Singing beach och myskväll

Igår vankades det singing beach med mina svenska sötnosar. Vid 12 möttes vi alla vid starbucks och hoppade sedan in i min bil och vi åkte mot stranden. Var verkligen helt packat i Manchester! Ställde oss först på parkeringen vid grocery store, men då var det en kille som sprang efter oss och sa att vi inte fick stå där. Så då åkte vi till tågstationen istället och ställde oss där, då det är gratis att stå där. 
 
Gick sedan mot stranden, och man var tvungen att betala? Aja, var bara 5 dollar så var lugnt för denna gång. Massa folk vid stranden vilket var kul och Janni och Caroline älskade verkligen stranden. Jättemysig är den! Och som du skrev mamma, snart får du se den! 
 
La oss ner och solade ett tag men jag och Janni blev så rastlösa så vi tog en promenad längs hela stranden. Var mysigt! Kände på vattnet men det var ruggigt kallt, men vi bestämde oss att vi skulle ha doppat oss innan vi gick hem. 
 
Gick upp och lade oss igen och solade, och efter ett tag gick vi ner till vattnet igen. Så pågick det ett bra tag kan jag säga haha. 
 
De andra tjejerna skulle även ha vart på beachen men vi såg de inte, och det finns inte riktigt någon mottagning på stranden så vi kunde inte få tag på de. Som tur var hittade Danni och Julie oss, så vi tog med vårt pick och pack och gick med de till deras plats där även Marina, Dorie, Ash och Karharina var. 

Stranden måste vara tisdvatten eller nått, för vattnet steg verkligen hela tiden. Vi har en väldigt hög sandstrand, men under dagen blev den bara mindre och mindre. Lite mysigt dock då vattnet är ojämt på alla ställen, haha. Man kunde gå i vattnet och bara doppa fötterna och sedan, PLUMS, så stog man med halva kroppen i vattnet, haha. 
 
Jag och Janni lyckades iallafall ta oss ett dopp tillslut och belönade oss med en jättesmarrig isglass och en cola. 
 
Vid 4.30pm bestämde vi oss för att åka hemmåt, så vi gick mot bilen och skulle åka till mataffären. Men vad ser vi då på mitt bilfönster? Jo, en varning om att man inte får stå där. Någon jäkel har då återigen haft stenkoll på oss och sett att vi inte gått med tåget. Herregud vad detta land är skumt... Som tur var var det ju ingen böter iallafall! 
 
Vi åkte till "stop and shop" och handlade kyckling som skulle bli kvällens middag. Assmarrigt.
 
Åkte sedan hem till Caroline och kollade igenom alla strandbilder och satte oss döda i soffan med ett varsitt snack. Jag tog en bagel med creamed cheese. Så otroligt gott! 
 
Vid 6 började vi lite smått med maten. Marinerade kycklingen, gjorde sallad och böjade med bulgurn. Blev jättegott faktiskt trots att vi inte hade alla tillbehör! 
 
Vid 8 dök Ida upp, den fjärde svensken här i området. Jättegullig tjej. Hon är inne på sin åttonde månad, så vi har nästan vart här lika länge.
 
Satt och åt, snackade och sedan var det en kille som ringde och bjöd med mig på fest. Jag ville gärna gå, men tror inte riktigt de andra var sugna, så fick tacka nej till det. Får bli en annan gång! Gick istället upp på övervåningen till mysrummet och satte på en film vi hyrt från "red box", vilket är ett jättesmidigt sätt att hyra film på. 
 
När vi var i affären och skulle hyra film, sa vi alla tre att ingen hade sett filmen, och Caroline hade hört att den skulle vara bra. Men när vi sätter på den har både jag och Janni sett den och det visade sig att den inte alls var bra. Haha. Well well. 
 
När filmen var slut vid 12 tackade vi alla för oss och begav oss hem. 
 
Föräldrarna var fortfarande vakna när jag kom hem så jag pratade lite med de. De hade vart på fest, så de visade bilder från det. Barnen var också med, så de hade filmer när de dansade. Så otroligt söta! 
 
Gick sedan upp på mitt rum och jagade en mygga som var allt för störande. Efter kanske 30 minuter lyckades jag döda den. Bamm. 
 
Finfin dag på stranden och mysig middag med fina, nya vänner. Gud vilken härlig sommar jag kommer ha!
 
