Halloweenhelg

Tänkte dra det lite kort vad som hände under helgen, medan barnen fortfarande sover. 

I fredags jobbade jag kväll, så då var det bara jobb, jobb, jobb. 

I lördags kom Julia hem till mig och slappade lite med en varmchoklad i höstkylan. Bestämde oss sedan för att åka till Stop and Shop och vi köpte lite gott och sedan vidare till DD och köpte en bagel. Vi hade sedan bestämt med de andra svenska att vi skulle till Salem, men Classe (Clasine) behövde jobba, och Carro var där, så jag och Julia bestämde oss för att åka i förväg. Gick omkring på alla gator, lyssnade på en gubbe som var otroligt troende och sa att ingen är perfekt, bara gud, och var till och med en dam som blev ledsen och började gråta för att han sa något som hon inte höll med om (?!). Aja, lite kul. Gick sedan in i lite småbutiker för att hålla värmen. Julia var ju så smart som hade en vinterjacka på sig, men min vinterjacka följde ju med hem till Sverige i somras, så är bara att hålla utkik efter en ny. 

Vi behövde sedan leta upp en toalett och bestämde oss för att gå in i en kyrka, så blev ett toalett besök och sedan snack med kyskliga människor i över en och en halvtimma. Fick tips om lite restauranger i Salem, så blev ett av de ställena som de föreslog. Mötte upp Classe och Carro på det stället, men vi fick vänta i kö i över en halvtimme, men det är tydligen så det är under Halloween i Salem. På en del ställen var det över 2 timmar väntan, så vi hade ändå tur.  

Servitörerna var inte trevliga alls och lät oss vänta på notan i en halvtimme. Var nära på att ta en springnota, men valde att inte lämna någon tip istället. Maten däremot var delicious. 

Gick även in på ett hunted house. Jag som gått ett sådant i Canada som var det läskigaste jag någonsin gjort, var inte så jättesugen, men var ändå en kul grej. Kan säga att jag inte hade behövt göra det. Jag gick längst fram och fick för en gångs skull vara den "modiga" i gänget. De resterande klämde sönder både min mage, armar och händer, haha. Tror det var Julia och Classe som var de mest skrämda! 

Efter detta beslöt vi oss för att gå mot bilen. Jag och Julia som hade tagit egen bil sa då hejdå till våra vänner och körde hemmåt. 

Jag hade hållt kontakt med en kille under kvällen som vi valde att möta upp. Han bor i Rockport, som alltså bara är två städer söderut om vart jag bor. Tog endast en kvart vilket var toppen. Mötte upp med två jättetrevliga killar som vi säkerligen kommer träffa igen. De skulle dock vidare på en hejdåfest för deras vän som ska ut och militära sig, så var bara att åka hem. Kom lagom hem till 12 och slocknade på en gång. 

Söndagen mötte jag upp med Julia igen. Vi möttes upp på mallet och gick ett varv runt där. Jag fick med mig en födelsedagspresent till min värdmamma och Julia en likadan sådan fast till sin mamma. Jag hittade även en fondation på Sephora, så nu hoppas jag att jag kan få bli lite fin i ansiktet igen... Blev lite lycklig när jag fick en gratisgrej, då jag är medlem på Sephora, och hade då kommit upp i mina "poäng", så fick även med mig en puder/fondation fron Kat von dee, eller hur det stavas. Mycket trevligt. 

Tog sedan en sväng ut till Beverly där det väntades Thai frukost/lunch/middag för min del. Ja, mamma, mormor och alla som läser. Jag kan vara dålig med maten, ibland. Men mätt blev jag iallafall, och tror att de på restaurangen tyckte jag och Julia var lite väl högljudda som satt och skrattade åt allt. Speciellt den super-skelögda gubben på min vänstra sida  och den fina teckningen vi målade på en äcklig servet. 

Efter detta ville killarna från i lördags mötas upp, men även en annan kille jag har pratat med som ville ha över oss och kolla fotboll. Vi valde honom denna gång, haha, för att utöka våran vänskapskrets. Tre otroligt trevliga killar möttes vi upp med och hade en rolig kväll med fotboll, tv spel och spel som fick mig och Julia att komma varandra närmare varandra, på både ett och annat sätt... 

