Förra fredagen

Okej, den här veckan måste jag erkänna att jag har varit världens sämsta bloggare, eller förra veckan kanske jag borde säga... Whatever. Jag ska bli bättre med det här. Det har bara inte funnits tid och ork känner jag. Jag skrev tidigare att det har vart jobbigt här hemma, då jag inte känt någon sammanhörighet, men det har ändrats, och jag är så glad. Jag och min värdmamma har pratat, och det visade sig att det var som jag trodde: ett missförstånd. Hon blev jätteglad över att jag hade pratat med min LCC, och tyckte att det var modligt av mig att jag ville lösa det här och inte bara drog ut på det ännu mer, med tanke på att de vill ha mig som en familjemedlem. Det var verkligen en lättnad för mig, och nu är jag taggad till tusen att fortsätta detta år ännu mer än innan! 
 
Så, vad har hänt sedan sist? För att veta det måste jag själv till och med läsa min blogg, för att veta när jag bloggade senast + kolla i min privata handskriftsdagbok (Vilket jag sedan insåg att jag inte heller skrivit i på ett bra tag) 
 
Förra veckan rullade på som vanligt. Jag tränade varje dag (de dagar jag kan träna, dvs mån-torsdag) med Michelle. Har haft träningsvärk hela veckan, så antar att det är positiv, och börjar se resultat, så snart så kommer jag vara på topp! 

I fredags så hade jag tänkt ta med N till  "barn museeumet" här i Frankfort, då vi hade tänkt gått dit i måndags är han var ledig från skolan men var då stängt, och han har tjatat om det sedan dess. Men när det väl blev fredag ville han inte åka dit. Jag tror mycket berodde på att jag och Emma hade bestämt att N och hennes tjej P skulle ha en playdate together. 

Efter att jag och N vart på biblioteket, som vi är varje fredag, åkte vi till affären och handlade lite frukt och pizza och åkte sedan vidare till Emma. P var så glad när hon såg N och de lekte verkligen sjukt bra tillsammans. De var så söta, då de höll varandra i handen, och P ville pussa och krama N hela tiden. N verkade inte tycka om det, men innerst inne tror jag att han gjorde det, då han smålogg hela tiden! 
 
Jag och Emma satte in pizzan i ugnen och sedan lekte även vi med dem. 
 
Tanken var att de skulle leka i ca 1.5 timme (till klockan 1), då P skulle ta sin nap. Men så blev det inte. Klockan 3 åkte vi istället hemmåt, och behövde gå och hämta W från bussen på en gång. Var en kul dag, och jag är säker på att vi kommer komma dit fler gånger och ha playdates. Emma, N pratar redan om att han vill ha en ny playdate, så de kanske kan ha en nästa fredag, då alla barn är lediga denna fredag? ;) 


Vi skulle bara 3 saker. Men såklart ville N åka i denna ;) 


N blev förvånad när det var en ambulans vid affären. "I think they buy food for the old people"


Sötaste barnen! 

 

På kvällen kom Pat and Jim över på middag. De skulle åka till Florida på lördagen, så de övernattade här. Var jättetrevligt. Det var efter denna middag, när alla lags sig, som jag och Carey lättade på våra hjärtan och pratade med varandra. Det kändes jätteskönt!  

När jag hade kommit upp på mitt rum, kollade jag på mina telefoner och såg att jag fått X antal meddelanden och missade samtal från min oroliga vän Emma. Bara en minut senare kommer Carey in till mitt rum och säger att hon fått minst lika många meddelanden från Emmas värdmamma som också var orolig för mig. Tydligen hade jag sagt att jag skulle komma till de direkt efter jobbet (vid 5), vilket jag hade glömt bort. Ändå sött att de bryr sig om lilla mig! Emma hade skrivit och frågat om jag ville komma och sova över och dricka lite och bara mysa, så det ville jag. Problemet var bara att Pat and Jims car stod och blockade garaget, så jag skulle inte kunna komma ut med min bil. Carey sa att hon ville att jag skulle åka iväg, men att hon inte viste vart deras nycklar till bilen var. Jag sa att det var lugnt med tanke på att Emma och jag ändå skulle ses imorgon (lördagen), då vi skulle åka in till Chicago. Men Carey gick in och pratade med Chris, som halvsov, och bad honom flytta bilen. Hur söta?! Så då kunde jag åka iväg. Nu förstår jag verkligen att de bryr sig om mig. Tänk, att jag har gått och vart lite osäker i flera veckor, och efter ett samtal på 20 minuter, kan göra allt så himla mycket bättre. Är så glad, och nu vet jag verkligen att de bara vill mig väl! 
 
När jag packat min väska åkte jag över till Emma. Va satt i soffan och smådrack och snackade. Emma och jag börjar skratta, och helt plötsligt kastar Emmas värdmamma en kudde på mig, och hela min drink faller över mig. Tack! Har ingen aning om varför hon gjorde det, men men! Luktade även som en alkolist i håret och om min halsduk. Mjukisarna jag hade på mig var även helt kladdiga! Men men ;) 

Vi somnade ganska sent den kvällen, men det var roligt! Alltid kul att umgås med denna brutta! 
 
 

Chicago Med Emma!

Sov hemma hos Emma inatt, så när vi vaknade åt vi lite frukost och gjorde oss i ordning för att åka in till Chicago.

Vi kom in vid 1 och gick då mot "The bean", men såg att man kunde åka skridskor under den, så det gjorde vi! Var helt ok, men kanske inte riktigt värd pengarna med tanke på att vi åkte i ca en kvart ;) 

Vi gick sedan upp till "Bönan" och tog lite kort, var inget märkvärdigt egentligen och jag trodde att statyn skulle vara mycket störra än vad den faktiskt var. Men nu har man sett den! Var två killar som tog lite kort på oss där, så blev en jättesöt spontan bild! 

Efter detta så gick vi vidare mot Michigan Ave och shoppade lite på Forever 21. Efter det var det dags att röra sig mot Water Tower och äta lite. Vi båda tog en köttfärslimpa, och jag har väl ätit godare i mina dagar, men det dög till två hungriga små flickor som oss! 

Vidare mot några andra affärer och Emma hittade en hel del, medan jag nöjde mig med mina tre plagg från F21.

Vi rörde oss hemåt med 6.38 tåget. På tåget så måste jag ha somnat ett tag och jag trodde verkligen att jag hade koll på vart vi skulle av. Men icke... Trodde att det var vår hållplats, men vi hade precis åkt förbi den, så var bara att hoppa av och vänta i ca 20 minuter innan nästa tåg kom. Under tiden hann vi med att spela in denna "vackra" video...

Just nu sitter jag och Emma hemma hos mig och flummar lite grann. Vet inte riktigt vad som händer senare, men det visar sig! 

Imorgon åker vi och klipper oss och sedan vidare till IKEA för lite svensk lunch. Blir mysigt! Vad för spännande saker vi har tänkt att göra där berättar jag imorgon, så det får hållas som en liten hemlighet! 

Har så roligt med den här tjejen! Puss på dig knasboll! 


Dags för mat!


Smakade dock betydligt godare än vad det ser ut!


Ledsen tjej!
Bra teater


Lite träning medan man väntar på tåget


"vart är vi?!"


"gud i himlen"

WOHOOO


Söt Emma


I tåget!


Dags för skridskor!


The beanTill Bucketlisten!

Tokkillar - Bildbomb
Gick på nöjesfällt
N - "Like the old times"


Djur på besök200213 - Taconight

Dagen började klockan 7 med att väcka barnen. När jag gått med W till bussen och kört N till preschool åkte jag och hämtade Michelle och åkte och tränade. Ett helt okej gympass! Börjar verkligen känna av mina muskler nu, vilket även faktiskt syns, så känns jätteskönt! Efter gymet åkte vi till Walgreens, och jag köpte lite bars, som jag kan äta efter gymet istället för godis... haha.
 
De har uppehåll från simningen (där var jag nära på att skriva swimning igen...) så behövde inte laga någon mat och liknande. 
 
När jag slutade åkte jag över till Emma. När jag kom dit möttes jag såklart av söta lilla paisly i dörren som vanligt. Verkar som att hon tycker om mig, vilket jag blir glad över! Lekte med henne när jag kom in. Hon ville leka kurragömma, rida på min rygg och sen lekte jag en variation av "sitta i mitt knä och säga och den gamla gumman sa, jag faller jag fallet jag faller" (Leken som morfar alltid gjorde på mig som liten), vilket hon tyckte var jättekul.
 
Efter kanske en timme, kom Emmas värdföräldrar hem, och vi åkte till deras kompisar på andra sidan gatan och hade taconight. Det var trevligt! Vi kollade även på survivour, och efter det så var det dags för mig att åka hem.
 