 










































 

Svenska tjejer och singing beach

Gårdagen var riktigt mysig faktikst. Janni, den ens svenska tjejen, skulle hämta ut pengar till mig, då jag bokade color run i Boston för mig, henne och Caroline för någon dag sedan. Hur kul som helst! Iallafall, så möttes vi vid starbucks och bank of america istället så att jag kunde följa henens bil till Caroline. Vi gick in på "Stop and shop" innan och handlade "lite" gott. Kom ut med värdslamycket, men det är standard för mig. Haha.
 
Följde henne iallafall, och vägen var väldigt lätt. Åker den vägen varje onsdag, då det var samma väg som till biblioteket. Så det kommer jag komma ihåg! 
 
Hon bodde i ett jättestort och fint hus. Typiskt amerikanskt! 
 
Ida, den tredje svenska tjejen kunde inte komma, då det var något med hennes värdfamilj, så det var jag, Janni och Caroline som hade på någon film och pratade massor. Caroline är hemma själv hela helgen, så vi ska ha myskväll imorgon, då vi ska laga mat tillsammans och bara ha det trevligt! 
 
Vi planderade även dagen (lördag), och bestämde att vi skulle till mallet och sedan hem till Caroline på kvällen och laga mat och mysa. Men när jag vaknade idag såg jag att det var dunderväder, så skrev till de båda att det vore skönare att åka till beachen och sedan hem till Caroline och laga mat. Så vi ska göra så istället. Jag ska hämta upp de vid starbucks när vi bestämt en tid, och sedan ska jag ta de till "min" beach. Jättemysigt! 
 
Hoppas dagen blir toppen, vilket jag absolut tror att den blir! Imorgon blir det istället mallet med mina nya svenska vänner. Superkul! 

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan se vad som blir bestämt! 

Puss,
 
"min" beach. Här kommer jag trivas i sommar.

Dundersnabbt

Förlåt, förlåt, förlåt för min dåliga uppdatering, igen. 

Har inte riktigt haft tid att blogga och har vart så dåligt väder hela veckan så har inte vart på humör. Har även börjat blivit sjuk (?). Har ont i huvudet och fryser hela tiden. Vill verkligen inte bli sjuk nu tills mamma och bror kommer... bara 6 dagar kvar! 
 
Kom precis ut från duschen. Ska strax åka på movienight till Caroline, den svenska nya tjejen här i området, med två andra svenska tjejer. Med tanke på att jag inte har någon gps, så får vi se hur bra jag hittar dit! Haha. Julie sa förut att det fanns sen app som man inte behövde internet för via gps, så laddade ner den. får se hur bra jag hittar genom den! Innan måste jag bara tanka och ska nog åka iväg och handla någon mat. Vrålhungrig!
 
Läste på Emmas blogg där hon skrev att hon vart på dejt. Säkert askul för henne. Varför jag skriver det, är för att det är en kille som bor i Manchester, grannstaden till mig, som vill gå på "dejt". Får se hur det blir med den saken. Är lite skraj faktiskt. Frågan är ju dock hur jag kan vara det, när jag hänger med främande människor hem i NY. haha. Aja, blir nog bra.
 
Nu måste jag göra mig i ordning och dra iväg. Ha en bra dag allaaaa! 
 
 

Superdupersnabbt

Måste kila, men ville bara slänga in några ord innan jag drar till det weekly starbucks mötet. 

Helgen på Silver bay, där jag gjorde 3 av mina 6 credis, var super faktitskt. Mycket krångel, som vanligt för mig, men hur mycket skratt som helst, trots att det mer var åt mig folket skrattade.  Men alltid kul att göra folk glada! 
 
I söndags kom även Michelle hit, min finaste vän i Frankfort. Gud vad jag har saknat henne, och såklart kom lyckotårar när jag såg henne komma framspringandes mot mig på Southstation i Boston. Åh!

Nu måste jag dra, men kommer självklart skriva mer om helgen och besöket av min vän. 

Puss å kram
 

Just nu: Osminkad, fula luffarkläder och knäpp. Antar att det är så den typiska au pairen ser ut. Hejs
 

Weekend course - Silverbay NY

Ett litet snabbt inlägg bara. 

Har jobbat som vanligt idag. 