Med tanke på vår curfew åkte vi ifrån dem vid innan 11. Mycket bra avslut på denna helg! Lite småarg

Börjar faktikst bli väldigt trött på mina mornar på helger. Vaknar ALLTID klockan 7, av att barnen skriker/gråter/gapar osvosv. Inte nog med det. Idag när jag faktikst lyckades somna om i en halvtimma, tack vare att jag hade två kuddar över huvudet, vaknade jag en halvtimma senare av att min värdfamilj sätter på indisk musik av högsta volym. Faktiskt, så tycker jag att de borde respektera mig mer än de gör. Speciellt när jag igår ställde upp på att sitta barnvakt medan mina värdföräldrar ville ut och äta middag, när jag egentligen hade planer... OCH, som om det vore nog... vid 9 hörde jag att vi fick främande. De var ju varken tystlåtna eller tänkte på mig. Helt plötsligt hör jag först barnen klampa upp på min våning och springer in i gästrummet där de har lite leksaker och sätter såklart på en leksak som spelar hög musik. "ITS PARTY TIME!!" ropar min 4åring ner till de där nere. Lite senare kommer även min värdfamilj och någon snubbe låter det som upp till min våning. Verkar som att det är någonslags husvisning (?!). De hade tidigare någon snubbe här i veckan, som gick runt och kollade i alla rum. Jag som var sjuk, låg ju på mitt rum hela dagen, men när jag på kvällen väl hade vaknat upp från min kvällsnap gick jag ner och valde att göra lite varmt te, då passar den där gubben och mina värdföräldrar på att gå in på mitt rum, för att visa honom det. Faktiskt, så tycker jag att de kan förvarna. Inte för att jag har något att dölja, men om främande människor ska in i mitt rum, vill jag kanske att det ska vara lite mer städat och sängen kan iallafall få vara bäddad. Känner bara att jag tycker de kan förvarna mig och berätta vad som kommer hända, även på helger trots att jag inte jobbar så vore det bra att jag kanske vet att deras kusiner ska sova över och bo i gästrummet på min våning, så att jag vet att jag kan vara lite mer tystlåten när jag kommer hem på kvällarna och att jag vet att mitt badrum kanske är okuperat av andra när jag vill gå och duscha på morgonen... Känner bara att jag blir väldigt dåligt uppdaterad av vad som händer i detta hem och det gör mig bara förbannad...
 
Nu, när jag ändå är vaknen innan 10, ska jag passa på att ta en dusch, och sedan ska nog vi svenska tjejer till ett outlet. Ikväll har jag blivit bjuden på två dejter och sen vill även en svensk kille som bor i Salem träffas, vilket skulle vara jättekul. Vi svenska tjejer hade tänkt åka in till Salem idag, då Carro hade pratat med sin granne om att det tydligen är ikväll man ska vistas där, så kan ju ta två flugor i en smäll, när jag ändå håller till där. Vad som händer visar sig dock...
 
 

En aning rikare

Något annat som gjorde mig lycklig, var att igår när jag gick ner för att börja dagen, låg det en check till mig där. Jag tror jag skrev tidigare om att jag legat ute med pengar och att de har glömt en veckas payment. Min lön från första september låg där. "Bara" två månader sen... Nu har jag iallafall alla pengar som jag har legat ute med, vilket känns otroligt skönt för en fattiglapp som jag...
 
Love and miss you, twin! ♥

Omtänksamma

Har nog vart lite för hård/elak mot vår städerna Kamla. Hon har denna vecka bott hos oss igen, och jag har som vanligt stört mig på henne. Igår skjutsade jag dock hem henne och trodde inte att jag skulle behöva hämta upp henne mer denna vecka, men idag behövde jag göra det. 

När jag hämtade upp henne var jag som vanligt lite små irriterad, då hon alltid är sen, och jag tycker att man respekterar tider när man är snäll att komma och hämta upp någon, som desutom inte städar varken mitt rum eller min toalett.. Iallafall.
 
Hon var för första gången trevlig, och frågade hur jag mådde, hon frågade hela tiden om jag behövde hjälp med något oh erbjöd sig att göra all disk, som desutom var mi disk. Tackar för det!  När jag nyss lade barnen för nap, var jag påväg att gå in mot vardagsrummet där jag håller till så jag hör ifall A vaknar. Då sa Kamla att jag kunde gå upp på mitt rum och take a rest, så hon kunde stanna nere istället. Hur gullig?! Tackade så hjärligt så nu sitter jag på mitt rum och ska faktiskt ta en timmes nap, bara för att jag kan! 
 
