att köra. Väldigt snällt! Köpte godis att skicka hem till sverige och letade även efter present till A, men hittade ingenting, så fick bara bli lite godis och en Linth choklad, smak; chili. Jag och mamma smaskade alltid på den tillsammans under en pläd framför en film. Zach sa att det var något av det osmakligaste han ätit, men åt ändå 4 bitar? Hmm... Man tager vad man haver, typ. 

På vägen hem från Target beställde vi pizza, vilken var en av de godaste. Kykling och parmesan pizza. Urgott! Satte på en skräckis, som inte ville funka, så jag gick och la mig istället medans Zach skulle duscha, vilket slutade med att han somnade i soffan... Haha. 
 
Vaknade tidigt av att Zachs bror kom över med hans son. Var tydligen ett amerikan football game som de skulle kolla på, så då passade jag på att göra mig i ordning för att dra och Zach för att åka till gymmet. 
 
Jag åkte iväg till CVS för att skriva ut bilder till min värdfamiljs present och även till ett kort till min värdmammas föräldrar. Köpte även A's present där och make-up remover. Efter det åkte jag till donken (ovanligt?) och gjorde min första, alldeles ensama drive-in. High five på den! 
 
Åkte hem och åt min mat, i smyg, då jag inte vet om jag får äta kött i huset?! Kollade runt på datorn då jag vart internetlös i mer än 24 timmar. Packade sedan väskan, slog in julklapparna och nu sitter jag här i NJ. Det var min helg det!

NJ, vi sågs igen + Montreal

Då har vi kommit fram till NJ igen. Bilturen hit gick ganska bra idag, då jag fick sitta i framsätet med tanke på att min värdpappa kommer att ta tåget hit på tisdag. Barnen skrek som vanligt så inte fick man sova mycket, och när man väl slumrat till så vaknar man av gråt eller skrik. Inte lätt att åka bil med småbarn...
 
Trodde även att jag skulle få bli den tjejjiga varitionen av "home alone". Familjen hade sagt att vi skulle åka runt 5.30-6pm, då barnen ätit middag. Jag väntar, jag väntar jag väntar. Det är svart i hela huset och hörde inga röster alls, vilket jag tyckte var skumt då det alltid är ljud i detta hus. Klockan blev 6, och då äntligen kom de hem. Vet inte vart de hade varit, men hem kom de iallafall. SKÖNT! Hade inte velat sitta hemma yttligare en jul ensam, vilket jag faktiskt gjorde förra året...
 
Vet dock inte ens om denna familj firar jul. Jag har inhandlat julklappar och packade ner de i min väska hit till NJ, men börjar tvivla rejält om vi ens kommer att fira denna högtid.Det visar väl sig... 
 
Klockan är strax efter 1 på natten här nu, så jag borde sova. Börjar vid 8.30-9am imorgon, så lite sovmorgon iallafall, om man nu kan kalla de det... 
 
Just ja, jag bokade, innan jag åkte, bussbiljetter till mig och Janni till Montreal över nyår! Hur ballt?! Jake, Jannis kompis, ska även han med. Kommer nog bli ett av de bättre nyåren.  
 
 Montreal på vintern. Väldigt  fint om ni frågar mig.

Julbakning

Köpte ett gingerbread house till barnen förra veckan, så idag tänkte jag att vi kunde passa på att bygga det, då de är lediga från skolan på torsdagar och att vi åker till NJ på söndag och är där över jul, så det passade bra! 
 
Jag vet inte hur många gånger jag försökte få ihop det där huset med glasyren, men det gick verkligen inte. Det bara ramlade ihop och jag var sjukt gladdig av all frosting. Efter många om och men bestämde jag för att ge upp, och att vi fick dekorera delarna hur vi ville istället, vilket jag tror barnen tyckte var roligare iallafall, då de annars bara hade kollat på medan jag byggde huset, då det till och med var för komplicerat för en 20åring... 

Dem tyckte det var jättekul iallafall, så det var lyckat! Inte lika lyckat för mig som fick städa undan allting, glasyer på alla möbler, godis på golvet och skräp att kasta. Vi hade väldigt kul ialalfall. Med tanke på att åker till deras farmor och farfar på torsdagar, så hade vi inte mycket tid tillsammans, då jag kör över de vid 12. Jag var tvungen att åka och handla ägg, och hade då bara tänkt att åka till affären när oss och handla det, men kom på att jag varken hade pengar på mitt kort eller bensin i tanken, så fick först åka till banken för att lämna in min check från förra veckan, sedan åka till affären och handla ägg, och jag köpte även inslagningspapper, och sedan vidare till bensinmacken. Väl hemma så var klokcan 11.30, så det var bara för mig att packa deras väska, städa upp all disk och sedan sätta på de kläder igen för att skjutsa iväg de. 

