Essay

Medan barnen har sin nap, sitter jag och skriver på mina två uppsatser som måste vara klara innan min weekendclass i NYC nästa helg. Hur tråkigt som helst... I ena uppsatsen ska man skriva om sig själv och varför man ville bli au pair, berätta om sin familj hemma i Sverige och sin familj här, vad man vill göra i framtiden och vad man ser sig som om 5 år...
 
Den andra uppsatsen är antigen att man ska skriva om en typisk dag/vecka i usa eller om en amerikansk person som har inspererat dig till den amerikanska kulturen. Sååå tråkigt, men måste göras! 
 
Ska strax väcka barnen, och sedan är det dags för mjölk och snack och sedan bath. Ikväll ska vi fira Carolina som fyller år på Cheesecakefactory. Blir nog jättemysigt! 
 
Ska även skriva ett inlägg om min dag på stranden med mina små liv. Underbart var det där! 
 

Mystiska djur

Skrev tidigare att jag har stött på en hel del mystiska djur under min lilla tid jag bott här i skogen. Sett många vanliga djur, som renar, fråglar, ekorrar osvsov. Men har även stött på en hel del andra också. Exempelvis hamstrar av alla olika storkelar, ödlor, kaniner, tuppar och hönor som går fritt, kalkoner, andra mystiska fåglar i alla möjliga färger, och sedan ett djur som ser ut som en blandning mellan ekorre, katt och hamster. Enligt min värdfamilj är det en farlig typ av igelkott, men denna har lång svans? Aja, farligt djur är det iallafall, och elakt, då de äter upp alla våra plandor i garden. 
 
Här är ett djur som jag och A såg igår på vår gård. Någon slags liten ödla:
 

300513 - Bilder

Bilder från min och A's promenad, medan däcket blev fixat
 

Fyllde i min kalender


Sötaste A


Gatan



290513 - Matlagning

I onsdags bad min värdmamma mig att jag skulle laga middag, så så fick det bli! 

Tog med flickorna till grocerystore och handlade ingredienserna jag behövde för att laga min potatis och purjolökssoppa!
 
Soppan blev faktiskt god! Är otroligt imponerad av mig själv att jag klarade av det, då det är förtsta gången jag lagar denna soppa, plus att vi inte hade rätt verktyg, så fick göra väldigt mycket för hand. Hade heller inte rätt mått och kryddor, så hela soppan blev egentligen improvition, men det funkade ju bra! 
 
Familjen blev även väldigt glad, och barnen sa att det var ett av det godaste det ätit. Så, YEY, mästerkocken...
 



Gjorde även cheeseships




Verktyg...


Done!

300513 - Sommardagar och kvällar

Både gårdagen och idag har varit stekheta. Går nästan inte att vara ute. Idag är det hela 35 grader. Sjukt! 

Igår hade jag min halvdag, så jag tog K till skolan och lekte sedan ute med A ett tag innan det var dags att åka till verkstaden för att få mitt däck fixat. Vi skulle vara där 9.30, så åkte dit, lämnade bilen, och sedan tog jag och A en promenix i den söta lilla staden.  Man märker verkligen att vissa platser här är New England. Gammelmodigt och smågator, vilket dock är supermysigt. Vi tog en promenad längs vägen, då jag inte ville gå för långt så vi skulle hitta tillbaka + att det bara skulle ta ca 20 minuter. Så vi satte oss på en bänk vid en fontän och lekte lite med vattnet. När däcket var klart var det bara att åka hem. Gud vilken känsla att sätta sig i en helfungerande bil. Så skönt! Nu kan jag börja köra rally igen, haha.
 
När vi kom hem ville A inte göra något speciellt, så jag hämtade filtar och la oss i gräset och slappade i solen. Dög för mig så att säga! Haha. 
 
Ringde även mamma på facetime ett tag, då A ville prata med henne. Så sött!
 
Strax innan 12 satte jag och A oss i bilen och skulle åka och hämta K. halvvägs börjar A skrika och gråta, så stannar bilen och går ut för att kolla vad som är fel. A som är livrädd för alla "bugs" hade sett ett djur och kunde inte sluta gråta. Hon skakade även som ett asplöv. Var så ledsen för hennes skull. Tröstade iallafall henne och sa att inget kommer att hända henen så länge jag är med henne, och då blev hon glad och slutade gråta och vi kunde fortsätta köra mog K's skola. 
 
Jag lämnade av barnen, och satt inne och väntade på mmjs i ca 40 minuter. Förstår egentligen inte varför de vill att jag bara ska stå/sitta där i köket och glo. De har nämligen sagt att de vill att jag ska stanna ca en timme varje gång jag lämnar de där för att hjälpa till i köket, och att leka med barnen etc, vilket jag känns lite fel. För det första kom jag inte hit för att jobba som hemhjälp. För det andra jobbar jag redan i en familj och tar hand om deras barn hela dagarna. För det andra så jobbar jag redan mer än vad jag ska på en vecka, och tycker då inte att jag ska behöva sitta där och bara kolla på eller hjälpa till med saker de behöver hjälp med, när jag inte ens jobbar där...
 
Lyckades iallafall slita mig iväg. Blev även inbjuden på middag, men tackade nej, då jag hade planer på kvällen. Ändå gulligt att mmjs vill lära känna mig och bjuder över mig på tillställningar. Mina värdföräldrar berättade att de inte gjorde det med några andra au pairer som vart här, så känns bra! 
 
När jag kom hem lade jag mig ute i solen och solade i ca 3 timmar. Sedan blev det verkligen alldeles för varmt. Gick in och skrev lite med vänner och bara slappade. Sedan kom min värdmamma hem. Pratade lite med henne, och bestämde sedan för att gå upp på mitt rum. 
 
