Travel, flights and M&Ms

Såg dina kommentarer, Marita, och jag ska absolut kolla upp det med Diane =) Skulle vara kul att säga hej och få se fler platser om jag har tid! 
 
Requestade förövrigt mitt flyg hem idag till Sverige. Ansökte om mellan 26-29 Maj, så är inte hemma senare än den 29 Maj! Är sjukt att jag verkligen kan börja räkna ner nu. På riktigt.
 
Medan jag nu dricker mitt vatten, tog jag en M&M. Tänka sig att inte ens godis kan smaka bra när man är sjuk...

Water in a bottle

Såhär fruktansvärt söt är jag nu föresten. Orkade pallra mig ner och hämta vatten, snackade lite kall-prat med min värdmamma som var allt för busy med sitt plugg. Nu ligger jag i sängen och fryser under mitt täcke och alla mina kläder. Skulle inte vara fel att bli ompysslad av mamma just nu... 
 
 

Flu

Hade au pair möte igår, laser quest. Funderade på om jag skulle spela eller inte, eftersom jag har så ont i kroppen efter tisdagens träning, men valde att köra ändå. Efter gamet så känner att mig helt yr och vill spy... 
 
Idag när jag vaknade mår jag ännu sämre. Som tur var är det min halvdag så var off vid 12. Sov från 12-4. Jag har fått influensa... Mår så himla dåligt så jag inte vet var jag ska ta vägen. Ett plus är dock att barnen har vart så fantastiskt bra idag. De har hjälp mig med ALLT. De har tagit undan sina saker, packat deras väska, gjort "get better" kort, kramat mig, sagt snälla saker hela dagen och hjälpt mig gå upp för trappan, då jag knappt kan gå för jag har så ont... Borde kanske vara sjuk oftare...
 
Nu ska jag gå ner och ta lite medicin och min glass tror jag. Är inte hungrig, fast samtidigt jättehungrig. Är så kall att jag inte vill gå upp från täcket... Hoppas att jag snart är frisk. HATAR att vara sjuk...

Busy week: tisdag

Igår var det en vanlig dag. Jobbade mina 10 timmar och gick sedan upp till mitt och slappade. Hade jättesvårt att sova natten timm måndagen. Vaknade mitt i natten och kunde inte somna om förrän vid 6, vilket betydde att jag hade en timme kvar att sova... 
 
Idag är det tisdag och barnen var tillbaka i skolan. SÅ SKÖNT! Drog till gymmet med Carro och Classe och körde basic som alla tisdagar. Sjukt jobbigt pass med hundraelvatusen squats och vikter. Fick till och med upp kräks i munnen... Sjukt mysigt...
 
Kom hem och duschade och tog ett äpple. Sedan var det tid att rusa och hämta barnen. Lagade mat och var sedan tvungen att åka till affären. Handlade massor av goda frukter, färsta grönsaker, youghurts and juicer. Samtidigt som jag hatar att det låter mig handla, som tar hand om barn hela dagarna, så älskar jag det. Jag har nu äntligen våga köpa vad jag vill ha, så passar på att köpa lite extra när jag ändå har möjlighet. De kanske inte gillar det, men då får de väl säga till, right? 
 
Har precis lagt barnen till nap. A var så trött så hon somade i bilen, stackare... Tror hon håller på att bli sjuk, igen. Hon var jättevarm i pannan och ser hängig ut. Hoppas inte att hon blir sjuk. Peppar peppar ta i trä...
 
Denna vecka ska min värdmamma plugga varje dag, för att på lördag ha sitt prov för att komma in på någon skola. Detta betyder att jag måste jobba längre varje dag så hon ska ha tid att plugga. Idag kommer jag jobba till 7.30/8. Gud så kul... Så kommer hela veckan se ut, och jag behöver även jobba lördag morgon. Varför då? Min värdpappa är ju hemma. Kan inte han ta hand om barnen eller? Hatar när det bara står starttid och inte när jag slutar. Man kan ju inte planera alls då... Men ett prov kan väl inte ta mer än 5 timmar? Har räknat med att jag kommer sluta vid 2 iallafall. Så surt dock, eftersom jag jobbade förra lördagen... Nu när jag inte har så mycket tid kvar, vill jag ju göra så mycket som möjligt. Har alltid jobbat mer än mina 45 timmar, och nu kommer det tillbaka igen... Är lite småarg kan jag medge.
 