När jag kom hem var C och C fortfarande vakna, så jag stannade nere och pratade med de i ca 40 minuter. Pratade lite med min värdmamma om Collage och liknande, och hon föredrog att jag ska ta weekendclass i April, vilket jag tror är bäst, då jag inte kommer ha tid att gå på riktigt college, ifall jag inte vill göra det över sommaren, vilket jag inte vill! Plus att det är mycket dyrare. Så ska prata med Emma vad hon tycker. Men förmodligen blir det två weekendclasses för min del! Så bara att börja signa in mig! Kändes iallafall skönt att prata med henne om det, så känns redan bättre idag från mitt samtal med LCC igår. Känner att det här kommer bli ett toppen fortsatt år!
 
När jag kommit upp på mitt rum var det bara att lägga sig och sova! Var en lång dag med gym och liknande!
 

190213 - Starbucksträff

I tisdags kväll var det dags för mig att träffa min LCC på starbucks. Jag var sjukt nervös hela dagen, och visste inte riktigt om jag gjorde rätt i att prata med henne, trots att jag vet att det är det man ska göra. Men efter mötet förstod jag att det var helt rätt beslut. Allt blev en lättnad och jag känner mig så otroligt mycket bättre nu.
 
Efter en timmas prat med henne om allt som händer i mitt liv här borta, varför jag har vart ledsen, vad som jag vill ändra på, så känns allt mycket klarare. Hon gav mig så mycket bra råd och funderingar att tränka över, och vi bestämde att jag, mina värdföräldrar och min LCC ska ha ett möte tillsammans där vi pratar om vad vi alla tycker och tänker, bara för att få allt att fungera bättre.
 
Jag har då som sagt inte riktigt känt som en familjemedlem på sistånde, och min LCC kom fram till att det kanskse började då jag inte blev tillfrågad att fira jul med min familj. Istället för att då ta yttligare stef frammåt, blev jag förmodligen mer osäker på mig själv och tog steg bakåt istället. 
 
Hon berättade även att det förmodligen har blivit som ett missförstånd mellan mig och min värdmamma. Min värdmamma tycker att hon försöker prata mycket med mig, men att hon tycker att jag är svår att läsa av: vill jag prata, eller vill jag inte prata? Vill jag bli en del av familjen eller inte? jag har istället fått uppfattningen om att hon inte vill prata och inte vill att jag ska bli en familjemedlem, just för att vi inte har pratat så mycket som man kanske borde göra med sin "mamma", och att jag inte blir tillfrågad att följa med på familjeresor och besök. 
 
Jag hoppas och tror verkligen att detta kommer redas ut när vi kommer träffas och prata om det.
 
Frågorna som jag ska fundera tills dess är "Vad jag vill ska ändras i hemmet". "Vad det är som gör att jag inte känner mig som en familjemedlem, om jag nu vill bli det" och "Hur jag vill att relationen mellan mig och mina värdföräldrar ska se ut" (Och den sista frågan syftar mest på min värdmamma, då jag känner att jag vill och behöver bättre relation med henne).
 
Efter detta nyttiga möte, med tårar och skratt, så åkte jag och hämtade Michelle, som undrade hur jag mådde efter mötet. Så glad att jag har henne här! 
 
Vi åkte och köpte lite sportkläder och åt på "Taco bell" vilket för första gången för mig. Det var ganska gott faktiskt! Personalen som jobbade där verkade dock inte ha alla hästar i stallet. De råkade sätta på brandalarmet två gånger, så frågan var ju vad som hände i köket! Haha. Men han i kassan var trevlig, och bjöd oss på två mellandrickor, vilket var XXXXXXL-large i jämförelse med drickorna i Sverige.
 
Var iallafall en bra och skön dag, och nu känns allt så mycket bättre! Tack alla! 
 

Inköpta träningströja. Och då tänker säkert flera "Varför långärmat?!". För det första, var det REA från 60 till 16 = kap. För det andra, jag är sjukt kall av mig och gymet jag tränar på kan nog inte ha någon värme. 

 

Tisdagsmorgon

Idag börjar jag inte förrän 12, vilket är skönt. Jag jobbade ju över igår, så detta är jag värd! 
 
Jag gick dock upp vid 8.30 och åt frukost och sedan åkte jag iväg och hämtade Michelle och sedan vidare till gymmet. Var ett bra pass med mycket styrka och såklart skratt och prat. Men det är så det ska vara! 
 
Nu har jag precis duschat och pratar med en tjej som heter Christina som frågade ifall jag är sugen på att åka på som en festival 14-16 juni här i Chicago. Det är jag! Så ska kollade lite med mina vänner här borta om de med är sugna på det! Ni kan läsa mer om det HÄR
 
Nu ska jag slappa i 20 minuter innan det är dags att hämta upp Nate och börja min dag! 
 
 
 

Måndag

I går så började jag vid 7. Var bara Nate jag tog hand om, med tanke på att Will sov hos hans farmor och farfar, så det var skönt! Gjorde frukost och så. Det var även så fint och ganska varmt väder igår, så jag bestämde att jag och Nate skulle ha en picknic, så gjorde i ordning lite grejer och satte oss ute och fikade. Vilket var mysigt! Sedan ville han vila i mitt knä utomhus, så la en filt över honom och sedan fick han vila i ca 5 minuter. Sedan gick vi in och myste i hans nya säng. Han kollade på lite TMNT och My little pony, haha.
 
Sedan var det dags att köra killen till tennis och där skulle vi möta upp Will. Tennisen gick bra. 
 
Sedan slutade jag strax innan 7, så var en lång dag.
 
Jag fick även mess av min LCC igår. Hon frågade hur jag mådde, och vi sa att vi ska träffas idag (tisdag) över en fika på starbucks och prata igenom hur jag mår och liknande. Hon berättade nämigen att det har blivit som ett missförsånd mellan mig och min värdmamma. Min värdmamma och LCCn måste hålla kontakt ofta, och när min värdmamma pratade med henne senast sa hon att hon tror att jag inte vill bli en del av familjen. Hon sa att hon inte vill verka för på och fråga hela tiden om jag vill göra saker med de och vill bara att jag ska vara lycklig, medan jag har fått uppfattningen om att de inte vill ha något med mig att göra. Så allt har bara blivit som ett stort mittförstånd, vilket vi kommer att lösa lätt och säkert kommer att skratta åt att vi har missförstått varandra. Det ska iallafall bli skönt att prata med min LCC över vad hon tycker att jag ska säga och hur jag ska inleda samtalet. Men blir skönt att få det sagt så att jag inte behöver grumla på det mer och nu kan leva som en familjemedlem istället för en "arbetare". 
 
Efter jag slutat åkte jag och hämtade upp Emma. Sedan åkte vi till donken och käkade. Men jag mådde så dåligt, så kunde knappt äta. Hade även ont i huvudet hela dagen igår. Tror att det kan vara att jag är spänd och nervös över allt nu, så hoppas att det släpper! Efter det åkte vi och mötte Michelle på gymmet och tränade i ca en timme. Sedan åkte Michelle hem och jag och Emma åkte till Jewel och handlade lite godis och liknande. Åkte hem till henne och pratade lite och sedan åkte jag hem.
 

Måndag

I går så började jag vid 7. Var bara Nate jag tog hand om, med tanke på att Will sov hos hans farmor och farfar, så det var skönt! Gjorde frukost och så. Det var även så fint och ganska varmt väder igår, så jag bestämde att jag och Nate skulle ha en picknic, så gjorde i ordning lite grejer och satte oss ute och fikade. Vilket var mysigt! Sedan ville han vila i mitt knä utomhus, så la en filt över honom och sedan fick han vila i ca 5 minuter. Sedan gick vi in och myste i hans nya säng. Han kollade på lite TMNT och My little pony, haha.
 
Sedan var det dags att köra killen till tennis och där skulle vi möta upp Will. Tennisen gick bra. 
 
Sedan slutade jag strax innan 7, så var en lång dag.
 
Jag fick även mess av min LCC igår. Hon frågade hur jag mådde, och vi sa att vi ska träffas idag (tisdag) över en fika på starbucks och prata igenom hur jag mår och liknande. Hon berättade nämigen att det har blivit som ett missförsånd mellan mig och min värdmamma. Min värdmamma och LCCn måste hålla kontakt ofta, och när min värdmamma pratade med henne senast sa hon att hon tror att jag inte vill bli en del av familjen. Hon sa att hon inte vill verka för på och fråga hela tiden om jag vill göra saker med de och vill bara att jag ska vara lycklig, medan jag har fått uppfattningen om att de inte vill ha något med mig att göra. Så allt har bara blivit som ett stort mittförstånd, vilket vi kommer att lösa lätt och säkert kommer att skratta åt att vi har missförstått varandra. Det ska iallafall bli skönt att prata med min LCC över vad hon tycker att jag ska säga och hur jag ska inleda samtalet. Men blir skönt att få det sagt så att jag inte behöver grumla på det mer och nu kan leva som en familjemedlem istället för en "arbetare". 
 