Så galet varmt jag har på mitt rum. Tackar min värdpappa som gav mig en fläkt igår, haha. 
 
Gjorde mig sedan i ordning och väntade på att Dorie skulle komma hit. Vi skulle nämligen åka tillsammans till beachen, och hon visste inte riktigt hur man hittade dit, så vi skulle samköra. 
 
När jag kom ut stod hon och pratade med min värdpappa. Hon berättade i bilen att hon tyckte min värdfamilj var jättetrevlig och att min värdpappa hade sagt att mina värdbarn älskar mig så mycket och är jättefäst vid mig. Blev så glad av att höra det. 

Åkte iallafall till beachen och satte oss i stranden. Stranden vi åkte till ligger bara 5 minuter från mitt hus, vilket är underbart! Beachen heter "singing beach". Fick reda igår av Katharina att den heter så för att när man går i stranden så låter den. Jätteskoj! Haha.
 
Vi kände på vattnet, som fortfarande är kallt. Men var mysigt att bara sitta där och prata. 
 
Vi bestämde oss sedan för att åka och handla glass i glassshoppen, så det gjorde vi och satte oss sedan på en bänk vid hamnen och kollade på vattnet och alla båtar.
 
Vid 8 fick vi meddelande om att Katharina och Ash skulle komma också, så vi parkerade bilen vid glassshoppen, då det kostar 30 dollar att parkera vid stranden för en dag, vilket är för mycket pengar att lägga ut. Så vi tog oss en promenad dit. 
 
Satte oss och kollade på solnedgången och snackade. När det blev mörkt kom såklart alla myggor, vilket inte var lika trevligt. Vet inte hur många myggbett jag har lyckats få redan...
 
Det var en mamma som kom framspringandes till oss och frågade om vi sett hennes dotter. Det visade sig att hon var försvunnen. Så hemkst! Det var även X antal polisbilar som åkte omkring i området, förmdligen ute och letade efter tjejen. Hoppas verkligen att hon kommer till rätta! 
 
Vid 9 bestämde jag och Dorie oss för att dra, då det började bli kallt vid havet och myggorna var för jobbiga haha. Så gick mot bilen och sjöng på massvis med konstiga låtar. 
 
Skjutsade sedan hem henne till mig, och hon åkte sedan vidare hem till sig. En riktigt mysig dag i värmen med underbara barn och finfina vänner! 
 

040513 - NHL med Emil - Bilder

Här kommer bilderna från NHL matchen med Emil. Enjoy!
 

Restaurangen


Min tråkiga mat


Emils "smaskiga" mat ;) 


Boston strong








Mållinjen


TD Garden





















































ÄNTLIGEN!!

I morse när jag gick ner i köket, pratade jag med min värdepappa medan jag gjorde frukost. Då säger han "ja, din mamma har ju bokat resa hit nu" VAAAAA?! Blev helt i chocktillstånd. Hade inte kollat mobilen än, och hade inte sett alla meddelanden och statusar om det. Aldrig vart så glad i hela mitt liv!!! Gaaaahhhh!!!!!

Den 20 juni kommer de. Alltså... 21 dagar kvar!!!! Fatta att jag ska få krama om min mamma och bror om bara Några dagar. Förstår inte!!!! Längtar ihjäl mig!!!!

Älskar er sååååå!!!

Uppdatering

Ekar tomt på bloggen. Har så mycket att skriva, att jag helt enkelt väljer att inte skriva över huvudtaget. 

Ska försöka att slänga in lite blogginlägg ikväll, eller imorgon när jag har min halvdag. 

Så, vad har hänt sedan sist jag skrev? 

Jag har solat, jag har varit på fest, jag har tappat bort mig så att mina vänner var tvungna att komma och hitta mig, jag har träffat nytt folk via en hemsida, jag har signat upp på någon slags "dejting sida" men använder den för att hitta folk, och har blivit tillfrågat X antal dejter, jag har fått punka och jag har sett många mystiska djur. 

Gud vad ni blev sugna att läsa om allt det där nu va? Haha
 
Kommer skriva super duper många inlägg om detta senare. 

Nu ska jag mot biblioteket med min halvtrasiga bil, pga punkteringen. 

NHL med Emil

För några veckor sedan åkte jag in till Boston, helt själv, för att möta upp min fina vän Emil. Det tog ca 40 minuter att åka med tåget, och de hade wifi, vilket var skönt, så passade på att ringa mamma på facetime, men var min bror som ville prata, så det var jättemysigt, då jag inte pratar med honom så ofta.


När jag kom fram, var iallfall Emil på stationen och väntade på mig. Jättekul att se honom igen! 


Vi bestämde oss för att gå runt lite i staden, i det fina och soliga vädret. Lite kul, då vi båda hade på oss shorts och tshirt, och tyckte det var jättevarmt ute, medan alla Bostonbor hade varma kläder på sig. Snacka om att det verkligen är en skillnad på Svensk och Amerikansk vår!  ;) 


Emil hade ialalfall inte vart i Boston och sett minnesgrejen för Bostons maratoon, så ve bestämde oss för att se det. Men vi hittade det inte. Jag tror vi gick runt i 3 timmar för att leta efter det, och 3 varv runt hela staden, haha. Vi hittade det iallafall, och var hur mycket blommor, skor och skyltar som helst. Var väldigt vackert, men sorligt. Vi gick även på gatan där det hänt och såg mållinjen som var målad på marken.