 
 
Jag och min fina lillkusin Wilmer, som faktiskt inte är så liten längre... Saknar dig lillskrutt ♥

Sjuk

Kände redan i söndags att jag började bli lite hängig, och i måndags mådde jag inte bra alls. På lektionen på Harvard hade jag svårt att lyssna, trots att denna lektion faktiskt var intressant för en gångs skull. 
 
Igår när jag skulle gå upp och jobba var det en plåga. Inte nog med att jag mådde dåligt och barnen skrek så att hela huvudet ekade, såklart skulle det vara massa krångel. Över helgerna tar alltid mina värdföräldrar ut Ks säte från min bil, så de kan åka någonstans över helgen. De brukar alltid lägga in barnstolen i baksätet på måndagmorgonen, men eftersom jag inte åkte någonstans med de i måndags, viste jag inte om sätet var där, och jag tycker inte riktigt det är mitt ansvar heller att hålla koll på DERAS barnsäten, iallafall. Sätet var inte där när vi redan var sena till skolan. Jag, som inte alls mådde bra, sprang omkring i huset, letade överallt efter sätet och dubbelkollade i bilen flera gånger. Slutade med att jag fick ringa min värdpappa, som i sin tur ringde min värdmamma som i sin tur ringde mig och sa att jag måste ta barnen till skolan utan K's säte. K är bara 4 år, så att sitta ensam i bilen utan säte är ju lifsfarligt om något skulle hända. Med tanke på att hon är så kort som hon är, hämtade jag en stor kudde som hon kunde sitta på så hon kom upp lite. Körde sedan väldigt försiktigt till skolan, och det gick ju bra, men kände mig väldigt obekväm med det. Vad hade hänt om polisen stoppat mig? Jag skulle ju isåfall ha brytit mot ett brott, trots att det inte var mitt förslag... 

Efter att jag lämnat barnen på skolan var jag då tvungen att åka till min värdmammas skola för att hämta upp barnsätet, vilket kändes sådär då jag som sagt var sjuk och fick då även åka dit på min lediga tid. Hämtar upp sätet och åker hem. Hemma en timma senare än jag egentligen skulle vilket dög. La mig i sängen på en gång med en kopp hounungsvatten och somnade.
 
Med tanke hur jag mådde stannade jag hemma från starbucks. 
 
Idag mår jag bara ännu sämre, trots att jag har sovit i över 12 timmar. Dock vaknade jag upp lite då och då... 
 
Det är sånna här dagar som man bara skulle vilja vara ett litet barn, hemma med sin mamma och bli ompysslad. Nu, när jag på ett sätt bor själv, måste man tänka och göra allting själv. Jag måste till och med jobba fast jag mår skit. Mina värdföräldrar har självklart frågat om jag behöver något och att de kan åka och fixa medicin och liknande, men det hade känts bättre om jag visste att de faktiskt sa så för att de brydde sig och inte för att jag vet att de säger så för att de verkligen behöver mig. Blir jag ännu mer sjuk betyder ju det att de antingen måste fixa någonslags barnvakt eller vara hemma från jobbet. Det är sånna här dagar som man verkligen känner sig som en arbetare och inte alls en familjemedlem. 
 
Nu sitter jag faktiskt nere i familjerummet med en pläd över mig och äter nuetella. ska sätta på en film som jag säkert kommer somna till. Så skönt.
 
 

Överlycklig!

Helgen var sååå grym! Tänkte skriva om den senare. Ville bara att ni skulle få höra att jag lever och hade en kanonhelg! 
 
Idag var det jobbdag, och var ovanligt trött när jag vaknade. Barnen har även blivit lite väl "johanniga", och vill vara på mig hela tiden, vilket egentligen är supergulligt och mysigt, och att de bara sådär säger "Johanna, do you know what? I love you". 

