Nu drar jag till Kanada!



 

070813 - 120813 - Indian Wedding

Så, på onsdagen den 7 Augusti satte vi oss till bilen till NJ för att besöka min värdmammas föräldrar, bo hos de några nätter, innan vi flyttade in på hotell, där vi skulle bo under bröllopet. 

Jag har ingen aning om vem det var som gifte sig, men lyckades klura ut att det var någon på min värdpappas sida! 

Det var sisådär 200, om inte mer, människor på bröllopet. Sjukt häftigt var det att se. Det går inte riktigt att berätta hur det var och hur det såg ut, så låter bilderna tala för sig själva så gott det går.

De har iallafall två dagar innan bröllopet som massa förberedelser och event. Första eventet var "Mindi" eventet. Då fick vi våran mindi, som är som en henna tatuering. Nästa event var ett event jag inte riktigt fattade, men bröllopsparet och deras föräldrar skulle vara på scenen och få någon slags "bön" och sedan slängde de på något pulver för att de skulle få ljusare hy, vilket är finare enligt indisk kultur. 

Var massor av indisk mat, såklart, vilket jag tröttnade på, så min värdpappas familj och deras söner, som är på bilden nedan, frågade ifall jag ville ha pizza en kväll, vilket jag inte tackade nej till. 

Hela denna vistelse var ett minne för livet och absolut någonting kul att vara med om. Det enda som var lite jobbigt var att jag delade hotelrum med barnen, så jag kunde ju aldrig sova, eftersom de vaknade upp mitt i natten och grät, skrek osvosv. Så jag var den som var tvungen att fixa med det... Även när de skulle ta naps, så var jag kind of tvungen att sitta inne på toaletten och sitta vid datorn eller whatever, då jag inte ville väcka barnen. Jag åt även en kväll inne på toaletten... Fräscht... 

Nog om det. Jag hade kul, men var mer jobb än väntat. Men var riktigt fesligt att vara med om det och sjukt kul att få vara indie för några dagar i deras urtjusiga kläder =) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min värdpappa går loss på dansen innan bröllopet!

 
Rider häst in till bröllopssalen. Alla går efter honom (han som gifter sig) med massor av musik spelandes
 
Lekte någon lek innan bröllopet. En indisk tradition

 
Dags för bröllopet att starta
 
Bruden kommer bärandes in
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbag eller inte?

Hinner med lite inlägg nu på morgonen.
 
Lämnade precis barnen på skolan. Min värdmamma ville att jag skulle sätta igång barnens tvätt, trots att det typ inte låg några kläder i tvättkorgen. Såklart för att utnyttja varje sekund man får... Så tvättmaskinen är på full rullning och gjorde precis klart all disk. Då borde inte detta räknas som en semesterdag va? Om man jobbar på morgonen, skjutsar barnen till skolan, diskar, gör barnens tvätt och städar barnens grejer? Måste prata med värdföräldrarna när jag kommer hem igen...
 
Ska nu hoppa in i duschen, och efter det blir det väl att gå ner och vika tvätt- Gud så kul... 
 
Nu när jag ändå har tid tänkte jag slänga in ett inlägg från det indiska bröllopet som var i början av Augusti, haha. Bättre sent än aldrig, eller vad säger man? ;) 
 
 

Bummer

Blev inga direkta fynd på mallet igår.... Fanns ju INGENTING! åh, blir lite ledsen... Det enda jag fick med mig var en gosemössa och en halsduk som var den skönaste i universum, och sedan fick jag med mig nya ansiktsprodukter. Så det enda jag kommer ha på mig i kanada är alltså mössa, halsduk, och förhoppningsvis bra hy. Inga kläder inte... 
 
Packade dock ihop en väska igår med lite kläder. Ett par klackar, svarta jeans, två "fest" toppar, tjocktröja, och badkläder. Ja, det var väl ungefär det. I handbagaged ligger det såklart en IKEA chokladkaka och en chipspåse. Skyller på att bussredan är 10 timmar lång... Hoppas och ber att det finns internet på bussen...
 
Vid 11 kommer Katharina att hämta upp mig, och sedan åker vi vidare till Newton där vi alla ska mötas upp vid T-stationen. Bussarna går vid 1.30. CANT WAIT!! Kommer bli så fruktansvärt kul. 
 
Så vad ska vi göra i Kanada? Jo, självklart kolla niagara fallet, och när man ändå är i Kanada, där åldersgränsen på att gå ut är 18-19, beroende på vart man bor, så kommer vi självklart passa på att gå ut. Är vi inte för trötta när vi kommer fram effter en bussresa på alldeles för lång tid, så går vi kanske ut redan ikväll, också. 
 
När jag kom hem igår gick jag inte och "tjötade" lite med min värdmamma. Berättade att vi skulle gå ut, då vi åker till kanada, men att jag inte har några kläder, och då erbjöd sig hon att jag bara kunde gå in i hennes garderob för att leta festkläder. Så söt, haha.
 
Nu börjar jag jobba om 20 minuter. Ska endast lämna barnen i skolan, sedan har jag två timmar att duscha, äta frukost och slappa innan jag blir upphämtad. Får se om jag hinner slänga in något mer inlägg innan Kanada, annars så hörs vi nog förmodligen när jag kommer hem. Åh, så taggad!
 
Bild från Target igår. Vad tycks?! Bild från Jannis blogg 

Mall

Idag har det vart en skön dag. Trog med barnen till Target, där jag hittade lite skolmaterial. Barnen ville ha massor av leksaker och stickers, såklart, men blev ingenting till de. "Varför kan vi inte få något?", frågade barnen. "Har ni med er era pengar?", frågade jag. "Ne, men vi kan ju får pengar av dig och då har vi pengar", blev deras argument. Nja, så funkar det inte riktigt... Hade jag vart stenmiljonär hade ni självklart fått lite stickers, men när man är au pair så tjänar man ju inte riktigt för mycket pengar. De fick ju trots allt lite papper, pennor, lipgloss och stickers för ett tag sedan. Lipglossen köpte jag inte mindre än förra veckan, så nu får de lugna sig lite kände jag.
 
Åkte även till biblan och sedan efter deras nap åkte vi till "green apple farm" för lite "farm share", då de får färska grönsaker som man plockar på sig så många som det står att man får ta.
 
