220313 - Fredagskväll

Igår kväll skulle alltså jag och några andra au pair tjejer på någon underage club inne i Chicago. Vi åker hem till Michelle, då hon var hemma själv. Vi fixade oss tillsammans osv. Emma och jag hade även köpt med oss mat, INTE från Mc Donalds denna gång, hur sjukt det nu är för stammisar som oss. 

Jag face-timade sedan med en killkompis till Michelle som kommer från Tyskland, men som pluggar i Ohio för tillfället. Supersöt kille! 

Vi satte oss i bilen påväg till Chicago vid 10.30 ungefär. 
 
Helt plöstligt, när vi tror att vi snart är framme, kommer vi till värsta slumområdet. Det är endast svarta människor. Poliser överallt. Byggnaderna såg ut som förfallna bostäder sedan 100 år tillbaka. På vänster sida paserade vi även ett fängelse, som sedan en kille inne på cluben berättade för oss var ett av de farligaste i hela landet. Vi hade alltså landat på ett av de farligaste områdena i hela Chicago. Lyckat...

Det hände ju dock inte oss någonting, och cluben var helt okej om man bortser från alla äckliga killar. Jag förstår verkligen inte vad de inte fattar när man säger att man INTE vill dansa. Nej är ett nej. Sluta taffsa och tro att jag kommer vilja dansa med er mer för det, tack! När Emma och jag blev lite trötta i benen bestämde vi oss för att sätta oss ner. Precis då hittade jag någon ful Mexicohatt som jag satte på mig. Man fick även när man kom in ett "Hawaii halsband". Även, när man kom in, gjorde de säkerhetskontroll. Kollade om man hade vapen och scannade oss osv. Då förstod vi alltså att vi inte var på något bra ställe i Chicago, haha. 

Iallafall, när vi satte oss ner kom det någon Chilernare/Mexicanare som satte sig bredvid mig och la handen omkring mig. Han ville lära mig salsa och jag vet inte vad. Jag sa nej, men det var hand 21 årsdag, så han ville dansa. Jag var tydligen även den första som sagt grattis på födelsedagen till honom. De ville även ta kort med oss, precis som att vi var kändisar eller något liknande. Det är tydligen spännande att träffa på svenskor. 
 
Lite senare var det två andra killar som satte sig bredvid mig. Ena killen började prata med mig och fråga varför vi inte dansade, vad jag hette och vart vi kom ifrån. När jag sa att jag var från Sverige sa han "oh, thats why you are so sexy". Han frågade även mig om inte jag kunde suga av honom och hans kompis. Förstår inte vad felet är med folket här.
 
Var dock en ganska schysst kille som började snacka med oss, men han hade världens konstigaste bror. Men men, de var nog de mest normala killarna på det där stället iallafall! Det visade sig även att denna killen jobbat på det nyöppnade mataffären här i Frankfort. Lite roligt!
 
Vid 1 bestämde vi oss för att åka hem, och jag och Emma halvsomnade i bilen. Trots att klubben verkligen inte var den roligaste och att människorna var sjukt störta, så var det lite kul ändå att sitta i bilen, livrädd. Låste dörrarna medan vi nästan satt och skakade i bilen medan vi körde omkring. Vi har alltså vart på en sjukt farlig plats, där det händer mycket otäcka saker och liknande. Tur att det inte hände oss någonting. Inte kommer jag besöka det där stället igen, men tacktack för denna gång! 
Den fina hatten...


220313 - Fredag förmiddag

I Fredags så åkte jag och Nate över till Emma och Paisely igen för en utomhus picknick! Var supermysigt! Kändes verkligen som vår då. Var inte supervarmt, men samtidigt inte kallt. Hade det inte blåst så mycket hade det vart världens bästa väder! 

Barnen lekte med sopbubblor och lekte i lekparken, medan jag och Emma satt på en filt och slappade och kollade på barnen när de lekte. Dock ville ju dessa barn att jag skulle leka med de, så gjorde fart på barnen på gungor, åkte rucherkana med de medan de satt i mitt knä och snurrade de på någon grej.

Åkte hem vid 3 som vanligt för att hämta upp Will! 

Slutade vid 6, men hade inte tillgång till bilen förrän vid 8, då Chris behövde jobba längre. Så var lite surt, då jag skulle vart hemma hos Michelle vid 7, men men. Fick komma dit senare när jag hämtat upp Emma! 

Mer om gårdagen kommer i nästa inlägg. Måste börja göra mig i ordning inför att åka iväg och fira Nate!

 

Emma skickade denna video, när Paisley "ringer" mig och frågar om de kan komma över till oss. Sjukt söt!


Bilder från Emmas blogg:210313 - Nates birthday

Idag var det ingen vanlig dag, utan det var Nates 5e födelsedag! 
 
Jag hade ju sovmorgon till 12, så kunde inte gratta den lilla kabraten på morgonen, så det fick bli en megakram och puss i bilen när jag hämtade upp honom! 
 
Med tanke på att det är Nates födelsedag, tror han att han kan bestämma allt, vilket inte stämmer. Så blev lite tjaffs om man säger så. Han skulle inte ha lunch när han skulle, och skulle ha goldfish, som är ett snack till lunch osvosv. 

Efter lunchen åkte vi iallafall hem till Emma och Pasiely, som hade gjort iorning fika till Nate. Paisly hade även gjort ett gulligt kort till Nate med hjärtan och "hålla händer" och grejer! De säger nämligen att de är kära i varandra. Så sött! 
 
De kollade lite TV och lekte och Emma och jag slappade, vilket var skönt! 
 
Vid 3 var det dags för oss att åka hem, eftersom vi var tvugna att hämta upp Will!
 
På kvällen var det tänkt att vi skulle ha "Laser tag", med vår LCC grupp, MEN, som vanligt så blir allt krångligt. Vi kommer dit och det visar sig att laser tagen var stängd. Åh. Typiskt. Så  jag och de andra tjejerna bestämde oss för att åka till något vattenpipe ställe. 
 
När vi kommer dit kollar jag och Emma på varandra med konstiga blickar. Stället såg verkligen ut som en knarkarhörna av något slag. Men vi satte oss där och beställde in två vattenpipor. 
 
På vägen hem stannade vi till på Mc Donalds, där Emma och jag åt som vanligt. Vi får lägga av med våra Mc Donalds vanor nu alltså! Det här går inte! 
 
När jag kom hem snackade jag lite med familjen och sedan gick jag upp och lade mig! 
 
Grattis igen min söta lilla unge! Love you ♥
 Sött brev från Will till Nate


Sötaste barnen


Nate mys


On our way to laser tag 


Knararhörna

200313 - Onsdag

I onsdags var det en vanlig dag, som jag alltid skriver. Hela veckan har bestått av fint och soligt väder, men det har varit så otroligt blåsigt, så man känner ändå inte riktigt av vårvärmen som hänger och drar. 
 
När jag slutade åkte jag hem till Emma. Vi satt på hennes rum och valde sedan att åka iväg till Starbucks för att bara sitta och ta det lugnt. Vi beställde två bakleler och något att dricka. 
 
Det verkar alltid vara samma kille som jobbar där när vi kommer dit, så han måste ju börja fundera var det är för fel på oss som varje gång kommer in och skrattar och står i en halvtimme och funderar på vad vi ska ha. Har dock för mig att det var han som faktiskt frågade om vi var från Sverige. Kanske minns fel, men någon kille på Starbucks har frågat mig det! 
 