Ikväll är det starbucks iallafall. Borde börja gå in och kolla hur man bokar sina flyg hem. Har pratat med Anton, en killkompis från Sverige som nu pluggar i Cali, ifall jag skulle kunna komma och hälsa på honom under min resemåndad, och det skulle gå så bra så! Så funderar på att boka mitt flyg hem till den 21 ungefär. Jag måste jobba några dagar extra med den nya au pairen som kommer, sen kan jag åka till cali, sedan vara hemma med mina vänner och kanske göra något mer, och sedan är det faktiskt dags att åka hem.
 
Ne, nu ska jag slappa. Behöver det om jag ska jobba så länge hela veckan...
 
 

Lugn helg

I fredags efter jobbet stack jag och hämtade Janni. Vi drog sedan vidare till mataffäten och köpte lite frukt och glass. Sedan åkte vi vidare till Julia, som var hemma själv, och skulle laga lite mat. Maten var dock klar när vi kom. LYX!! Hon hade gjort kyckling med massa rotfrukter. Sjukt gott!! Var länge sedan jag åt något gott, hemlagat och hälsosamt. 
 
Gjorde fruktsallad till efterrätt och satte oss och kollade på Bert. Så kul! Vet inte om vi var övertrötta eller om det faktiskt var kul, men skrattade gjorde vi iallafall! Haha. Jag åt även min kära B&J, vilket jag inte skulle ha gjort, inte så snabbt iallafall. Bara vräkte i mig den. Fick ont i magen och satt och klagade på mig själv. 
 
Innan vi gick upp och gjorde oss i ordning tog vi oss en varsin smirnoff ice. Kan ju inte gå en HEL vecka utan att ha druckit lite, kände vi... 
 
Gick upp till Julias rum och kollade ett program innan vi somnade.
 
(Bild snodd från Julles blogg)
 
Skjutsade hem Janni tidigt, då hon skulle ut i Boston. Julle hängde med, och sedan åkte hon och jag och köpte med oss thai från Siam Delight. Var ett sååå underbart väder ute. Riktigt vårväder, så vi tog med oss maten till Beverly beach och åt maten. Blåste dock kallt där, men det var mysigt ändå.
 
Drog vidare till CVS och köpte lite smarr och sedan skjutsade jag hem Julle. Jag skulle jobba vid 5, så jag åkte hem och sov i en timma innan jag började.
 
När jag lagt barnen kollade jag runt på fejjan lite innan föräldrarna förvånadsvärt kom hem tidigt, redan vid 8.30!! Hade alltså haft tid att åka på fest iallafall, men kände att jag inte ville, plus att åka i över en timma själv är inte så lajban.
 
Var skönt att vakna upp på söndagen utan någon som helst bakfylla. Duschade och sedan kom Janni och hämtade mig. Vi åkte först till fula mallet, där jag köpte en resväska. En handbagageväska för enadst 15dollar. KAP! Sedan mötte vi upp Julle på fina mallet där jag och Janni hittade bikinis till Miami och i sommar. Så NICE!
 
Efter det satte vi oss och åt sushi och sedan gick vi på bio. Vi såg "the awekward moment", som var riktigt roligt enligt mig! 
 
Efter det var det hem och sova. Skön helg. Trots att det var lite långtråkigt, så är det nog väldigt bra med sånna helger lite då och då också.
 

Lediga dagar

Förra veckan gick väldigt snabbt. Kanske för att jag var ledig på måndagen, och fick alltså lite längre helg. Skönt var det iallafall! 
 
Barnen har skött sig och dagarna har gått ganska fort trots att det var lov för de, så jag har haft de 10 timmar om dagen.
 
På kvällarna har jag bara varit hemma, slappat och nätshoppat. På torsdagen åkte jag hem till Julia och kollade film och käkade donken. 
 
 
 
 

Valentines Day

Var ju valentines day för ett litet tag sedan. Bakde därför brownies med barnen, med strössel och grejer på. Jag gillade den inte, men barnen gjorde och Julle! Så det var bra! 
 
 
 Söta K med hennes hjärtan och cupcakes ansiktsmålning
 

Chokladmjölk

Sitter och dricker min chokladmjölk och smaskar på vindruvor och mandarin. Smarr! 
 
Har låtit två filmer laddat, så ska nog gå upp på mitt rum och kolla på de. Funderar på att ta en liten nap först, för tror att familjen kan komma hem när som helst. Skulle vara skönt att få sova ut lite mer, då jag vaknade så tidigt idag, trots att jag faktiskt är ledig. 
 