När jag slutade skulle jag åka och träffa de två nya svenska tjejerna som kom i veckan, men fick även ett sms från Katharina om vi skulle hitta på något med Ash. Jag som redan var i bilen, åkte och hämtade upp Karharina och Ash och åkte sedan till starbucks för att träffa Caroline och Janni, de svenska tjejerna. Lite senare kom även Ellie och Dani, jättetrevligt! Tyvärr ska Dani gå i rematch, vilket är jättetråkigt. Hon har som jag vart i usa i 7 månader. Hoppas verkligen att hon hittar en ny, fantastisk familj. Hon är en sådan härlig och glädjespridande människa. Önskar henne all lycka! 

Vid halv 10 drog vi alla därifrån. Körde Ash till CVS då hon behövde köpa lite saker inför imorgon, då vi ska till NY på weekendclass. Sedan åkte vi till ett Bank of america, där vi båda tog ut pengar. Måste betala min kurs imorgon som är på 350 dollar. Roligt... Pratade dock med min värdmamma idag när jag kom hem att de kommer betala kursen iallafall, så blev världens lättnad! Inte så kul att behöva betala dessa pengar själv! Pengarna jag tog ut kom iallafall ut i endast 20dollar sedlar, så blev en hel bunt. Kände mig som världens rikaste tjej! 
 
Imorgon kommer min värdmamma köra mig till stationen i Manchester, där jag kommer möta upp Ash, och sedan kommer vi möta upp resten av tjejerna i Boston vid bussen, som kommer ta oss till NY. 
 
Tror kursen kommer bli jättekul. Är massor av saker man kan välja mellan, som yoga, hiking, baking.... allt möjligt. Ska prata ihop mig med tjejerna imorgon om vad de vill göra, och självklart ska jag själv kolla vad jag vill göra. Hittar säkert något som passar mig! 

Kommer vara borta till Söndag, så är inte säker på hur uppdateringen kommer bli, då jag antagligen inte kommer ha något wifi. Men det visar sig! 

På söndag när jag kommer hem från weekendkursen kommer jag även träffa Michelle! Sååååå galet! Om bara 2 dagar så träffar jag mitt hjärta från Frankfort. Åh, vad jag längtar!!!
 







Youre the best. Cant wait to see you again. I love you, Twin!!!! <3<3<3

060613 - Student och Sveriges nationaldag

Idag är det både sveriges nationaldag och Eskilstunas student. Ganska galet att det redan är ett år sedan som jag sprang ut från Rekarnas portar för en sista gång. Blir så glad av att se alla studentbilder och önskar verkligen er alla världens bästa dag! 

Att tiden har gått så fort, får mig att tänka att det snart är dags för mig att redan åka hem. Kan inte riktigt förstå att jag redan har varit här i över 7 månader. Galet vad tiden går fort...
 
Ännu en gång, stort grattis till alla studenter! Och trevlig nationaldag, Sverige! 

Trots att jag trivs och har det jättebra på andra sidan atlanten, så är jag ganska säker på att jag vill leva och dö i norden.

Beachen med mysbarnen

Tog barnen till stranden för någon fredag sedan, så parkerade bilen vid glasskiosken och tog sedan en promenad därifrån som tog ca 20 minuter med all packning och två småbarn, med världens minsta steg. 

Satt där iallafall i två timmar, med picknick och lite dopp med fötterna. Sjukt kallt vatten, men var jättekul att vara där med barnen. De var så glada, vi hade tävlingar mot vattnet, letade snäckor och stenar och jag hittade en jättefin, stor snäcka som nu är på mitt rum. Vi gjorde även sandslott och andra roliga saker i sanden. 

Strax innan 12 var det dags att gå tillbaka, och det var då allt krångel började. Jag sa till K att vi var tvugna att teta gå på toaletten, så hon gjorde det, men inget kom. Vi började då gå, men båda var så trötta, så - jag bar A på ena sidan av höften, bar på en tugn väska, hade en burk med snäckor och stenar i, bar på en stor påse med sandleksaker i och höll K i andra handen. Sedan, såklart, behövde K gå på toaletten halvvägs till bilen. Vi kunde verkligen inte gå tillbaka, för det skulle ta för lång tid, så fick sätta henne i en buske vid vägen. Det var nog första dagen under mina 7 månader som au pair, som jag verkligen kände mig som en mamma. Två småbarn att ta hand om, massor av saker att fixa med, så mycket att fixa och dona så det är galet. Gud vad jag uppskattar allt min mamma har gjort för mig. Jag lovar dig, jag kommer nog aldrig mer bli den dära lata, slöa Johanna som ligger och halvsover varje dag i soffan när du kommer hem från jobbet. Haha. 