Efter jag slutat åkte jag och hämtade upp Emma. Sedan åkte vi till donken och käkade. Men jag mådde så dåligt, så kunde knappt äta. Hade även ont i huvudet hela dagen igår. Tror att det kan vara att jag är spänd och nervös över allt nu, så hoppas att det släpper! Efter det åkte vi och mötte Michelle på gymmet och tränade i ca en timme. Sedan åkte Michelle hem och jag och Emma åkte till Jewel och handlade lite godis och liknande. Åkte hem till henne och pratade lite och sedan åkte jag hem.
 

170213 - Så en söndag ska se ut!

Denna söndag har rullat på. Har setat på mitt rum och slappat.
 
Nate kom inspringandes på mitt rum och hoppade upp i min säng och gosade med mig lite, innan han skulle sova. De har även gjort om i hans och Wills rum idag. De har fått nya sängar, som är lika hög som min. Men Nate sa ändå att han föredrar min säng. Så söt! Så han kom in till mig, drog i min arm och visade stolt upp sitt "nya" rum! Han frågade även om han fick spela lite spel på min dator, och det fick han såklart! 
 
Emma skrev för ett tag sedan om jag ville komma över till henne ikväll, så det ska jag göra. Ska sätta på mig något annat än mina pyjamasbyxor och sedan dra över till henne. Vi ska ha lite myskväll med godis och kanske glass, då jag ändå bryit mitt löfte.
 
Dags att dra sig mit min fina vän, så att jag hinner vara hemma innan 11, då jag har min curfew... 
 
Vill även bara önska alla sistaårare på gymnasiet en sjuk studentkryssning! Hoppas ni har bättre tur med vakterna och allt vad som nu hände där, än vad jag hade! 
 
Puss och kram
 

En bild från min studentkryssning förra året! Min fina Maria!

Ni gör mig så glad!

Känner att jag postar onödigt mycket om nära och kära och folk som gör mig lycklig nu i de senaste inläggen. (Eller onödigt och onödigt. Med tanke på att jag saknar att höra positiva ord, kanske även jag borde bli bättre på att kommentera och säga sådana saker. Så lika bra att börja här.)Men såg nydligen denna kommentar, och blev så lycklig. Vet inte vem personen som skrev detta är, men ändå betyder det så mycket. Tänk, att en person som man inte har en aning om, som inte känner mig, som inte jag känner, kan säga så otroligt mycket klokt. Jag blir så glad av att höra sånt här. Tack!
 
"Jag kan förstå att du har det jobbigt med hemlängtan och jag beundrar dig för att ha gett dig in på att göra det här, men jag tror det vore en förlust om du avbröt ditt år! Du verkar vara världens goaste människa och dina "barn" måste tycka så himla mycket om dig! Det är "bara" ett år av ditt liv, och tänk på hur du kommer kunna se tillbaka på det i framtiden och tänka "shit, vad bra jag är som klarade det här!"! För det kommer att vara värt det! Dina "föräldrar" (??) i USA har aldrig haft en vuxen ungdom hos sig, de kanske bara inte vet hur man ska hantera detta. Baka en kaka, ta med dem på kaffe eller föreslå att ni tre gör något och försök lära känna dem bättre! Att ställa frågor och vara genuint intresserad (som jag tror att du är) är nog ett väldigt bra sätt att visa att DU gör din del! Du kommer klara detta, både psykiskt och fysiskt, så håll ut! 

Läser din blogg varje dag och älskar verkligen allt du skriver! Jag hoppas att du förstår hur modig du är och fortsätter kämpa vidare, du har iallafall mitt stöd! 

Kram!"
 

160213 - Hemmalördag

Lördagen har jag i princip redan förklarat. Jag var ledsen i princip hela dagen. Hade hemlängdan och satt på mitt rum, bröt mitt godislöfte och kollade svenska serier. 
 
Dock var förmiddagen helt OK. Barnen sprang in till mig när jag vaknade och ville mysa och sedan spelade vi lite spel på min dator innan de skulle iväg och köpa ännu mer LEGO som de gör varje helg... 
 
Det var den lördagen det. 
 
Ps. Min finaste nalle jag fick av mamma när jag var kanske 8 år. Sofia. Nallen jag döpte efter mitt mellannamn Sofia som jag fick på Sofiadagen, tappade sitt hjärta den höll i när Nate snurrade runt på den. Trots att man kan laga det och att det verkligen inte är något att bli ledsen över, började jag gråta. Det är trots allt det enda jag har med mig hemifrån, som inte är kläder eller skor. Han sa dock direkt efteråt när det låsnade "Jag kan hämta tejp och hjälpa dig laga den". Haha, så söt!
 
 
 

150213 - Vackert väder

Fredag hela veckan. Eller, nja, så var det inte. 
 
Dagen började med att Will slog Nate lite löst i magen. Trots att det inte riktigt kändes, började såklart Nate gråta, och jag blev chockad. Morgonen kunde alltså ha börjat bättre. 
 
Carey jobbade på kontoret idag, trots att det var fredag, så jag och Nate hade en mysfredag. Vi låg på mitt rum och kollade serier och han fick några chokladbitar. Gud så glad han blev!
 
Han ville inte åka till biblioteket som vi alltid gör på fredagar, så vi väntade med det till efter lunch. 
 
Vi gick även ut och spelade baseball i det vackra och varma vädret. Det känns som att  det är påväg att bli vår nu, vilket jag känner att jag verkligen behöver! Underbart! Vi satt och solade i hörnet av huset också ett tag. Otroligt mysigt! Jag föresog att vi skulle dricka lite varm choklad där ute i solen, men det ville inte Nate, så vi gick in och lekte istället.
 
På kvällen blev jag frågad av Kristina om jag ville med henne och några tjejer på dinner och movie, men jag var seg och min kropp kliade som aldrig förr. Jag skrev förut att min kropp kliade, och att jag vart hos läkaren. Jag hade nämligen skabb, men nu tror jag att jag kanske inte hade det trots allt. Enligt läkaren skulle det försvinna inom 2 veckor efter jag haft salvan, men det kliar än och kroppen har blivit knottrig. Jag har fått som vita myggbett över ben, armar och mage. Kliar som tusan... Någon som kan ha en aning om vad det kan vara?
 
Somnade skapligt tidigt denna kväll, vilket var otroligt skönt!
 
140213 - Valentines day

I torsdags var det Valentines day. Hur firade jag då denna dag? 
 
Dagen började som vanligt. Väckte barnen vid 7 och gjorde i ordning frukost. På våra platser nere i köket hade vi tre fått ett varsitt kort, vilket var jättegulligt! 
 
Jag åkte sedan och gymade med Michelle. Vi pratade även om kvällsplanerna.
 
Barnen hade taekwondo och jag satt och läste en bok medan jag väntade. Jag fick även jobba över, vilket var lite jobbigt, då jag hade en tid att passa. Men det gick bra ändå. Fick bara skynda mig lite extra. 
 
Michelle kom och hämtade mig och sedan åkte vi och hämtade Emma, sedan vidare mot Orland Park och "five guys", där vi skulle äta. Jag tror nog att det bara var jag och Emma som hade tänkt att vi skulle äta på ett fint ställe, med tanke på att vi ändå hade klätt upp oss lite. "Five guys" visade sig vara som ett gatukök med massor av stora jordnötspåsar överallt. Blen lite snopen, men maten var väl helt ok. Bara otroligt mycket! Jag och Emma delade på en lagre frites, men att det skulle vara en fyllt ICA-kasse var ingenting jag räknat med....
 
Efter maten åkte vi alla 8 till Hooters och tog något och drack och snackade. Vid 11 var vi hemma igen. 
 
Var en mysig kväll, trots att jag och Emma inte fick våra valentines dater. Men enligt Emma så firar Amerikanarna Valentines day två gånger om året, så då har vi ju fortfarande en chans! 
 
Hoppas ni alla hade en toppendag med era nära och kära! Puss
 

Ett litet kärleks sms till mig 


Nates treat bag han fick i skolan av hans kompisar


Jag bakade lite S'mores och köpte godis till mina hjärtan
Mina taekwondo-killar i deras nya dräkter!

Min fina valentines day middag.130213 - Color run

I onsdags så hände det inte så mycket speciellt. Jag jobbade och sedan åkte jag över till Emma på kvällen på "survivour and taco night". Mysigt, men var inte riktigt på humör, men ändå alltid mysigt att träffa Emma och hennes familj.
 