Hoppas på att Julle och Jempi (Julia och Janni) slutar tidigt, så att de eventuellt vill hitta på något med moi! 
 
 

Flight home

Fick mail för två dagar sedan att jag måste boka min biljett hem. GAH! Är faktiskt bara 75 dagar kvar tills min sista jobbdag, så är dags för detta. Men det betyder att jag måste börja fundera vad jag ville göra med min resemånad. Ska jag ta den eller inte? Har jag någon att resa med? Vart vill jag åka? Jag hade en tanke på att stanna två veckor extra och jobba iligal, så att jag kan resa en vecka med Julia som då är ledig, eller ska jag kommer hem direkt? Jag har till den 27e på mig att bestämma detta, då jag måste ha skickat in mina flygförslag på när jag kan komma hem. I NEED ADVICE!!!!
 
 

Festhelg

Vart en riktig festhelg. Mina värdföräldrar plus barn åkte upp till Maine fredagskvällen. Jag gjorde mig i ordning direkt för att Julia skulle komma och hämta mig för att sedan åka över till Travis hus för goodbye/birthday party for Ash som åker hem till Tyskland denna vecka. Som jag skrev tidigare så är våran driveway väldigt hal och svår att köra upp på. Man måste ha någon speciell teknik som jag äntligen kommit på. Med tanke på att Julias bil är större än min och att hon inte var van vid denna driveway, fastnade hon. Jag fick gå ner för den mörka och hala drivewayen. Jag gick ner till vägen för att lysa med min telefon för att få bilar att stanna så de kanske kunde hjälpa oss. Var en tant som stannade, men hon sa att hon inte kunde hjälpa oss, men snällt att hon stannade iallfall. Julia ringde då trippleA för att få hjälp. De kunde komma om 90 minuter, så vi bestämde oss för att gå upp i mörkret och gå in och värma oss lite. De ringde efter va 45 minuter och sa att de skulle vara där om 15, så vi gick ner igen. De kom med en stor truck och tjocka kedjor och drog upp bilen. 
 
Vi var äntligen påväg till festen, som tur var var i Essex, vilket då gick snabbt att komma dit =) 

Var överträffat mycket folk där, vilket var kul. Spelade "flip cup" och "beer pong" och andra spel och hade kul. Var dock två äldre folk där, en tant och gubbe på 50 år? Frågan var ju var de gjorde där. De festade på rejält iallafall, as we did. Drack någon "gold-shot", som innehöll guld. Var speciellt! 
 
Julia drack inte, så hon körde hem mig, Janni och Jake till mig så sov vi alla 4 här. Så skönt att vara hemma själv! 
 
 
 
 
 
 
 
Vakade av att Jake kom in och kastade sig i min säng där jag och Julia sov. Jake ville ha skjuts till tågstationen i Beverly, så vi alla gjorde oss i ordning och skjutsade honom. Vi drog sedan till Siam delight för thai frukost/lunch. Lika gott som vanligt. Valde dock att åka hem med maten till mig och kolla på real housewifes. Mycket trevligt! 
 
Sedan var det dags att duscha och göra sig i ordning för nästa fest som skulle hållas south of Boston. Körde och mötte upp killen som bjudit oss och följde sedan efter honom till festen. Festen skulle vara "the party of the year", men så var det inte direkt. För amerikanare kanske, men inte för svenskar. Var kanske 15 pers där och alla rökte som fan, så stank som en skunk när jag kom hem, så jackan har legat ute hela natten. Vi hade iallafall kul och somnade på soffan någon gång på morgonen. Körde hem vid 8. 
 
Stannade till i mataffären och köpte glass och lite mat och jag köpte även frukt och mölk till barnen, så de ska ha det hemma när de kommer hem. (Snäll jag är, jag vet). Drog hem till mig, duschade och gjorde oss lite fräshare, åt glass och kollade Harry P. Så små de var!! Janni skulle jobba vid 6 och Julia skulle träna så vid 5 åkte de hem igen. Mycket trevlig och spännande helg, igen. 
 
Idag är det måndag och jag är ledig (!!!!!), då de fortfarande är kvar i Maine. Jätteskönt! Så har gjort en god frukost och kollar just nu på Diensy Chanel. Känns som när jag bodde hemma i Sverige och jag låg framför Tvn hemma hos pappa och kollade barnprogram... Haha.
 