Vi blev hungriga och letade efter något ställe att äta på, då en tant vände sig om till oss och sa att det fanns massa resturanger där borta, och pekade och förklarade. Vi gick dit, men var tvungen att gå lååångt igen. Var hur trött som helst i mina ben och fötter, haha. När vi väl hittade något som lät bra, var det väntetid på en timme, så var bara att leta vidare. 


Tillslut hittade vi en restaurang, som det bara var väntetid i 15 min på, där vi gick in. Jag sa till tjejen som vi beställde av att jag var hungrig och ville ha kött, haha, kändes som gången jag sa så när jag och emma gjorde drive in på KFC. Haha! 

 

När maten väl kom in fick både jag och Emil skrattanfall + blev äcklade. Haha! På talriken låg det en fet köttbit och lite potatismos. Inga grönsaker. Haha! Emils kött såg verkligen ut som något en grottmänniska skulle äta, vilket han sa själv. HAHA! Världens stek! Blodig var den också. HAHA! Seriöst, skrattar medan jag skriver det här. Såg så snuskigt ut, och minen när han tog förtsa tuggan.... OBESKRIVLIG! Haha! 

 

Vi åt iallafall upp snabbt och betalade och gick sedan därifrån, mätta, men inte jättenöjda! 

Vi letade upp Ben and Jerry glassshoppen istället, och sedan var det sags att röra sig mot banken, så att jag kunde sätta in mina checkar och ta ut pengar till Emil för biljetten.

När vi kom fram till arenan, alltså, gud! Sinnes vad stort det var. Sjukt! Vi satt nästan högst upp, vilket betydde att vi hade världens utsikt över arenan. Mamma hade nog vart asskraj där uppe! Haha. 

Mer folk började rulla in. När det sedan snart var dags för matchen att börja, kom spelarna in, och hade sin "uppvärmining". Då blev det minsann liv i publiken. Sjukt var mäktigt det var! 

Sedan var det såklart dags för nationalsången för båda lagen. Sjukt coolt! 

Matchen stardade sedan, och ah, det var coolt. Jag är inte speciellt sportintresserad, men att vara runtom 20.000 hockyälskare och Emil, som är tokig i hockey, blev allt så mycket roligare! 

Bruins förlorade dock med 2-4, men det var en hädtig upplevelse! 

Dock när vi skulle åka hem, var det slagsmål med motstånarna, så när vi sprang ner från arenan låg det en från hejjarna från andra laget på marken, helt blodig, och folk skrek efter att man skulle ringa 911 och gejer. Helt sjukt hur folk kan vara så inne i en sport att man bokstavligen är villig att döda.

Emil väntade ett tag med mig på mitt tåg, då det kom senare än hans buss. Jättegulligt!  


Tågresan gick bra hem, men var så otroligt trött, så höll på att somna flera gånger. 

När jag kom hem somnade jag på en gång. 

En underbar dag med en underbar vän i Boston! 

(bilder kommer, då jag inte har bilderna på datorn, utan på mitt externa minne) 

Löpning

Har precis lämnat av barnen hos farmorn, och har alltså slutat för dagen. Det är 100 grader varmt och jag blev sugen på att springa. Sugen på att spring? Ja, ni hör rätt. Jag har nu satt på mig löparkläderna och tänke springa någonstans. Vart vet jag inte, då det bara är motorvägar överallt, men men. Dör kanske av solsting också på köpet, men det får man ta. Är det fint och varmt väder ska man vara ute, och jag som inte tränat på en månad nu, om man bortser från mina mag och benövningar jag gör varje morgon och kväll i mitt rum. 
 
Ut på vägarna! Swishhh

(inläggen publicerades tydligen 5 timmar sent...)
 

Laser Quest

Idag  när jag slutade var jag snabb upp på mitt rum, slog mig ner vid datorn ett tag och sedan var det dags att göra sig i ordning för LCC möte. 
 
Jag och Dorie hade bestämt att vi skulle mötas vid lilla mallet innan, då vi inte riktigt visste vart platsen som vi skulle vara på låg. Fick även ett sms från Ash som sa att hon kunde hämta upp mig på vägen, men Dorie skulle inte få plats i bilen då, så jag åkte till mallet som bestsämt och sedan åkte jag och Dorie tillsammans till Laser Quest stället. 
 
Virrade runt ett tag, trots att vi hade hennes GPS på. Snacka om att det är tur att jag hittar så bra som jag gör, utan gps, då den ändå inte funkar så bra. Haha.
 
När vi kommer in sitter redan väldigt många i ett rum. Vi skiver upp oss att vi är där, och sedan får de som vill spela gå ut och betala och de andra sitta kvar. Lite tråkigt att inte alla ville spela, men jag var taggad till tusen. Har sett fram emot det här så länge nu, då jag inte hann vara med på laser tagen i Frankfort. Well. Nu har jag gjort det iallafall! 
 
Jag döpte mig till "Cp. America", då jag hade min USA tröja på mig, så tyckte det passade bra! 
 
När det var dags att gå in i rummet blev jag helt till mig. När killen som höll i det hade berättat för oss alla 21 au pairer som skulle spela, började jag hoppa och skratta på samma gång. Var så excited. De flesta började skratta åt mig, för att jag var som ett barn på julafton, men var verkligen supertaggad! 
 
Sen gick vi till ett annat rum, där vi satte på oss "kostymen". Sedan var det bara att kliva in i "krigarrummet" och börja skjuta. Gud! Jag blev verkligen som en annan människa eller nått. Haha! Sprang omkring där som en galning, hoppade runt, duckade, skrek och jag vet inte vad! Gud vad kul det var! Verkligen en aktivitet som passar mig! 
 
Jag var dock inte så bra som jag trodde haha. Måste helt ärligt vart något fel med min "pistol", för jag träffade verkligen flera stycken, men de blev inte skjutna?! Well, är bara en lek. Dock var det inte som en lek för mig, då jag verkligen blir helt crazy i spel. 
 