Åkte sedan hem till Emma igen och lyssnade på lite fjortisdunk som tydligen har blivit en vana för oss när vi inte har något speciellt att göra. Lite kul dock att återskapa minnen, till den värdelösa musiken, som faktiskt blir dåligt bra.
 
Åkte hem till 11, och somnade. Sovmorgon till 12 även på Torsdagen. Tjoohoo!
 
Sorry

Nu har jag vart sådär dålig på att blogga igen. skämskudde. Jag vet inte riktigt vad det är som stoppar mig med bloggandet. Jag menar, det första jag gör när jag slutar om dagarna är att gå upp på mitt rum och sätta mig vid datorn. Är väl bara orken. Känner ingen ork. Nu ska jag iallafall dra X antal inlägg om min vecka, och min helg. Så inlägg kommer! 
 
 

Kan klara av vad som helst

Åh, vad kul det är att läsa gamla blogginlägg. Läste nyss några stycken från april 2011. Tycker själv att min blogg var tusen gånger roligare då. Den var mer personlig. Mer jag. Nu, känner jag bara mer att den är för seriös. Men det kanske blir så med tiden. Ska och vill dock försöka skriva som jag gjorde förut. DET var jag. Fast det kanske inte är hur jag är nu. Jag har ju trots blivit äldre. Har vuxit upp, hur skumt det ens känns att säga det. 
 
Blir dock väldigt glad när min mamma ger mig beröm för att hon tycker att jag växt så mycket som person redan och blivit så mogen. Innan jag åkte hit till USA, var jag bara en liten bortskämd unge. Jag gjorde verkligen absolit INGENTING hemma. Jag städade inte. Jag tvättade inte. Jag lagade inte mat. Jag hjälpte inte till med disken. Jag vägrade att hänga med och handla mat, fastän det var jag som ville ha något speciellt. Jag begärde så mycket, men gav så lite tillbaka. Det har jag ändrat på här, och jag är så glad och stolt över mig själv att min mamma, min bästa vän, också har märkt av det. 
 
Att ha gått från att inte kunnat någonting om ett hushåll. Från att inte göra ett smack, till att bli en mamma. Som en mamma. Ta hand om ett hushåll. Plocka undan efter barnen. Laga mat. Tvätta flera gånger i veckan, inte bara mina egna saker, utan även barnens. Skjutsa barnen till kompisar och aktiviteter. Behöva ta hand om två andra individer. Behöva tänka på andra och inte bara mig själv. 
 
Jag har snart vart här i 5 månader, och känner redan att jag har blivit en helt annan person. Trots att jag saknar att skriva flummiga inlägg, så, kom igen. Jag har flyttat hemifrån. Jag bor hos människor jag aldrig tidigare hade träffat. Jag har två andra liv att ta hand om. Jag har lärt känna helt fantastiska människor. Jag har fått uppleva saker jag aldrig kunnat drömma om. Jag har så fruktansvärt mycket ansvar. Jag har blivit mogen. Jag, den lilla fjompen som tog allt för givet, har vuxit upp, fått bättre självförtroende än någonsin. Tar mer plats än någonsin och mer ansvar än någonsin. 
 
När jag tänker efter så är jag ganska grym. Det är ganska fantastiskt att man kan känna själv, beröma sig själv, för att man är bra. Säga att man är bra. Jag är bra. Jag är jävligt bra. 
 
Jag tror nog faktiskt, att det är bättre att vara mogen, självsäker och tycka att man duger, än att sakna att vara flummig på bloggen. Tror nog att jag kan göra det om jag vill. Jag menar, jag bor i USA. Utan mina föräldrar och vänner som trygghet. Klarar jag av det, klarar jag nog av vad som helst. Gammal, gammal bild från när jag bodde i lägenheten. Lycklig var jag där. Lyckligare är jag nu.

Tisdagsmorgon

Idag hade jag ju då min sovmorgon till 12, vilket betyder att jag börjar om drygt 30 minuter. Jag vaknade dock vid 9 av att Nate skulle till skolan. Tänkte ta en dusch, men valde mig att sätta mig här vid datorn och skriva massvis med blogginlägg istället. Känns skönt att skriva, så vill  verkligen bli bättre på det. Vill att jag ska orka det, som jag gjorde när jag var 7, när jag skrev dagbok dagligen fram till jag var 15 år. 
 
Någon gubbe var även här nyss och kollade på garaget, och det lät även som att den blev fixad. Carey hade sagt till mig att allt skulle bli så dyrt så att jag inte ens skulle kunna betala det. Hon sa att allt var tvugent att bli utbytt osv, men som det lät nu så blev inget utbytt och garaget är fixat. Så antar att hon hade fel. Kanske känner hon nu att hon är skyldig MIG en ursäkt, för att inte ha tagit emot min ursäkt och för att jag har gjort allt jag kunnat plus mycket mer.
 
Nu ska jag gå upp, borsta håret och sätta upp det i en toffs och åka och hämta Nate. Det är så dagarna börjar här borta som au pair. Har på sig sina fula mjukiskläder och håret i en slarvig toffs.
 
Förmodligen kommer det mer uppdateringar i veckan än vad det gjorde förra veckan. Haha.
 
Imorgon är det väl antagligen taco-onsdag hos  Emma som vanligt och på torsdag är det laser tag med min LCC grupp. Ska bli såå kul!
 

Ny jobbvecka

Måndagen igår rullade på. Känns på något sätt skönt att det är en ny jobbvecka, så att jag kan fokusera på barnen istället för på allt runtomkring. 
 
Nate sa igår "Johanna, I love you when you are weird and you are weird all the time, that means that I love you all the time". Haha, så söt!
 
På kvällen skulle min LCC ha kommit över, men hon kunde inte det av någon anledning, så det får bli yttligare en annan gång. 
 
Carey kom även in och berättade att jag började 12 på tisdag, vilket var skönt! Sovmorgon när man behöver den som bäst! Wohoo!
 
 

Söndagsångest, över garage

När vi vaknade upp på söndagen var både jag och Emma helt sega. Vi låg och drog oss i sängen ett bra tag, innan vi bestämde oss för att dra till Mc Donalds och handla lite käk. Vi testade även på en milkshake som det var limeted edition på. Hur god som helst, tyckte jag. Emma som inte gillar mint så mycket, tyckte inte den var något höjdate. Men jag slurpade i mig den på ett klick. 
 
Det var när vi käkat klart som jag kom och tänka på gårdagen, och vad som hade hänt med garaget. Fick världens panik, och var verkligen sjukt rädd för att åka hem och mötas av mina föräldrar. Fick upp tusen olika tankar i huvudet på hur de skulle reagera. Skulle de skrika, skulle de vara som vanligt, skulle de vilja sätta sig ner och prata i lugn och ro, hade de glömt bort vad som hänt etc etc etc... 
 
När Emma tillslut skulle åka på middag till hennes värdföräldrars föräldrar, var jag tvungen att åka hem. Innan jag åkte hem åkte jag dock och tankade bilen och tvättade bilen. Har aldrig tvättat en bild förut, så viste inte riktigt hur jag skulle göra. Jag var även så nervös för allt som skulle ske när jag kom hem, så jag ringde Emil, och pratade lite med honom. Han hade även han vart ute och festat dagen innan, så han berättade lite om det. Han är helt crazy han. Partygrabben! 
 