Ska inte göra något alls idag utan bara slappa. Ska nog duscha dock, då jag fortfarande stinker rök trots att jag tvättade håret två gånger igår...

 
 

Miami, Florida over springbreak

Både boende poch flyg är nu bokat till Miami den 21 Mars. Jag är väldans lycklig över det, trots att själva dagen har varit lite av en katastrof.

Tog ett pass på gymmet med Janni, vilket innehöll abs. Skönt pass!

Det är onsdag, vilket betyder att jag hade hämtat upp städerskan, som vanligt är sen. När jag hämtat upp barnen från skolan, kör vi upp på vår driveway, och mer eller mindre fastnar där. I andra svängen tar det tvärstopp. JAg försöker backa och ta satts för att komma upp, utan resultat. Detta resulterar i att jag får ringa min värdpappa och säga att bilen är fast. Jag får då gå hela långa vägen, med två tjuriga barn, två väskor och snowpants, min egna väska, i massvis med slaskig snö. Kul?! NEJ!

Min värdpappa ringer och säger att ingen kunde komma och fixa bilen (man undrar ju då hur många han egentligen ringde?), så han får åka från Boston för att komma hem och försöka flytta på bilen, som står mitt i vägen av drivewayen.

Med tanke på att städtanten fortfarande var kvar, började hon klaga lite, men vad jag göra åt saken? Hon får mer än gärna gå hem. Bara bättre för mig. Vid 4 var min värdpappa hemma, 4 timmar senare alltså, och fixade min bil och han körde hem städtanten (HOPPLA!! han gjorde någon nytta. Jag slapp EN sak!! Chokad!!).

Resten av dagen flöt på ganska bra, och när jag slutat var jag nere med barnen och mamman ett tag. Läste även två böcker för barnen och min värdmamma sa att hon har gett min mailadress till den eventuella nya au pairen, som, konstigt nog, heter Johanna. Hon är från Polen och är 22 år. Ska bli kul att få prata med henne, trots att det kommer vara sjukt konstigt att en annan människa ska ta hand om dessa barn. De är ju trots allt mer eller mindre mina barn.

Nu sitter jag på mitt rum och ska inte göra något alls idag. Klickar runt på lite olika hemsidor och vill ha allt för mycket kläder. Allt från slappa byxor, till shorts, till solglasöhon, till klänningar, till bikinis, till skor, till väskor... Ja, ni fattar grejen. "Gå på stan" shopping är inte riktigt något för mig, men är förbannat svag för internetshopping. Tycker det är så kul! Kanske för att jag är för lat för att gå runt i affärer också, speciellt på ställen där det är så mycket folk. Klarar inte av folkmassor.

Näni kära läsare, jag ska nog hoppa in i min pj och sätta på någon film. Kanske det nya avsnittet av PLL. Så får det bli!

Imorgon är det torsdag, vilket innebär halvdag. Längtar redan. Ska nog köpa hem glass och kolla på Frozen. Alla säger att den är så bra, liksom mina barn. De går runt och sjunger på sånger hela dagarna från den filmen och vi har lekt "Elsa and Anna", som är karaktärer från filmen, i några dagar nu. Jag är även en sucker för disneyfilmer, så detta blir nog en kanonfilm för mig!

 Sådär kommer jag och Janni och tusentals andra springbreakers festa om 37 dagar! 