Efter ett tag var spelet slut, vilket kändes som bara 5 minuter, men måste ha vart längre än så, då jag var helt svettig och död efter detta "krigarpass", Haha. 
 
Jag kom iallafall på 12:e plats av 21, vilket är kanske helt ok ändå. Riktigt kul var det iallafall och skulle lätt kunna göra det igen! 
 
Efter mötet bestämde jag, Dorie, Julie och Rubie att vi skulle åka till Richardsons och äta glass, så det gjorde vi. Strax efter oss kom även alla andra tjejer, så var säkert 20 tjejer runt ett stort bord på glasstället. 
 
Vid halv 10 skjutsade Dorie mig tillbaka till Mallet, där jag hade min bil, och körde sedan hem. 
 
Är precis hemkommen därifrån, och är helt död efter mötet. Haha. Skulle vara skönt med en dusch, men känner att jag är på tok för trött för det. Haha.
 
Har inga bilder från Laser Questen, tyvärr, då kan inte kunde ha telefonen med sig in, och tror inte heller att man skulle ha tid att ta kort när man blir som en vilde där inne! Men hittade en bild på google, som är ganska lik hur man såg ut och hur det gick till osv.
 
 
 

Värdföräldrar på resa

Mina värdföräldrar var som sagt på en liten weekendresa med 7 andra par förra helgen till New orleans. 
 
De hade haft en jättetrevlig resa, vilket jag är glad för. De förtjänar att få njuta, slappna av och komma bort från vardagen ett tag! 
 
När de kom hem på måndagskvällen så hade de med sig hem en present till barnen OCH mig. Blev så glad att de har tänkt på mig också. Det betyder verkligen massor!
 
Både barnen och jag fick varsin mask, ungefär en sådan som jag köpte i Venedig, när jag var i Italien 2010. Jättefin var den, så nu pryder den mitt rum! 
 

Brev

Idag, när jag kollade i brevlådan, så hade jag fått post hemifrån. Var ett brev från mormor och morfar. Blev såå glad när jag såg mitt namn på ett kuvert i mailboxen. Fick världens leende! Blev så glad att jag nästan glömde A i bilen, haha. Vilken au pair man är...
 
Brevet innehöll iallafall ett fint brev med pengar i. Har tydligen snart min Sofia namnsdag, vilket de har stenkoll på, så fick lite pengar för det. Så gulligt av de. Det kommer komma till god användning =) Älskar er! 
 
 

100513 Fredag - 110513 Lördag

Förra helgen var jag som sagt hemma själv. Trots att det var skönt att inte ha massa gapande och skrik från barnen, var det samtidigt tråkigt, ensamt och framförallt läskigt. 
 
Som mina vänner och familj vet, så är jag extremt mörkrädd. Varför vet jag inte. Det bara är något jag är. Tyvärr.
 
Egentligen skulle några tjejer har kommit över på movienight, men jag fick aldrig något svar av min värdmamma, så jag ville inte ta hem de då. Så Katharina och Ash frågade mig om jag ville hänga med till Richardsons för glass, och det ville jag såklart. Så de kom och hämtade upp mig. På Richardsons var även Marina och Dani. 
 
Vid 11 åkte vi hem igen, och var hemma vid 11.30. Då var det verkligen kolmörkt, och jag var livrädd. Jag beslutade först att jag skulle sova i soffan i vardagsrummet, då resten av huset var så mörkt. Men bestämde sedan att behålla lampan lyst där, och kunde på det sättet gå upp på mitt rum! 
 
Dock hörde jag såklart ljud hela natten, och kröp ihop som en liten köttbulle för att jag var så rädd! Haha.
 
På lördagen låg jag kvar i sängen länge, vilket var jätteskönt. Brukar inte kunna göra det, då jag vaknar av barnen, så det var en bonus! 
 
Fick ett sms av Katharina som frågade om jag ville med till mallet, så hon och Ash kom och hämtade upp mig. På mallet träffade vi lite andra tjejer, som jag skrev i ett annat inlägg. Trevligt! 
 
Efter mallet följde Katharina, Ash, Ellie och Dani med mig hem. Vi pysslade lite med Olivias present, som var pengar på ett "hawaii" halsband, då hon åker till blandannat hawaii på sin resemånad. Lyllos! 
 
Vi började fixa oss lite. Målade naglarna, fixade med varandras hår och lyssnade på musik. Supermysigt faktiskt. 
 
Vid 7 drog Ash och Katharina för att fixa något på CSV. Ellie drog tidigare för att hon skulle jobba. Jag tog sedan bilen med Dani och åkte och hämtade upp Karharina och Ash. Vi åkte mot banken, för att jag skulle växla in mina checkar och sedan mot bensinmacken, för jag var tvungen att tanka. Sedan bar vi vidare mot Hooters.
 
Vi var nog uppåt 15 tjejer på Hooters, vilket var skoj! Jag är dock inte så förtjust i maten där, så kyckligen jag beställde hade jag kunnat klara mig utan, då jag blev mätt på "the curly fries". 

Något som var lite kul, var att det var en kille som kom fram till oss tjejer och frågade mig, Ash och Katharina ifall vi jobbade på Hooters, och vad vi gjorde där, om vi spanade killar eller för matens skull. Haha. Ajaaaaa!
 
När vi var klara vid 10, bestämde vi oss för att dra hem till mig och kolla film, så så gjorde vi. Alla skrämde upp varandra i mörkret, så det gjorde att jag blev ännu mer rädd för att vara själv! Haha. 
 