När K var klar, började även båda barnen gråta, för att det var för varmt. Då hade jag sådan lust att verkligen sätta mig ner, bara sitta och inte göra ett strunt. Min energi tog verkligen slut.  Lyssna på allt det där gapandet och skrikandet, bära ungar och grejer och tänka på så mycket. Det gick inte ihop. När vi äntligen kom fram till bilen, var jag helt slut i armarna så jag kände att jag knappt var kapabel till att köra bil, haha. De darrade verkligen. Bära en unge på en arm i 30 minuter, som det tog denna gång, var inte det lättaste. Värre än ett tvåtimmars gympass, lätt. 

Vi kom iallafall hem och lagade lunch, och körde sedan hem Kamla, som vart här och städat, då det var fredag. Fredag. Gud vad jag älskar fredagar.

Underbar dag verkligen, om man bortser från det sämre...

A


K och A




Fina Singing beach




Underbara grimasher...



 
 
 
 

Beachen med tjejerna - bilder

Här kommer bilder från när jag var på beachen med tjejerna förra veckan. Otroligt mysigt, om man bortser från all mygg. Älskar verkligen den här platsen, trots att jag saknar Frankfort och Chicago dagligen.

Har inte så jättemycket bilder, då det blev mörkt så snabbt. Tror dock inte ens att bilder ger rättvisa med hur vackert det faktsikt är här.

 
Dorie


Singing beach




Första "doppet"







NYC 1-2/6-13

What a night, är nog den enda frasen som kan beskriva helgen i nyc med mina gullegrisar. Krångligare, fantastiskare, roligare, tråkigare, mystiska, partykväll får man nog leta länge efter.
 
Hela dagen börjar med att Katharina glömmer att hämta upp mig. Jag som bara bor några minuter ifrån henne, skulle hon alltså hämta först, men glömmer. Så messar henne och frågar vart hon är, och då är hon redan hos Julie som bor ca 15 minter bort. När de äntligen är tillbaka till mig, förstår vi alla att vi inte kommer hinna med bussen, vilket vi inte heller gjorde. Vi kollar efter ny busstid, men den går inte förrän 2, vilket är 5 timmar frammåt. Vi bestämmer oss då för att ta en subway till southstation i Boston, för att ta en buss därifrån. Som tur var gick det en buss bara 30 minuter senare, men det tråkiga var att vi var tvugna att betala yttligare 25 dollar, utövver de 40 vi redan betalat... Well, nu var vi iallafall påväg.
 
5-6 timmar senare stannar bussen i NY. Men inte i smeten som vi skulle ha hamnat i, utan i chinatown. Great... Nu var vi långt ifrån vart vi skulle vara, så var tvugnen att gå i världens hetta, med våra tugna väskor, för att ta en subway till färjan vi skulle ta ut till snubben på CS jag snackat med. 
 
Vi kommer iallafall på färjan, och 20 minuter senare är vi på ön "staten island", där CS killen hämtar upp oss. Jag som inte hade några partyskor frågar honom om han vet något mall eller liknande i närheten, och han är snäll som tar oss till en butik på direkten. Jag och Dorie hittar ett par likadana sandaletter. Jag ett par svarta och hon ett par persika. Efter det åker vi vidare till affären där det handlas lite mat och dricka. 
 
När vi kommer till honom är det bara att börja göra sig i ordning, så klockan är närmare 8. Han bodde i en jätteliten villa, som var mörk och hur varm som helst. Han hade nämligen inga lampor och ingen fläkt? Så alla fick sitta vid ena lampan han hade i sitt lilla vardagrum med min spegel som jag hade i mitt puder, så frågan är ju hur man såg ut egentligen haha.  

Tyvärr så mådde Dorie så dåligt att hon inte kunde hänga med ut, vilket var supertrist, då det egentligen var för henne skull vi hade åkt till nyc, för att hon skulle ta farväl av Olivia. Hon valde iallafall att stanna hemma, vilket vi alla respekterar henne för. 