Miami, Florida over springbreak

Både boende poch flyg är nu bokat till Miami den 21 Mars. Jag är väldans lycklig över det, trots att själva dagen har varit lite av en katastrof. Tog ett pass på gymmet med Janni, vilket innehöll abs. Skönt pass! Det är onsdag, vilket betyder att jag hade hämtat upp städerskan, som vanligt är sen. När jag hämtat upp barnen från skolan, kör vi upp på vår driveway, och mer eller mindre fastnar där. I andra svängen tar det tvärstopp. JAg försöker backa och ta satts för att komma upp, utan resultat. Detta resulterar i att jag får ringa min värdpappa och säga att bilen är fast. Jag får då gå hela långa vägen, med två tjuriga barn, två väskor och snowpants, min egna väska, i massvis med slaskig snö. Kul?! NEJ! Min värdpappa ringer och säger att ingen kunde komma och fixa bilen (man undrar ju då hur många han egentligen ringde?), så han får åka från Boston för att komma hem och försöka flytta på bilen, som står mitt i vägen av drivewayen. Med tanke på att städtanten fortfarande var kvar, började hon klaga lite, men vad jag göra åt saken? Hon får mer än gärna gå hem. Bara bättre för mig. Vid 4 var min värdpappa hemma, 4 timmar senare alltså, och fixade min bil och han körde hem städtanten (HOPPLA!! han gjorde någon nytta. Jag slapp EN sak!! Chokad!!). Resten av dagen flöt på ganska bra, och när jag slutat var jag nere med barnen och mamman ett tag. Läste även två böcker för barnen och min värdmamma sa att hon har gett min mailadress till den eventuella nya au pairen, som, konstigt nog, heter Johanna. Hon är från Polen och är 22 år. Ska bli kul att få prata med henne, trots att det kommer vara sjukt konstigt att en annan människa ska ta hand om dessa barn. De är ju trots allt mer eller mindre mina barn. Nu sitter jag på mitt rum och ska inte göra något alls idag. Klickar runt på lite olika hemsidor och vill ha allt för mycket kläder. Allt från slappa byxor, till shorts, till solglasöhon, till klänningar, till bikinis, till skor, till väskor... Ja, ni fattar grejen. "Gå på stan" shopping är inte riktigt något för mig, men är förbannat svag för internetshopping. Tycker det är så kul! Kanske för att jag är för lat för att gå runt i affärer också, speciellt på ställen där det är så mycket folk. Klarar inte av folkmassor. Näni kära läsare, jag ska nog hoppa in i min pj och sätta på någon film. Kanske det nya avsnittet av PLL. Så får det bli! Imorgon är det torsdag, vilket innebär halvdag. Längtar redan. Ska nog köpa hem glass och kolla på Frozen. Alla säger att den är så bra, liksom mina barn. De går runt och sjunger på sånger hela dagarna från den filmen och vi har lekt "Elsa and Anna", som är karaktärer från filmen, i några dagar nu. Jag är även en sucker för disneyfilmer, så detta blir nog en kanonfilm för mig!

Its a party in the USA!

Som Miley Cyrus sjöng en gång, så var det fest i USA i helgen. Mer spesifikt, i NYC.
 
Jag, Janni, Carro och Classe drog in med tåget till Boston vid 11 på kvällen i fredags för att ta natttåget till NYC. Bussen gick vid 2, vilket gav oss över en timma på stationen, vilket inte  var det roligaste. Att kunna sova på bussen var heller inte något som gick, då chauffören väckte alla varje timma, för att det var stopp för folk som skulle gå på/gå av.
 
Var framme vid 8, och då tog vi oss till stället vi skulle bo på i Chelsea. Vi kunde inte checka in än, men lämnade väskorna. 
 
Jag och Janni drog till 9/11 memorial och kollade. Hade inte vart där innan, då det vart stängt eller inte hittat stället innan. Men nu har jag vart där. Väldigt sjukt att det har stått en sådan hög byggnad där, och nu är det ingenting kvar. 
 
Efter det mötta vi upp de andra tjejerna, 13 dvs. Drog till starre och tåg något att äta och sedan blev det lite shopping. Inget för mig dock, men för alla andra. 
 
Vi hade gått så länge att vi inte visste vart vi var, och med tanke på att det var så kallt ute, kunde vi verkligen inte gå. Vi tog en taxi, men fick nog den sämsta chauffören ever. Han var indisk (inget mot indier då jag bor med 4 stycken...) men han förstod ingenting, visste inte vart stället låg, ringde till sin kompis om vägbeskrivning, trodde att jag var den enda som fattade engelska då det bara var jag som pratade. Tillslut kom vi fram, och då var alla andra tjejer redan där, och vi som åkte först...
 
Vi fick vårat rum, vilket visade sig inte vara städat, så istället för ett 4pers rum fick vi två dubbel rum. Jag och Janni delade. Vi drog till ett ställe för att köpa lite öl och chips och sedan började vi göra oss i ordning. 
 
Alla 13 tjejer tog sedan en taxi till Vapianos där vi skulle äta middag och dricka lite drinkar. Med tanke på att vår chaufför, igen, inte visste vart det låg, sa vi, precis som i en film "follow that car!", och följde efter våra andra vänner som var framför oss.
 