Farmorn var ovanligt trevlig mot mig idag. Hon tackade så mycket för alla grejer och önskade mig en trevlig dag. Vad har hänt?! Tror hon har insett hur mycket barnen faktiskt tycker om mig och då känner väl hon att hon inte har något annat val än att vara lite trevlig hon också. 

Nu sitter jag hemma i soffan under en pläd och har precis kollat klart på de senaste två avsnitten av paradise hotel. Ska kollla på dagens avsnitt av julkalendern nu och sedan ska jag nog gå upp på mitt rum och slå in paketen som jag faktiskt inhandlat. Måste fixa klart allt innan söndag, helst allt imorgon. Ikväll är det au pair möte, vilket jag inte ser framemot. Alla våra möten måste man verkligen betala för, vilket suger. Detta mötet är någon scarf-bytning, så alla måste köpa en halsduk som man sedan ska ge bort till någon annan och sedan får man en tillbaka. Så onödigt... Speciellt när jag vet att mer än hälften av alla au pairer lär ju inte ha köpt något fint som man faktiskt kan tänka sig bära. 

Slänger upp lite mysiga bilder från dagens bakning;
 

Ansiktsuttrycket när man blir påkommen av att äta glasyr... 


Tomteverkstaden


Mitt försök av en tomte


Koncentration


Messy fingers




En snäll au pair lät barnen slicka av glasyren från sina händer. De njuter verkligen


Klart!




God Jul!


Två av världens sötaste barn...





 

Helvetesonsdag

Att jag var lyckligare än någonsin i måndags borde jag inte ha nämt... Dagen har vart en av de sämre i historian. Har nog inte vart såhär arg under hela min tid i USA, eller jo, men idag var det en av de agressivare dagarna. 

Som ni alla vet, så måste jag alltid hämta upp städtanten, som återigen, inte städar mitt rum eller badrum. Varför jag då måste lägga min lediga tid på att hämta henen förstår jag inte riktigt. Jag är inte bäst på matte, men så mycket vet jag att något har gått fel där.  

Nu när det är vinter, är det även otroligt halt här hos oss. Som jag nämnde tidigare, så har amerikanare inga vinterdäck, och blir då ännu värre av det hela. Jag bor mitt ute i ingenstans (kan mamma, bror, Michelle och andra vänner intyga) och har världens längsta driveway, som är brant, och är alltså väldigt svår att ta sig upp på, både genom att gå och bil.
 
Idag efter att jag lämnat barnen i skolan, åker jag direkt till att hämta kamlanti, som är städerskans namn. Jag smsar alltid henne och säger att jag är där, men jag tror att där hon kommer ifrån (Indien), så anpassar man sig inte efter tider, för jag får alltid som minst vänta 15 minuter på henne och har som mest fått vänta i 40 minuter. Vet inte ifall hon njuter av att låta mig vänta, om hon inte kan läsa "Hi, Im here" eller om hon bara är otroligt elak. 
 
Idag var hon ganska snabb (20 minuter). Som jag nämnde, så är det halt, och min lilla bil kom inte ens upp för en liten backe på deras uppfart. Jag fick alltså backa för att komma ut, vilket gick utan problem. I bilen är det alltid väldigt tyst, då hon aldrig svarar på mina frågor. Jag brukar fråga hur hon mår, och vad hon gjort i helgen och liknande, men utan svar. Har jag tur så säger hon ibland "hej" när hon öppnar dörren. 

Iallafall, vi hade kommit till slutdestinationen, min driveway. Min värdpappa hade sagt till mig att lägga i 1an på "växeln" istället för "D", för att det skulle vara lättare att komma upp då. Gjort som sagt, men jag fastnade med däcken, och ju mer jag gasade, desto djupare kom jag med däcken. Jag backade och gjorde om, men snurrade bara runt. Jag backade då ner till brevlådan (där jag fick parkera min bil efter konserten i lördags och ta en trevlig nattpromenad mitt i skogen). Jag stannade bilen och sa till henne att hon får gå av här för att bilen inte kommer upp. Hon suckar hogt och går ut. Jag säger till henne att jag inte kommer gå med henne upp för att jag ska till gymmet. Hon suckar ännu dyngre och högre denna gång, smäller igen dörren och går iväg. Detta är dock ett väldigt vanligt beteende från henne, då hon aldrig kan säga "tack för skjutsen", eller något liknande. 