Jag, Julie, Alise och CS killen gick längs vattnet påväg till färjan som skulle ta oss ut till clubbarna. Denna kille som jag hade hittat, var nämligen en föredetta promoter, så han kände massor av folk, så han sa att det inte skulle bli några problem för oss att komma in. I bilen tidigare på dagen, var det en låt med RIhanna som spelades, och då kläckde jag ut mig att jag sett henne live. Då berättade han att han har festat med henne bland annat, och även Madonna. Lite häftigt! 
 
När vi kommer till nyc, så går vi mot någon klubb, där alla kommer in, förutom jag. Såklart... De två promotrarna vi kom dit med, sa att jag skulle komma in senare, då någon annan kille skulle komma, så jag väntade, väntade och väntade. Tror jag stod ute i ca 1.5 timme, vilket ändå gick ganska snabbt, då jag hade annat folk där utanför att prata med, och massor av häftiga buildings att kolla på. Men sedan fick jag nog. Tårarna kom, jag blev arg och besviken, då det var jag som hade hittat boende, och jag som hade gjort så att vi kunde festa över huvudtaget, men så kommer inte jag in. Messade till Dorie som låg hemma att jag inte kom in, och att jag funderade på att ta en cab tillbaka, för var verkligen inte alls sugen på fest längre. Hon sa att jag inte skulle dra hem själv, vilket faktiskt inte är en bra ide när man är i en storstad sådär. Jag väntade på att CS killen skulle komma ut, och sedan satte han mig i en cab tillsammans med han själv, och vi drog till något annat ställe, där jag kom in utan ett ens behöva visa leg. Han hade fixat vip-bort, så satte oss och började dricka på en gång. Var fortfarande lite nere då jag var själv där med honom, då tjejerna fortfarande var på det andra stället. Men efter kanske 20 min kom de också dit, och då blev det betydligt mycket roligare. 
 
Jag träffade även på några kineser som följde efter mig vart jag än gick, och som bjöd på drinkar, vilket var generöst dock! Haha. 
 
Julie ville röka, så jag följde med henne upp. Då kommer två killar fram och börjar prata med oss, och frågar vart vi är ifrån, vad vi gör här osvosv. Sedan kommer även Alisa upp, och killarna frågar om vi har lust att följa med till ett annat ställe och dansa, och det säger vi ja till. Så vi går ut från klubben utan att säga något till CS killen... Tjejerna och ena killen tar en cab tillsammans och sedan tar jag och den andra killen en, då alla inte fick plats i en och samma. Klockan var runt 5, och han sa att han inte var så sugen på att gå ut, så istället för att följa med de andra till stället, åker vi hem till killarnas lägenhet. Ett jättemysigt ställe på upper east side i manhattan. Killarna pluggade tydligen till läkare i ny, så de lär ha haft pengar... haha. Lite senare kommer även de andra tjejerna och killen hem, och sedan somnar vi där. 
 
Klockan 6 på morgonen, vaknar jag av att min tele ringer. Det var Dorie som var oroliga över vart vi var. Jag som var helt yrvaken visste knappt det själv. Jag sprang ut från rummet jag sov i och letade efter de andra. Som tur var var alla andra tjejerna där också. Utan att riktigt säga hejdå till killarna, sprang vi iväg i kletigt smink, ruffsigt hår, festkläder och barfota med klackarna i händerna. Vi hade ingen aning om vart vi var, och vart vi kom ifrån. Vi började gå längst gatan, och frågade en gubbe som var ute på sin morgonpromenad om hur man kom till en subway. Det var då en bil med massor av killar började följa efter oss. En kille hoppar ut från bilen och börjar sjunga för oss? Haha. Vi alla blev nog dock lite rädda. Jag trodde iallfall att de skulle plocka in oss i deras bil eller något, men som tur var var det en polisbil med poliser i runt hörnet, som sa till killarna och de försvann, för ett tag. Sedan kom de tillbaka, och åkte sakta efter oss på gatan. Som tur var såg vi då subwayen så de försvann!
 
När vi gick på subwayen upptäckte vi hur långt borta från vart vi startade. Vi hade nästan hamlat i Harlem, vilket nästan var en timme bort med subway? Haha. Var skönt att sitta ner iallafall i en sval sub. Människorna kollade dock en aning konstigt på oss, men, det förstår jag. Halvbakis med gårdagens kläder och liknande, kan man inte ha sett allt för vacker ut! 