Vi alla myste iallafall upp oss i soffan och på golvet och bänkade oss framför typ världens största tv med "slumdog milionare". Har sett filmen förut, men tycker den är jättebra faktiskt, vilket alla andra också tyckte! 
 
Vid 12 var filmen slut, och alla åkte hem. Det blev kramkalas för Olivia, då det var hennes sista kväll med oss. Lite tråkigt, men får se fram emot NY nu, där vi kommer ses en sista gång för party! 
 
Medan jag fortfarande hörde bilar och röster utifrån, bestämde jag mig för att snabbt springa upp på mitt rum. haha. Låter så barnsligt, men är verkligen jätterädd...
 
Låg och skrev med folk i flera timmar, tills klockan blev 6.30... Frågan var ju hur jag orkade upp på söndagsmorgonen...
 
Hade iallafall en toppenhelg hemma med fina vänner, trots att jag var ensam i ett stort, mörkt hus mitt ute i skogen! Haha.
 

Bild från när vi var på TGIF och firade Cami

Bokat och klart - NYC

Igår så bokade jag, Dorie, Julie och Alisa ÄNTLIGEN vår resa till NYC! Jag har även pratat med en kille via coachsurfing, så vi ska bo hemma hos en kille på upper east side. Blir nog jätteskoj! Vi åker bara över helgen den 1-2 Juni. Hur kul som helst! Är redan taggad till tusen! 
 
Hoppas dock att det är en riktig soffa vi får sova på denna gång, och inte en Yogamatta som jag och Pricsilla fick sova på över nyår i NYC! Haha. Vad mycket jag har vart med om redan...
 




 

120513 - Boston with Björn

I Söndags satte jag mig på 10.20 tåget som skulle ta mig till Boston, där jag skulle träffa Björn för första gången. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös, det var jag. Inte för att träffa honom, utan hur jag skulle hitta honom. Haha. Jag har nämligen bara åkt till Boston en gång tidigare själv, men då kom Emil och mötte upp mig på Northstation. Denna gång hade Björn kollat upp att jag skulle ta en orangeline mot Forest Hills och gå av vid Downtown... Och möta honom utanför en affär. Hur krångligt som helst, men enligt honom var det aslätt. Wellwell. 

När jag går av tåget, frågar jag iallafall efter hjälp, så två söta damer hjälper mig att förklara vilket tåg jag skulle ta. På det sättet är det så bra att bo i USA, då de allra flesta är trevliga och tar sin tid att hjälpa en liten flicka som mig, haha. 

När jag äntligen var framme, väntade jag ett tag på att Björn skulle komma. Men sedan såg jag honom på andra sidan vägen, och herre vad lång han var! Kände mig som en liten pygmé där nere på marken! Haha

Han ville iallafall kolla runt i affärer, så det gjorde vi. Det slutade med att han fick med sig två shorts hem och jag nada. Han var imponerad över att jag inte sprang runt och letade kläder som alla andra tjejer. Antar att jag var alldels för trött för det efter 1 timmas sömn! Haha. 

Vi gick iallafall omkring i den mysiga staden och bara pratade i det soliga vädret. Som tur var, var det faktiskt bra väder. På morgonen när jag tog tåget började det regna, och det skulle ha vart dåligt väder hela dagen, men icke. Blev sol och varmt. Hur skönt som helst! 

Gick i den fina parken, tog kort och sedan blev jag "bestulen" på min kamera. Björn var nämligen lite bättre på att knäppa kort, än mig, så han fick ta över den, haha. 

Vi valde att ta en sen-lunch på Vapiano. Han beställde två olika pastasorter, som vi åt. Jättegott! 

Vi gick sedan och letade efter något ställe med wifi, så att vi kunde kolla när mitt tåg och hand buss gick hem. 

Hans buss kom en timme tidigare än mitt tåg, så jag följde med honom till hans station, så att det tog lite av min tid. Någon gång strax före 7 sa vi hejdå och vi gick åt olika håll. En superdag med en ny vän! Är förvånad över hur lätt det var att komunisera med honom. Kan lätt bli stelt med nya människor, men här flöt det bara på, vilket var otroligt skönt! 

När jag var på egen fot igen, var det som mitt "äventyr" började. Jag visste att jag skulle ta tåget tillbaka mot northstation, men på något sätt gick jag på fel linje, och kom till andra sidan. Frågade en tjej på linjen om denna gick mot northstation, men hon skrattade och sa att detta var fel. Jag fick bokstavligen panik och gick av vid nästa station. Springer fram till en gubbe och frågar hur jag kan komma till andra sidan, och han förklarar att det är jättekrångligt, för att man måste gå runt och gå ner på något konstigt ställe, och blablabla. Fick inte mindre panik då kan jag tala om! Haha. 

Jag gick då istället fram till gubben som satt i "kassan" vid tunnelbanan. Han förklarade att ifall jag hoppade på samma linje som jag kom med, och hoppar av vid nästa station kan jag lätt gå över på andra sidan, så så fick det bli. Satte mig och väntade på nästa linje, och gick sedan av vid nästa station och var sedan på rätt väg! 

När jag kommit av vid northstation var jag tvungen att vänta i ca 40 min på mitt tåg, vilket var helt lugnt. Var iallafall i tid! 

Jag var sedan på tåget, och var glad att jag äntligen var på väg hem. Satt på rätt tåg och visste att jag skulle gå av vid Manchester. Lätt trodde jag att det skulle bli, fast, där hade jag fel, igen. 