Efter det åker jag iallafall till gymmet, cyklar/springer lite på en maskin, och efter 20 minuter kommer Janni. Vi provar på en ny maskin som ser ut som en groda i. Står utåt med benen. Väldigt jobbig var den iallafall! Lite senare kommer Clasine och joinar oss. Vi skulle ta abs-passet som började 10. Otroligt jobbigt! Jag har ganska starka magmuskler, men jag fick verkligen kramp. SÅ jobbigt! Bra träning iallafall! 

Resten av dagen rullade på, och nu har jag slutat. Min värdmamma kom hem tidigare idag (vid 5). Pratade lite med henne och lekte sedan lite mer med barnen, och sedan berättade min värdmamma att vi kommer åka till NJ på söndag istället för på lördag, såå lycklig! Hade inte velat spendera yttligare en helhelg i NJ...

Idag ska jag till mallet med mina svenska bruttor och inhandla de sista julklapparna. Med tanke på att vi ska fira jul i NJ så måste jag fixa present till föräldrarna också. Tror jag vet vad jag ska ge de, bara något väldigt simpelt, då jag la ner allt för mycket pengar på deras födelsedagspresenter... Är för generös ibland. Vi ska nog även äta lite middag. Var längesedan vi hade en "mitt i veckan" middag. 

Dagen var kanske helt OK ändå. Jag blir bara fruktansvärt arg på att på ett sätt bli utnyttjad. När folk lägger ner tid och energi på att hämta upp mig, så är jag iallfall redo när de kommer, jag pratar med de i bilen och jag säger förtusan "tack så mycket för skjutsen" när jag blir avsläppt. FY! Folk som tar en för givet är ett stort big no no för mig. 
 
Dags att göra sig redo! 
 
 

Complete my Harvard class - CHECK!

ÄNTLIGEN! I måndags så hade jag mitt final exam av min psychology class. Känslan att vara klar är obeskrivlig. ALDRIG mer behöva ta tåget in till Harvard square, för att plugga. Nu kan jag faktiskt åka dit för att njuta av det vackra och mysiga samhället som faktiskt är där. Finns otroligt många och mysiga restauranger som jag bara måste testa innan jag åker hem... 

Jag åkte hem till Janni vid 8. Jag hade med mig lite pumpkinbread som min värdmamma hade fått av en student. Satt där och mumsade i oss brödet medan vi skrattretande gjorde vårt prov... Tyckte jag att förra provet var det svåraste jag någonsin gjort, så kan jag säga att detta var 50000 gånger värre. 
 
Det är 50 frågor samanlagt, varav typ 25 är T/F frågor och 22 ABCDEFGHILKLMNHOPRST-frågor. Ja, Det var faktiskt en fråga som hade så många svarsalternativ... Hur ska man kunna klara den då, är ju frågan?! Welcome to Harvard... 



3 timmar hade vi på oss denna gång, förra gången endast 2. Dock att vi hade fått en bonustimma, så fick vi stressa. Jag hade lätt kunnat sitta där i en timma till eller två. Nu är det iallafall inlämnat och klart, och jag är lyckligare än någonsin! 

SÅÅÅÅ glada var vi!!

Julmatshelg utan Miley Cyrus

I fredags var det då dags för julbord på IKEA. Och jag kunde åka dit lycklig, jag hade nämligen, efter att ha rört runt i grytan ordentligen både med samtal med mamma, mormor och en snubbe på Apple, kommit på mitt lösen till datorn, genom att använda min hippocampus! Att jag ibland ska vara världens virrpanna. Tur ändå att jag har världens bästa familj som ställer upp på verkligen ALLT!

Åkte iallafall till starre där sedan Classe, Carro och Janni kom och hämtade upp mig och sedan var vi påväg till IKEA. Var väldigt mycket trafik så tog 1.5 timme att åka dit. Men det var det värt. Väl framme var det väldigt mycket folk, inte alls så mycket svenskar som vi förväntade oss. 