Med tanke på att det är måndag, betyder det att det återigen är dags för Harvard... Blandade känslor inför det. Mest tråkiga känslor dock. Läste faktikst igenom vad vi ska göra på lektionen idag, och nu ska vi äntligen börja med roliga saker, som handlar om sömn och liknande, vilket jag tycker är jätteintressant! Gjorde min quiz idag, som är varje vecka och kollade även min uppsats som jag lämnade in för 2 veckor sedan. Blev otroligt glad när jag fått endel bra kommentarer om den och ett C+! C+ är väl ungefär som ett svagt VG eller starkt G, men jag blev otroligt glad, då jag verkligen tyckte detta ämne var svårt och inte alls kul. Nu är jag bara taggad på att göra bättre ifrån mig och  lyckades idag scora 2 poäng mer än förra gången. Alltid något!
 
Barnen vaknar nog strax och då blir det att fixa ihop snack och sedan leka med de. Tog ett bad med de i morse då båda lyckades kissa i sängen så har haft fullt upp idag med tvätt och liknande... 
 
Ha en mysig kväll ni hemma i Sverige och en fortsatt bra dag här i USA! 
 
En bild från Cosmic run i helgen. Jag står där i mitten och ser allmänt knasig ut. Även mina vänner Janni, Isi och Jake är med på bilden, och andra fillurer vi träffade där.

Facetime med mammsi

Efter att jag skypat med mormor och morfar ringde jag upp mamma på facetime en snabbis innan jag åkte och hämtade barnen. Alltid lika trevligt, och vi är alltid lika vackra! ;)
 
(bilden är dock från igår tror jag, men ändå..)
 
 
Love you, knasmamma

Torsdag

Igår hade jag barnen hela dagen då de inte går i skolan på måndagar och torsdagar. Hade en fullspäckad dag med att skjutsa hem städerskan (ÄNTLIGEN!!!), åka till biblan och handla mat. Köpte även pumpor som jag skrev om innan som vi dock inte hann fixa med. Gjorde istället barnens naglar i halloweenfärger. Svart och oranget. Måste ju bara säga att jag verkligen tar hand om två av de gulligaste barnen i universum.
 

Naglarna
K provade en läskig mask på target

Gullunge!

Bästa morföräldrar

Blev inget gym imorse. Har drabbats av otroligt dålig hy nu igen. Känner mig som när jag gick i åttan. Ena dagen var den felfri och andra dagen var det fullt av prickar. Hör på något sätt de där rösterna som jag hörde när jag och mina kusiner Ebba och Emma var i en lekpark för länge sedan, av några killar: "Du ser ut som en prickekorv!". Kanske kul för de som läser det, mindre kul att få dessa ord på sig och få höra såna saker. Det är inte direkt som att jag inte visste att jag hade något i ansiktet... Iallafall, valde att stanna hemma, gjorde iordning en otroligt god fruktsallad, kollade på det nyaste avsnittet av Hollywoodfruar och tog sedan en dusch. Ringde sedan upp mina fina morföräldrar som jag inte pratat med på allt för länge. Kunde inte låta bli att få lite tårar i ögonen. Världens bästa är de och så otroligt fina. Vi bestämde iallafall att vi måste prata oftare och kom fram till att denna tid var bra för både mig och dem.
 
Om 30 minuter ska jag hämta upp barnen från skolan och sedan hem och laga mat. Har även så många sysslor att göra här hemma idag. Måste damsuga hela huset, städa deras lekrum och plocka undan alla deras saker, ada de igen, trots att jag gjorde det igår bara för att de ska på fest ikväll, som även jag är bjuden på, har lovat barnen att fixa med pumporna vi köpte igår då det inte hanns med igår. Ja, det är lite av allt som måste göras. 
 
Ikväll ska jag och mina svenska tjejer på middag här i Essex, på en restaurang där en scen från Grown ups 2 spelades in. Har länge velat gått till den restaurangen, men har bara inte blivit av. Innan resturangbesöket ska jag iallfall med mina värdbarn och värdmamma på fest till min värdmammas kompis som bor här i närheten. Tror det är någon slags skolfest för min värdmammas highschool elever. Trots att dessa ungdommar är ca 2 år yngre än mig, så blir det kul att träffa lite folk. Vem vet, kanske träffar någon trevlig människa som vill börja umgås! Ger det ett försök iallafall.
 
Nästan ett år sedan nu. Min fina familj på Arlanda, säger hejdå till mig. Saknar er ♥

Gud, säger jag bara. Herregud.