Slutade för en timme sedan och har nu bytt om lite för att åka till mallet med tjejerna. Jag och Janni måste köpa kläder/skor till Kanada imorgon, och Julia ville ha en mjukisdress, som jag också är i stort behov av. De andra tjejerna hänger nog bara med för kulskull, men de kanske med fyndar!

Jag hoppas de andra blir off snart så att vi kan dra. Är lite långtråkigt att sitta här uppe....
 
Bjuder på en liten bild på mig när jag ändå sitter här och tråkar.
 
 

Glad!

Idag är det onsdag, vilket betyder att jag hade en lång jobbdag. Lagade middag till barnen som blev brocolipaj. Riktigt god faktiskt! När föräldrarna kom hem, ville K fortfarande bara vara med mig, så slutade med att jag läste godnattsaga för henne och la henne till sängs. Hon ville till och med att jag skulle sova med henne. Hur söt är hon inte?
 
Vi hade i måndags bestämmt att vi, jag, min värdmamma och värdpappa, skulle ha ett möte idag. Jag blev lite smått nervös, då jag inte visste vad mötet skulle gå ut på. Jag har ju tidigare velat haft ett möte om att jag jobbade alldeles för mycket förut, vilket jag inte gör längre, så tänkte inte direkt att jag behövde ett möte, men så blev det. 
 
Jag behövde iallafall inte vara ett dugg nervös för mötet. Det första de sa till mig var hur glada de är över att ha mig här, och att barnen och de verkligen älskar mig. De berättade även hur glada de är att jag ska förlänga, och gav mig massa positiva ord, som att jag är så tålmodig med barnen, och att jag alltid är glad. De sa även att de kan vara dåliga på att säga tack till mig, vilket jag har blivit lite ledsen över, då jag ibland gör mer än jag egentligen behöver, och att inte få något tillbaka. Nu bad de iallafall om ursäkt och berättade hur mycket det betyder för de när jag sätter på diskmaskinen, eller åker och handlar när det är något som saknas i kylen. Blev jätteglad av att höra det och att de uppskattar mig! De berättade även att jag inte behöver ha min curfew på 10 längre, då de märker att jag alltid är i tid. Varför de ville att jag skulle ha min curfew var för att de ville att jag skulle vara pigg och orka med dagen och inte komma hem för sent, men de har sett att jag alltid är i tid och gör som jag ska, så den behövde jag inte ha längre. Då blir jag lite stolt, att jag verkligen har visat upp mig så bra, att de litar på mig och att de gillar mig så pass mycket som de gör =)
 
Nu sitter jag på mitt rum och har kollat yttligare ett avsnitt av idol och kollade även på filmen "21 and over", som jag såg på bio när den kom ut. Lite rolig film.
 
Tidigare idag beställde jag även hem två psykologi böcker jag behöver för min kurs på harvard. Har en inlämning om ca två veckor, så när böckerna kommer är det bara att sätta igång och läsa och börja plugga på riktigt. Kommer kännas konsitgt, men är ändå ganska taggad för det ändå. Vet dock inte när jag kommer ha tid och ork för plugg... Men det fixar jag!
 
Nu är jag grymt trött efter en lång jobbdag. Imorgon är sista jobbdagen för veckan och på fredag åker jag till Kanada över helgen, vilket ska bli otroligt kul. Åker dit med Janni, Katarina och Selina, så vi kommer bli ett fantastiskt gäng på 4 härliga tjejer. Kan inte bli bättre! 
 
Idag är jag glad. Och gick verkligen upp på mitt rum efter denna jobbdag med ett leende på läpparna. Att man kan bli så glad av så lite...
 
Godnatt!

200913 - Red Sox vs. Blue Jays

I söndags var det då dags för baseball match. Absolut en upplevelse. Jättehäftigt att vara på den stora arenan, se alla killar springa omkring med korvlåda och lemonade i en box på magen och se en helröd och blå publik. Men, det var ingenting för mig. Nu har jag sett det och känner mig klar med den sporten. Det var även sista matchen så det var ändå häftigt att få ha vart med om det. Red Sox, boston teamet, spelade mot Blue Jays, som är från canada. Red sox vann, så det var ju nice. Vi stannade dock inte kvar hela matchen, utan drog efter 2 timmar. Kom nu att tänka på att min första hockey match jag såg var mot ett canada lag och denna match var också mot ett canada lag. Undra vilka jag kommer se här näst. Canada kanske?!

Efter matchen drog vi mot tåget och tog 4.30 tåget hem. Jag och Julia åkte till stop and shop och handlade lite kakor och vindruvor och sedan åkte vi till pinkan för att möta upp jennie och carro. Janni valde att åka hem. Vi blev dock inte långvariga på pinkan, då alla var trötta efter en helspäckad helg. Så när jag kom hem gick jag bara upp och slappade innan det var dags att sova. Var iallafall en toppenhelg!

 























Så sjukt mycket folk så det är ju galet...




Poasar med korven













 

Carro tog en söt egobild













 


 

190913 - Boar cruise and Party

Förra helgen var det att gå upp ganska tidigt för att dra sig in till Boston och Disco boat cruise. Man skulle vara där 4.30, men alla släpptes in vid 6, så kändes ganska onödigt att vara där så tidigt... Iallafall så var det mycket folk, mer än förväntat, så det var nice. Träffade på många svenskar, och två av de kände tydligen Carro igen, och Julia och den ena svenska tjejen var från samma stad. Vad världen är liten ibland... 
 
Janni, och några andra au pairer i vår LCC grupp är ju 21, vilket resulterade till att de kunde vara i baren på båten och dricka. De såg ut att ha jättekul medan vi andra underage hade ganska så tråkigt faktiskt. Jag slog mig ner på golvet på dansgolvet och la mig ner. När avicii spelades passade vi svenskar på att gå upp och "leverera" på dansgolvet. Jag vet inte om det var tack vare min dans eller något annat, men jag fick ialafall en rosa "super au pair" tissha. Tack för den!
 
Efter boat cruisen gick vi bort från hamnen till franklin st, där Nick, en killkompis jag har pratat med ett tag, skulle komma och hämta mig, Julia, Janni och Carro för lite festande. In kommer två feta bilar. Jag och Julia hoppar in i den coolaste och sätter på svensk musik. Så jävla BALL, som Janni säger.
 