Maten var iallafall himmelsk, och jag tror både jag och Janni fick lite tårar i ögonen av all mat. Jag som inte sett en prinskorv på två år blev helt extas. Detta var den lyckligaste dagen i mitt liv! Jag moffade åt mig allt jag såg. Provade till och med sill, för första gången i mitt liv. Vad passar väl bättre att prova en typisk svensk maträtt i USA liksom... haha. Laxen var det mumsigaste jag ätit. Saknar pappas gravrökta lax på söndagsmornarna... Julskinkan var inte saftig som pappas och hade ingen senap, så den fick ett minus. Men köttbullarna var goda, inte som mormors dock som är i världsklass. 

Vi träffade även på ett gäng på ca 10 svenskar som också var au pairer. Det är väldigt många svenska au pairer här, bara att de flesta bor söder om Boston, och vi bor norr om Boston. Ungefär likadant som det var när jag var i Illinos, jag bodde söder om Chicago, medan alla svenkar bodde Norrut. Iallafall så satte vi oss vid deras bord och hade ett gött gäng på nästan 20 svenskar. Underbart! Jag, Janni, Classe och Carro smuglade även med oss lite bullfika i våra väskor, för att ha till senare. Är det buffe så är det... 

Var kvar tills de stängde vid 9, och åkte sedan hem. Väldigt lyckat julbord och till på köpet var det även ett lucia tåg, som både sjöng på svenska och engelska. En av de bättre luciafirandena jag har vart med om. 

Underbara mat, som dock ser väldigt motbjudande ut, då jag slängde på allt jag kunde se på en och samma talrik...
 

Lilla jag och en bättre bild på min nya jacka.

 
I lördags var det dags för konsert! Jag, Janni och Classe möttes upp innan för att laga lunch/middag hemma hos Carro. Blev en god kyckling filé med sallad, sparris och hummus. Otroligt gott! Med tanke på att det skulle bli snöstorm idag, hade deras värdfamiljer blivit så rätta att de inte fick köra bil. Min värdfamilj hade förvånasdsvärt inte sagt något till mig, så jag var den enda som fick köra, så alla hoppade in i min bil och åkte till tågstationen. Att amerikanarna var rädda för kylan, snön och halkan kan man förstå men de behövde inte direkt överdriva så mycket. Det är inte direkt som att jag aldrig vart med om snö förut... Det var dock vädligt halt ute och jag fick till ett par rediga sladdar imellanåt. Amerikanarna har nämligen inte vinterdäck och sommardäck, utan året-runt-däck, vilket jag tycker är en himlans dålig uppfinning. Däcken får inte något grepp på vägen, så inte så konstigt att amerikanarna får panik och blir hektiska kring vintern... 

Vi hann iallafall till tåget utan några skador. Väl inne i Boston var det bara att gå in på TD-garden, då det ligger på north station, så vi behövde inte vandra ut i snöstormen igen, vilket var otroligt skönt. Vi alla hade inte platser på samma ställe, så jag och Janni fick säga hejdå till våra två svenska kompanioner som skulle sitta på läktare 12 medan vi på 6. Vi vinkade dock till varandra, så det blev som att vi var tillsammans ändå. 

TD garnden är uppbyggt på ett väldigt bra sätt, som gör att man kan se allt, fast man är väldigt långt ifrån. Jag och Janni var övertaggade och kunde inte berga oss till att Miley skulle dyka upp på scenen. De artisterna som var där vad "fifth harmony", "Fall out boy", "Robin Thicke", "Selema Gomez", "Enrique Inglesias", "Paramore" and "Flo Rida". Besvikelsen som kom när "programledaren" roppade ut "Miley is stucked in NYC because of the snowstorm. Thanks for coming". Jag och Janni satt där helt i chock. "Skämtar han eller?!". Ne, det var slut. Så jäkla arga var vi. Med tanke på att Flo Rida hade flugit från Ryssland bara för denna konsert, borde väl ändå Miley "Divan" Cyrus kunna komma från NY, men ne, tydligen inte. Kvällen slutade med andra ord sådär... saken gjorde det inte bättre då vi tydligen missade tåget med 5 minuter, så fick vänta över en timma till nästa tåg. Hann med att stå i kö till McDonalds i 30 minuter för lite pommes, cola och en glass iallafall. 

Janni skulle stanna kvar i Boston och gå ut. Så avis... Jag, Classe och Carro hade dock en väldigt kul tur på tåget, då det var en rolig tant som vi hittade på massor av historier om. Hon jobbade som spökfångade i Salem och bodde nere i kloakerna med henner katter. Tänk vilken livlig fantasi man kan ha... Kul hade vi iallafall! 