Vi kommer iallafall tillslut fram till ferryn, men måste då vänta i över en timme, då inte den går så ofta på morgonen, så var ännu mer väntan. När den äntligen kom satte vi oss ute på däck och njöt i solen. Sedan var det bara att gå av och gå till CS snubben. Vägen var verkligenm mycket längre bakis än var den var dagen innan när man hade druckit ett och annat. 
 
När vi kommer dit var iallafall han astjurig, och slängde nästan ut oss på en gång. Så var bara att byta kläder, tvätta av sig sminket och dra iväg. 
 
Vi satte oss nere vid vattnet i skuggan att bra tag och såg ut som hemlösa. Haha. Min näsa rann även som tusan, och mina ögon var röda som jag vet inte vad, så kan inte ha sett vacker ut för fem öre. 

Tar iallafall lite kort, och bestämmer oss sedan för att ta ferryn tillbaka till city och njuta där.
 
Var verkligen stekhett i nyc. Det bokstavligen rann om oss och på det släpade vi omkring på våra astunga väskor. Vi satte oss på Olive garden och åt lunch, vilket var gott. Dock åt ingen av oss mycket, då det var för varmt för att äta. Det gick helt enkelt inte ner.  

Tanken var att vi denna dag skulle gå till Central park och bara slappa, men vi var allt för trötta, så vi bestämde oss för att gå mot busstationen och kolla om vi kunde ta en tidigare buss med våra biljetter. Det gick, men vi var tvugna att vänta och kolla så att vi fick plats. Och äntligen hade vi lite tur med oss, vi fick plats! 

Nu var vi äntligen påväg hem från en galen helg i nyc. Bussresan tog ca 5-6 timmar hem också. Jag sov nästan hela vägen vilket var skönt, så jag tänkte inte på hur lång tid det tog. 

När vi stannade var vi tvugna att ta en line till boston, där vår snälla vän Isabella skulle hämta oss, som var i Boston. Så vi möter upp henne i boston, och sedan kör hon hem oss. Hon bor även i Essex som jag, så hon släppte av mig sist av alla. 
 
Var en jättetrevlig helg, fast med kanske för mycket otur i det hela. Som tur var löste sig dock allt. Är så glad över att jag fått så fina vänner här, och att jag har möjligheten att göra så mycket här borta. Att gå ut i nyc är ju trots allt inte riktigt som att gå ut på Villa i Eskilstuna.... ;) 
 

On our way. Julie and Dorie




Gravestones


Beautiful view


Statue of liberty


Me and Dorie 


Dorie and Julie 












Alisa




Julie, Alise and Me


Julie


Me


Amazing NYC


Julie, Alisa and Me


Partygirls




Världens rödaste öga






















Chilling place






Fantastic 4













290513 - Thunderstorm

I onsdags var det världens åskoväder så det var sjukt. Hela huset skakade, det regnade som aldrig förr och blixten var så nära hela tiden. Internet och all ström slogs även av för ett litet tag, så här låg jag helt livrädd under täcket, och nästintill skrek på hjälp till mamma. Haha. Händelser som dessa, önskar jag att jag bodde på styckjunkarvägen och bara kunde gå ner och lägga mig bredvid mamma... Fick iallafall mentalt stöd av Emil på sms och gossedjurskramar av min nalle Sofia och hund Michelle! 
 
 

270513 - Memorial day

Förra måndagen så var det memorial day, då man hedrar alla soldater här i usa som har kämpat för landet. Man brukar ofta fira det genom grillning och festande, vilket det faktiskt var perfekt väder för, då det var galet varmt och fint väder!

Jag jobbade iallafall under måndagen, trots att båda föräldrarna var lediga. Jag tog barnen till lekparken och efter det hem och åt lunch. Sedan tog jag de till glasskiosken för att äta glass och fira dagen till ära, haha. Vi köpte glass, gick över till hamnen och satt i solen och åt våran glass. Jättemysigt! 