Själva festen var inte den roligaste, och vi behövde gå en hel del, upp och ner för allt för branta backar. Alla på festen rökte som vanligt på, så det luktade majja i hela lägenheten. Jag och Janni vann iallafall på beerpong över två killar, så vi kände oss lite malliga där! Det fanns även någon slags klättervägg som vi såklart provade på och sedan hittade jag även dart, så spelade lite spel där på nattkvisten. 
 
Vid 2 blev vi dock utkastade av killen som bodde där, så vart skulle vi nu ta vägen? Jag gick iallfall ut på gatan och hittade en tom vattenflaska som jag började spela fotboll med med någon random kille som gick på gatan. Nick fick iallafall tag på en kille där vi kunde stanna hos över natten som bodde på samma gata som festen, så denna gång behövde vi inte gå så långt. Jag och de andra trodde seriöst att vi skulle behöva spendera natten på gatan, men det löser sig alltid på något sätt! 
 
När vi kom in i lägenheten på natten, likte halvfulla och det var kolsvart trodde vi lägenheten var asfin med en bar och grejer. Inte alls lika äcklig som lägenheten vi var i festen. På morgonen visade det dock sig att vi hade haft grymt fel. Äcklig lägenhet även den. Jag som hade somnat på golvet, med endast en liten tunn filt som "madrass", upptäckte även att den filten var äcklig av massa smulor från mat, som jag dock tror jag stökat ner av kexen vi snodde med oss från festen, haha. Väldigt gott dock!
 
Tidigt på morgonen drog vi tjejer och Nick från lägehneten och åt lite frukost på "Pret". Eller jag åt på Burger King, då jag inte gillar Pret, då deras mackor bara är massa röror... Fy. 
 
Efter frukosten var det att säga hejdå och dra sig vidare mot Fenway park för lite baseball. Ska skriva om det i nästa inlägg.
 
 
Julia, Carro och jag i kön till båten
 

Julia och jag


Carro


Julia med hennes seriösa blick!




Lite av allt folk


Boston


Festen


Jag och Janni

Mina älskade svenskar

Flumbilder från bion

Bäst på att ta bilder i mörker och med kameran vänt åt fel håll!
 

Ingen aning om vad jag tog kort på ...
 

Bra bild på oss...





 

inte är det lätt när det är svårt

Åkte och hämtade Jennie och mötte upp Carro på Pinkan, som är mitt nya smeknamn för Pinkberry igår. Köpte som vanligt en medium choklad froyo med all chokladtopping man kan tänka sig. Smarrigt som alltid. Hade även med mig datorn och lyckades skriva ihop några rader till min uppsats, som jag ska göra klart idag. Ska försöka bli klart innan jag hämtar barnen om 1.5 timme! 
 
Vid 7 kom även Clasine, som är en ny svensk au pair och Janni till Pinkan och sedan åkte vi vidare till bion och skulle kolla på one direction filmen. Bion visades inte på den vanliga biografen i mallet utan på ett annat ställe som inte alls var lika fräscht. Kändes som man åkte tillbaka X antal år i tiden. Vi var även de enda där så när vi klev in i biosalongen lyste jag med min ficklampa på min nyuppdaterade telefon för att se vart vi gick någonstans! Haha.
 
Filmen var iallafall bra. Jag hade ingen aning om hur det gick till för de när deras band startades och man känner ju igen X antal låtar så vi alla 5 svenskar satt där och sjung allsång. Så skönt att vara själv på en stor bio ändå!
 
Efter bion tog jag och Jennie en sväng till donken och pratade. Jennie är en svensk tjej som är i rematch som nu bor hemma hos vår LCC. Hon har nu fått en matching i närheten av oss så hoppas att hon får den familjen! Tror även att hon tycker det är skönt att prata ut med mig då jag också vart i rematch och hon är jättetrevlig och jag uppskattar verkligen att hon vill umgås med oss under denna process!
 
Skjutsade iallafall hem henne till min LCC vid 11 och sedan åkte jag hem.
 
När jag kom hem upptäckte jag att min värdpappa inte ens öppnat paketet jag gett honom och chokladbollen hade han bara ställt in i kylen? I morse när jag gick ner hade han öppat paketet för det stod öppnat i vardagsrummet men han har inte sagt tack eller något? Är inte det lite konstigt? Känner mig ganska besviken faktiskt, för känner att han kunde säga något ialalfall... Om han bara viste vad jag var stressad över att hitta en present och vad den faktiskt kostade... De frågade mig idag om jag kunde sitta barnvakt för de vill ut och fira min värdpappa, men det kommer jag säga nej till. Är trött på att bli kind of utnyttjad nu och nu har jag planer med Julia, Jennie och Carro (Jarro, som jag kallar henne, då alla heter något på J, haha), ska åka till mallet och äta middag! 
 
Nu har jag kommit hem från gymmet med Carro, så ska hoppa in i duschen och sedan plugga innan jag hämtar flickorna!
 
När jag körde upp för vår drive way nu efter gymmet föresten står det en jäkla stor ren på vår grusinfart. Försökte ta lite kort, men det gick ju inte så bra... haha. Iphone kameran är ju inte den bästa...
 


Kollar ni noga på denna bild, kan ni faktiskt se djuret!
 
 

Lurre och plurre

Hemma från en goluch med Jennie och Carro på ett thaiställe i Beverly. Mysigt som vanligt och god och mättande mat! 
 
Carro skulle hem och fixa lite med tvätt och greja, så jag passade med på att åka hem och ska nu fortsätta med  min andra uppsats. Mitt mål är att lämna in den tills imorgon, och för en gångs skull ska jag faktiskt hålla det också! 
 
Andra uppgiften är om att man ska berätta om ett valfritt land och sitt hemland, så jag har börjat skriva om Sverige och USA (surprise?!). Skriver lite fakta om båda länderna, och hade faktiskt tänk vara lite finurlig att skriva första versen eller två av svenska och amerikanska nationalsången så att man får ut lite text. Man får inte vara dum! Speciellt inte när man vet att de inte kommer läsa ett skit av uppsatserna... Så pallar inte lägga ner massor av tid.
 
Nu ska jag sättas in i pluggvärlden. Tjing
 
Instrallerade iso7 igår. Gillar den faktiskt! 