Jag och några au pair tjejer anmälde oss även till Color run i Chicago i sommar, vilket ska bli jättekul! Klicka HÄR om ni vill läsa mer om det =)
 
 
 

Space golf - 120213

I tisdags så hade jag mitt au pair möte i Orland Park med mina tjejer. Var jättetrevligt, trots att aktiviteten kanske var lite för barnvänlig. Hade högre förväntningar, men man får göra det bästa av det =)
 
Jag, Emma, Michelle och Kristina hamnade i samma "team" på golfen. Var helt ok. Banan lös av alla neonfärger, likaså bollarna. Det var ett väldigt litet rum, som de klämt in alla möjliga statyer, banor, toaletter och dekorationer på. 
 
När vi hade spelat alla 18 hål, visade det sig att Emma och jag hade lyckats kamma hem exakt lika många poäng. 50. Vi är för lika helt enkelt.
 
Efter det körde jag till Mc Donalds. Herregud vilka segapor det var som jobbade där. Teenages... Jag ropade i den där grejen vad vi skulle ha. Vi skulle ha två av glassen och pommesen, då Emma och jag såklart tog samma sak. Men vi fick bara en av varje när vi kom fram till kassan. Inte nog med det, jag fick inte tillbaka min växel. Arg som ett bi körde jag runt yttligare ett varv och prattade/skrek så tydligt jag någonsin gjort "we want ONE FRITES!". När jag körde fram för att betala sa jag att jag skulle ha tillbaka min växel, såsen vi inte fick och saken vi beställde. Han tackade och önskade oss en trevlig kväll. Jag sade inte detsamma.
 
Vi parkerade bilen och satte oss och åt, medan vi kollade på de skuma videosarna av mig på DD. Herre vad vi skrattade, jag, Michelle och Emma.
 
Efter det körde jag hem de små liven, och somnade när jag kom hem.
 
Nu, lite bilder från space golfen
 Träffade mina  barns idol


Ännu en kändisTack!
Tack, tack, tack!

Idag har det varit en mycket bättre dag än gårdagen. Jag gick upp och duschade när familjen åkt iväg till kyrkan, gick ner och åt frukost och skypade lite med mamma, som ville prata om hur jag egentligen mådde. Jag hade även fått otroligt många meddelanden, me stöttande ord och kommentarer. Jag blir så himla glad när jag får höra sådant! Gud, vad man verkligen uppskattar allt som sägs och görs när man är såhär långt borta. Alla ord uppskattas 1000 gånger mer. Är så glad att jag har så fina vänner och familj som stöttar mig genom det här, och som verkligen bryr sig, Som frågar hur jag mår. Jag blir så lycklig! 
 
När familjen kom tillbaka från kyrkan var det dags att åka till "Blueberry Hill pancake house" med vår familj och Chris föräldrar samt hans bror och hans två barn. Var jättemysigt, och kändes som att det var perfekt att göra något sådant efter en ledsam gårdag. Med tanke på att jag aldrig ätit där förut, så visste jag inte riktigt vad man skulle äta, så Pat (Chris mamma) föreslog att jag skulle ta en typisk amerikansk brunch med äggröra, tjocka amerikanska pannkakor och bacon med apelsin juice, vilket jag då lyssnade till. Det var gott, men otroligt mättande! Lämnade kvar en hel pannkaka på talriken. Det gick verkligen inte ner! 
 
Den lilla tjejen, som är W och N's kusin, är så söt. Hon ville sitta bredvid mig, trots att det inte fanns någon bäbisstol på den sidan, hon ville hoppa upp i mitt knä, hålla mig i handen, hon ville mata mig med hennes mat och frågade mig massa saker. Tänk att barn kan vara så goa. Att de kan få en på sådant bra humör. Som att barn kan vara klokare än vuxna... Ibland verkar det verkligen så.
Efter den mysiga brunchen var det dags att sätta W's barnstol i Pat and Jims bil. W och hans kusin Dominic ska nämligen sova hos deras grandma and grandpa från idag tills imorgon. Imorgon är de nämligen lediga från skolan, då det är Presidant day, eller något. Har inte sådan bra koll på "högtiderna" här borta... Haha. 
 
När vi kom hem lekte jag lite med N. Han skulle ta isär sin "golden dragon" han fått igår i LEGO, och bygga ihop den igen. Efter det gick jag upp på mitt rum, och här sitter jag fast än. Har pratat med lite vänner och har satt på "Linas dagbok". Minns så väl när man kollade på den i skolan och skulle svara på massa frågor om filmen, skriva bokresention och göra en uppsats. Gud så skönt att skolan är över! Men ack så roligt det var att höra svenska röster...
 
Emma skrev precis till mig och frågade om jag ville komma över ikväll. Så tror jag kommer åka över efter middagen. Hon har vart borta i helgen med sin värdfamilj och åkt skidor. Jätteroligt för henne! Så vi har nog en hel del att prata om.
 
Imorgon är det back to work! Hoppas på en helt underbar vecka, med more laugh, less tears. 
 
Ännu en gång. Tack så otroligt mycket för allt stöd. Era fina kommentarer, fina ord och all suport. Det värms så otroligt mycket. Tack! 
 


Big love

Fina vänner ska man vara rädd om. Här borta har jag redan fått vänner, som jag känner kommer vara livslång vänskap. En av de vännerna är Emma, den svenska söta tjejen som flyttade hit för några veckor sedan. Trots att hon bara vart här så kort tid och att jag precis lärt känna henne, känns det som att detta är en person som jag känner in och utan, mer än vad gör med vänner jag kännt i flera år hemma i Sverige. Jag är så lyckligt lottad att jag fått så fina vänner. Hade aldrig klarat mig här borta utan de. Och när sådanna vänner skriver, och bryr sig om hur man mår, då vet man att man verkligen har de bästa vännerna i världen. Big love till dig också, Emmsi <3
 
 
"men neeej alskade van! blir ledsen nu nar jag laste detta :( om vi fick hemlangtan skulle vi aka och kopa frysen yoghurt kommer du ihag att vi sa det ? det ar precis det vi ska gora nar jag kommer hem okej ? skriv till mig om du ar ledsen! och vi ska aka till ett stalle och stalla oss och bara skrika av oss okej ? du kommer absolut klara ett ar kanner du att du vill sova borta nagra dagar vi bokar en resa till boston nu nar jag kommer hem och halsar pa grabbarna. vi aker in du jag och michelle over en helg i chicago och lever livet okej ? hall aldrig nagot inne hor av dig till mig nar det ar nagot vad som helst ! du ar sa grym! big love to you my lovely friend <3" //Världens bästa Emma
 

.

Idag har jag verkligen haft en skitdag. En riktigt jävla skitdag.
 
Vaknade tidigt i morse och skypade med mamma, vilket var det bästa med hela dagen. Idag fick jag bara en sådan otroligt hemlängtan. Det känns inte som att jag uppskattas här "hemma". Hur mycket jag än hjälper till och jobbar över, så får jag aldrig ett tack, eller "vad snällt att du gjorde det här". Det känns inte som att jag uppskattas lika mycket som de andra au pairerna har gjort. De andra som har jobbat här har verkligen blivit som en del i familjen, och har vart med på i princip allt som familjen har gjort. De har åkt på resor och liknande. Mig verkar de inte ens vilja ha något att göra med.
 
Idag vid middagen, eller efter middagen, när jag FRIVILLIGT började diska lite smått och stoppa ner alla saker i diskmaskinen, säger min värdmamma att de har bokat en resa till Florida i April. Vad kul tänkte jag, när hon säger att det är deras familj som gjorrt det. Inte jag. Jag var inte medräknad. 
 
Det är inte bara det att jag inte får följa med på resa. Det är inte vad det handlar om, att man ska resa så mycket som möjligt. Men prgrammet handlar om att man ska bli som en familjemedlem. Man bor här. Det här är min familj för ett år och förhoppningsvis en kontakt som kommer finnas livet ut. I dagsläget känner jag bara inte mig som en familjemedlem. Jag känner mig inte längre hemma här. Och det som gör ondast är att jag vill trivas. Jag älskar den här familjen. Det känns som att jag lägger ner så mycket kärlek i den här familjen och till barnen, men inte får något tillbaka. Det är det som är jobbigt. Jag vill inte åka hem. Jag vill vara här. Jag skrev förut att jag börjar få ångest för att åka hem, trots att det är så lång tid kvar, men nu börjar jag tveka på det. Kommer jag ens klara av ett år? Det är så otroligt mycket i mitt lilla huvud som vill ut just nu. Jag vill bara skrika. Och det kanske är helt fel att skriva vad jag känner här, men kände att jag inte kan få ut det på ångot annat sätt. 
 
Jag har nog bara insett att det inte är så lätt att vara utan sin familj ändå. Jag saknar de. Saknar de så otroligt. 