Maten var väldigt god. Jag tog en carbonarra. Inte lika god som mammas dock, men den slank ner efter en rullspäckad dag. Till maten tog jag ett glad blaskigt vitt vin. De kollade inte ens legg! Tog mig även en Hugo, som var som en mojito. Väldigt god!
 
Vid 11 började alla tjejer gå till stället vi skulle in på. VIP room hette det. Med tanke på att vi hade en promoter, behövde vi inte betala något, och vi hade även ett VIP bord med all dricka gratis. Med tanke på att det var NY fashion week så var det väldigt mycket folk = väldigt kul.  Dansade på soffan hela kvällen, med någon sittpaus då och då. Stället stängde vid 5. Då hade jag hittat några killar som jag och Janni skulle efterfesta med. Knäppa som vi var satte vi oss i en bil med dessa killar. "kul", tänkte jag, innan jag hör Janni säga "vart är vi på väg?!", och jag ser att vi behöver betala tull för att kolla ut från NY. Vi hamnade alltså i Brooklyn. Vi ville hem, och snubbarna sa att de hade ringt taxi. Efter varje kvart sa de "It will be here in any minute". Tillslut blev Janni och jag väldigt arga, bad om nummret och ringde själva. Vet inte vad som är felet men har haft otur med chaufförer hela helgen. Chauffören sa att han var utanför, så vi gick ut. Ingen där. Han ringde och säger att han är på stället vi är på, men han är ju inte där. Jag skäller ut honom som fan, och likaså Janni. Vi lägger på och hittar en annan taxi firma som tar oss hem. En halvtimma senare och 50dollar fattigare, har vi kommit fram till hostelet vid 8 på morgonen, perfekt till frukosten. Vi tar oss två bagels var och går upp och lägger oss. Janni berättade för mig när vi vaknade att hon hade sagt att vi hade en timma på oss att sova denna natt, men jag hade nog redan hunnit somna, för det minns jag inte.
 
På morgonen tog vi vårt pick och pack och tog oss till "Sockerbit" som är en svensk godisaffär! Med tanke på att det tog 40 minuter att gå dit, tog jag mig en liten påse och plockade på mig lakris för 6dollar. Aldrig handlat så lite godis i hela mitt liv... 
 
Efter det drog vi till busstationen för att vänta på bussen. Köpte en pizzaslice som smakade pyton och en cola. Sov hela vägen i bussen och vid 8 var vi framme vid northstation. Köpte mig McDonalds och sedan kom tåget som tog oss tillbaka till Beverly. 
 
Trots att mitt rum och badrum hade minusgrader, då familjen hade stängt av all min värme, har det aldrig vart skönare att krypa ihop i en säng. 
 
Lyckad helg med ett härligt svenskt tjejgäng på 13 girls! Perfa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en vecka

Förra veckan rullade på helt ok. Barnen har vart bra som sämre, men det är så det är. Vädret har varit väldigt fint, fast kallt. Skönt när solen lyser.
 
Jag och Janni har bokat boende till Miami och idag ska vi även boka flyg, sedan är det bara att räkna ner till den 21 Mars, då vi åker till värmen. Ska bli så skönt! 
 


Lycklig!

Mina fina

Söta

Byggde snöstolar till barnen

K njuter i solen

Super Bowl

Att gå upp på morgonen var inte det roligaste. Både jag och Janni var väldans bakis. 
 
Vi hittade på något sätt tillbaka in till staden i Boston, efter att ha somnat i hans lägenhet som låg i Chinatown. Att få vägbeskrivningar tillbaka var inte så lätt, då det bara fanns massa kineser. Vi lyckades iallafall hitta ett foodcourt i downtown crossing. Smakade skit, men colan var god.
 
Tog subway in till Harvard square där vi äntligen köpte våra Harvard tröjor. Så mysig! Satte oss på några stolar ute i det fula vädret och kollade folk innan vi drog iväg till Fenway park där vi skulle möta upp Jake och några andra svenskar och tyskar.
 
Vi satte oss på en sportbar, tog något att dricka och beställde in en massa olika snack, som hamburgare, chips, dipper osvsov. Blev inte mätt efter att ha gått på tom mage allt för länge, men det var något ialalfall. 
 
Varför vi satt på en sportbar var för att det var super bowl, vilket är finalen i amerikansk football. Vet inte vilka som vann, då jag och Janni var tvugna att hinna med tåget tillbaka till Beverly innan 11, då vi har curfew och det är jobbdag dagen efter.
 