Happy Bdag, daddy the second!

Idag är det min värdpappas födelsedag, så igår åkte jag efter jobbet och hämtade upp Julia och sedan vidare till mallet. Vi hade inte så lång tid att klura ut vad jag skulle köpa så jag gick in på tevanna och köpte ett present paket med olika teer och en kopp, där man även skängte (hur tusan stavas det ordet? Vart i usa för länge när man glömmer bort svensk stavning...?!) aja, hoppas ni vet vad jag menar ialalfall, haha. Paketet kostade 60 dollar, så, he better like tea......
 
Efter mallet åkte vi till mcdonalds och satte oss och flummade runt. Så himla kul tjej den där Julia! Vid 11 skjutsade jag hem henne igen och när jag kom hem blev det sängen på en gång.
 
Nu sitter jag i sängen och ska plugga. Tänkte göra klart min sista uppsats från silverbay idag och skicka in det då jag bara har två veckor på mig att skicka in mina certifikat ifall jag ska kunna förlänga... 
 
Barnen åkte till deras farmor och farfar idag så därav jag slutar så tidigt vilket är otroligt skönt! 

Ikväll blir det nog bio med mina svenska tjejer och i helgen blir det massor av skoj som party cruise och red sox game. Längtar! 
 
Nu ska jag plugga medan jag äter en och annan svensk chokladboll från IKEA!
 
Ändrade planer sådär 3 minuter efter detta inlägg skrevs; carro ringde och frågade om jag ville med och käka thai så, ja, varför inte! In i bilen och mot Beverly!
 
Present + kort + en svensk chokladboll!

Gymdagar och en värdpappas födelsedag

Gymmade både idag och igår, så är helt slut i hela kroppen efter att inte ha rört mig på nästan ett halvår. Igår körde jag med Janni. Körde massor av armar och magövningar så idag är mina armar som spagetti. Idag körde jag med Carro och vi provade massor av maskiner för ben som vi aldrig sett förut. Var skoj! Så nu är jag helt skakis i benen... Vilket dock är skönt!

Kom hem från gymmet för en timme sedan och kollade precis klart av ett avsnitt av "Svenska hollywood fruar". Nu ska jag sätta mig i bilen och hämta barnen. Jobbar till 8 idag så har en lång dag... Imorgon är de även hemma från skolan så blir en lång dag imorgon med. 
 
FIck även reda igår att min värdpapap fyller imorgon. Frågan är ju vad man ska köpa/fixa till honom?! Ge mig gärna tips!!
 
 

160913 - Vanlig dag och Harvard

Jobbade till efter 5 som vanligt och fick stressa för att hinna med tåget som går 6. Men bara för att jag var i tid för en gång skull var tåget sent... Men bättre det än tvärt om!
 
Tills lektionen skulle vi ha gjort en quiz, men det hade jag inte gjort då jag inte fattade hur man skulle logga in. Så hade med mig datorn på tåget och Janni försökte hjälpa mig, men det var världens krångel plus sästa internet på tåget...
 
Lyckades tillslut bli klar utan att ens läsa frågorna och bara kryssa i lite vilt med Jannis hjälp. Visade sig att jag fick 5/10 rätt iallafall, så hälften!
 
Lektionen igår var roligare än första, men inte så jättekul ändå... pratade bara om massor av gamla gubbar, men hoppas det blir roligare med tiden! 
 
Kom hem vid 12 och då somnade jag på en gång, i min "nya säng" med mina nya sängkläder. Asmys!
 
 

150913 - IKEA

När vi väl kommit hem från Boston på söndags morgonen var Carro så snäll som kom och hämtade oss stackars bakfulla partysvenskar. Carro skjutsade först hem mig och Julia följde även med hem. Vi tog en dusch så vi kände oss lite fräscha och gick sedan ner och pratade med min värdfamilj lite. 
 
Sedan körde vi hem till Carro där de andra var och sedan var det dags att påbörja våran road trip till IKEA.
 
Jag var så trött så jag hade tydlgen somnat ett tag i baksätet. "Nej, jag sov inte" svarade jag, men tydligen hade jag snarkat och haft massor av hår i munnen och ansiktet, så jo, jag tog nog en liten powernap!
 
Inne på IKEA började vi att äta de svenska köttbullarna. Godaste. Ever. Tog till och med 20 köttbullar, åt "bara" 15 dock. Jag var även så taggad på IKEA, men när jag skulle betala maten så visade det sig att jag glömt plånboken i min bil, efter att jag bara slängt in den i baksätet efter att jag tankat. Bra johanna, bra... Så Julia var så himla gullig och lånade ut pengar till mig för allting jag handlade på IKEA. Tur att man har så fina vänner!
 
Efter köttbullarna började vi på undervåningen och hittade lite smått och gått. Sedan gick vi upp på övervåningen och testade i princip alla sängar. Så himla skönt! 
 
Köpte även med mig hem lite svensk choklad, chokladbollar och daim. Smarrsmarr! Fick även med mig hem två nya sängkuddar och nya sängkläder. Kuddnarna jag har här är verkligen de obekvämaste ever, typ 1 mm tunna. Nackspärr varje natt i princip... 

Efter IKEA åkte vi till starre (mitt nya namn för starbucks) och försökte göra ett Harvard quiz jag och Janni var tvugna att göra, men det funkade inte för mig, så vi alla åkte hem istället. Var hemma vid 9 och la mig vid 10. Aldrig vart så skönt att få sova!
 
Toppendag på IKEA med fina vänner!

Provligger sängar

Tog en mycket bra bild...

140913 - Musikfestival och fest

I lördags så blev jag upphämtad av Ash för att ta bilen till tåget och sedan vidare till Boston. Vid stationen mötte vi upp massor av andra au pairer och sedan tog vi tillsammans tåget till Boston.
 
Det var en gratis musikfestival i Boston så det ville vi inte missa! Oturligt nog var vi ju inte ensamma om att vilja se den konserten så vi kom inte in på själva musikområdet, då de "bara" släppte in 10.000 människor, så vi och tusentals andra blev väldigt besvikna. Vi ställde oss då i andra området i kö och köpte varmkorv och satte oss på gräset och åt den i sorg.
 