Efter att jag slutat jobbet idag gick jag upp och kollade på 3 avsnitt av ensam mamma söker och ett avsnitt av tonårsbossen. Brukar inte internetet vara dåligt på mitt rum? Jo - det brukar ju det. Peppar, peppar... 

När jag kollat klart på detta, gick jag igenom lite inlägg från sommaren 2011 då jag fyllde 18, när jag var på peace and love för första gången och alla stunder jag var på landet. GUD, säger jag bara. Herregud vad jag har ändrats som person. Jag skrev bland annat att Peace and love var det bästa som någonsin hänt mig och att att jag kunde vara så sprallig för att jag drack. Haha, är så kul att läsa sånt där. Är så glad att jag under alla mina år sedan jag var 7 har skrivit dagbok och bloggat lite varje dag. Gör att man minns så mycket bättre. 
 
Iallafall. Nu, 2 år senare, så är inte peace and love det bästa som hänt mig längre och jag behöver inte dricka för att kunna vara sprallig. Peace and love var en superkul tid, men man lär uppskatta livet och vad man gör lite mer nu, än vad man gjorde som en snart 18 åring. Och jag behöver defenitivt inte längre dricka för att vara sprallig. Dock var nog det en liten lögn, för så var det verkligen inte på den "underage" tiden heller, men iallafall, sättet som jag skrev på, sakerna jag gjorde, ALLT. 
 
Även att läsa att min mamma var nervös över att släppa iväg en 17 åring på en veckas festival i Borlänge var en jättestor grej. Att nu, två år senare, bli ivägsläppt till USA i 1,5 år, DÅ snackar vi att man kanske ska vara en aning mer nervös och orolig. 
 
Vet inte riktigt vad jag ville komma fram med i detta inlägg, haha, men var bara så kul att läsa det. Hur man var för två år sedan och hur mycket man har hunnit med på så lite tid, och framför allt, hur mycket jag har mognat som person.  
 
Nu slog klockan precis 10pm och funderar faktiskt på att lägga mig och slumra till. Inte för att jag är speciellt trött, men för att jag inte har något bättre för mig helt enkelt. Behöver nog även sömn för morgondagen och helgen. Gym imorgon, förmodligen Salem på kvällen, cosmic run på lördag och six flags på söndag. Som sagt, behöver all sömn och vila jag kan få.
 
Ps. en liten söt sak som gjorde mig glad var idag när jag satt uppe på mitt rum när jag slutat och båda föräldrarna var hemma. Då hörde jag min två-åring säga "I want Johanna". Min värdpappa sa då "But, im here now, dont you wanna be with me?". - "No, i want Johanna. I love her". GUD, säger jag bara. Herregud, vad jag älskar mitt liv. Livet jag levde. Livet jag lever. 
 
Jag provar A's lilla mössa

Hemlängtan

Vet inte riktigt vad som händer med mig nu för tiden, men har vart ledsen ett par dagar nu. Igår började jag bara gråta helt random på starbucks och idag började jag gråta när jag gick ut från gymmet, grät hela vägen hem i bilen. Vet inte om det är hemlängtan jag börjar få eller om det är något helt annat mysko som jag inte har en aning om. 
 
Ibland känner jag att jag kanske skulle ha åkt hem när mitt år är slut, alltså om 18 dagar, men samtidigt vill jag vara kvar här. So badly. Jag hoppas att detta bara är en fas och att jag snart kommer vara mitt spralliga och glada jag igen, men just nu känner jag mig bara deppig och tråkig. Allt som påminner mig om Sverige gör mig ledsen, alla familjebilder jag sett nu och om inte det vore nog, idag när jag gick ifrån gymmet spelade de ABBA? Är det här något slags tecken? Jag undrar isåfall vad detta tecken betyder... 
 
Smsade lite med min vän Emma från Chicago idag. Berättade hur jag mådde och hon försår mig så väl. VI är nog mer lika än vi tror och hon sa att varför vi har småbråkat en hel del är nog för att vi är så lika och att vi båda inte vill vara den som säger "förlåt", utan vi vill vara sådär barnsliga och inte "vara den svaga länken", fast det är svagare att bara skita i det... Iallafall var det jätteskönt att prata med henne och nu inser jag faktikst hur mycket jag saknar henne. Vi har nu äntligen rett ut saker och gått vidare, vilket jag tycker är jätteskönt. Så onödigt att ha massa tjafs att gå och grubbla på och hänga på axlarna eller vad man nu kan säga...
 