Jag sitter och lyssnar på musik, då jag ser att det är mitt stopp om några stationer, så stänger av musiken. STrax hör jag värdinan, som jobbar på tåget, roppa ut om det är någon som ska av vid Manchester. Jag svarar JA högt och tydligt och hon svarar mig "I just asked if it is anyone who should go OFF at Manchester!!" och svarade, "I said I am going off there!". Blir lite förbannad, då hon verkligen är jätteotrevlig mot mig. Gubben framför mig vänder sig om och säger "skulle inte du av vid manchester?". "Jo?" Svarar jag. Då sa han att värdinnan hade ringt till chauffören och sagt att ingen skulle av. Då bokstavligen skriker jag till henne och säger att jag ska av. Då suckar hon högt och ringer upp chauffören och säger "It is some kid that should go off. Why cant they tell me that the first time when im asking?!". Var så sjukt arg då alltså. Vad hade jag gjort om de inte stannat liksom? 

Tåget stannade iallafall, och värdinnan var jätteotrevlig när jag skulle gå av, men men. Kom hem iallafall!

Precis när jag parkerade bilen ringde Björn och gjorde en "check" att jag levde. Haha. Hade berättat för honom hur rädd jag var för att vara hemma själv i ett stort, mörkt hur mitt ute i skogen. Så han gjorde mig sällskap genom telefonen till dörren. Haha. Lite gulligt! 

När jag kom hem gjorde jag mig i ordning på en gång. Tände några lampor, chattade lite och lade mig sedan och sov sista natten ensam hemma. Vilken lättnad! 

Hade en toppendag i Boston med Björn, trots att det var ett himlans krångel att komma dit och hem! Haha

MASSOR av bilder kommer här nedan. Vi knäppte nästan 200 bilder! Helt sjukt! 








































Får till ett fint "Andersson/Mathias"-face. Blundar.


Skelögd








Peekaboo!








Fattar inte vad jag gör för fula miner hela tiden! Haha
















Bruten arm, typ


Väntar på grönt








Ramlar eller nått?!


Stenseriös


Asgarv


Springer över vägen


Hej




Haha, asgullig








































Testade på självutlösaren. Gick sådär...





Fashionshow!




Haha! Skutt?!
















Väldigt bra fotograf är jag...


Busig kille!
















Vapiano














"Snöar" blommor












Mongo igen


Och igen












































Vad gör jag?












Bilder på G





Möte med Björn

Sitter på tåget mot Boston för att möta upp Björn. Ska bli kul att äntligen träffa honom! Är dock lite skraj, för när jag hoppar av vid northstation ska jag ta nägon orangeline någonstans. Haha. Björn skrev ett sms och sa att jag skulle spela in hela resan, för att han tror att jag kommer virra runt så Mycket... Haha. Det återstår att se!

Innan jag åkte ringde mormor på Skype. Kul att se henne!! Vi pratade bara 5 min för var tvungen att dra.

Idag är det även regn och mulet, så får se vad vi hittar på i Boston. Vi snackade om att gå på museum, så blir nog mysigt!

Gårdagen var supermys. Slutade med att alla 10 tjejer drog hem till mig och kollade film. Kommer skriva mer om det senare!

Hoppas ni alla har en bra dag!

Mysdag

Åkte till mallet med Ash och Katharina, där vi även mötte upp Olivia, Marina, Elli och Dani. 
 
Nu sitter vi hemma hos mig och fixar lite. Har en tjejkväll med nagelacksmålning, snack och skratt. 
 
Vi har fixat med presenten till Olivia ikväll, då vi ska till Hooters och fira henne. 
 
Snart ska vi dra till Starbucks för att möta upp Julianne och Isabella. 
 
Blir nog en trevlig kväll! 
 
Puss,
 
 

Flum innan upphämtning


Lite snabbt sådär

Godmorgon!
 
Håller på med ett långt inlägg från NHLmatchen med Emil förra veckan. Men det får vänta, för fick precis ett mess från Katharina och Ash som frågade om jag ville med till mallet. Så ska göra mig iordning lite snabbt. De kommer om 20 min, och jag ligger fortfarande kvar i sängen! Haha
 
Mer uppdatering kommer senare! 
 

Flumeliflum

Har kommit in efter att ha solat ett tag. Vädret har lite beslutsångest idag tror jag. Först var det fint väder, sen mulet, sen fint, mulet... 

Gick iallfall in och tog en dusch, slängde iväg ett sms till min värdmamma och skickade iväg meddelanden till tjejerna. Väntar bara nu på svar från min värdmamma, men tror att det är okej att de kommer över! 
 
Medan jag väntar tog jag lite knaskort, och försöker underhålla mig så bra jag kan. Funderar på att städa mitt rum och toalett medan jag ändå inte har något att göra. Fast känns inte så fräscht att göra det när man är nyduschad. Haha. Får bli en annan dag. Är ju trots allt fredag.
 
Idag är det även bal för studenterna i Eskilstuna. Har sett massvis med bilder och gud så fina ni är. Hoppas ni har en toppendag =)
 
Nu ska jag fortsätta rulla tummarna och slänga upp lite inlägg!
 





Förstår inte hur jag kan få så otroligt röda läppar ibland! Ja, det är inte läppstift, som det dock ser ut att vara. Haha

Ensam hemma

Denna dag har vart sjuk seg, med två flickor som har vart som klister på mig. De har velat sitta i mitt knä hela tiden. Vid maten. Vill att jag ska med de in på toaletten. Hålla mig i handen hela tiden. Göra allt med de. Visserligen jättemysigt att de tycker om mig så Mycket, men blir för Mycket ibland. Haha.

Är hemma själv hela helgen, så släppte precis av barnen hos mmdjs. Hjälpte till med lite indisk mat och diskade. Haha. Kul...

Kom nyss därifrån iallafall och ligger nu ute på verandan i bikini och solar. Hur varmt som helst idag!