Det gick helt ok att tvätta bilen, trots att jag inte fick tillbaka mina 5 dollar som skulle vart min växel. Tack för det, snåljops car wash. 
 
När jag kom hem pratade jag med Carey. Hon var lugnare än jag trodde, men hon var förtfarande arg och besviken. Jag började gråta, vilket jag ändå tror var bra för både henne och mig, då jag fick visa mina känslor och Carey verkligen fick se att jag var seriös med allt jag sagt och att jag verkligen menade att jag var ledsen. Hon tog dock fortfarande emot min ursäkt, och tyckte att det jag gjort var respektlöst, vilket jag dock förstår. Men tycker att hon kunde ha reagerat annorlunda när jag verkligen vill hjälpa till och verkligen visar intresse för att göra vad jag kan. När jag även sa  att jag tankat upp bilen och tvättat den fick jag varken ett leende, ett tack eller ens något svar tillbaka. Jag erbjöd mig även att hjälpa till med maten, men det behövde hon inte, så gick upp på mitt rum och grät istället. La mig i sängen och försökte vila, men det gick sådär. Tänke bara på allt som skullle kunna hända. Var verkligen sjukt orolig för att jag skulle vara tvunge att åka hem....
 
Kvällen var ändå helt okej. Jag åt middag med familjen och jag gjorde all disk. Vi pratade sedan lite allmänt bara och sedan gick jag upp på mitt rum och sov. 
 

Bakismoff


Detta är Emma och är min söta vän

Häftiga badrum

Måste tillägga en sak som jag glömde i inlägget från krogen vi var på. På badrummen här i USA har de, vid handfaten, sminkprodukter, tuggumin, partymer, hårspray... ALLT som man vill ha när man är på en club och ser ut som en toker. Som Emma skrev på sin blogg, så skulle det inte funka i Sverige. Allt skulle nog försvinna och det skulle inte vara någon organisation. Men här minsann så funkar det. Hur bra är inte det? Måste vara en av de bättre sakerna här i USA, haha.
 

160313 - ST. Patricks day - Kväll

När jag släppt av Michelle hemma hos henne, åker jag och Emma till Jewel för att inhandla lite nytt smink inför kvällen. vi köper även med oss lite frysmat som vi värmer på hemma hos mig och glass som efterrätt.
 
Jag tar en dusch, medan Emma leker med min dator. Går ner och mickrar maten vi har köpt och snackar lite med Carey. Vi går upp till mig och äter glass och jag börjar småfixa mig lite. 
 
Vi bestämmer oss sedan för att åka hem till Emma, så jag packar min väska, går ner i köket och säger hejdå. Det är då det värsta som hänt mig i USA händer.
 
Vi sätter oss i bilen. Jag trycker på knappen i bilen som ska öppna garagedörren, men är alldeles för snabb för att backa ut. PANG. Jag kör in med bilen i garadet, så att garagedörren får en buckla. När jag sedan ska stänga garagedörren funkar det inte. Den är förstörd. Emma säger att om hon kankse drar i garagedörren, medan jag trycker på knappen kanske det funkar, men det gjorde det inte. Det blir ännu värre och flera skruvar ramlar ner. Jag springer in i huset och säger att de ska komma ut. De säger dock att jag ska åka hem till Emma och så ska de kolla på saken. När jag kommer hem till Emma har jag fått ett sms från Carey där det står att jag ska ringa och berätta vad som hände. Jag börjar gråta och får panik. Ringer Carey och berättar allt som hänt. Man hör att hon är arg och besviken på mig. Vi lägger på och jag börjar gråta ännu mer.  Emmas värdmamma säger att jag ska ringa upp igen och verkligen berätta hur ledsen jag är och hur mycket jag skäms för vad jag gjort. Så ringer upp igen, men hon är fortfarande arg och besviken. När jag säger att jag vill hjälpa till och betala, hånskrattar hon år mig och säger att det kommer bli för dyrt. Då blev jag bara ännu mer ledsen att hon inte riktigt kan uppskatta att jag vill hjälpa till. 
 
Trots att jag va sjukt ledsen, rödgråten och knappt kunde andas, så börjar vi göra oss i ordning och blandar ihop drinkar. Kände att detta som hände inte kunde förstöra denna dag.
 
När vi var klara, var det bara att sätta sig i bilen och dra mot Chicago. Gick oväntat snabbt att köra dit, så det var skönt! Emmas värdpappa spelade på en krog, så vi gick dit. Var lite kul när de i kön sa "Varför får två 19åringar från Sverige komma in när det är 21?!". Haha. Vi fick även något slags VIP armband som gjorde att vi fick gå upp på övervåningen. Var lite häftigt! 
 
Vi köpte något i baren som skulle smaka som cider, men smakade mer som öl, vilket Emma inte alls tyckte om. Vi gick ner och dansade och lyssnade till musiken som Emmas värdpappa och hand band spelade och sjöng. Kändes lite konstigt att se honom på scenen, men var roligt! 
 
Vet även inte hur många killar som kom fram och försökte snacka, och som sa "Hi, do you want a beer?". Men nejtack. Det var lugnt! Kändes lite konstigt, med tanke på att de flesta där inne var 25 och uppåt. Men var kul att se nya ansikten och att folk som var så pass "gamla" snackade med en liten fjomp som mig, haha. 

vid 1 åkte vi hem, trots att Emmas värdpappa fortfarande spelade. Både Emma och jag somnade i bilen, och somnade alltså väldigt snabbt i sängen när vi väl kom hem. 
 
Var en kul dag, förutom det som hände med bilen. Men olyckor sker, även fast jag gärna hade spolat tillbaka tiden och inte vart så förbannat klantig...
 


160313 - ST. Patricks day - Förmiddag/Eftermiddag

Klockan 6.30 ringde mitt alarm. Det var alltså precis som att jag skulle upp och jobba... Jag var alldeles för slö för att ta en dusch, som egentligen var min tanke. Jag lockade håret lite, som visserligen försvann efter ensast några minuter, men det var värt ett försök! Sminkade mig och åkte och hämtade upp Michelle. Jag hade ju vart så klantig att jag satt på mig min skinjacka, då Carey hade sagt till mig att det skulle bli sol. Michelle hade dock hört annat, och hade både sin vinterjacka och mössa på sig. Jag bestämde mig för att åka hem och byta ytterkläder. Men detta fick gå i rallyfart. Det tar 10 minuter att ta sig till tågstationen, och vi hade 15 minuter på oss att ta oss från Michelle till mig och från mig till tågstationen på 15 minuter! Har aldrig vart så stressad i hela mitt liv och har nog framför allt aldrig brytit mot hastighetslagarna sådär. Ska nog inte skriva hur snabbt jag körde, men det var liite över hastighetsgränsen.
 
Med 3 minuters marginal hann vi dock till stationen, där Emma, Elena och Kristina redan väntade. Pricsilla var på redan på tåget, åd hon går på vid stationen i Joliet.
 
När vi var framme i Chicago gick vi till ån, där de skulle färga vattnet grönt. Var häftigt att se det! Var även någon cool snubbe som flög på vattnet med några häftiga skor. 
 
Dock var det så kallt, så vi började gå mot paraden som skulle hålla hus vid millenum park 1.5 timme tidigt. Stod där på första parkett och frös asset av oss. Tur att Michelle varnade mig med skinjackan jag skulle ha burit. Hade nog bokstavligen inte klarat av dagen i endast den jackan. 
 