Hur som så hoppas jag att jag snart kommer att må bättre. Denna vecka har gått snabbt. Det är liksom redan Onsdag! På fredag ska vi kanske spela "zombie paintball" i Salem, som är Halloweenstaden, på lördag är det "cosmic run" i Boston och på söndag ska vi förhoppningsvis till "Six flags", så kan bli en riktigt rolig helg! 
 
Ska försöka blicka frammåt och vara possitiv nu. Något som faktikst gjorde mig så glad var idag när jag hämtade upp barnen på skolan, och läraren sa "Man ser verkligen att barnen älskar dig. De pratar om dig hela tiden och är alltid så glada när du kommer". SÅNT blir man glad av att höra. Då vet man iallafall att man är här och har förlängt av en anledning. Att man vet att man är älskad. En sådan bra känsla =)
 
 

Basic training

Hemma från ett gympass; Basic traning. Gjorde detta pass förra veckan as well, och då dog jag bokstavligen. Denna gång var det inte alls lika jobbigt, men självklart rann svetten ändå, haha. Känns ändå skönt att jag nu blir trött på ett skönt sätt så att jag känner av det och blir trött, men inte så trött att jag vill ge upp. Iallafall, sitter nu i varddagsrummet med en bar och ska strax hämta upp barnen och sedan städerskan... Hade lite talk igår om mina tider med värdföräldrarna, så nu verkar det som att de verkligen förstår att jag inte tänker jobba mer och att de kommer ta det på allvar. Skulle ha jobbatt till 7 idag, men min värdpappa sa innan han drog till jobbet att städerskan kan ta hand om de från 4.30, så kommer jobba som vanligt, vilket är underbart! 

Ikväll är det starbucksmeeting som alla tisdagar, så blir kul att träffa alla tjejer igen. Fick ett mail från min LCC att det ska komma 3 nya denna vecka, så ska bli spännande! Känner mig så gammal nu när jag snart vart här ett år, och det är folk som bara vart här i några veckor... Aja, så kan det gå! Skulle ha vart hemma i Sverige om 19 dagar egentligen... Så jäkla sjukt... 

Nu måste jag hämta upp trollungarna! 

Puss å kram
 
 

Columbus day

Idag är det något som heter Columbus day här i USA. Fick därför börja 10 idag vilket var skönt. Föräldrarna är dock hemma idag, så förstår inte riktigt varför jag behöver jobba... Hoppad inte jag jobbar längre bara för att jag fick börja senare...

Hur som. Eftersom det är en holiday betyder att det inte är något Harvard. UNDERBART!

Ska träffa Julia ikväll och så får vi se om några mer vill hänga på. Vill inte bara sitta hemma iallafall. 

Har även pratat lite med mamma och bror i FaceTime idag. Kul!

Dags att ge snack till barnen. 

Puss 


Mount Monadnock

I söndags så bestämde sig jag och Julia oss för att dra iväg till granndelstaten New Hampshire för att klättra lite i berg och se den fina höstnaturen. Sagt som gjort. Klockan 8 på morgonen gick jag upp och duschade, packade väskan, sa hejdå till min värdfamilj och åkte sedan iväg och hämtade upp Julia innan vi åkte iväg till Nick och Nick som skulle följa med oss till NH. 

Det tog ca en timme från Nick till NH, så det var inte någon lång biltur, vilket var skönt. Vi parkerade och sedan var det bara att börja vandra och klättra i Mount Monadnock, som berget hette. Ynka 965 meter klarar vi lätt, tänkte jag, men efter 2 timmar, då vi haft lite småpauser då och då, var vi äntligen uppe, helt anfådda och flåsiga. Svetten rann om oss alla 4, men det dröjde inte länge innan vi började frysa, då vi var så högt uppe så vi var högre än molnen. 

Vi tog lä framför några stenar och åt lite matsäck, tog lite kort, innan det var dags att klättra ner igen. På vägen upp tog vi en brant väg som var väldigt tuff, medan vi på nedvägen tog en som inte var lika brant, men länge. Men det var skönt. Var ganska halt på en del ställen också, så man var tvungen att passa vart man satte fötterna!