Vid 1.30 var det dags att åka hem, då de var tvungen att ta sin nap vid 2, så skulle ju bli perfekt att åka hem då. Men såklart ska något krångel hända, så att det blev en allt för sen nap. Med tanke på att de flesta människor var lediga, var det hyffsat mycket folk i vår lilla hamnstad, så det var trafik på smågatorna. Tänkte att, om jag åker upp lite snyggt på trotoaren så kan jag lätt komma härifrån, vilket jag inte skulle ha gjort. Poff säger det, bilen går sakta och segt och jag ser att det blinkar rött i bilen. Stannar på sidan, går ut och ser att jag fått punka på högra framdäcket. Great... 
 
Ringer till min värdpappa, som tur i oturen inte var allt för långt bort, "bara" 40 minuter. K blir även kissnödig, så sätter henne i närmaste rabatt, haha. Var även kokhett och barnen blev trötta, sega och började gråta, vilket jag förstår då det var dags för deras nap. 

Massvis med människor stannar och frågar om jag behöver hjälp, vilket är så gulligt i detta land. Folk bryr sig. Något sådant skulle med minsta möjlighet hända i Sverige. 

Äntligen så kommer iallafall min värdpappa, parkerar hans bil och ber oss hoppa in i hans bil så att han kan ta oss hem så att barnen kan lägga sig och han kan komma tillbaka och kolla på bilen. Men istället kommer min värdmamma dit och hämtar upp oss och tar oss hem.
 
La barnen till sängs, och sätter mig ner med världens samvete. Kände mig så elak, som har ställt till med så mycket. Både min värdmamma och pappas sa såklart att det var en olyckshändelse, och det kan hända alla. Bara så typiskt att det skulle hända, och nu är det bara att jag är ännu mer försiktig.

Med tanke på min punka, kunde jag även inte ta mig någonstans, så blev hemma hela kvällen, men världens klump i magen. Tur att jag har en sådan bra värdfamilj, som inte blev arga, utan bara ville mitt bästa. Är så glad att jag har hamnat här!
 

















240513 - partyhäng

(Vill först bara säga att bilder kommer imorgon, när jag är på undervåningen och har bättre mottagning. Tar på tok för lång tid att ladda upp bilder i mitt rum.... suck...)

Fredagen för två veckor sedan, tog jag bilen med Julie och Dorie till en kille som Dorie träffat via en hemsida, för lite festande. Han bodde ca 30 minuter bort, så det var precis så långt jag kunde köra, då jag har min "miles" grej. 
 
När vi kommer fram, eller när vi tror att vi är framme, har vi hamnat i ett industriområde. Är sjukt rädda, då det är mörkt, inga bilar och helt öde verkligen. Vi hade heller inget nummer till snubben, då han bara ringt med dolt innan, så då blev vi ännu mer fundersamma över om han verkligen menade allvar att vi kunde komma. Vi tog sedan bilen till panera bread så att vi kunde gå in på telefonen och ha wifi och på det sättet kontakta killen. Vi hade alltså åkt till fel adress, eller stannat lite innan, och var inte inne i lägenhetsområdet som vi skulle. Så sedan kom vi iallafall rätt! 

Justja, när vi var på fel ställe, sattes mitt bilalarm på, för att jag hade i panik låst dörren då jag blev så rädd för en tand/gubbe som kom ut från en dörr där i industriområdet. Haha. Herregud vad det tjöt! 
 
Det var iallfall inte riktigt någon fest, utan mer krök. Killen hade några killar över, så vi var bara några stycken. Men det var trevligt! Vi satt vid ett bord och drack och spelade spel. Jättekul faktiskt! 

Sent in på morgonen var killarna så söta, som beställde pizza till oss alla. De frågade till och med vad vi ville ha och vad vi gillade osv. Hur sött är inte det? Pizzan var även det godaste jag ätit, eller så var det bara för att jag var vrålhungrig och hade druckit någon öl eller flera. 
 
Julie hade tur som somnade ganska tidigt i en säng. Jag och Dorie fick sova på golvet med en kudde och filt. Haha. Ändå gulligt att vi fick sova kvar där, och inte i min bil som var första tanken! 

Dorie skulle jobba på kvällen, så hon ville åka hem ganska tidigt så att hon kunde göra något på dagen, så vid 10 kom vi iväg. Jag och Julie hade ingen lust att åka hem, så vi bestämde oss för att åka till mallet i gårdagens kläder haha. Åkte bara hem snabbt och lämnade sätena till A och K. 

Sedan åkte vi vidare till mallet där vi mötte upp Marina. Jag, Marina, Dorie och Julie skulle gå på Hangover 3, så innan det gick vi och köpte lite godis. 