Ska strax messa min värdmamma och fråga om det är lugnt att Några tjejer kommer över hit idag. Skulle även vilja att Emil kommer över eller jag åker dit, men är osäker på om mina värdpäron skulle tillåta det! Haha

Helgen bjuder iallafall på massa skojigheter!

Nu ska jag somna ute i värmen.

Amerikanska vägar

Att hitta till skolan, med en lapp som vägbeskrivning, var inga problem! Känner mig ganska duktig faktiskt, som klarar av att hitta till ställen, genom att läsa på skyltar. Yey me!
 
När jag kom fram till skolan, var det verkligen en "typisk amerikansk skola". Stor byggnad. Väääldigt lång driveway. Elever överallt. Inomhus var det högt i tak och en stor amerikanskflagga. Så coolt! 
 
Jag gick iallafall in till "office" och sa att jag sökte efter min värdmamma, och de ringde henne på henens telefon. Var sedan ute i korridoren och väntade på henne och K, medan massor av ungdomar passerade. 
 
När K såg mig, sprang hon och skrek "JOHANNAAAAAA!!!" och hoppade upp på mig. Så söt! 
 
Att komma hem gick lika bra, fast tog en annan väg på något vänster. Well well.
 
Har slutat för dagen, som har vart en aning jobbig, trots att jag bara jobbade några timmar idag. Hände mycket trubbel på slutet, vilket var lite jobbigt...
 
Fick precis ett sms av Katharina, som frågade om jag ville hänga med och äta lite glass med henne och några andra tjejer, så sa ja. Tänkte själv på att messa henne, men hon hann före, så hon kommer snart och hämtar upp mig! 
 
Vägbeskrivning

Lite kort

Idag har jag sovmorgon till 12-12-30. Men, såklart vaknar jag vid 7. Kan inte somna om. Måste verkligen ha "ärvt" det av mamma, som inte heller kan somna om när man väl vaknat, vilket suger.
 
Jag ska iallafall hämta upp K från min värdmammas skola idag, vilket jag är lite nervös för, då jag aldrig vart där. Så igår skrev min värdmamma en vägbeskrivning på en lapp åt mig. Haha, hoppas verkligen att jag hittar, annars blir det lite problem! 
 
Är hemma själv hela helgen, då föräldrarna ska bort och barnen ska sova hos deras farmor och farfar som kommer hem från deras bahamaskryssning i veckan, vilket betyder att städerskan som bott här flyttar tillbaka till de. YES! Ska bli så skönt att hon försvinner. Haha. Jag är så ond.. Men hon är verkligen inte rolig att ha här. Kan inte engelska, är skitäcklig, då hon fiser, rapar och hostar utan att hålla för eller säga "ursäkta"?. Åh, längtar tills hon är goooone! 
 
Nu måste jag fixa lite och sedan åka iväg och hämta min lilla skrutt! Bäst att åka lite tidigare, så jag har tid att åka vilse! Haha
 

Har fått till en otroligt vacker rand! Haha

Glass i stora lass

Har fått klagomål från bland annat Emma, att jag måste uppdatera bloggen bättre, så ska göra det. Grejen är den, som jag skrivit tidigare, att intenetet suger här, och det tar väldigt lång tid att ladda upp bilder. Jag tycker det är så tråkigt att skriva långa inlägg utan bilder, och då blir det helt enkelt inte att jag bloggar alls. 
 
Idag var det måndag, och väldigt tidigt i morse, åkte au pairen innan mig (äntligen!!!!) hem. Känns taskigt att skriva så, men är en lättnad att hon är borta, då hon tydligen snackat skit om mig inför de andra au pairerna?! Well well, a normal day in america.  

I morse var det lite halvdåligt väder, men på eftermiddagen vart det underbart och soligt och varmt, så gick ut och solade medan barnen tog naps.
 
När jag slutat idag, valde jag att stanna kvar nere ett tag och prata med min värdmamma och barnen ville sitta i mitt knä och läsa lite böcker och bara prata, så det gjorde vi. 
 
Jag gick sedan upp på mitt rum och hade tanke på att städa rummet, men så blev det såklart inte! La mig i sängen och chattade lite.
 
Vid 8 fick jag ett sms från Katharina som frågade ifall jag ville med och äta glass på Richardsons, så jag åkte och hämtade upp Katharina och Ash och sedan åkte vi till Richardsons, där vi mötte Marina, Dani och Olivia och Dorie var även där, som vi inte hade en aning om. Var mysigt iallafall.
 
Åkte hem strax innan 10, och blev därför lite sen hem, då jag har min curfew klockan 10. 
 
Imorgon är det tisdag och vanlig jobbdag. På kvällen är det starbucksmöte igen, vilket blir kul. 
 
Har även planerat en massa skojsigheter de kommande helgerna, vilket jag berättar i ett annat inlägg. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan sova.

Inlägg om helgen kommer förmodligen imorgon. Ska verkligen försöka fixa det =)
 
Puss å kram,



Jag och sötisen emma. 

uppdatering

Kommer strax lite uppdateringar från helgen och NHL gamet jag var på med Emil i Boston. Sjukt mäktigt! 
 
 
 

USA vs Sweden

Igår hade jag vart i usa i ett halvår. Halva min tid i usa har passerat och jag har nu lika mycket kvar. Tiden går så ruggigt fort, så man blir nästan lite skraj. Haha. Känns som att jag måste börja ta tag i lite mer vad jag vill göra när jag kommer hem. Har planer, men kanske borta fundera lite mer! 