Paraden var dock inget märkvärdigt. Ganska tråkig med andra ord. Den var precis som de andra paraderna jag sett. Det åker en polisbil i början som startar paraden. Efter det kom det en typisk irlänsk orkester med sina säckpipor, vilket dock var lite kul att se! Sedan var det bara tråkiga vagnar som kom. Människorna var dock så glada och söta som vinkade till alla och ropar "happy st. patricks day", osv. Paraden skulle hålla på i två timmar, men vi orkade bara stå där i en timme. 
 
När vi skulle gå var det så smockfullt, att vi knappt kunde komma ifrån gatan. Var människor precis överallt! Jag brukar inte ha några problem med sånna folkmassor, då jag själv är så liten, så brukar kunna smita ifrån. Men nu, när inte ens lilla jag kunde göra det, förstår ni nog hur smockat det var. Jag kvävdes nästan av alla feta, fulla, grönklädda människor.
 
När vi äntligen pressat oss ut från den trånga gatan, gick vi och satte oss på ett jättemysigt cafe, där jag köpte en kaka och varmchocklad. 
 
När vi värmt oss lite och klämt i oss godsakerna, gick vi mot tågstationen som skulle ta oss hem! 
 
En mysig dag med mina fina vänner i Chicago, trots det otroligt kalla vädret! För det måste jag även tillägga. Förra året när det var st. patricks, var det tydligen så varmt att de fick solbränna! Varför? Varför skulle det vara sånt här ruskväder just detta år? Min vanliga tur såklart... =)
 

Vänner


Söt tjej!


Fråga mig inte vad vi gör!


Folk vid ån innan färgningen


Folk på bron, som dock var tvigna att flytta sig senare

Färgningen från båt


Flygande mannen


Irlänsk march
Ruggigt grönt vatten!


Lilla jag och gröna ån
I väntan på att paraden ska börja


Så kul hade jag
Mina lustiga vänner


Folk


Nu börjas det!


Snygg
Färgade hundar
Bil


Tåg/buss
Hoppitossor


Jättesöta! Håret bara stuttsade, haha


Hjältar
Dessa killar såg INTE ut att ha kul på deras "flak", haha


Folkmassa


På tåget hem
Mobilbilder:
Gofika
Folk var trötta på tåget hem. smygfotograf 

150313 - Fredagkväll

När jag hade slutat, hämtade Michelle upp mig. Jag, Michelle, Emma, Elena och Ria skulle nämligen gå på bio. Så vi åkte mot Orland Park och Markus Theater. 
 
Vi köpte biljetter till "21 and over", som var filmen vi skulle se, och köpte den största popcornen, största drickan och lite reeses pieces. 
 
När vi kommer in i  salongen, sitter det killar bakom oss, som nog tyckte det var lite kul att Emma och jag pratade svenska. Emma och jag tog lite kort, och killen bakom oss ville tydligen vara med på bild! 
 Hejhej, du där bakom! 


Världens största popcorn! 


(Bilder från Emmas blogg)

Bion var iallafall jätterolig. Värt att se! Såg även reklam för två kommande filmer, varav en är premiär på min födelsedag. Kanske ska spendera min 20 födelsedag ensam i en biosalong och se "spring break"?
 
Efter bion hade vi egentligen tänkt åka till cheesecake factory och smaka deras cheesecakes, men blev ändrade planer. Vi mötte istället upp Julia och Kristina på Hooters, då de redan ätit på "Olive garden". Stannade inte så länge, då ingen var sugen på att köpa något, haha. 
 
När jag kom hem slocknade jag nästan på en gång. Vi skulle upp så sjukt tidigt på lördagen, så var bara att somna! Ännu en mysig dag i staterna avklarad!

150313 - Fredagförmiddag

Vanlig, vanlig fredag. Började 8. Nate var hemme från skolan som vanligt. Åkte till biblioteket. Åkte efter det hem till Emma för att Nate skulle ha en playdate med Paisely. Medan de lekte lite så gjorde jag grilled cheese och emma skar upp lite melon som blev dagens lunch.

 
Emma försvann sedan in på sitt rum och skypade med hennes pappa, så jag fick ta hand om barnen själva. De var så söta båda två. De sa att de älskade mig, och Nate har aldrig sagt det till mig förut. Blev så glad! Vet dock inte om han sa det bara för att Paisely säger det hela tiden till sin familj, men var ändå gulligt att han fick ut orden "I love you". 
 
Jag satte även på Dora till de när Emma var inne på sitt rum och skypade. Båda barnen ville sitta i mitt knä, såde fick de självklart göra. Jättemysiga ungar de där! 
 

När Emma var klar med sitt samtal, gick vi in på hennes rum och snackade lite. Jag blundade även till vilket var skönt. vid 2.30 bestämde vi oss för att åka hem igen, då det snart var dags att hämta upp Will. Tacktack för denna gång! 
 

Sjukling

Min hosta har bara blivit värre, liksom min snorighet. Att träna när man mår sådär är nog Inge vidare!

Min värdmamma var så gullig nu ikväll som kom upp med massa olika mediciner och tabletter till mig som jag kan ta för hostan. Jättegullig! Så ska testa de här skumma gelé tablettens nu och smörja in min hals med en salva som tydligen är bra. Får se hur jag mår imorgon!

Har även skypar i lite över en timme med Emil. Så himla kul att prata med honom igen! Var länge sedan, så hade mycket kul att prata om! Han kom hem från Miami för några dagar sedan, så han berättade om alla knasiga äventyr han vart på! Vi snackade även lite om att jag eventuellt åker till honom i april, när mina värdföräldrar och barn är i Florida. Så blir eventuellt 4-5 dagar i Boston i april! Skulle vara så jäkla kul! Saknar den där grabben!

Nu ska jag lägga mig. Imorgon blir det bio och cheesecake faktori med mina tjejer. Eventuellt åker vi även till party city och kollar lite kostymer inför helgen i Chicago och st. Patriks! Ska bli så häftigt att få vara med om det!

Myskoväder

Den här veckan, har vädret verkligen spökat. Det har vart fint. Hyffsat varmt. Snö. Regn. Slask. Sol. Moln. 
 
Igår började jag klockan 12, vilket var sjukt skönt. Sov till 11, vilket jag aldrig annars kan göra i detta hus! Behövde verkligen vila ut mig, då jag inte mår helt bra. Snorar som tusan och min hals gör så ont.
 
När jag hade hämtat upp Nate och gjort lunch till honom, gick vi dock ut i det dåvarande fina vädret, och spelade baseball och soccer i en timme. Det var superkul! Nate sa då att när han fyller 5, som han gör om två veckor, vill han börja spela fotboll, så att jag kan vara hans tränare. Sjukt söt! 
 
Efter sisådär 2 timmar, när vi skulle hämta upp Will, då försvann det fina väfre, och det började snöa. På mindre än en minut, hade det redan blivit en hel del snö på marken... Jag som trodde att våren ÄNTLIGEN var här... Jag trodde visst fel...
 
Jag skulle hjälpa Will med sin matteläxa föresten, och jag förstod verkligen ingenitng. Det är PINSAMT när en snart 20åring inte klarar av first grade matte... Tur att han är så smart, så han klurade ut det av sig själv =)
 
När jag slutat, frågade Carey om jag kunde åka med Nate, Will och henne till bilverkstaden för att hämta upp min bil som vart på lagning. Så det gjorde jag såklart.
 
När vi kom hem började Carey med lite middag, och sedan när vi var klara kom Michelle över. Vi skulle åka och träna, så var bara att sätta på sig träningskläderna och åka iväg! 
 