Mindre kul var det när jag skulle köra upp på min driveway, och den var helt igensnöad. Var bara att parkera bilen där nere och gå upp för hela backen, som inte är kort så att säga... Halkig var den också och man kunde inte se något eftersom det var mitt i natten och finns inga lampor här ute. Jag som är mörkrädd fick även lite panik kan jag medge... Är dock väldigt stolt över mig själv att jag gick upp där helt själv, i mörkret, med djur runt om mig. Är man en överlevare så är man. 

Somnade som en stock den natten. Underbart!


TD garden


Svårt att ta bilder med ljuset... haha






Jätteglad tjej som var jättetaggad på att gå ut i snöstormen och börja sin vandring upp mot stugan...


Snöstorm


Snö, hej




Försökte ringa folk som kunde hålla mig sällskap utan resultat. Tillsist fick jag tag på en. Lyckan!


Här var vi glada iallafall
 

Ledsen i ögat på Lucia

Aslutade nyss ett långt facetime samtal med min mamma. Ringde henne i panik om att jag råkat logga ut från datorn och kan inte komma in igen för att jag inte minns mitt lösen... Vad jag verkligen hatar med mig själv, är att jag inte kan kontrollera mig själv när jag blir arg. Jag skäller lätt ut andra när det är jag själv som är problemet, vilket jag inte menar något illa med egentligen, det bara blir så. Världens sämsta egenskap. Min mamma var iallafall världens snällaste och ringde till apple i Sverige för att fråga om hjälp hur jag kunde fixa detta, så jag fick prata med snubben David genom mammas telefon hur jag kunde fixa detta. Det går att fixa, bara det att jag måste åka ner till apple store här och fixa detta. Detta får jag göra imorgon på förmiddagen, då jag behöver fixa med mitt sista prov inför Harvard. Så typiskt att det alltid ska hända krångel för mig när man ligger under tidspress. 
 
Med tanke på att det börjar närma sig jul nu också, trodde mamma att jag kanske blir extra känslig, vilket jag med kan ha stor betydelse. Det är ändå andra året jag är ifrån familjen på jul, vilket känns lite konstigt faktiskt. Men att höra att man är älskad och saknad kändes bättre än bäst. Hampus, min mammas pojkväns son, sa till mig i facetime "Varför kom du inte hem i höst? Jag har längtat och längtat och sedan kommer du inte hem!". Min lilla kusin sa också att han saknade mig och det värmer verkligen i hjärtat. Jag har vart så orolig att han inte ska komma ihåg mig då han faktikst bara var 2 år när jag åkte. 
 
Hampus, Wilmer och mamma sjöng iallafall en lucia-sång för mig, vilket var mysigt. Fick lite luciamys iallafall!
 
Är iallafall jätteskönt att veta att man har stöd på andra sidan jorden, som ställer upp för ALLT. Jag är såå lyckligt lottad att jag har en sådan bra familj. Ni är bäst. Glöm aldrig det. Jag älskar er, såå mycket!
 
Kan tyvärr inte lägga in några bilder, då jag inte har några på denna inloggning... Klantiga jag som glömmer ett lösen...
 
 

Nytt









Lite nytt som sagt. Dåliga bilder med telefon och i mörkt rum, men ändå. Första jackan fråntogs märke från macys. Andra jackan + allt annat från forever21. Asbra jacka där man kan ta ut "fodret" om man vill, vilket gör det en jacka man kan använda året runt. Klänning som blir att ha på nyår, en gosig tröja och en cupcakepyjamas som är såå mysog! Köpte även en svart plånka från f21. 

Nytt









Lite nytt som sagt. Dåliga bilder med telefon och i mörkt rum, men ändå. Första jackan fråntogs märke från macys. Andra jackan + allt annat från forever21. Asbra jacka där man kan ta ut "fodret" om man vill, vilket gör det en jacka man kan använda året runt. Klänning som blir att ha på nyår, en gosig tröja och en cupcakepyjamas som är såå mysog! Köpte även en svart plånka från f21. 

Ljusmys

Har precis FaceTime med familjen son hyrt ett hus i Sälen. Jättemtsigt för de! De satt och spelade med andra ord och kah ville gärna vara med så ni bror höll upp brickor till mig och jag försökte förklara för morfar som sedan försökte förklara för mig. Var kul att vara "där" och vara med de :) 
 
Har precis gått upp på mitt rum och tänt massor av ljus så nu är set mysigt och luktar vanilj i hela rummet. Ska sätta på en film och efter det borde mina vänner ha slutat så att vi kan hitta på något. 
 