Jag har dock verkligen världens finaste vänner här borta. Jag är så otroligt tacksam över att få ha träffat de här tjejerna. Fick nyss ett sms av Michelle, som är borta över helgen med sin familj. Bara att se hennes namn på telefonen fick mig att få ett litet leende på läpparna. Hon är så klok, och ger mig så mycket bra och positiva ord. Det borde finnas mer personer som Michelle. Just nu. I det här huset. Som skulle kunna muntra upp mig. 
 
Edit: Ja, jag försöker visa mig stark när jag pratar med min familj där hemma. Jag vill inte visa mig ledsen. Jag är dock inte ledsen här. Inte ofta. Jag gråter sällan, vilket jag inte gjorde i Sverige, där jag gräta några gånger om dagen. Det kanske är det som är felet. Jag kanske borde gråta oftare. Är det bra att gråta? Jag blir bara tokig nu, och vet inte ens riktigt vad jag skriver. Hjärnan är helt  varmt och omrörd av tankar just nu. Känns som att jag borde sova. Kanske kolla några yttligare program på tv3play och få ännu mer sverige-längtan. Att man inte får äta godis eller choklad gör inte heller saken lättare... 

Au pair meeting

Slutade precis mitt "jobb" eller vad man nu kallar det, haha. Ska göra mig i ordning och byta från luffarkläder till något mer normalt. om 20 minuter ska jag hämta upp Emma och Michelle och åka på vårt au pair meeting, som idag består av space golf. Ska bli jätteroligt! 
 
Nu måste jag skynda mig lite, och barnen där nere roppar på mig för att de vill att jag ska vara med och spela Twister. Är lite osäker dock om jag har tid att spela med de innan jag åker...
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
 

Brev av världens bästa

Blir alltid lika glad av att få brev, och denna gång var det av min fantastiska mormor och morfar.

Var ett alla hjärtans dags brev med lite dollar i. Så himla gulligt!! Kunde inte låta bli att få lite tårar i ögonen. Ni är så fina som tänker på mig! Jag tänker på er också. Älskar er! Kunde inte ha fått en "nu har jag vart borta i USA i 100 dagar present". Puss <3

Mina fina pojkar


Chima-bygge
Valentinesday pyssel


Pyjamasdag
Will skriver sitt namn med hjärtan


Knas i bilen100 dagar i usa

Idag hade jag ju sovmorgon till 12, men såklart kan jag inte sova då. Jag vaknar vid 3 på natten och är jättepigg... Hur sjukt är inte det? Ligger vaken i en timme och sedan kan jag somna om till 8... så typiskt att jag inte kan sova längre när jag väl har sovmorgon...
 
Vid 9 gick jag upp och duschade och gick sedan ner och åt frukost. Nu har jag suttit här och skrivit inlägg om hela min förra vecka i en timme, och ska om 30 minuter åka och hämta N och börja min dag! 
 
Ikväll så är det au pair meeting. Vi ska spela space golf, vilket jag tror kommer bli jättekul!
 
Idag har jag även vart i USA i 100 dagar! Det är verkligen helt sjutk vad tiden går snabbt!!!
 
Är så lycklig att jag tog den här chansen. Ångrar det inte en sekund, och börjar redan få lite ångest för att åka hem. VIll inte åka ifrån mina vänner och familj jag fått här borta. Men som tur är har jag 10 underbara månader kvar att se framemot!! 
 

Måndag

I går så åkte jag till gymmet med Michelle på morgonen. Vi körde ett bra pass i en timme! Efter det åkte vi dock till Jewel och köpte godis och liknande, men det var vi värda ;). Vi har lovat varandra, att på onsdag så börjar "fastan" här i usa. Då ska man uppoffra något som man inte ska äta/göra under månaden som detta håller på i. Vi har bestämmt att det enda godiset vi får äta under denna månad är Reeses, men bara 5 om dagen! Vet inte hur jag ska klara av det här. Men får se det positivt, jag kommer bli hälsosammare och jag får ju trots allt äta 5 om dagen! 
 
Efter det var det hem och fixa med tvätten och sedan hämtade jag upp N. Vi hade en väldigt lugn dag, då han var så sjukt trött. Han grät mycket med tanke på att han var så trött, så han orkade inte göra så värst mycket. Vi låg i min säng och kollade på Ninja turtles och Ninjago hela eftermiddagen. 
 
Sedan var det dags att möta W och köra dessa pojkar till tennisen.
 
På väg hem var barnen först så pratsamma och vilda, men efter ett tag märkte jag hur tyst det blev. Jag vände mig om och såg att de båda hade somnat... Så söta! 

När vi kom hem så spelade W piano och gjorde sin läsläxa för mig och sedan slutade jag. Då åkte jag och hämtade Emma, vi åkte mot starbucks och träffade två amerikanska tjejer som Emma lärt känna genom Cheerleadingen. Jättetrevliga tjejer! 
 
Efter det åkte jag och Emma för att träna, men blev inte mycket träning. Vi sprang i 3 minuter och sedan gjorde Emma några armövningar medan jag bara satt och kollade på. Kan skylla på att jag hade tränat ett hårt pass på morgonen ;) 
 
Vid 10 när gymmet stängde körde jag hem Emma, och sedan somnade jag! Fick ett sms från Carey att jag började 12 på tisdagen istälelt för 7, så det var en otroligt nice nyhet! 
 


Lugn söndag

I söndags så tog jag det riktigt lugnt! 
 
Jag är van att jag är hemma själv på söndagsmornarna, då föräldrarna är i kyrkan, men denna söndag åkte de inte till kyrkan, vilket jag tyckte var lite jobbigt. Haha. Tycker det är så skönt att kunna gå ner i lugn och ro och äta sin frukost. Men så blev det inte idag.
 
Jag gick istället ner och häjlpte barnen att bygga legosett som W fått i mängder på sin födelsedag. Var lite roligt dock! 
 
Jag gick sedan upp på mitt rum, slappade och kollade på någon film har jag för mig. Sedan ropade N på mig. De hade gjort massor av olika smoothies som vi skulle smaka. Jättegott! Jag visste inte att vi hade en mixer, men nu när jag vet det, så lär jag säkert börja göra goda smoothisar efter mina träningar och till frukost och snack! 
 
Dagen rullade på ganska snabbt och det var sedan dags för middag.
 
Efter middagen kom Emma över och sedan åkte vi direkt till BR och åt glass. Jättegott! 

Efter det åkte vi hem till Emma och kollade på grammysgalan. Roligt! Vid 11 åkte jag hem igen.
 
Har haft en toppenhelg med mina fina föräldrar och vänner! 
 

Galen lördagskväll

Efter Hooters bestämde vi oss för att åka till Thunder bowling för att spela lite bowling. På väg dit har vi megahög musik, är några killar som kör bredvid oss så vi bestämmer oss för att ha som ett "lopp". Vi vevar ner rutan och frågar om de vill följa med på bowling, och de vill de. Dock ligger de i fel fil, så de kommer bort, och vi ser de inte mer. Bowlingen var också även upptagen, så vi bestämde oss för att åka hem istället.
 
Vi släpper av Kristina och ska åka och lämna Michelle, då vi ser en kille ensam på vägen. Jag säger att vi kan ju åka fram till honom och fråga om han vet något vi kan göra. Michelle blir lite rädd och blyg och tycker att vi är knäppa, så hon gömmer sig, haha. Jag åker iallafall fram till honom, åker sakta bakom honom, men jag får inte ner rutan, så Emma hänger över mig och hjälper mig få ner rutan på hennes sida. Vi vänder och jag frågar "hej, vet du något man kan göra här?!". Sedan frågar Emma om han vill hoppa in i bilen, och det vill han.
 
Vi åker runt i nästan två timmar. Vi åker bara runt och pratar och skrattar. Vi åkte till Frankfort för att ta kort med skylten "welcome to frankfort" som är med på vår bucket list. Vid två skjutsar vi hem vår nyfunna amerikanska vän Brad och sedan skjutsar jag hem Michelle och Emma.
 
En otroligt kul kväll, men lite farlig ändå. När vi tog kort med skylten, kom en polis ovh sa att vi gensat skulle gå därifrån. Lite läskigt, men men!
 
Vid 3 var jag hemma igen, och somnade som en stock! 
 


Shoppinglördag

Jag vaknade vid 8 på morgonen av att Emmas hund skällde som tusan, och jag kunde verkligen inte somna om. Så i två timmar låg jag vaken och väntade på att Emma skulle vakna, Haha. 
 
När hon vaknat pratade vi lite, och sedan bestämde vi oss för att spela lite på våra tvärflöjter, då vi har det som ett mål på vår bucketlist. (Kommer lägga in vår Bucketlist i ett annat inlägg).
 