Jag orkade dock inte så mycket pga min förkylning. Orkade endast springa i 10 minuter, och kände att jag inte ville spring mer, med tanke på att jag hade lite ont i halsen. Körde istället lite ben och mage.
 
Efter gymmet, åkte vi, som vanligt, till Jewel för att handla lite snacks. Fick med mig hem chips, plastskedar och glass. Nu tänker ni nog, "varför köpte du skedar? Har ni inte det hemma?". Jo - vi har skedar hemma. Men jag glömmer alltid att ta med en sked från köket om jag har handlat något som kräver sked, och när man väl lagt sig så skönt i sängen, är jag för slö för att orka gå upp. Jag vet, jag vet, mamma, pappa, mormor, morfar, bror och övrig släkt och vänner. Jag är slö. Tyvärr blir man lat efter att ha sett över barn i flera timmar varje dag och när man äntligen slutar, vill man bara slappa! 
 
När jag kom hem var jag dock ensam hemma. Klockan var 9.30, och ingen var hemma!? Jag blev orolig och rädd, att jag messade Michelle och skrev att ingen var hemma. Hon sa då att min värdmamma hade sagt till henne medan jag var uppe och bytte om att de skulle åka iväg och lämna Chris föräldrarsbil. Sådan tur att jag har den tjejen! 
 
Lade mig i sängen och kollade på någon svensk film medan jag gluffsade i mig min B&J. Gott!


FInt väder på morgonen 
 
Will ÄLSKAR snö
Det dagar jag gillar minst, är de dagar jag och barnen måste städa källaren, pga att städtanterna ska komma. De kommer antingen på onsdagar eller torsdagar, så måste alltså städa upp där dagen innan. Det slutar alltid med att det är jag som gör allt jobb, och pojkarna leker. Såå irriternade! 


Världens röra


Städat 

070313 - Michelle 20 år

Har helt glömt bort att skriva om Michelles födelsedag som var förra veckan. 
 
Dagen började med att jag hämtade upp henne, och sedan åkte vi till gymmet. Var skönt att komma dit igen efter en vecka utan någon träning alls. 
 
Jag jobbade sedan som vanligt. Pojkarna hade taekwondo, och Nate fick äntligen sitt efterlängtade svarta stripe. Så nu har båda pojkarna the yellow and black stripe. För att få the next stripe, som är det blåa, måste de sköta sig i hemmet. Det är alltså jag som ska avgöra om de kommer få nästa stripe, och alltså nästa bälte, som är det gula. Kan säga att barnen lyssnar otroligt mycket mer på mig nu bara för det här bältet. Nu kan jag både "skrämma" dem med att inte få gå på taekwono, inte få sitt stipe eller få gå på deras födelsedagskalas som de har blivit bjudna till nu framöver. 
 
När jag slutat jobbet, hämtade jag iallafall upp Michelle. jag gick in till henne, och de skulle precis börja äta en tårta, så den fick jag smaka lite av! Sedan bar det av till Hooters, där vi mötte upp de andra tjejerna. 
 
Emma hade fixat present från mig och henne, vilket blev en jättesöt pyjamas från Victorias secret och två läppglans från samma ställe. Jag hade även köpt en liten present från bara mig till min fina vän. När Michelle och jag var på IKEA för första gången tillsammans, köpte hon den svenska päron cidern, vilket hon tyckte jättemycket om. Så när jag var där med Emma, köpte jag en sådan till henne. Jag hade även köpt lite godis och skrivit ut en bild på mig och Michelle och skrivit lite text på baksidan. Det såg ut som att Michelle blev glad av det hon fick, så det hoppas jag! 
 
Jag hade pratat med Chris och Carey om jag kunde komma hem lite senare denna kväll, vilket jag kunde. Så istället för att komma hem vid 11, var jag hemme igen vid 12, vilket var lagom att komma hem, då jag skulle börja klockan 6 dagen efter.
 
En mysig dag som jag fick spendera med min bästavän här borta. Love you twin ♥HAPPY BIRTHDAY MICHELLE ♥Fågeldansen som personalen sjunger för en när någon fyller år. Och självklart skulle Michelle dansa!

Festhelg i Champaign

Den helknasiga lördagen började vid 7 på morgonen, då jag och Michelle hade ställt klockan. Jag gick upp och tog en dusch. Sedan åkte vi hem till Michelle och hon duschade och fixade. Vi packade in alla saker i bilen, och väntade på att Emma skulle komma så vi kunde åka och hämta upp Ria och Kristina.  
Vi kom iväg vid 11, då vi var tvungen att åka hem till mig innan för att hämta GPSen som vi hade glömt. Då fick jag även säga hejdå igen till familjen. Will skulle ha som ett pianouppträdande för lite folk, så hade egentligen velat sett det. Men han ska ha ett större framträdande i Juli, så får gå på det istället! 
 
Vi kom fram till Champaign efter ca två timmar i partybilen, men på tok för hög musik och för mycket knasig dans och vinkeri till gamla gubbar i de paserande bilarna. Sjukt kul ditresa var det iallafall! 

 
 
När vi hittat till hotellet vi skulle bo i, som visade sig vara inne på universitetet, så tog vi en promenad i den lilla studentstaden. Det tråkiga var att det regnade, så jag kunde inte riktigt njuta som jag tror att man verkligen hade kunnat göra. Det var verkligen som på film! Stora byggnader, öppna ytor, folk som spelade baseball på "skolgården"... Vi råkade även trilla in på någonslags bil-lektion av något slag?! Men därifrån drog vi ganska snabbt.
HAHA! Undra varför tjejen/killen(?!) i bakgrunden kollar konstigt på oss... ;)Det regnade, så var tvugen att ta till knep så att inte håret, och min skinväska, skulle bli flörstört!


Tydligen det äldsta plant-stället i hela USA

Vi bestämde oss för att äta mat på något krogaktigt ställe. Så blev en jättegod hamburgare! Efter det gick vi och köpta dricka och återvände till hotellet för att börja göra oss i ordning och börja festa! 


HAHA! Orkar inte! Fina miner alla har! 
Jag falleeeer
Haha, tungan! 


HAHA! "goodbye"

Vid 10 någongång drog vi vidare till en tjej som Michelle snackat med via en hemsida. Så vi gick dit. Massa trams och snack på vägen, vilket var jättekul! 

När vi kom dit var det tjejen Michelle pratat med och två andra tjejer. En från Norge och en från Spanien. Så var lite kul, då vi kunde prata svenska med Norsken, och jag försökte även imponera med mina spanska kunskaper på spanjoren... Haha

Jag tror vi var kvar där i kanske en timme bara och gick sedan vidare till en fest. Jag och Emma hade så kul på vägen dit, då vi gick omkring och sjöng svenska nationalsången och massa andra svenska låtar. Snackade med allt och alla på den där gångturen, så var sjukt roligt!


En norsk, en spansk och en tysk/rysk

När vi kommer fram till lägenheten som festen är i, känns det verkligen amerikanskt på något sätt. Uppbyggnaden, hur lägenheten såg ut, alla människor, all dricka som var överallt osvosv. På något konstigt sätt kändes det som jag vart där förut. Har typ drömt om det eller något. Kändes helt sjukt, men kul var det! 
 
Vid 1 drog vi ut till en club som bara låg tvärs över gatan från lägenheten, så gick in där. Var mycket folk och denna gång hade iallafall människorna kläder på sig. Haha.
 