Love 



Cultural Care photo shoot

Några utav bilderna från Cultural Care fotograferingen;
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 12 December

Jobbade till strax efter 12 idag, då jag lämnade barnen hemma hos deras farmor. Hade satt på mig träningskläder för att jag tänkte åka till gymmet efter, man var allt för hungrig för att göra det, så åkte hem och lagade lite pasta, sås och quorn biffar, som var det enda som fanns. Någon variation till lunch och middag är det aldrig iallafall. Längtar såå till julbordet imorgon så det vattnas i munnen!
 
Åt min mat till gårdagens paradise och sedan kollade jag på resten av "the vow" som jag började kolla på igår kväll. 
 
Vet inte riktigt vad som händer ikväll, men hoppas på att någon vänlig själ vill hitta på något. Var bara hemma hela dagen igår, vilket var supertråkigt, speciellt när internetet inte heller funkade, så satt i sisådär 2 timmar och glodde på en svart skärm och höll tummarna för att internetet skulle börja fungera igen. Aldrig insett förrän jag flyttade hit hur beroende man är av internet. Speciellt då jag inte heller har någon smartphone att använda eller en tv. Jag blir som en famijemedlem i familjen hedenhös, som är några av karaktärerna i årets julkalender. Riktigtrolig julkalender tycker jag faktikst! Har inte sett dagens avsnitt än så ska nog passa på att göra det medan jag har internet... Har även köpt mig en chokladkalender, vilket jag gjorde på "whole foods" med Julia, Janni och Carro för någon vecka sedan. Mycket bra köp! Köpte även ett pepparkakshus med derorationer till till barnen igår jag hade tänkt fixa med nästa vecka. 
 
Har även fått hem yttligare en jacka jag beställt och min nyårsklänning, så kanske gör något inlägg med mina nya inköp. Inte för att det kanske är så interesant, men ändå. 
 
K i min första vinterjacka

Födelsedagsbarn!

Igår, den 12/9 var det världens bästa mormors födelsedag, likaså mitt värdbarns 3e födelsedag! 
 
Saknar dig såå mycket mormor. Känns så skönt att prata med dig och se att du har det bra. Inte länge tills jag kommer hem, hem på riktigt =) Älskar dig!
 
Firandet av mitt värdbarn var inte så stort. Jag gav henne min present och hon blev jätteglad för LEGOT jag hade köpt, vilket jag blev glad över. Mer än så var det inte riktigt, var en vanlig dag. Jag hade planerat att baka något gott till henne och ha kul, men min värdmamma sa att jag inte fick ge henne något godis eller tårta, för att hon skulle få det ikväll. Tycker dock att jag kunde ha fått gett henne en liten bit av min goda svenska kladdkaka... 
 
Iallafall så lät jag henne bestämma vad vi skulle göra. Barnen som inte är tillåtna att kolla på TV, lät jag de idag få välja en film att kolla på. Det blev "the princes and the frog", vilket kanske kan ha vart mitt förslag... hehe. De ville egentligen re "Tangled", vilken vi såg i NJ förrförra helgen, så kul med något annat. Slutade med att de ville gå och leka med cupcake legot jag gav till henne och jag satt och kollade slutet av filmen själv, haha. 
 
På kvällen tog jag, ÄNTLIGEN, tåget till Harvard för sista gången! Lyckan var obeskrivlig! Innan tåget kom var det en kille som började prata med mig också. ALLTID när jag sitter på den där bänken är det killar som börjar snacka med mig. Borde kanske hänga där mer...
 
Lektionen gick ganska bra iallafall, trots att jag under första lecture höll på att somna. Ögonen vägde verkligen bly. Andra delen gick bra och var ganska interesant. 
 
Tackade av vår lärare. Första gången jag pratade med honom, typ. Första och sista.
 
Tåget på väg hem tog längre tid än vanligt kändes det som. Även på tåget på väg hem, höll den där kondultören eller vad det heter på med mig. Första gången kom han bakifrån och skrämde mig och andra gången kom han och skrattade och klappade min arm. Jadu... Måste vara något med min nya jacka. Alla vill ta på den... 
 
När vi gick av tåget kunde jag inte mer än att skrämma tillbaka. Gick dock inte så lyckat då han var en bit ifrån och han bara skrattade, men så kan det gå! 
 
Idag är det tisdag och jag har gymmat. Värsta basic training passet någonsin. En och en halv timme av squats med vikter och massa andra benövningar i intervaller. Herregud... Så död var jag efter. Röd som en tomat var jag också... Skönt nu i efterhand dock! 
 