Hade en mysig helg i Boston med fina vänner. Slocknade gott i sängen när jag kom hem.
 
 
 
 
 
 
 

Bouijo Boston

Förrförra helgen åkte jag och Janni in till Boston för en utgång. Planen var att gå in på Royal och träffa några killar jag pratat med, men med tanke på att det enda legg jag har, är ett svenskt körkort, funkade inte det. Vi gick några minuter längre ner på gatan och hittade ett ställe som hette Bouijo eller något liknande. Lät franskt. Alla tjejer som kom dit hade kortkort på sig, höga klackar och väldigt fixade. Jag och Janni var kanske inte riktigt i den målgruppen, men vad tusan vi var svenska, och nog de absolut blekaste på stället. 
 
Utanför stället var det världens pimp med keps som hade typ hajtänder, pälsjacka och halsduk, snakebites, ringar och allt möjligt. Han måste ha vart någon snubbe som "ägde" stället, då alla kom fram och kramade honom, utom vi. 
 
Jag och Janni tänkte att vi måste lära känna honom så att vi kanske har större chans att komma in, då vi inte hade bokat något VIP bord eller likande, så vi fick stå utanför ett bra tag. Minns inte riktigt om det var han eller vi som började snacka, men det slutar med att han säger "Why are you still standing here? You can go inside!". Så nu hade vi blivit polers med honom! Janni kom in på sitt pass, och det var min tur att visa mitt ID. Vakten säger precis som på andra stället, det funkar inte. Då kommer vår nya vän, pimpen, och säger "They are with me", och kom alltså in. Bra att vara svensk och att folk är intesererade av oss! 
 
Att känna honom resulterade i att komma in gratis, gratis drinkar och en nice kväll. I Boston stänger alla ställen vid 2, så jag och Janni drog med Pimpen hem och fortsatte efterfesten med hans hund Romeo. Jag kallade mig själv Juliet, och skulle alltså gifta mig med hunden. 
 
Kvällen slutade vid 6 på morgonen då jag slockade i soffan. Kul kväll!
 
 
 
 
 

Winter Wonderland

Kom en hel del snö igår, så alla var hemma från skolan + föräldrarna, men jag behövde ändå jobba. Hur arg jag var över det behöver jag inte gå in på, för känner att det inte är speciellt kul för andra att läsa om hur arg jag är. Jag vill ändå att ni ska läsa och se roliga saker och inte om grejer som ändå inte angår andra. Jag var arg iallafall, och minst lika arg var jag idag, då jag såg på min "do-do list" att jag var tvungen att åka och handla tusentals saker, fastän båda föräldra var hemma igår och gjorde absolut ingenting förutom att gå ut och äta frukost och lunch, såklart utan mig och barnen.
 
Idag hade jag iallafall en halvdag, så passade på att gå ut och ta kort i det fina vädret. Är hyffsat varmt ute, trots att det är massvis med snö, och vinter. Trots att det är väldigt vackert ute nu med all snö och solen som lyser på, kan jag inte annat än att vänta till våren och sommaren.
 
Bilderna som jag knäppte idag utanför vårt hus och på våran driveway.
 

Istappar


Sol i snö


Våran "brygga"


Huset i skogen


En stam


Vår driveway


Motljus


Driveway


Solsken genom löv


Träd


Lilla jag

Massor av snö i skorna. Snön räckte mig över knäna...

Because I'm Happy!!

Blev så glad, att jag egentligen ville skriva detta igår när jag kom hem, men var för trött, så skriver det nu.
 
Innan jag skriver allt glatt, måste jag berätta om min fortsatta dag. Jag lämnade båda barnen hemma hos farmorn, då jag frågade städerskan ifall hon behövde hjälp med något, men hon sa att jag kunde åka hem och komma tillbaka efter deras nap, så så blev det. 
 