På något mystigt sätt lyckas jag alltid få/sno en hatt/mössa/keps av någon. Så självklart hände detta denna gång också! En blå, ful mössa hade jag på mig hela kvällen, så är faktiskt förvånad över varför den Italienska/amerikanaren var som en svans på mig hela kvällen...Om någon saknar hatten, call me

Cluben stängde redan vid två, som i lilla Eskilstuna, så vi drog vidare till lägenheten igen. Det är då det läskiga händer. Helt plöstligt stängs musiken av, efter att jag och Emma tydligen spelat svensk musik, då jag klagat på musiken...?! Ägaren av lägeneheten, Kevin, ropar ut att alla under 21 måste gömma sig. Så livrädd som jag blev, springer alla in i en liten garderob. Vi var säkert 40 pers där iallafall, och säkert hälften var nog under 21. Så kändes som att man satt i en liten låda bara. Jag, som var så rädd, gömde mig även under ett bord och grät och trodde verkligen att nu skulle jag få åka hem.
 
Så blev dock inte fallet. Det var tydligen en jättesnäll polis, som hade sagt att alla bara var tvugna att dra, så ingenting hände. Paniken som jag hade dock var obeskrivlig. Aldrig känt sådär förut...

Alla drog iallafall därifrån. Jag och Emma och någon trevlig kille, drog till ett mackställe och köpte mat. Sedan följde killen med oss hem, så att vi kom säkra hem. Jättegullig! 
 
Vid 5 var vi alltså hemma igen. Eller hemma och hemma, vi var på universitetet/hotellet. Men hittade vi hem? Nejdå! Vi åkte verkligen runt på alla våningar och sprang runt överallt för att hitta. Men det gjorde vi inte?! På nyckeln/kortet vi hade stod inte hotellnumret (?!), så vi visste inte vart vi skulle. Efter kanske 30 minuter, när vi nästan gett upp hoppet av att komma hem, kommer det en gullig vakt och hjälper oss att hitta hem! Tack!
 
Jag slocknade i sängen såfort jag la mig ner. Hade somnat med mobilen, mitt uppe i ett meddelande berättade Emma, så ni kan tänka er hur trött jag var! 
 
De andra tjejerna kom hem en timme senare.

Var en kul kväll, men kanske för många fulla människor, lite för farliga äventyr, gråt, panik, dans, nya människor men samtidigt en grym kväll med mina finaste vänner! Tycker om er så mycket!!

Kommer verkligen vilja åka tillbaka hit, men då när våren mer är här på riktigt. Carey, min värdmamma, berättade att alla fester, människor och ställen är roligare att besöka när man även kan vara ute och ha kul! Så, tjejer, vi får planera vår nästa trip till feststaden Champaign!

080313 - Mysfredag

Fredagen var en otroligt mysig dag, trots att jag började redan klockan 6 och slutade 7.30.... Det har kommit massvid med snö hit på bara några dagar, men denna fredag var det sol och hyffsat varmt ute, så snön håller på att smälta. Vill verkligen inte ha någon mer snö nu! 
 
Jag och Nate bestämde oss för att åka till biblioteket som vanligt på fredagar och sedan åkte vi hem och åt lunch, och efter det började vi baka svensk kladdkaka. Kanske mer borde säga att det var jag som gjorde det...
 
God blev den iallafall. Trodde den skulle bli halvdålig, då man måste räkna om med mått och grejer, men blev bättre än väntat, och hela familjen uppskattade den grymt mycket! Så denna ska bakas flera gånger i detta hus kan jag medge! 
 
När jag slutat, efter 14 timmars arbete, kom Michelle över. Vi åkte och åt lite och sedan åkte vi och fixade grejer inför morgondagen (lördagen) som skulle bestå av Champaign. Vi köpte CD's, så åkte hem till mig och fixade musik. 
 
Michelle var sedan så trött, så hon somnade i kanske en timme. Sedan var jag så trött, så vi bestämde oss för att lägga oss. Dock var klockan 2, så det var nog dags för det! 
 
En mysig dag med mina fina barn och min underbara vän! 
 
Mitt gos


Barbie-böcker nate villa låna


Möms! Champaign

Tänkte vara skriva ett snabbt inlägg innan jag sätter mig i bilen med Michelle för att hämta upp andra tjejer, och åka iväg till champaign för fest i helgen. Kommer nog bli jätteroligt och är taggad till tusen, trots att jag och Michelle, som sov hos mig i natt, ställde klockan på 7... Men det är det förhoppningsvis värt!!

Ha en bra helg alla där hemma! Puss

Michelle 20 år

Har vart en mysig dag idag. Var på gymet med Michelle, som för övrigt fyller 20 idag.

Jag slutade jobbet vid 7. Gjorde nig i ordning och åkte och hämtade Michelle och sedan vidare till hooters för lite mat och dricka för att fira Michelle med andra tjejer. Var jättemysigt!

Jag kom precis hem, så ligger död i sängen!

Imorgon börjar jag 6, vilket är det tidigaste jag någonsin börjat. Ska upp pm 5 timmar, så könner att jag måste sova.

Bilder från idag kommer inorgon, för är alldeles för trätt nu.

Puss

Starbucksmys

Nu har jag slutat för dagen. Satt nere och pratade lite med Chris medan jag lagade lite middag till barnen. De är nu på simning, och jag ska åka iväg och hämta upp Emma och sedan vidare till starbucks med några tjejer och prata om helgen och annat kul som kommer ske!
 
Nu har jag lite brådis! Hörs!
 

Mina väggar

Nu har jag äntligen fått upp lite mer saker på mina väggar, så nu har det blivit yttligare lite mer personligt. En ram har jag kvar att fylla med bilder, och sen två småramar. Har även satt upp lite bilder på "mina" barn på väggen där jag satt upp saker de har gjort till mig. Så snart är mitt rum fyllt med fina saker av barnen och foton från hemma + vänner härifrån.
 
Såhär ser det ut hittils på mina väggar:
 

Barnens vägg


Över min säng. Fattas dock en tavla som jag inte satt upp än!


Vid mitt nattuksbord. Ska sätta upp en likadan tavla bredvid denna, med bilder på vännerna i usa!

Och, jag vet att bilderna sitter lite snett, men det gör det väl ännu lite mer personligt. Right?

Giftigt?

Började klockan 7 i morse. Carey hade redan åkt till jobbet när jag vaknade, så var jag och barnen hemma själva från start! Morgonen gick bra. Trots att det var ca en meter snö ute, hann vi fram till busstoppet i tid! 
 
När Nate och jag lämnat Will vid bussen, ville Nate skotta snö. Så var bara att sätta på sig handskar, hämta skyffeln och börja skotta. Lilla busfröt tyckte såklart det var jättekul, vilket inte jag direkt tyckte. Men nu är uppfarten nästan helt klar, så får se om vi fortsätter med det efter lunch! 
 
När jag lämnat Nate på skolan åkte jag över till Michelle, som äntligen är hemma! När dörren öppnades stod en brun och glad tjej där! Var så roligt att träffa henne! Så gick in till henne och snackade om hur hon haft det i Mexico, om alla hennes galna kvällar (De hon minns så att säga ;) ), och sedan pratade vi om hur jag haft det, och om hennes födelsedag som är imorgon och om hur helgen blir när vi förmodligen åker till ett college för lite festande!
 