Jag, Julia och Janni hade planer att gå på fest efter i Boston, så de andra au pairerna ville hem då vi ändå inte kunde se något av banden, men vi var kvar och lyssnade på artisterna. Var bland annat Backstreet boys, monsters and men och Davin Degraw.

När al musik var klar gick vi omkring i Boston common som hade haft tal idag om droger och varför det ska vara lagligt att röka maja, vilket det nu är lagligt med. När vi satt på tåget in till Boston var det massor av unga som gamla som hade gröna kläder på sig och text och maurijana märken på sina kläder, som förmodligen skulle in dit. Hade tyckt det var jätteintressant att se det, men det missade vi tack vare konserten. Men har alltid velat sett Backstreet boys då det var min favorit grupp som barn och även Westlife haha.  

När vi gick genom parken efter konsertren var alla tält och grejer kvar och det var folk överallt som var utklädda till Bob barmely, hade andra utklädnader, gick omkring med skyltar, eller så satt de bara mitt i gräset eller gick omkring och rökte på, som att det var ingenring medan poliserna bara kollade på. Hur sjukt är inte det egentligen?  

Direkt efter det följde Jake, killen på bilen nedan, med oss till den blå linjen för att vi skulle till Anthony som jag pratat med om lite fest. Så vi drog till honom och vi tjejer var så nervösa då ingen viste vem han var eftersom det bara var jag som snackat lite med honom. Men hanv ar så söt. Han kom och mötte oss vid tågstationen, han beställde och köpte kina mat till oss alla på festen och hade köpt all dricka till oss. Så himla go och så otroligt trevlig! Hans kompisar var även de så otroligt snälla, så är absolut folk jag vill träffa igen. Han bodde i en jättestor och fin lägenhet i södra Boston och hade hans egna gym i lägenheten? Haha. Så efter några öl och drinkar passade vi alla på att göra lite workout! 

Vid 3 slocknade vi alla, och vid 8 på morgonen var det dags att dra hem. Ingen hade ju bil eller en aning om hur vi skulle komma hem. Han erbjöd sig att skjutsa hem oss, men han hade gjort tillräckligt så vi nöjde oss med att han följde med oss till tåget och visade oss vägen.

Otroligt kul lördag blev det trotts allt!


Några av oss au pairer


Boston Common. En skämtbild om vad alla bakom oss sysslar med


Mina favoritsvenskar


















Scenen där de förmlodligen stått och haft sina drog-tal









 

Harvard University

I måndags var det en stressfull dag. Jag jobbade från 7.30-5. När jag slutade sprang jag upp på mitt rum, bytte om och drog till starbucks för att möta upp Janni där, som jag sedan följde efter med bilen till hennes tågstation i Beverly. Men som det brukar vara när man har brottom, så ska ju allt gå sådär. Varje, och då menar jag verkligen varje trafikljus var rött. Vi smsade varandra i bilarna att vi aldrig kommer hinna och jag satt nästan och grinade för man vill ju inte direkt komma försent till sin första dag på Harvard... Vi kommer dit, jag hittar ingen parkering och är i panik, kör nästan över någon tant och får fingret. Well, det var jag kanske värd. Hittar parkering, gör världens fulaste parkering dock, springer ut ur bilen, rusar mot tåget, som sedan visade sig vara fel tåg. Vi hade alltså missat tåget innan, med sisådär 3 minuter... Jag ringer min värdmamma och frågade om jag är allowed att ta bilen till Boston iallafall, men hon kollade upp att nästa tåg gick om 20 minuter, så vi hade tur i otruen. Möter även upp Marlena vid tåget, en Polsktjej i vår LCC grupp som tydligen också tog en kurs på Harvard. Hon berättade att de sitter i en stor sal, med över 200 människor och massor av unga. Jag bara såg hur jag och Janni tappade hakorna och blev otroligt taggade på vår första lektion.
 
Tåget kommer, vi betalar biljetten som visar sig vara sjukt dyr, så nästa gång tar vi bog tåget från min hållplats. När vi är framme i boston tar vi röda linjen till Downtown crossing, byter till oranga linjen och hoppar av vid Harvard. 
 
Nu var det ju bara att hitta till vår byggnad. Marlena som hade vart där innan viste vart hon skulle, och med tanke på att vi började om 5 minuter hade hon inte riktigt tid att hjälpa oss. Så vi sprang omkring som nötskal och frågade alla. Sprang in i 2 byggnader innan vi hittade den rätta. Kommer in i världens minsta sal, med sidåär 20 människor, som ingen var i vår ålder. Vi båda började skratta och skämdes nästan lite när vi satte oss i rullstolarna på lektionen... Inte var det som Marlenas class inte...
 
Lektionen var iallafall ganska intressant och tror att kursen kommer vara väldigt kul. Jag och Janni har nu även bytt från non-credits till undergraduatecredits, vilket betyder att vi kommer få riktiga högskolebetyg på detta och kommer alltså behöva läsa böcker, göra prov och skriva uppsatser, men jag är sjukt taggad på det! Tror det är ett bra sätt att få lite motivation till att senare komma hem till Sverige och börja plugga.
 
När klassen var slut gick vi mot northstation där vi fick vänta 30 minuter på vårt tåg och träffade på Marlena på tåget. Hon berättade om sin roliga lektion och att hon hade träffat nya människor i hennes ålder (hon är 94a). Var bara skrattretande att hon hade haft så kul och vi tvärtom. Borde kanske ha valt biologi istället för psykologi....
 
Var hemma vid 12 på natten och då var det sängen som gällde på en gång. Absolut en upplevelse detta och vet att jag och Janni kommer ha 4 otroliga månader framför oss på ingen mindre skola än HARVARD!
 

Marlena och Janni




Aspigga 

 

Torsdag är det idag

Ja, men det är ju torsdag idag. Denna vecka har gått så otrligt sakta så man nästan blir mörkrädd... Min 2åring ramlade i söndags ut från hennes säng och råkade otrurlignot bryta sin axel, så hon har ju inte kunnat gått till skolan på hela veckan, vilket har resulterat till att jag har jobbat HELA tiden. Hon får inte heller åka i bil, så vi har varit stucked i huset i flera dagar nu, vilket känns sådär...
 
Vädret är även helt otroligt varmt... Igår var det 37 grader ute och idag har vart legat runt 35. Är vi verkligen påväg mot höst, eller har sommaren återspelat sig?
 