Åker tillbaka vid 3.40, så jag kunde vara där lite innan de vaknar ifall de skulle behöva hjälp med något. Slutar med att de inte vaknar förrän vid 4.15, då de dricker sin mjöl och äter snack. A vaknade lite senare, så när hon kom ner satte jag mig med henne vid bordet så att en treåring inte skulle behöva sitta själv. Hon pratade lite med mig mellan tuggorna, vilket jag tycker är helt ok. När de bara pratar utan att äta, då säger jag till och ibland får jag självklart påminna henne om att äta också, men jag tycker inte det är något fel med att prata. Iallafall, så blev farmorn rasande på mig och skrek "JOHANNA, YOU CANT SIT THERE. YOU ARE DISTURBING HER! GO AND SIT OVER THERE!". Och så pekade hon på en stol i hörnet där jag inte en kunde se henne. Så jäkla konstig familj. Är det jag eller hon som tar hand om barnen varje dag och som uppfostrar de, då de inte vill umgås med sina barnbarn?! Blir så jävla arg... När K kom ner från sin nap också föresten så blev hon jätteglad av att se mig, så hon kramade om mig och satte sig i mitt knä och gosade. Då kommer farmorn igen och säger "Youre a big girl, Kayuri, go down from Johannas lap. Youre not a baby!". Alltså, är det inte tillåtet att kramas eller? Förstår, och kommer ALDRIG förstå den indiska kulturen...
 
Efter nästan 2 timmar var barnen klara med allt och det var äntligen dags att åka hem. Kom hem senare, vilket gjorde att jag slutade på en gång. Min värdmamma frågade ifall jag hade tid att ge barnen ett bad. Jag brukar alltid säga ja för att vara snäll, men sa denna gång nej, med tanke på att jag ändå skulle iväg, så jag låtsades vara i en liten större rush än vad jag egentligen var, haha. Gjorde mig i ordning på 20 minuter och åkte sedan hem till Janni, där vi äntligen beställde våra Avicii biljetter i April på TD garden i Boston. Det var Issi, den tyska tjejen som skrev det till mig för någon vecka sedan, att Avicii kommer till Boston. Direkt när hans turne kom ut, kollade jag upp om han skulle komma till Boston, men då hade han bara två spelningar som var i CA och IL. Blev så ledsen, men nu är jag såå lycklig att vi ska gå på honom! 

Det blev även klart att jag får ta ledigt en fredag i April för att gå på Naval Ball i Washington DC. Det är en bal med navy killar, i sådana sjömäns kostymer. Är så taggad!! 
 
Min värdmamma hade även sagt igår när jag pratade med henne att datumet då jag vill ta ledigt för Miami inte kommer funka, för att hon jobbar mycket då och att min värdpappa är på buisnesstrip, och med tanke på att städerskan inte har något körkort, skulle ingen kunna ta barnen till skolan. Hon sa istället att jag kunde ta ledigt från 7-24 maj, vilket inte skulle funka ändå, för att Janni är utomlands med sin värdfamilj då. 

Efter att ha bokat Avicii iallafall, så åkte jag och Janni och mötte upp Julia på Siam Delight. Tog min chicken casuw för omvexlighetensskull. Tror personalen på detta ställe börjar bli lite trött på oss. Vi lägger kanske inte den bästa tippen, då jag faktiskt inte tycker de förtjänar det heller. Vi pratar kanske ganska mycket och ganska högt, och skrattar, ja,vi skrattar nog som dårar så hela världen kan höra oss. Denna gång, la de alltså på tip helt själva och vi fick inget godis som vi alltid får. De gav oss även blickar som INTE var vänliga. Jag fick även min mat 30 minuter efter Julias och Jannis... Skulle gå och fråga om de glömt av min beställning, börjar gå, men precis då kommer en personal emot mig så jag bara springer tillbaka till min plats. Janni och Julia skrattade och jag fattade inte varför. Det visade sig ju att personalen såg att jag sprang ifrån henne, men men!
 
VI satt där till stängning och efter det var det dags att åka hem. Kommer sakna desssa tjejer så mycket när jag åker hem. De har blivit äkta vänner. Är så otroligt trist att vi ändå bor ett bra tag ifrån varandra i Sverige... 

Medan jag och Janni sitter i bilen, får jag ett sms. Det visade sig vara från min värdmamma, så jag blir galen och säger till Janni att hon får läsa det för mig. I smset stod det att det förmodligen funkar med det datumet jag ville till Miami, och att  vi ska prata mer om det idag på lunchen jag ska ha med min värdmamma och barn. Åh, så glada vi båda blev! Satt och dansade och viknade med armarna och skrek som galningar! Snart kan vi äntligen även boka Miami!! Så taggad!!
 
Vaknade tidigt av barnen idag, så funderar på att redan nu gå och duscha och göra mig i ordning. Ska äta lunch vid 11, och sedan drar jag och hämtar upp Janni innan vi tar tåget in till Boston.
 
Trevlig helg alla! :D
 
 
 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0