Sedan gick vi upp och åt lite frukost, och gjorde oss sedan i ordning för att åka och shoppa. Innan det åkte vi dock hem till mig, så att jag kunde byta om från mina myskläder som var det enda jag hade med mig till Emma.
 
Vi båda kom hem med ett par svarta shorts, som vi i början tyckte såg lite konstiga ut, då det var som en dragkedja som gick hela vägen runt om. Men var lite småhäftiga på, så det blev ett bra köp! Sedan köpte jag även ett linne. 
 
Vi åt även på Panda express, som dock inte smakade som det gjorde när jag åt där med Elena, Kristina och Michelle... lite tråkigt! 
 
Vi har/hade även på vår bucketlist att vi skulle prova alla drickbara saker på starbucks, men efter att ha provat det äckligaste karamelkaffet i världen, som gav oss båda kvälvningar, bestämde vi oss för att vi skulle ta bort det från listan, då ingen av oss dricker kaffe och te. Vi känner att det är bättre att vi lägger ner pengar på saker vi vill göra, istället på saker vi inte ens tycker om! 
 
Idag hade även W sitt kalas. Med tanke på att jag var med Emma, så var jag inte med på hans barnkalas som han hade för sina vänner i Taekwondo salen. Så direkt efter shoppingen åkte jag och Emma hem till mig och träffade släkten och fikade. W öppnade sina paket och blev glad för legosettet han fick av mig! 
 
Lite senare fick jag ett meddelande av Michelle som frågade om vi ville med till Hooters för lite mat, och det ville vi. Så jag och Emma åkte och hämtade upp Michelle och Sedan Kristina och åkte till Hooters där vi åt kycklingvingar och pommes! 
 
Sedan kände vi för att åka ivg och göra något, och det kommer jag förklara i nästa inlägg, så att inte detta blir allt för långt! Haha
 Mina kläder


Likadana flöjter OCH flöjtfodral


Har fått som mygbett över mina armar och ben. Kliar som tusan!
Äckliga starbuckskaffe...


På Hooters


Roliga pommesFredagsmys hos Emma

I fredags så var tanken att jag, Emma och hennes kompis från training school skulle åka till Chicago, för utgång och övernattning. Så blev det dock inte då hennes vän hade vart hos frisören och blivit missnöjd och ABSOLUT inte ville gå ut.
 
Istället så åkte jag över till Emma för en myskväll. Direkt när jag kom dit, så åkte vi vidare till Jewel för att hadla massor av gottigheter. När vi kom hem till henne igen, hade vi filmmys med skräckfilm med hennes värdföräldrar. Filmen i sig var inte så läskig, utan det var mer att man satt och spänade sig och väntade på att något läskigt skulle hända. Julianne, Emmas värdmamma, var dock jätterädd och satt med en filt över huvudet hela tiden, haha! 
 
När vi kollat klart på filmen gick vi in till Emma och pratde i flera timmar innan vi somnade vid 4 på natten. 
 
Hade en jättemysig kväll med Emma, som vanligt!
 


Kalasfirande för Elena

På kvällen i torsdags så åkte jag och hämtade upp Kristina. Vi skulle åka till Orland Park till Panera bread för att fira Elena som hade sin födelsedag! Vi alla tre tog en jättegod broccoli och ostsoppa. Sjukt gott! Lite variation från all pasta som jag äter dagligen, haha. 
 
Vi satt där i säkert 2 timmar, och pratade om allt mellan himmel och jord. Jättetrevliga tjejer! Vi hade inte med någon present denna dag, då det var så få som kunde komma och fira Elena denna dag, bestämde de sig för att de skulle fira henne både torsdagen och fredagen, men på fredagen kunde jag inte vara med. Jag, Michelle och Kristina, köpte iallafall några presentkort på olika ställen till henne. Det blev hon glad för!  

Sedan var det dags att åka hem, så vi sade hejdå till Elena och jag körde hem Kristina. En mycket trevlig kväll med fina vänner! 
 

Jättegod mat
 

Födelsedagsflickan!


Kristina


De stavade fel på mitt kvitto... haha, Go-hanna....


Min mumsiga efterrätt!
 
 

Speed stacks tournament

I torsdags så gick dagen ganska snabbt, och istället för att vid 3 gå och möta W vid bussen, så åkte jag och N till hans skola för att kolla på hans Speed stacks tournament! 
 
Med tanke på att vi åkte lite sent, fick vi en plats långt bort på parkeringen och det regnade som tusan, vilket gjorde att det var vattenpölar överallt. Som en bra au pair som man är, bar jag N över parkeringen så att inte han skulle bli blöt om fötterna, medan jag istället hade 500 liter vatten i var sko. Men vad gör man inte för "sina" barn!
 
W blev jätteglad över att se oss när han stod i gymnastiksalen med sina klasskompisar. Han pekade på mig och ropade "there is Johanna!!". Så han verkade stolt över mig, vilket jag blev jätteglad för! Lite senare kom även Carey och kollade på!
 
W var jätteduktig i både 3-3-3 och 3-6-3 tävlingarna. Dock vann inte hans klass eller W något pris, men han var jätteduktig! 
 
Det kommer...

Med tanke på mitt förra inlägg om att jag börjar vid 12 imorgon, så har jag tid att faktiskt skriva alla inlägg och lägga in alla bilder från helgen och allt jag gjort!

Tänkte sova nu, och ta vara på min låånga sovmorgon, efter att ha haft en mysig kväll med 3 fina tjejer.

Imorgon kommer jag bomba med inlägg och bilder!

Puss

Lovely

Bästa meddelandet man kan få efter en halvseg dag!

Istället för att börja 7, så börjar jag 12. Klagar inte!!

Underbar helg!

Har haft en sådan kul helg så det är inte sant!
 
Jag är nyss hemkommen från Emma. Vi var och åt lite BR glass och sedan åkte vi hem till henne och kollade på Grammysgalan med hennes familj.
 
Vi är i full gång med våra valentines dater, och det verkar som att vi har några stycken på g! 
 
Är alldeles för trött för att orka skriva om min händelserika vecka och helg nu, så det kommer i veckan! 
 
Nu är det dags att sova, för imorgon vankas det gym med Michelle på morgonen och sedan med Emma på kvällen! 
 
Puss och kram 

Grattis världens bästa pappa!

Idag fyller världens bästa pappa år! Jag ställde klockan på 9.30, och direkt när jag vaknat ringde pappa och släkten på skype. Är alltid så kul att se de, och idag var det extra kul att se pappas leende. Önskar att jag hade kunnat vara där och fira dig idag och fått äta av din goda mat! Jag älskar dig så mycket!! ♥
 

 

Sleepover

Blev inget Chicago igår som sagt, så hade en mysig kväll med min lilla skogsmulle!

Åkte och köpte sjukt mycket gott i affären och drack lite champagne till skräckfilmen vi kollade på med Emmas vföräldrar.

Jag somnade sedan i soffan till en annan film, men enligt emma så var filmen bra!;)

Låg sedan och pratade till 4 i morse och jag vaknade sedan efter 4 timmar av att hunden skällde. Men men!

Ikväll är det kalas för Will och ikväll hoppas jag och emma på festligheter! Puss och kram

Kvällsmys hos Emma

Igår kväll så åkte jag över till Emma. Familjen tyckte inte att det var något problem längre att jag är sjuk, så jag kunde komma över. Jag fick dock inte nudda någon av barnen, haha. Så när Pasley tog mig i handen fick Emmas vmamma panik! Haha
 
Vi satt iallafall i köket och pratade ett bra dag. Vi åker ju in till Chicago imorgon, och ska övernatta där, så Emmas vmamma hjälpte oss att hitta boenden, och föreslog endel ställen där vi förmodligen kan gå till. 
 
Vi fortsatte även med vår Bucket List, och nu har vi bara EN enda sak kvar! Vi har alltså kommit på 99 saker! Grymt av oss måste jag säga! Så snart kan vi äntligen börja arbeta oss igenom den där listan! Ska bli så kul! 
 
Jag åkte hem vid 11, och somnade på en gång. 
 
längtar tills på fredag och lördag! Ska bli så kul att umgås en helg med Emma och hennes kompis från Au Pair skolan! 
 
Om det är någon som har förslag på vad som kan vara vårt slutliga mål med vårt år i USA, så kommentera gärna det!
 
 
 

Hjälpa vänner & pjs mys

I morse när jag släppt av N på pre.school, åkte jag till Jewel för att handla blommor och choklad. Jag hade nämligen tidigare på morgonen fått ett meddelande från Emma, som skrev om inte jag kunde komma förbi med blommor och choklad till hennes Vmamma, då Emma ville muntra upp henne. Hon hade nämligen igår kommit hem gråtandes, då hennes mormor är väldigt sjuk. Så såklart jag ställde upp för henne! 