Stannade kvar hos henne i en timme. Ville inte uppehålla henne för länge, då hennes värdmamma gett henne otroligt mycket uppgifter att göra efter hennes fantastiska resa. Inte någon vila här inte! 
 
I bilen från Michelle, hörde jag på radion att det inte bara är hästkött de tydligen hittat på IKEA i deras köttbullar, utan även något giftigt ämne i deras kakor och choklad. Jag känner helt ärligt att allt det här bara är bullshit. Nu för tiden är tydligen allt farligt. Så när jag kom hem hoppade jag in i duchen, och nu sitter jag och smaskar på inte mindre än IKEA choklad. Inte känner jag av något giftigt i denna choklad inte.
 
Ska strax hämta upp Nate, så ska bara mumsa i mig denna godbit och dra ut på de snöiga vägarna igen! 
 
Ikväll vankas det mys hos Emma, eller eventuell fikamys med Michelle och några andra au pairer. Får se vad det blir. Men självklart Emma, så får du hänga på om det blir fikamyset!
 
Ha en bra dag!
 

Jättegott

New in

Tänkte lägga in lite bilder på lite nytt som har hamnat i min garaderob. Nu vill jag att det ska bli sommar, eller iallafall vår, så att man kan få nytta av det nyfunna!
 

Linne


Heart breaker


Byxdress
Klänning


Fram


Bak


ShortsSnowstorm

Snöstormen kom senare än beräknat, men nu är det fullt med snö ute. Jag som trodde våren äntligen var på väg... Men den 21 mars (var inte den 17 om jag trodde, emma;) ) så är det den officiella vårdagen här i USA... Haha. Så inte så lång tid kvar!

På bara några minuter hade det kommit massvis med snö, men nu är det verkligen helt vitt ute...

Första bilden är från snön efter några minuter. Andra bilden från snön dryg en timme senare.

Pga snöstormen, får vi se om jag kommer iväg på pianot med Will eller inte.

Michelle skrev ett text för ett tag sedan också. Hon har nu landat!! Men hennes skjuts är inte där, antagligen pga snön... Hoppa hon är hemma snart! Har skönt henne så!

Snöoväder

Rackars bananer. Jag skulle tydligen ha börjat klockan 12 imorgon, men nu kom Carey in och sa att det ska bli snöoväder i natt, så skolorna för Nate och Will hade precis ringt och ställt in skolan för de, så jag ska ta hand om båda barnen imorgon från klockan 8... Så detta kommer bli en lång vecka, med långa dagar! 
 

Miss you twin

Michelle, kom hem nuuuu! En vecka utan ditt glada humör har märkts av. Förstår inte riktigt hur det ska gå när du flyttar hem till Tyskland igen om jag saknar dig redan efter en vecka... Puss min fina. Vi ses snart ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

030313 - IKEA, foton och mellomys

I söndags så var det en Emma-söndag. Emma hade sovit hemma hos mig, så när vi hade vaknat, ätit lite frukost och gjort oss i ordning, satte vi oss i bilen och åkte till IKEA. Vi hade köttbullelunch (och ja, vi har hört att det är hästkött i körrbullarna, så efter är vi inte, trots att vi inte är i Sverige längre. Men jag har alltid älskat de där köttbullarna, så varför ska jag sluta nu, bara för att det är lite annat kött i de?). Maten var god iallafall! Jag såg även att de har påskbord där, så jag och Emma funderar på att gå på det! 
 
Hem från IKEA fick jag en ram, glödlampa och massor av godis. Tanten i "IKEA mat" kassan var jättesöt! Hon berättade massor om varorna, och när vi plockade åt oss saltlakris, sa hon att det var salt och inte sött, som amerikanarna annars bara har i sina affärer och gav oss en jättestor kartong så att vi skulle få plats med alla våra saker. Jättegullig! 
 
När vi ändå var ute och far, så passade vi på att åka till mallet och leta lite shorts. Såklart hittade vi likadana... Haha. Det är tur att vi inte har samma hårfärg, annars skulle nog folk nästan kunna tro att vi är tvillingar, då vi köper allt lika! 
 
Efter det åkte vi hem till mig och lämnade alla saker och åkte sedan till Walgreens och skrev ut bilder. Jag hade även vart så klantig innan vi åkte. Nate hade fått en pruttkudde som han tyckte var så rolig, och innan jag åkte frågade han mig om jag ville prova den. Såklart, sade jag. Men det skulle jag inte ha gjort... Fet, som jag tydligen är, spricker den där jäkla pruttkudden och han börjar gråta som tusan. Så när jag var på walgreens köpte jag en ny pruttkudde till honom. FIck lite skuldkänslor... haha
 
När vi var klara åkte vi hem till Emma och kollade på melodifestivalen och fixade lite med Emmas tavlor och bilder som hon köpt. Blev jättefint! 
 
När det var dags för mig att åka hem, så stannade jag först till och tankade och åkte sedan hem och pratade lite med Carey som fortfarande var vaken. Sedan lade jag mig och sov. Var så sjukt trött! 

En toppensöndag var det med min svenska tjej! 

Justja, kom på att jag var så himla trög denna söndag... När Emma och jag stod i kön till maten på IKEA såg vi att de hade påskmust. Emma säger: "men kolla! Det står ju till och med på svenska med å i påsk!". På det svarade jag: "Ja, men det gjorde det när jag var här med michelle också i julmust!". Blev lite fel... 

Jag tror även att jag sa en till två andra konstiga saker under kvällen, som jag inte kommer på nu. Men sådant är ju alltid skoj! 
 

Påskbord


Våra varor


Emma körde omkring mig i vagnen, som det barn jag är!

4 månader

Idag har jag varit i USA i 4 hela månader! Hur galet är inte det? Tiden går så ruggigt snabbt! 
 
Idag så var det något i skolan, så de stora barnen (från kindergarden och uppåt) var lediga, vilket betydde att jag skulle ha Will hemma hela dagen, medan Nate var i skolan. Var jättekul att få umgås med honom själv, då jag inte gjort det förut, då jag alltid hämtar Nate först från pre school. 
 
Vi var nere i källaren i 3 timmar och ritade och busade. Han var så himla gullig och sa att jag var den bästa au pairen någonsin! Hur glad blev man inte då?! Han skrev även ner det på ett stort papper, som nu dekorerar min vägg i mitt rum, med alla andra saker som barnen har gjort till mig. 
 
Vi hämtade upp Nate vid lunch, och sedan skjutsade jag iväg Will på playdate, och då var det bara jag och Nate istället på eftermiddagen. Vi ritade också och hade det mysigt.
 
Strax innan 4 hämtade jag upp Will från playdaten, och åkte sedan med båda barnen direkt till tennisen.
 
Väl på tennisen ringde jag mamma på skype ett tag, men jag råkade väcka henne... Tänkte inte på att klockan var så mycket hemma i Sverige, men vi pratade iallafall ett tag, vilket var mysigt. 
 
Det är så kul att prata svenska sådär bland folk. De vänder sig verkligen om och försöker förstå vad man säger, och kollar konstigt på en. Jätteroligt! Haha.
 
När vi kom hem hade Chris redan kommit hem som hade börjat med middagen. Lasagne blev det. Hur gott som helst! 
 