Väl nere på marken igen åkte vi och åt lite middag på en pub och kollade amerikanska fotbollsmatchen som var. Ena Nick var så söt som bjöd oss på maten, och skjutsen och bensinen... 

Vid 7 var det dags för mig och Julia att köra hem igen. Mycket trevlig dag med Nick och Nick!

När vi kom hem till Julia tog vi något att dricka och kollade på två avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar". Mycket skratt! 

Strax innan 11 åkte jag hem igen, och dog så fort jag la mig på sängen. 

Mycket lyckad helg!  


 

När man äntligen samlar till sig mod

Samlade mig mod idag när min värdmamma kom hem och pratade både om mina övertimmar och min lön de glömt att betala för länge sen. Slutade med att jag bara behöver jobba till 2 imorgon, och att hon kommer prata med min värdpappa när han är hemma från hans buisniesstrip. Tänk att jag har vart orolig för ingenting! På köpet kom till och med min värdmamma hem med choklad till mig idag, bara sådär?! Blev inte en sådan tokig dag iallafall...
 
Ska försöka se förra veckans "svenska hollywoodfruar" avsnitt, ifall internetet vill sammarbeta så att säga. Sedan är det nog nästan dags att börja röra sig mot starren (starbucks) för att träffa mina kära vänner.
 
Bild på mig och min fina bror från i sommras då han och mammsi var här och hälsade på i vackra Boston. Hey brother, I miss you ♥

Skakis

Imorse var det inte lite att göra... Började 7 i morse, vilket jag kommer göra hela veckan. Skjutsade barnen till skolan och efter det var jag tvungen att ta våran "städerska" som nu, tyvärr, kommer bo hos oss i två veckor. Har en "döda-mig-känsla" av det, då hon är ganska så motbjudande... Iallafall var jag tvungen att ta henne dit hon egentligen bor, så hon kunde fixa något, skjutsa henne tillbaka hit och sedan kunde jag äntligen stressa iväg till gymmet för att göra ett pass med Janni, Clasine, Carro, Celia och Katharina. Har aldrig vart så skakis i mina ben förut. Så jäkla jobbigt. Var en och en halvtimmes pass med bara squats och andra ben och rumpövningar. Känns redan idag, så frågan är ju hur jag kommer må imorgon och dagen efter det. Känns väldigt bra dock! Imorgon ska vi ta ett zumba pass och på fredag ska vi köra samma pass vi gjorde förra veckan, som var step, vilket var jättekul. 
 
Känns skönt att vara tillbaka på gymmet. Trots att jag nu är väldigt trött efter gymmet, tror jag att det kommer löna sig och att jag kommer bli piggare. 
 
Bild från i sommras. Kan ju hoppas på att musklerna bara kommer komma mer och mer efter träningarna!
 
 

Chokladen kommer ta slut?!

Ja, som rubriken lyder; "chokladen kommer ta slut?!". Min kära au pair vän Julia la precis upp en status på fb, där hon länkade en  website där det står att kakaon kommer ta slut om sisådär 7 år. WHAT?! Som de flesta vet är jag nog en liten, läs stor, missbrukare av såkallat godis, speciellt choklad. Går verkligen inte en dag utan att jag stoppar i mig något sött, och helst choklad. Dock är det ganska bra att jag bor i usa nu, för här smakar ju chokladen baja. Dock ersätter jag ju då mitt sockersug med annat skräp, så det blir väl lika illa, om inte värre i slutändan... Iallafall, ta slut? Det går ju inte. Vadå att gummidäck är viktigare än choklad? aldrig i livet... Vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte på helgerna, och vardagarna, och alla dagar i veckan, kommer få äta min älskade svenska marabou... 
 
Kom in på en annan artikel angående choklad, då det stod att choklad har samma känsla som heroin. Kan mycket väl stämma. Jag har ju ett missbruk av mitt socker och min choklad, så kan verkligen förstå hur det är för de som är drogmissbrukare, alkoholmissbrukare, rökare och allt såntdär... Nä, nu blev jag ledsen... 
 
Är det någon vänlig själ där ute som läser detta, som har lite marabou till övers, får gärna skicka över lite, medan det fortfarande finns kvar..
 
Hittade en bild från i våras. Då var man minsann glad. Då hade man inga bekymmer om choklad som kommer utrotas...

värdföräldrar och snapchat

Var en lång jobbdag idag.
 