När jag kom fram lämnade jag över grejerna jag köpt och sedan gick vi in på Emmas rum och pratade! Vi hade tänkt att kolla på vår bucket list men Emmas dator gick sönder eller något, så det kunde vi tyvärr inte göra. Vi satt istället då och pratade i ca en timme. Sedan behövde jag åka hem för att fixa med barnens sängkläder och sedan åka och hämta N. 
 
När jag hämtat upp N sa han att det var pjs day i skolan, vilket jag helt hade glömt, så han hade inte sin pyjamas på sig, utan vanliga kläder. Jag sa då att vi kunde ha våran egna pyjamasday, vilket han blev jätteglad för! Han lös upp som en sol!  Så när vi kom hem bytte vi båda om till våra pyjamaser. Sedan frågade jag honom vad han ville ha för lunch, men ingenting vi hade ville han ha, så vi åkte till Jewel i våra pyjamaser och köpte bröd och frukt som han ville ha.
 
Efter det fick jag ett sms från grannen som frågade om han ville komma över på playdate, och det ville han. Så gick över med honom dit. Han kommer dock hem igen om ca 30 minuter! 
 
Jag pratade även med N om att det ska bli så skönt med sommar. N sa då att detta kommer bli den bästa sommaren eftersom jag är här. Blev så glad! Jag berättade även att jag ska åka in till Chicago på fredag, och N ville så gärna följa med. Jag sa att han inte kunde det, men att vi kanske någon annan gång kunde åka in dit. DÅ sa han "I wanna go to Chicago with only you and Will. Not our parents!". Då sa jag att det kanske vi skulle kunna göra, men att jag måste prata med C & C först. Då sa han att han också vill sova kvar där, för att han vill sova med mig. Så sjukt gullig. Blir så glad av att höra sådant! 
 
Nu ska jag ta en snabbdusch innan N kommer hem och vi ska gå och möta W vid bussen. Ikväll ska jag förmodligen över till Emma om inte familjen fortfarande är rädd för att jag ska smitta de med min sjukdom, som dock ska vara borta nu! 
 Blommorna och chokladen jag köpte. Dock bild från Emmas blogg

Chicago med Pricsilla

Här kommer bilder från när jag var i Chicago med Pricsilla.
 

Var helt öde ute på gatorna. Aldrig vart så lite folk på en helg inne i Chicago
Kul på H&M


Jättegott! 
Köpte present till W i LEGO affären

Panera bread

Lite bilder från förrförra veckan när jag och Michelle gjorde vårt körkort och när vi sedan åkte till Panera Bread för att möta upp de andra tjejerna.
 

Kul i bilen


Världens längsta kö på båda sidor! 


Michelle och Tatjana på Panera Bread


Glajjorna jag ska glida omkring med i sommar

3 månader i USA!

Idag har jag vart i USA i 3 månader! Väldigt länge om man tänker efter, men samtidigt kort tid, om man tänker på att jag ska vara här i ett år. Är ialalfall lite stolt över att jag klarat av att vara här så länge, och är så glad att jag hamnat i den här familjen och redan fått så fina vänner. 
 
Dagen rullade på som vanligt. Började jobba vid 7, och lämnade av N klockan 9. Därefter åkte jag ett ärende till CVS för att fixa en kräm till mina röda och vita blåser som jag fått på kroppen som kliar som tusan. Tog ca en timme. Efter det åkte jag till Jewel för att köpa Reeses. Sjukt gott. Så satt och moffade det när jag kom hem medan jag kollade ett avsnitt av Svenska hollywoodfruar.

När klockan slog 12 var jag och hämtade upp N och åkte hem för att laga mat. Men han var inte hungrig, så vi åt bara lite ägg. Haha. Vi gjorde läxor och mös. Det sorliga var att han verkligen ville mysa. Han ville att jag skulle ligga i hans säng och hålla om honom och han ville ligga i mitt knä och krama om mig hela tiden, men jag sa flera gånger att han inte kunde göra det, eftersom jag inte vill att han ska drabbas av blåsorna och de som jag har. Så när jag blir frisk igen, ja då tusan ska vi mysa! 
 
Senare var det dags att hämta upp W och sedan vidare till tennisen. 
 
När vi kom hem slutade jag. Tog bort mina sängkläder och tvättar de nu på högsta värmen, så att skabberiet försvinner. Har även vädrat mina sängkläder och lagt ALLA mina kläder jag äger, förutom de som jag aldrig använt här, i olika högar som jag ska tvätta. 
 
Jag ska, när tvättmaskinen är klar, åka och hämta upp Emma och sedan ska vi vidare mot starbucks och dricka något. Vi har på vår bucketlist att vi under vårt år ska ha testat ALLT på menyn inom drickväg. Har hittils druckit två saker där, så idag väntas den tredje! Det dumma är dock att ingen av oss gillar varken te eller kaffe, så kommer bli en plåga att dricka det, när vi väl vågar oss testa på det. Men men! 
 
När jag kommer hem från Emma senare, ska jag hoppa in i duschen och sedan kleta in mig i krämen som doktorn skrev ut idag under mitt besök. Så inom en månad kommer jag vara frisk och klifri! 
 
Nu tror jag att tvätten är klar, så ska gå ner och lägga det i torktummlaren och sedan göra mig klar för att åka och hämta upp min fina svenska! 
 
Tre månader i USA kan nog inte firas bättre än en myskväll med Emma! 
 

Bild på min tokfia igår!
 
 

Söndags

Igår så kunde jag sova ut, vilket var skönt! Familjen var i kyrkan som vanligt på söndagar, så jag passade på att ta en lång dusch och gick sedan ner i endast handduk och gjorde i ordning frukost. Saknar att kunna springa runt halvnaken, haha, så det var nice! 
 
skypade lite snabbt med mamma och Anders, vilket var kul! Direkt efter det, vid 10.30, tog jag bilen och hämtade upp Michelle, sedan vidare för att plocka upp Kristina. Vi skulle möta upp Elena vid Mallet. Elena och Michelle shoppade på riktigt bra, medan jag och Kristina var alldeles för trötta för det, så vi halvsov i sofforna som finns inne i butikerna... haha. 
 
Vi gick sedan och åt på mallet. Jag valde att äta kinesiskt, så jag tog "Panda express". Det liknade maten på ChopChop, så det var gott, men otroligt mycket mat! Kristina köpte mat från Taco Bell, och medan vi gluffsade i oss vår mat, så räknade Michelle och Elena hur mycket pengar de hade sparat, då det var massor av REA igår. Michelle hade sparat hela 200 dollar, och hade köpt massor av saker för endast 40 dollar. Världens kap! 
 
På Gilly Hicks hittade jag ett par söta pyjamasbyxor, som jag dock tror att jag kommer kunna använda som shorts i sommar. Hur söta som helst! Såklart köpte Michelle likadana, som de tvillingar vi är ;) 
 
Kom hem vid 3.30 ungefär, när jag släppt av tjejerna. Familjen var hemma och byggde med LEGO och självklart ville pojkarna att jag skulle hjälpa de, så det gjorde jag! Lite kul dock att föräldrarna och jag är mer inne i att bygga med legot än pojkarna. Det är alltid de som vill bygga, men när man väl sätter igång, så gör de något annat och det slutar med att föräldrarna och jag fördigbygger allt! Haha
 
Jag gick, efter en timme nere på undervåningen, upp till mitt och kollade runt på datan lite. Hade fått massor av meddelanden från Emma, som hade skrivit och frågat om jag ville komma över på middag, och det ville jag såklart! Min familj hade frågat om jag ville följa med till deras kompisar för att kolla superbawl, men valde att åka till Emma istället.
 
När jag kom dit var även hennes vmammas föräldrar där. Jättetrevliga! Emma och hennes familj satt och spelade lite spel och drack vin, men med tanke på att jag körde fick jag dricka mumsigt, kolsyrat vatten! 
 
Till middag blev det kött! Hur gott som helst! Inte ätit kött sedan jag var i Sverige, så det var megamums! 
 
Kollade lite smått på Superbawl medan vi åt, men inte direkt så att vi kollade. 
 
Jag och Emma gick sedan in på hennes rum och fortsatte med vår bucketlist. Nu har vi kommit på 80/100 saker vi ska göra, så vi närmar oss slutet på den listan! Hade jättekul med den tjejen! 
 
En sak som var sjuk igår, var att jag kom in på att vi skulle ha på vår bucketlist att vi skulle vara gatumusikanter. Emma frågade då vad vi skulle spela på, och jag sa att jag kunde spela på min tvärflöjt. Jag ser på Emmas ansikte att hon gör en grimash och säger sedan "Vad sa du att du hade sa du!?". Det visar sig att Emma med spelar tvärflöjt och också hade den med sig till USA!!! Vad är chansen på det?! Så jäkla kul! 
 