Idag har jag lekt ännu mer med Legot A fick igår, och fick äntligen ge de lite av min gudomliga kladdkaka, uppskattades! 
 
Har vart ute och lekt lite i den knappt befintliga snön och lekt katt, som alltid. Vanlig tisdag med andra ord.
 
Barnen vaknar nog snart upp från deras nap, så borde avrunda detta.
 
Ikväll är det starbucks, och sedan är det bara att längta till fredag och julbord på IKEA och jingle ball konsert i TD-garden i Boston på lördag. Undra vad Miley Cyrus kommer göra för tokigheter denna helg... Ska bli kul att se!
 
Förövrigt, är det någon som har tänkt att vilja skicka något i julklapp av släkt osv, så uppskattas pengar och godis. Ville bara säga det! 
 

Fina mormor och jag. Love you!


Legot A fick
 
Birthday girl och hennes fina Didi (storasyster på Hindi)

Förra veckan

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, så vad har hänt sedan sist...
 
Hela förra veckan var det jobb som vanligt, träffat vänner och vart på "dejt" med S igen. Åkte hem till hans ställe där han bor med sina rumskompisar och åt mat, snackade med hans kompisar och kollade film. Åkte hem till Julia i fredags när hon jobbade kväll. Hennes värdbarn var så söta. När jag kom öppnade de dörren och sa "vi har väntat på dig!". De ville även spela spelet RISK, som jag aldrig spelat förut, och Julias yngsting ville sitta bredvid mig. Känns väldigt bra att man blir omtyckt av människor och barn man knappt träffat =)
 
I lördags tog jag tåget in till Boston helt själv. I Boston denna helg var det en stor fest. De "invigde" tydligen julen, så alla som, lyckligtvis, har åldern inne, firar det genom att gå in på alla möjliga krogar och dricka och sedan gå vidare till nästa. Blev så sjukt avundjuk när jag hörde det av Janni... Vill vara 21... Iallafall, på vagnen jag satt i tåget så var näst in till alla utklädda till tomtar och likanande. Alla drack även och skrek ut högt "I GOT FIREBAAALLLLL!!". Det var även någon som fyllde som hela vagnen sjöng för. Så himla mysiga är amerikanare på sitt egna sätt, alla verkligen bjuder på sig själv och vågar ta för sig, vilket vi svenskar, inte minst jag, är lite sämre på... Var även en gubbe som gjorde ballongdjur till några på vagnen, haha.
 
Tack vare detta på tåget, hade jag turen att åka gratis. Grattis mig!
 
Det visade sig att Carro och Clasine också var på tåget, så vi tog oss tillsammans till den svenska julmarknaden vi skulle till. Vi mötte upp Janni utanför marknaden då hon hade övernattat i Boston efter en utgång på fredagen, då hon, den lyckosten, är 21. 
 
Marknaden var helt ok. Jag blev lite väl tokig när jag kom in där och ville nästan gråta. Svenskt godis överallt, lussebullar, kanelbullar och allt som hör julen till. Var någon snubbe som började snacka med oss, självklart på svenska, om hur han hade flyttat från Kirunna till Usa för 15 år sedan. Riktig skrytmåns. 
 
Vi gick iallafall runt där, köpte en svensk våffla med sylt och grädde och lyssnade på det svenska luciatåget. Aldrig sett så mycket svenskar på ett och samme ställe på väldigt länge, vilket var en mycket konstig känsla. Kommer bli så sjukt att komma hem och höra svenska överallt. Kommer nog inte riktigt känna att jag hör hemma...
 
Efter att vi gick omkring på marknaden, drog jag och Janni hem, medan Carro och Clasine stannade kvar. 
 
På kvällen mötte jag upp Julia för middag på nighty nine tror jag det hette, som låg vid fula mallet. Kom dit vid 8 och stannade till stängning, vid 11.30. Efter det tog vi den classiska rundan till Mcdonalds för lite hot fudge sundy m. M&Ms, som visade sig vara en hot fudge, utan hot fudge... blev lite besviken... 
 
Var hemma strax efter 12 och snackade lite med folk, innan jag fick somna. 
 
På söndagen kom Janni över hit, då jag var hemma själv. Kollade runt på lite event och hotel inför nyår då det förmodligen blir NYC igen, fast denna gång för fest och inte balldrop. Blir nog kul! Bara att det är så jäkla dyrt över nyår och allt är nästan redan fullbokat... 
 