Fick ett sms från min LCC för ett tag sedan och frågade om jag kunde komma över till henne ikväll och umgås med en svensk tjej som tydligen är i rematch. Hon är inte med i våran förening, men tjejen skulle stanna hemma hos min LCC, så ska åka över dit lite senare. Känns skönt att kunna hjälpa någon, när jag själv vet hur det är att vara i rematch, och uppskattade varje sekund jag fick av mina vänner i Chicago under den perioden. Speciellt Emma som verkligen fanns där för mig. 
 
Funderar på att ta en ducsh nu när man sitter här och svettas som en gris. Helt otroligt...
 
Facetimade även lite med mamma och Hedda idag, var supermysigt. Hon ville att vi skulle prata engelska, så visst, varför inte! Jag berättade för henne att jag skypade med en Amerikansk killkompis igår, och han sa att jag pratade så bra engelska att man inte ens kunde höra min "svenska accent". Blev så glad då, för är det målet jag har, attt bli så bra på språket att man inte ska höra vart jag kommer ifrån, så mission complited!
 
Kommer trilla upp lite inlägg dessa dagar om vad som hänt senast, och det som hände för ett bra tag sedan med för den delen. Just nu har jag lite panik med att bli klar med min läxa som måste skickas in till Silverbay så jag kan få mina sista 3 credits för min utbildning så att jag är allowed att förlänga... Är klar med ena uppsatsen på  5 sidor, "bara" en kvar, och ämnena är ju skrattretande alltså...
 
Sådär kan man se ut ibland

jättesnabbt tjohej

Drar till silverbay och NY nu över helgen för att få klart alla mina 6 credits innan förlängningen. Så Anna, Björns kompis, hämtar upp mig snart och sedan hämtar vi upp Björn och Emil inne i Boston och sedan hämtar vi upp Emma, som var en som var på trainingschool samtidigt som mig och Emil, också svensk, vilket är lite kul. Typ, en liten reunion. 
 
Internet där borta är sämst, men tar med mig datorn ändå för att kanske kunna göra lite läxa.
 
Puss och kram 
 
 
 

Gott och blandat

Ännu en jobbdag är klar med barnen i skolan. Med tanke på att det gick så bra att lämna barnen igår, när det var första dagen efter sommarlovet och första dagen ever för A, så trodde jag det skulle gå bra idag med. Men icke. A har aldrig gråtit så mycket under dessa månader jag har vart här. Hon ville inte släppa taget om mig och grät efter mig så hjärat verkligen hoppade ut, bokstavligen. Var så heartbreaking att höra henne gråta som hon gjorde och att hon var så ledsen. Att hon verkligen bara ville vara med mig. Trodde aldrig att jag skulle älska några barn så här mycket som jag älskar dessa, som inte ens är relaterade till mig. Och trodde defenitivt inte att några barn skulle bli så fast vid mig som de blivit. Måste betyda att jag gör ett bra jobb, då de inte vart såhär mot några av deras andra 4 au pairer. 
 
A hade även en olycka i skolan idag, vilket lärarna trodde berodde på att hon var så ledsen och uppslept, men gjorde ingenting. Hon kommer vänja sig med skolan och lära känna nya barn. 
 
Känslan när jag kom och hämtade de dock var obeskrivlig. Båda barnen har världens största leende och viknar som tokar. Åh, vad jag lös upp. Vilka underbara barn jag tar hand om. Är så glad att jag valde att stanna längre.
 
Idag när jag slutade gick jag upp på mitt rum. Min värdmamma och barnen kom nyss upp. Barnen blev helt tokiga när de såg mig igen. Förstår inte varför, med tanke på att de hade vart "utan mig" i 5 minuter. De är för goa =)
Min värdmamma berättade iallafall om fotograferingen imorgon med Cultural Care. Fotograferingen trodde vi var förra veckan, men det var tydligen denna torsdag. Så imorgon ska jag åka till Marblehead för en fotografering med mina fina barn. Min värdmamma visade mig mailet med information om vad man ska ha på sig och vad man inte får ha på sig osv. Det står att man ska ha på sig jeans och någon färgad topp, då detta ska kunna vara ett omslag/bild/reklam för hur länge som helst, och vilken årstid som helst, och ska därför inte vara något speciellt "tema". Dock kunde man även ha pyjamas, badkläder och utklädningskläder, så ska packa väskan imorgon med lite smått och gott. 
 
Kollade precis i min garderob och jag har inga färgglada kläder alls, så funderar på att åka till Target nu innan jag ska träffa Julia och Carro. Ska fråga Julia ifall hon kanske har lust att följa med och leta efter "modell" kläder haha. 
 
Ska iallfall bli jättekul, och är så stolt över att mina barn ska få vara med på detta. Ska bli så kul!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska dra iväg och handla någon tröja och sedan träffa tjejerna. Blir nog movienight hemma hos Carro, då vi måste börja spara pengar nu. Har gjort av med sååå mycket pengar denna ocg förra veckan. Tur att jag hade sparat ihop ca 2000 dollar så jag hade pengar till allt. Menar, Harvard för 1200 dollar, har bokat cosmic run, min silverbay kurs denna helg i NY, vi ska på games, Disco cruise Boston, Party och Nigaria fallen i Kanada och sedan fyller Janni år nu i helgen, så ska fira henne också. Vi ska även boka Macklemore snart som kommer vara i Boston I november och vi måste även börja planera våran Miami resa. Alltså, är det mycket kostnader framöver...
 
Tur att man fick tillbaka mer än förväntat på skatten hemma i Sverige, som världens bästa mamma och pappa har fixat med så att jag får pengarna. Woho. Ni är bäst! Vad vore jag utan er?
 
 

310813 - Festival i Gloucester

I lördags hade jag snackat med en snubbe som ville möta upp mig på en festival i granstaden till mig Gloucester. Jag frågade Julia ifall hon ville hänga med, vilket hon ville. Vi bestämde oss för att jag skulle hämta upp henne och sedan skulle vi åka och köpa vin och sedan åka till Gloucester och möta upp Adam och hans kompisar. Han ringer mig när vi kommer fram, men sedan blir det tydligen dålig mottagning och vi kan inte nå honom resten av kvällen. Vi gick iallafall omkring bland alla tusentalls människor och försökte leta reda på en kille, vi aldrig sett förut. Var inte det lättaste kan jag säga.
 