Efter allt skratt så att tårarna rann, begav jag mig hem strax innan 11. Somnade på en gång när jag kom hem! 
 
Hade en toppendag med tjejerna i mallet, med familjen, och på Emmas middag. Tycker om den tjejen så mycket och hennes familj är för go! 
 

Mina söta shorts


Goda maten


Söta Emma


Knäppisar

Mer uppdatering

Nu måste jag åka iväg och hämta upp N från pre.school, så får fortsätta med mina inlägg ikväll! 
 
Ha en bra daaaag! 
 

Två somrar sedan på mitt land. Vill ha sommar NU!

Lördag

När jag vaknade i lördags var Chris föräldrar här. Tog en dusch och gick sedan ner och hälsade på de. Gick sedan upp och skypade med Pappas släkt. De var hemma hos Tina och Åke för att fira Ebba. Hade så gärna velat vara där...  Var jättekul iallafall! FIck även ett kort från TIna och hennes familj i veckan. Superfint. Det var ett kort på kusinerna. Dock ett gamalt kort, men det pryder nu min vägg :) 
 
Mina vföräldrar skulle bort på födelsedagsfirande idag, så de använde mitt babysitcard som jag gav de i julklapp. Så från och med klockan 3 var jag hemma med barnen. Vi kollade filmer hela kvällen, vilket de tyckte var jättekul, då de i vanliga fall bara får kolla 30 minuter TV om dagen. De fick även mer snack, eftersom att jag var barnvakt, så det tyckte de om ;) 

Vi kollade massor av roliga videos på min mobil som de dog av garv åt. De är så söta! Sedan gjorde de massa filmer på sig själva! Haha
 
När det var dags att sova ville de sova i min säng, men det gick ju inte eftersom jag skulle iväg på kvällen. Så mysiga, så fick nästan ångest att jag skulle iväg. Men tror både att jag och dem sover bättre i sin egna säng.
 
Föräldrarna kom hem vid 9.30, och då kom Michelle, Kristina och Elena och hämtade mig. Vi skulle nämligen åka och åka rollerskates. Sjukt kul! 
 
När vi kom in där, var det en typisk amerikansk lokal på någotsätt, med en stor rink i mitten med massa folk på rollerskates. Vi åkte på såna där typiska rollerskates med 4 hjul på varje. Sjukt svårt, men galet kul! Jag ramlade en gång, men reste mig snabbt upp! 
 
Vi åkte i kanske 1 timme, och efter det fick vi pizza och dricka. (Det ingick i priset), så det var nice! 
 
Efter det skjutsade de hem mig, och alla åkte hem till var och en! 
 
Jättetrevlig kväll var det! 
 
 En torsdag

I torsdags så åkte jag och Michelle in till gymmet. Med tanke på att Emma lärt mig att inte springa före man tränar, så sprang vi bara i 5 minuter som uppvärmning och körde sedan bara styrka, så hoppas att det kommer ge bättre resultat! 
 
På kvällen var det Taekwando för pojkarna, och de fick sitt vita bälte. De var så glada! Jättesöta var de! 
 
Blev mat när vi kom hem, och sedan slappade jag bara! 
 

Fredagsnöje

 I fredags så gick jag till biblioteket som vanligt med min lilla gossebjörn. Lånade böcker och spelade lite spel. 

På eftermiddagen körde jag N till ett födelsedagskalas han skulle på. Var sjuktsvårt att hitta dit, då adressen inte fanns i GPSen (?!). Men hittslut hittade jag dit, utan någon hjälp! Kände mig skapligt stolt då, så skrek nästan av glädje. Haha! N var också glad eftersom han kommit fram ;). När vi kommer dit är det redan massa folk där. Vi lämnar över presenten och N får gå in till hoppstället. De hade kalaset på  "jump Zone", så det var massa hoppborgar och liknande.
 
Helt sjukt egentligen att man gör sånna kalas för barnen. Jag tyckte minsann att mammas hemmagjorde fiskedam och lekar i sitt hem dög hur bra som helst när jag var liten, men så är det tydligen inte här i staterna. Här vill man visa upp sig, och istället för att bara bry sig om att barnen har det kul, gör man det "maffigt" bara för att få de andra föräldrarna till barnens kompisar att tro att man har pengarna osvosv. Är vad jag tror ialalfall. Iallafall, det jag ville komma fram till med det, var att när föräldrarna väntade på sina barn, så stod de och pratade med varandra, och kollade inte på barnen.
 
Ett exempel var en mamma, som höll på med sin telefon istället för att trösta sin son som gjort sig illa och ville sitta i mammans knä. Förstår inte... Status är tydligen viktigare än att ta hand om sina barn... 
 
Det var även ca 6 mammor, som stod i en ring typ, skrattade, pekade på folk och snackade skit om andra som var där. Vad är det för förebilder till sina barn egentligen? Inte konstigt att barnen till dem skötte sig dåligt på kalaset.
 
Det var även en man som trodde att jag var N's mamma... Haha, första gången någon tror att jag är gammal istället för typ 10 år.....
 
När barnen hoppat i ca 1.5 timme, var det dags att gå in i kalasrummet och käka pizza och äta tårta.
 
Det fanns även ett bord med mat för föräldrarna. Även ett sätt att visa att det inte bara är ett kalas för att låta sitt barn ha kul.
 
När kalaset var slut, fick barnen en partybag med lite leksaker i, och jag och N åkte hem.
 
När jag slutade, så gick jag upp på mitt rum och slappade bara. Och sedan när Michelle slutat kom hon över hit! Vi satt som vanligt bara vid datorerna och flummade. Båda var dock så trötta, men jag måste nog ha vart värst, för jag somnade... Haha. Michelle åkte sedan hem någongång på natten! 
 

Paketet


Inbjudan + min tumme med ett svampbob plåster! 
Hoppborgarna


Vacker
 

Gymmet

Nu ska jag försöka göra några inlägg från min förra vecka. Börjar med onsdagen! 
 
Dagen rullade på som vanligt. Packade barnens simgrejer, och efter det drog jag och hämtade upp Emma. Vi åkte till gymmet och körde väldigt bra tycker jag! Emma som har vart boxare och haft lite tränarroll, visade mig hur man skulle träna, och jäklar vad allt blev jobbigare när man faktiskt gjorde rätt! hahah
 
På en av stationerna som jag gjorde var det en kille som började prata med mig. Han började samtalet med "Snöar det fortfarande ute?". Hur uppenbart är inte det att han bara ville prata liksom? Haha. Lite kul ändå. Sedan när jag och Emma gick in till ett rum för att göra lite övningar följder han efter oss, och gjorde övningar där också. Haha! Han sa att han brukar vara där på kvällar, så vi kanske träffas igen och blablabla.... HAHA! 
 
Michelle var även tydligen på gymmet, så hon överraskade mig genom att komma och knacka på min axel när jag gjorde en övning. Blev förvånad att se henne där, samtidigt som mig och Emma, men det var kul! 
 
Något pinsamt på gymmet var också att när jag och Emmsi gick in i det där rummet, gjorde jag massa fula indianhopp typ. Emma börjar asgarva och jag fattar inte riktigt varför. Så jag frågar henne "Vad skrattar du åt? såg någon mig?". Hon skrattar så tårarna rinner, och pekar mot hörnet av rummet. Där sitter det en tjej och tränar och kollar konstigt på mig. Föll i garv och gömde mig bakom ett draperi! HAHA! Så kul! 
 
Efter det åkte vi hem till Emma ett tag och fortsatte med vår bucketlist och sedan åkte jag hem! 
 Bilder från Emmas blogg

Superbowl

Bloggningen har inte vart den bästa denna vecka, heller... Men har gjort en massa skojsigheter, som jag kommer berätta senare. Snart kommer Emma och hämtar upp mig med hennes vmamma. De frågade om jag ville komma över på middag, och självklart ville jag det! Så söt familj det där! 
 
Det är även Superbowl ikväll, som jag tror att vi kommer kolla på, då hennes familj är sjukt sportintresserade. Lite kul ändå, att få uppleva sådant när man ändå är i Amerika! 
 
Nu ska jag nog byta om, så jag ser lite vackrare ut, haha. Blir som sagt snart upphämtad av min fina vän! Min värdfamilj ska iväg någonstans och kolla Superbowl, så jättegulligt av Emma och hennes familj att de frågade om jag ville komma över, så jag slipper vara själv... Haha!
 
Uppdaterar som sagt min vecka imorgon, då jag kommer lägga in massa bilder och liknande. Har verkligen haft en toppenvecka! Har så fina vänner här borta som gör mig såååå glad!!
 


Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0