Filmen var helt ok, trots att den fått ganska dålig kretik. 

Efter mallet gick vi till en sportsbar, där tyskarna som jag var med ville kolla på champions leauge matchen som var tyskar. Några av tjejerna blev glada, medan de andra blev lite halvsura, men men! 

Efter det åkte vi vidare till Richardssons och åt lite glass, och sedan var det dags att åka hem, då jag har min curfew på 12 på helger, så skjutsade hem Julie. 

Jättetrevlig partykväll och mysigt lördagshäng i mallet. Tycker om dessa tjejer såå mycket! 














































































 

Gårdagen och dagen

Igår var det Cheesecake factory for att gratta Carolina på  22-årsdagen. Vi var 11-12 tjejer, vilket var kul! 

Som alltid, har jag svårt att bestämma vad jag vill äta, så jag blundade, bläddrade och pekade och så fick det bli det det blev. Så skulle jag dock inte ha gjort, för när maten kom in såg det helskumt ut. Var två platta kycklingfiler som hade något frösigt flan på sig. Sedan potatismos och broccoli. Haha. Jaja, kommer aldrig mer ta det iallafall! 
 
Tog även en hot fudge sunde till efterrätt, vilket var den största glassen jag någonsin sett. Men guuud så god! 
 
Vi satt där i flera timmar och bara pratade och vid 11 så bestämde vi oss för att vi alla skulle dra hem, då Carolina skulle gå ut och fira sin födelsedag. 
 
Ash skjutsade hem mig igen, så var hemma vid 11.30. Helmysig kväll! Är så skönt att det är så varmt fortfarande på kvällarna. Var 30 grader vid midnatt. Helt galet! 

Som vanligt var det kokhett på mitt rum, så satte på fläkten på fullkallhet. Kunde även inte ha några kläder på mig, och täcket fick ligga på golvet, och jag svettades fortfarande som en gris. Men jag ska inte klaga. Gillar värmen! =)

Idag fick jag ställa klockan tidigare än jag brukar när det är jobb. Jag, Dorie, Julie och Alisa skas nämligen till NYC idag för att träffa Olivia (Den svenska tjejen) en sista gång innan hon åker hem igen. Så planen är att vi ska gå ut, och sedan imorgon ska vi ha lite rundvandring och bara ta det lugnt. Blir nog en toppenhelg! 

Problemet är bara att jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig. Jag har varken några fina "gå-ut-i" kläder plus att jag inte har några highheels. Great... Så första affären vi hittar måste jag gå in i och hitta några skor. Bra att vara ute i sista sekund, som vanligt... 

Trodde även att vi hade en host på CS, så jag smsade honom igår och kollade så det fortfarande gick. Då sa han nej, för han trodde vi hade en annan host? Tackar för det... Så när jag kom hem från Cheesecake skrev jag ett inlägg på CS sidan, och fick sedan vid 1am ett svar från en kille som kunde ha oss. Tur! 
 
Så nu sitter jag här nyduschad och halvredo för NY. Katharina kommer och hämtar upp mig och sedan de andra tjejerna vid 8. Bussen går vid 9. Så vid 1 kommer vi vara framme i NY. SKa tydligen bli supervarmt i helgen, så lär ju dö! Är ännu varmare i NY, då det är så mycket folk, så vi får se om jag överlever det här. Haha! 
 
Nu måste jag packa väskan och göra mig redo. 

Med tanke på att jag inte kommer ha något internet, kommer jag inte uppdatera något mer idag, och förmodligen inte imorgon heller, då vi kommer hem så sent. Men ni ska absolut få höra om vår lilla weekendresa. 

Ha en bra helg! 

Puss å kram
 



Maten...


Söta Dorie


Lite folk


Katharina och Ash


Goda efterrätten

Cheesecake factory

Ska strax pallra mig iväg för att fira Carolina på cheesecake factory. Messade till Katharina och Ash ifall vi skulle samåka, men Katharina var redan med Marina i Beverly och Ash jobbar fortfarande, så väntar på svar från henne! 

Nu ska jag göra mig lite i ordning! 


Chillar lite med mina två gosiga kramdjur. Ena jag fick av Michelle innan jag åkte. Nästa vecka är hon här! Då kan jag kramas med henne istället! LÄNGTAR!

 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0