Det slutade med att vi gick över till andra sidan festivalen och kollade på alla fyverkerier. Var 4 killar i collegeålder som stod där. Jag vill ju ha amerikanska vänner, så jag började prata lite litet med killen som stod bredvid mig om varför det var en festival och varför de smällde raketer, och det var ju för att det var labor weekend, som jag inte riktigt fattar vad det är, men det är tydligen att man firar att sommaren är slut, hur man nu kan fira det, och att man sedan är ledig på månagen efter denna helg. 
 
De frågade lite vart vi var ifrån och sedan var det 4 andra ungdommar som börjad prata med oss. Frågade massa konstiga frågor och undrade var "bröstvårta" hette på svenska. Frågan är ju varför man vill veta det av alla frågor... well well. De var lite speciella så att säga.
 
De andra killarna frågade varför jag var här och när fyverkerierna var slut frågade vi vad de skulle hitta på. De skulle tydligen till college på söndagen, alltså dagen efter, så de skulle inte festa, vilket vi ville. Men vi gav nummer till ena killen, men han hörde aldrig av sig. Men han berättade att han skulle höra av sig när han visste collegefester, så vi får väl se om han gör det! 
 
Hur som haver så efter fyverkerierna gick jag och Julia omkring och sjöng högt på massor av svenska låtar, så alla människor tyckte väl vi var helknäppa. Men det struntade jag fullständigt i. Är så skönt att vara svensk i ett land där de inte förstår.
 
Vi satte oss på en bänk och vid 10 beslutade vi oss för att åka till "the farm" som ligger i Essex för att gå in på baren. Vi åkte dit och stötte på två killar som vi började snacka lite med. Jag satte mig ner och gjorde 4 rutor i gruset, och spelade det där spelet när man ska spå framtiden. Frågade ifall de ville vara med, vilket de ville, så vi spådde fram att ena killen kommer ha en gorilla i husdjur när han blir äldre och att den andra killen endast kommer ha på sig strumpor på hans bröllop. 
 
Vi frågade hur gamla de var, och det visade sig att ena killen fyllde 19 dagen efter och den andra var 16. Är så sjukt med åldern här borta, för man kan verkligen inte se hur gamla folk är. Well well.
 
Jag som är så nyfiken att veta vad alla ungdomar gör häromkring frågade såklart, och de sa "sitter hemma och röker på". Jaha, där fick vi svaret. Är så knäppt att det är så vanligt att hålla på med sånt här borta. Blev en ganska het diskussion mellan mig och julia och killarna om droger och alkohol också, då de tydligen var helt emot alkohol och vi helt emot droger. Ganska sjukt hur olika åsikter man kan ha.
 
Med tanke på att jag hämtat upp Julia som bor ca 30 min bort från mig, så åkte vi ifrån Essex och "the farm" vid 11.30, och sedan vidare mot mc donalds. När vi beställt maten satte vi oss på en parkering och moffade i oss maten, exakt som riktiga amerikanare. Vi försökte även få kontakt med några snubbar från bilen, fast de hörde oss inte. Well well. Efter maten skjutsade jag hem Julia och jag var sedan hemma runt 1.
 
Blev inte riktigt en lördag som jag förväntat mig, men blev ändå okej. Väldigt speciell kan jag medge.
 
För er som missat taggarna i inlägget om Boston, där jag använde några av Julias bilder, så länkar jag henne här igen. Julias blogg 


Måste även säga att jag för första gången i mitt liv inte grät till fyverkerierna. Hoppade dock till några gånger, och då frågade killen bredvid mig om jag var okej. Gud så gulligt






Ser en liten skymt att de 4 killarna









 

Den "bra" musiken de spelade. Kan iallafall bocka av "konsert" på min bucket list... haha. Fina ljud jag gör också...

300813 - Fredagsolycka

I fredags efter att jag hämtat städerskan, drog jag med barnen till ett lekland i mallet. Uppskattades! Tyvärr hände en oycka med A, som inte anväder blöja längre. Hon pottränas, och jag hade helt glömt bort att hon inte anväde blöja, vilket hon egentligen ska ha när vi åker iväg någonstans. Hon var dock jätteduktig och sa till att hon behövde gå, men medan jag sprang med henne till toaletten hände olyckan, så bode hon och jag var helt dyngsure. Fick då efter bara en halvtimma i leklandet bära med båda barnen och åka hem. Vi alla tre dog en dusch när vi kom hem, så jag var helt nerkissig och A med. Barnen skulle ändå ha badat efter deras nap, så passade bra att göra det då istället.

Resten av dagen rullade på bra, och när jag slutade gick jag bara upp till mitt rum och hade världens slappkväll. Hade faktikst ingen lust att göra något överhuvudtaget, så blev en tidig kväll, vilket kan vara skönt det också!


A i en bil i leklandet


 
 
K i en brumbrumbil

NEW

Med tanke på att börjar bli höst, vilket jag gillar, då jag är en "kjäng - mysiga, stora tröjor och skinjackor" - person, så beställde jag för några veckor sedan hem lite smått och gott. Allt från f21. Och menar, 5 items för under svenska tusenlappen är ju ett kap.


Svarta kjängor


Olivgrön klänning
 

Blå/svart skinjacka
 

flanellskjorta

Myspys kofta i vitt, grått och svart

First day of school

När jag vaknade idag, var jag inte seg, inte trött, inte jobbångest på något sätt. Jag var glad och taggad. Varför var jag det tro? Jo, för idag började barnen skolan! Inte bara ena barnet, utan båda! Låter hemskt att säga detta, men gud vad jag längtat efter denna dag. Att ha haft två ungar hemma konstant i 3 månader är inte att leka med. Barnen kommer dock bara gå till skolan 3 gånger i veckan, tisdagar, onsdagar och torsdagar, men det är ändå bättre än att ta hand om de 11 timmar om dagen...
 
Så nu har jag precis lämnat båda flickorna i skolan. Gud vad de var söta. A, som var henne första skoldag, var inte ledsen eller något alls. Hon var bara jätte excited att gå till skolan. Så söt. Och K kramade om henne och sa att hon kommer "checka" till henne. Haha, så gulligt. Världens finaste syskon!
 