Efter maten gick jag upp på mitt rum, där jag fortfarande sitter. Jag fixade lite med tavlor och bilder på mitt rum, då jag igår var på walgreens och skrev ut massa bilder, och jag och Emma var även på IKEA igår, där jag köpte en ram. Det visade sig dock att jag redan hade en sådan ram, som Julia lämnat kvar till mig + två andra ramar. Men då har jag två. Blev iallafall jättefint, men sksa fortsätta med det imorgon, så då kommer bilder på det =)
 
Nu ska jag gå och ta en dusch, och sedan ska jag nog sätta på någon film eller sova. Behöver sova tidigt idag, då jag inte har samma tur att börja 9.15 som jag gjorde idag. Börjar antingen 7 eller 8, så måste gå ner och dubbelkolla med Carey! 
 
Hoppas ni haft en bra daaag!
 

Ovanlig helg

Igår vaknade jag sjukt tidigt av mina värdbarn, som jag visserligen alltid gör på helger. Låg dock kvar i sängen i 3 timmar, och gick sedan ner och lekte med barnen och barnvakten som var här. De lekte bäbisar, och jag var mamman. Det har blivit en ny favorit hos dessa små busfrön. Haha.
 
Familjen skulle åka till ett vattenpalats med många andra familjer över helgen, vilket betydde att jag skulle ha huset för mig själv. Jag duschade och fixade och åkte sedan över till Emma. Vi åkte till Kholes och jag köpte en sista sak till mitt paket jag ÄNTLIGEN ska skicka hem till Sverige. Dock var post office stängt, så jag kunde inte skicka iväg det. Och idag (Söndag) är det stängt hela dagen, så får fixa det imorgon, så snart så dyker lite gåvor upp från lilla mig i Sverige! 
 
VI åkte sedan hem och fixade i ordning oss för ikväll då vi skulle gå ut, vilket sedan INTE slutade som vi trodde.
 
Åkte sedan över till Emmas värdmammas föräldrar för mat, och sedan bar vi oss iväg till Naperville. Bilturen skulle ta 32 minuter, men GPSen funkade inte?! Mitt på motorvägen sa GPSen att vi var framme. Vet inte hur många gånger vi körde runt på den där motorvägen fram och tillbaka och gjorde U-turns överallt. Tillslut ringde jag min värdmamma, och hon fick sitta och prata med Emma, medan Chris satt vid datorn och hade vägbeskrivning för oss. Så efter 3.5 timme, med hjälp av mina fina värdföräldrar kom vi fram till stället.
 
Herregud vilket snuskställe. Jag har hört och sett, att inte amerikanarna dansa, klär, och beter sig som oss. Men att de bokstavligen ser ut som att de sätter på varandra på dansgolvet är inte normalt. Både jag och Emma stod där med hakorna nere till govlet, och visste inte riktigt hur vi skulle bete oss eller göra.  Slutade med att vi stod på det ena dansgolvet och bara kollade ut över golvet. Vet även inte hur många killar som kom fram och bjöd upp oss. Men nejtack, sån där dans klarar vi oss utan! 
 
Allt började dock med att det var två killar som kom fram och bjöd upp oss på dans, och då sa jag "ja visst", men han började hålla händerna på höften och juckade sådär äckligt, så nejtack. Jag sa till han att vi inte dansar så i Sverige, men de trodde inte att vi var från Sverige, så de sa att om vi vill dansa så får vi leta upp de. Det slutade dock med att de letade upp oss och satte sig och snackade med oss i ett annat rum. 
 
Vid 1 bestämde vi oss för att inte vi orkade vara kvar där längre, då jag var sjukt trött och skulle köra hem. Som tur var tog det 32 minuter, som beräknat, att komma hem. 
 
Vi satte på en film när vi kom hem, men jag var så trött, så jag somnade (såklart). 
 
Haft en toppenkväll med min fina vän, trots att föväntningarna inte alls blev som vi tänkt oss. Tur att vi kan ha så kul som vi trots allt hade ändå. Fast, till nästa gång, kan vi likagärna stanna hemma, eller ha partyn i bilen, som vi är experter på! 
 

HAHA!? Orkar inte... Vad gör vi?!


Världens längsta tå


LOVE YOU ♥
 
Ps. Hur ser amerikanare ut?!?!?!

Första Mars

I fredags var det första Mars. Jag trodde minsann att Mars skulle ta hit våren, men istället fick vi mer snö. Tack...
 
Barnen var lediga i fredags, för att det var någon "state day", då barnen som bor i Illonois är lediga. Frågan är ju varför inte vi har någon "Eskilstuna day" hemma... Haha. Jag, W och N åkte iallafall till biblioteket och åkte sedan hem och åt en tidigare lunch. Vi skulle nämligen åka över till Emma och ha en playdate med hennes alla barn.
 
Playdaten blev lyckad, trots att barnen inte gjorde så mycket. De spelade lite basket och spel, kollade på lite TV och sprang omkring. Sedan hittade Maxton, Emmas äldsta barn, ett skjutvapen med kulor i, som han tyckte var jätteroligt att skjuta på mig med. Herre vad jag blev rädd. Skrek som en stucken gris, och såklart skulle alla barnen börja jaga mig med vapen, och jag gömde mig unde jackor och grejer, livrädd som jag var. Och på köpet, Emma spelade in hela denna händelse... Kul att barnen tycker om mig iallafall, vilket de tydligen gör om de leker med mig sådär! Haha
 
Efter tre timmar skulle Emmas familj åka till Chuck and Cheese, så jag och barnen åkte hem. Slutade vid 6, åt middag och åkte sedan och hämtade upp Emma för bowling. Var superkul, och jag har nog faktiskt aldrig  vart så bra på bowling! Haha. Jag är verkligen värdelös på det, och får alltid klotet i rännan. Men denna gång fick jag strike på strike. WOHO! VI spelade 3 ronder och vann 2 av de. Dock med Emma tätt i häl! 
 
Efter detta åkte vi och till Mc Donals och köpte reeses glass. SuperyummI! Efter lite gottgott åkte vi hem till Emma och skulle ladda ner TED. Men det gick hur segt som helst, så vi satte i hörlurar och lyssnade på fjortisdunk i två timmar. Jag somnade dock till lite, men det är standard för mig! 
 
Vid 2 bestämde jag mig för att ta bilen och åka hem, så att jag inte skulle somna på vägen. 
 
En toppendag med min fina! 
 

Busfrön spelar basket


Duktiga Emmsi
Söt!Glädjeskutt!

240213 - svenskdag

Förra söndagen så hade jag och Emma en svenskdag. Dagen började med att vi kollade upp salonger dit vi kunde gå och klippa oss. Vi bestämde oss för att åka till salongen som au pairen som var här innan mig alltid åkte till, så det gjorde vi. 
 
Tjejen som klippte mig och Emma var jättetrevlig och frågade hur mycket som helst om fantastiska Sverige. Är så roligt hur facinerade Amerikanarna är om Sverige! 
 
Efter det så åkte hem till Emma och sminskade oss med Sverigeflaggor i ansiktet och hade blåa klänningar på oss. Tanken var att vi skulle åka till IKEA, men med tanke på att jag inte kände mig helt kry, bestämde vi oss för att åka till affären och handla mat istället (I våra ansiktsmålningar och klänningar) Vi besämde oss för att laga spagetti och köttfärsås och baka kladdkaka till efterrätt. Med tanke på att USA inte har samma ingridenser som hemma (obviously) så smakade varken maten eller kladdkakan som vanligt. Men det dög.
 

Mitt hår innan. De klippte ca 1.5 decemeter, så ni kan tänka er hur kort det är nu!


Maten...

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0