Efter det åkte vi och hämtade upp Julia som vart hurtbulle och tränat, och åkte sedan vidare till ett annat mall som ligger lite längre bort. Var på jakt efter nyårsklänning till Janni och födelsedagspresent till min nuvarande 3åring. Slutade med att jag kom hem med present till min 3åring, julklapp till mormor och Wilmer i Sverige. Janni hittade ingen klänning, men fick istället med sig en megaball väckarklocka! Julia passade på att shoppa choklad för sina presentpengar på Godiva, då hon fyller på lördag! 
 
Efter det skjutsade vi hem Julia och jag och Janni stannade till på Target där jag köpte en presentpåse och silkespapper till presenten.
 
Avslutade kvällen med lite prat med min värdmamma innan det var dags att hit the bed. 
 
Lite så har min vecka sett ut. Trevligt!
 
En av många bilder från fotograferingen med cultural care i september! 

Sockerbit

Alltså, man blir ju bara ledsen när man går in på denna hemsida... Blev lite glad när jag såg att det var fraktfritt denna måndag, men sen är det ju så förbaskat dyrt... över hundra spänn för lite geisha? Ne, vetni va.... https://www.sockerbit.com

Indiskt eller falukorv?

Det var väl lite det jag hade att erbjuda i mitt fotoarkiv! 
 
Nu ska jag börja packa och göra mig i ordning. Vi ska snart checka ut från detta hus för denna gång och dra mot en indisk restaurang (Surprise?!). Det bor väldigt många indier i NJ. Finns massor av gator och samhällen eller vad man säger som är indiskt, därför är det verkligen "riktig" indisk mat här också, vilket min värdfamilj gillar. Jag skulle dock föredra stuvade mackaroner och falukorv.
 
En bild från hemma i mass med min mysiga baseballtröja jag fick för ettt tag sedan

Söta unge

Min söta och knasiga snart 3åring utanför huset med våra jack lanterns inför Halloween
 


 

Present till Sverige

Presenten har kommit fram till morfar och sverige nu! Vad jag skickade till honom var ett kort, med lite pictures i och lite fin choklad. Uppskattades! Älskar dig morfar!
 
 

Niagara falls, Canada September 2013









































































































































































































Nu när jag faktiskt har tid och bra internert tänkte jag passa på att ladda upp X antal för mycket bilder från min weekend i Canada i september. Det var den roligaste weekenden på länge! Roliga utekvällar med massor av skumt och roligt folk. Efterfest med gamla gubbar på deras hotel och efterfest på Ihop med unga killar. Springandes runt barfota på gatorna, vara med om ett dödsfall, se otroligt vacker natur, köpa alkohol LAGLIGT från "systembolaget" för första gången, komma in på en 21+ club, tack vare mig, woho, bli utskälld av en städerska/nattklubbsarbetare eller vad det nu var, dansa som galningar och bara leva livet. Så otroligt kul hade jag det i Canada med underbart roliga människor! Lätt roligaste helgen!
 

Chokladbollarbak



 
Bestämde mig för att baka svenska chokladbollar med barnen för någon vecka sedan. Ett fikabröd som faktiskt passade alla i Patel family. Föräldrarna som varken är förtjusta i antingen choklad eller socker tyckte faktiskt om dessa underverk. Kanske för att de viste att det var oats i de... Barnen och jag störtgillade de iallafall, och även deras kusiner och deras au pair, som senare kom över på kvällen.
 

Fest i NH









 
En fest i NH jag inte tror att jag visat bilder på. Jag och Julia drog iallafall på en spontanare till NH till Sean, en kille jag har pratat med ett tag. Visade sig vara en sjukt snäll kille med jättetrevliga vänner. Hade en toppenkväll på maskeradfest/Halloweenfest. Dock hade jag och Julia kande inte de bästa utklädnaden, fast vad gjorde det. Jag våldgästade senare på kvällen stackars clownens kostym. Tyckte jag passade bättre i den. Speciellt med en "liten" flaska jäger i handen också. Var annars en typical-american fest. Stor öltunna med slang genom fönstret, beerpong och olika spel. Riktigt lyckad kväll!

Harvard vs. Penn in pics





















 
Lite bilder från min första footballs game. Harvard vann ju då, såklart. Jag förstod ingenting av reglerna, men att veta att vi vann var ju bra iallafall! Mycket mysig dag med mina svenska tjejer och Jake. Underbart väder fick vi på köpet, vilket vi inte klagade på!

Mitt rum här i NJ

 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0