Började dagen som vanligt och gjorde frukost och tog sedan barnen till skolan. Direkt efter åkte jag till gymmet där jag stötte på Carro, så vi gick på löpbandet ett tag och pratade ut om våra helger. Hon hade vart i NY och träffat en kompis från sverige och jag berättade om Kanada. Sedan var det dags för henne att åka då hon redan vart där ett tag. Jag fortsatte att gå ett tag innan jag för första gången tog mig mod att gå bort till "styrkeavdelningen" helt själv och körde lite benmaskiner. Benen skakade som tusan efter dessa övningar, så gjorde ett avslut med att springa lite och sedan åkte jag hem. 
 
Har vart en otroligt varm dag idag, också. Hela 30 grader, och det är oktober?! Galet! 
 
Lagade svenska pannkakor till barnen som middag idag vilket de älskade, och likaså jag. åt hela 7 stycken! I sverige avskydde jag pannkakor och åt knappt en, men här är de goda faktiskt! Kan kanske ha att göra med att det är typ det enda jag kan äta och att jag lagar maten själv, och då smakar det alltid lite bättre =)
 
Jag la K även idag, då hon bara ville vara med mig, vilket jag uppskattar till tusen.
 
 Strax efter 8 min kom LCC hit. Jag och mina värdföräldrar skulle signa på papper för min extention, så nu är allt det klart! Känns så skönt! Satt efter det nere och pratade med mina värdföräldrar i nästan en timme om allt möjligt. Vi kom in på vinter och jul, och de berättade att de har en studa i Maine, så ska bli mysigt att åka dit och åka skidor. Berättade även om hur vi firar jul i Sverige, och de berättade att de inte riktigt har några jultraditioner, så vi kommer ha som en svensk jul! De har iallafall gran och fixar med de, så ska bli mysigt! Jag berättade även om socker knepet i vattnet till granen som min visa pappa har lärt mig, vilket min värdpappa inte viste om. Känns skönt att kunna lära honom något! 
 
Kvällen slutade med att min värdmamma satt med sin Ipad och skickade runt snapchats. Hon frågade mig om jag hade det, vilket jag har, så nu sitter jag på mitt rum och hon och min värdpappa på deras rum och skickar snapchats till varandra. Skickar fula grimasher och grejer. Så fula! Men är så kul att vi kan göra sådanna saker tillsammans! Underbar familj är det här! 
 
Fick även den underbara nyheten att jag inte behöver jobba längre imorgon, utan att jag ska ta barnen till deras farmor och farfar imorgon efter deras naps. LOVELY!
 
Nu ska jag kolla på någon film om det funkar och sedan ska jag avsluta min kväll med att läsa yttligare ett kapitel ur den ena urtråkiga Harvard boken till min uppsats som ska vara inlämnad och klar på måndag...
 
 

Sammanfattning

Sent i söndags kom jag hem från Kanada. En helg underbar weekend med underbara vänner. Kan inte riktigt beskriva det bättre än "Whats happen in canada, stays in canada", som vår guid sa till oss. 
 
Jag ska dock försöka berätta så mycket och detaljerat som möjligt, men kommer ändå låta bilderna tala för sig själva, om det ens är möjligt. Så otroligt vackert var det så man fick nästan svårt att hitta andan...
 
Nu ska jag åka och hämta upp barnen som vart på skolan. Väldigt skönt att få slappa lite denna morgon. Gårdagen, som var en måndag, var jobbig, som alla måndagar. De är så stressiga, så mycket att göra, och otroligt långa. Jobbade 10.5 timme, sedan direkt efter jobbet slängde jag in mig i bilen, körde till tåget, sprang som en galning för att ta ut pengar. Mitt kort visade även att jag är helt pank nu. 00.00 stod det. Kul. Fick till och med betala med mitt svenska kort för att kunna ta tunnelbanan till och från harvard... 
 
Gårdagens lektion var inte heller kul. Ännu mer prat om hjärnan, men nu tror jag att dessa lektioner är slut, och att vi ska börja prata om roligare saker. Har även haft 3 quiz nu, och nästa vecka ska en uppsats vara inlämnad. Ser inte fram emot det... 
 
Nu måste jag hämta mina skruttar.
 
Puss å kram

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0