Så nu har jag alltså 3 timmar helt för mig själv, vilket är den bästa känslan någonsin. 3 timmar att kunna äta frukost, kolla tv, facetima, göra vad som med ett helt hus för mig själv.
 
Jag och Carro bestämde dock igår att vi kommer gymma tillsammans dessa dagar som jag har barnen i skola, vilket är otroligt skönt. Bara att vara där i 2 timmar, åka hem och duscha och sedan hämta upp barnen på vägen. 
 
Idag ska jag dock bara vara hemma och fixa lite. Mina värdföräldrar hade ju besök över helgen, och hade folk sovandes över på min våning i gästrummet, vilket resulterade till att de även använde mitt badrum. Kan ju inte säga att det såg ut som det gjorde när jag lämnade det. Hade fått order av min värdmamma att städa badrummet och göra det fint inför de kom, vilket jag inte riktigt förstår, då det är mitt badrum, en helg när jag även inte ens jobbar och det är MITT. Men men, jag fixade det, tvättade alla handdukar, skurade golv och hela faderullan så det glänste som aldrig förr.
 
På morgonen när jag skulle gå in till badrummet innan jag började jobba på måndagen, var det röda plastmuggar över hela bänken, schampoflaskor liggandes i hela badkaret, använda handukar lite överallt. Inte alls som jag lämnade det alltså... Blev lite fundersam om det verkligen var vuxna människor i 35-40 års åldern som hade festat eller ungdomr i 15 års ålder... Att jag sedan behövde städa upp det där gjorde mig faktiskt lite sur + diska alla deras vinglas/drinkglass som bara låg i sinken. Känner ibland att jag är på tok för snäll på det här jobbet. Gör för mycket och jobbat på tok för mycket. Tur att min mamma hemma i sverige ringde till CC kontoret för att få lite koll på alla regler. Visar sig att jag gör massor som jag inte är "tillåten" att göra. Så ska prata med min LCC och försöka få henen att komma hit och prata med mig och mina värdföräldrar hur vi kan göra för att jag inte ska jobba så mycket mer och inte få extra betalt...
 
Ne, nu ska jag fixa lite. Gå ner och äta en mumsfrukost och sedan gå ner och kolla på vår gigantiska tv.
 
Nice första skoldag!
 
 

Lätta på hjärtat

Hade tänkt avbryta mina uppdateringar om allt skoj som har hänt och ta ett lite mer "allvarligt" inlägg.
 
Som de flesta vet, har jag gått fram och tillbaka med att fölänga mitt år eller inte. Igår blev allt klart att jag ska stanna i 6 månader till. 
 
Varför? - är det många som frågat mig.
 
Svaret till det är inte enkelt alls. Det är många nätter som jag gråtit mig till söms, för att jag verkligen inte alls har en aning om ifall detta är rätt beslut eller inte. Först var jag helt säker på att inte förlänga. Det är så mycket hemma i Sverige jag vill göra, och känner att vara au pair längre än ett år är ett bevis på att man inte har en aning om vad man vill göra med sitt liv och att man klassas som en looser. Jag har kännt mig som en looser, känt mig som världens fåne som inte alls har en blekaste på vad jag vill göra med mitt liv. Jag ser folk som har världens bild av deras framtid, och här är jag, på andra sidan atlanden och jobbar med barn som en gammal tant som inte har något vettigare för sig.
 
Varför valde jag då att stanna, ifall jag känner mig som en gammal, looser? Jag känner helt enkelt att jag har hittat mitt liv här. Många vet hur jobbigt jag har haft det i Sverige. Blivit sårat, blivit illa behandlad, blivit utstött, och inte alls känt mig bekväm med folk. Största anledningen till varför jag flyttade ifrån Sverige var  för att jag helt enkelt vilje börja om. Träffa folk som inte alls känner mig, och som inte har någon bild av mig, utan för bygga upp den helt från deras bilder, börja ta ansvar för mig själv, stå på egna ben. Träffa folk som faktiskt bryr sig om mig. Det har jag gjort nu. Jag har världens finaste vänner här borta, som jag har kul med och som bryr sig om mig. Jag har en underbar värdfamilj som lägger ner otroligt mycket tid på att hjälpa mig med allt från stora saker som bilkrockar till sjukhusföräkringar till små saker som att ta ledigt några timmar och bara ha någon att prata ut med. Jag har hittat hem. 
 
Jag har ingen aning om vilka som läser det här, och jag bryr mig faktiskt inte heller. Men endel kaske kommer känna på sig att något av det här handlar om just dig. När jag säger att jag trodde att jag hade mer folk som faktiskt brydde sig om mig. Att jag trodde att jag hade fler som skulle höra av sig och finnas där för mig. Många har gjort det, vilket jag verkligen uppskattar. Det enda jag egentligen säger är hur mycket man lär känna sig själv och hur mycket man inser vilka som faktiskt är sina riktiga vänner och vilka som bara var, på något sätt.
 
Hur som helst har jag bestämt mig för att stanna. 6 underbara månader till. Visst, det känns. Det är otroligt jobbigt att inte få träffa sin familj och vänner där hemma som jag förväntat mig, och som de förväntat sig. Men jag vet att jag kommer ha det bättre här än hemma i Sverige, och jag vet att dessa 6 månader kommer gå otroligt fort. Jag menar, jag har vart här i 301 dagar. Vart tog tiden vägen? 
 
Något som gjorde mig väldigt säker på min sak, är alla stöttande ord jag fått från familjen där hemma, och speciellt från världens bästa person och min bästa vän, min mamma. 

Jag vet nu, att det inte spelar någon roll hur länge jag är borta från allt som är tryggt och säkert. Allt kommer att vara detsamma när jag kommer hem, och jag vet att om det är äkta vänner man har där hemma, kommer de finnas kvar när man kommer hem igen. Även om det är en vecka, 3 månader eller 2 år. 
 
Nu ska jag njuta av de sista månaderna jag har kvar här. Jag ska gå på konserter, gå på massor av olika games, ska börja plugga på Harvard, fira Halloween i den mest spökliga staden du kan vistas i under Halloween, fira massor av häftiga högtider igen och bäst av allt, jag får göra det med människor som jag verkligen tycker om, och som bryr sig och tycker om mig, för den jag är.
 
 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0