Nu, när jag faktikst vart bosatt i ett annat land ett bra tag, märker man vilka skillander det är mellan Sverige och USA. Och med tanke på att jag nu även bott på två olika ställen i USA har jag fått en inblick i helt olika kulturer, samhällen, människor, områden... Vilket är sjuktkul. Är så glad att jag tog tag i det här, och verkligen drog iväg som au pair. 
 
Så, tänkte först dra lite skillnader från Sverige och USA:

  • Allt, och då menar jag allt, är stort. Hus, förpackningar, människor...
  • Människorna här är övertrevliga och säger "hej, hur mår du?" till alla man passerar, vilket jag inte riktigt förstår. Ingen bryr sig faktiskt om hur en främling mår, och därför så väntar man inte heller på svar från personen man frågat, utan man fortsätter gå.
  • Varje familj/barn sysslar med åtmistånde en aktivitet, men de allra flesta håller på med flera. Minst en omdagen. Det är rimligt, tycker amerikaner.
  • Kalas för barn är viktiga. Men det känns mer som att man har överdrivna kalas, för att imponera på andra familjer och föräldrar, då det inte bara är barnen som kommer på kalasen, utan även föräldrarna. 
  • Man skryter gärna om pengar.
  • Alla sötsaker är verkligen dundersöta.
  • Amerikaner använder knappt några kryddor i matlagning.
  • Man får köra höger när trafikljuset är rött.
  • Det är polisbilar överallt på vägarna.
  • Alla amerikaner är väldigt fula. (speciellt i Illinois)
  • Man tar bilen vart man än ska.
  • Det finns drive-trough på alla tänkbara platser: bank, starbucks, DD, restauranger...
  • När man lämnar av sitt barn på dagis, så ställer man sig i en bilkö och väntar på att läraren ska komma och öppna dörren och följa barnet in i skolan. (lat-varning)
  • På väldigt många restauranger är det gratis påfyllning av läsken.
  • Den minsta läsken på tex. McDonalds, är lika stor som den största i Sverige.
  • Amerikanarna klär sig riktigt illa. Tex. på fest, kan man förvänta sig att de kommer dit i mjukiskläder. 
  • Vattnet från kranen dricker man inte, då det smakar väldigt illa. Däremot har man antingen "kranar" på kylen (utanför), innanför kylen, eller som en automat någon annanstans.
  • Det är stopskyltar ÖVERALLT. Tack godegud för att man kör automat...
  • I mitt hem i Illinois, hade vi inga vanliga kanaler, utan bara "appar", som netflix, pandora...
  • Man måste dricksa på nästintill allt.
  • När man ska handla, så blir allt alltid dyrare än man tror, då skatten läggs på i kassan. 
  • Man lägger inte ner sina saker själv i påsar, utan det gör en annan person åt en. 
  • Nästan alla amerikaner har någon typ av hemhjälp. (Nanny, au pair, städerska...)
  • Skräpmat är väldigt billigt. En bif mac kostar ca 5 dollar, vilket är ca 40-45 spänn (?!)
  • Nästan alla amerikaner har en mini van.
  • Allt är väldigt billigt, i jämförelse till Sverige, iallafall klädväg.
  • Bensinen är också väldigt billig, jämförelse med Sverige.
  • För att väl kunna ta en promenad eller löprunda, måste man åka någonstans. Trotoarer existerar nämligen inte i detta land.
  • Är även väldigt sällan man ser någon på cykel och om man väl gör det, så har de inte hjälm.
  • Man kan träffa på roliga människor genom att åka bil på motorvägen, genom att spela hög musik och veva ner rutorna. 
  • Det är Amerikanska flaggor överallt. 
  • Man har ofta ett "dinner room", men man äter aldrig där.
  • Man ger barnen snack minst 2 gånger om dagen.
  • Barnen har med sig sin egen mat till skolan.
  • Barnen som går i skolan, åker gul skolbuss.
Det är lite av sakerna som jag har upptäckt efter att ha bott i detta land i ett halvår! 

 

Fredagskväll

I fredags när jag slutade, hade jag lite skypedater med vänner. Vid 8 skulle jag egentligen ha blivit hämtad av några tjejer för att åka till Travis på lite festande för Olivia, men de var tvugna att jobba längre. När de väl kom, var klockan 10, och jag tog då min egna bil, eftersom jag har min curfew på 12... Vilket faktiskt suger... 

Var många tjejer från au pair gruppen där, vilket var kul. Nästan alla drack, men jag körde ju. Trist... Snackade iallafall med lite folk, så nu känns det lite bättre. Känns som att jag kommer kunna få kontakt med några utav tjejerna, vilket känns bra. 

Med tanke på att jag aldrig vart hemma hos Travis förut, var det lite jobbigt att åka hem, då det var sjukt mörkt, och jag åkte själv. Och som ni vet vid detta lag, jag har ingen GPS. Jag ringde Jesper, för att få lite svenskt stöd! Haha. Jag lyckades iallafall komma hem, genom motorvägen. Vet inte hur jag kom ut på det stället, men men. Kom iallafall hem! 

Var skönt att komma ut och göra någonting. Men ännu skönare var det att lägga sig och sova efter en arbetsvecka. 
 

Några av tjejerna

Ensam, bland tusentals andra

Idag har det inte alls vart lika bra väder som de andra dagarna. Var dock underbart väder på födmiddagen och lite innåt på eftermiddagen. Är fortfarande sjukt varmt, men inte sol som igår till exempel.  

När jag lagt barnen, ringde Emil mig. Vi pratade i ca en timme om hur planerna i helgen ser ut, och jag berättade för honom om att min mamna är så glad att han är här, och att hon tycker han är så trevlig osv. Haha, så kul. Han tyckte min mamma var så söt! Haha.
 
Jag ska strax väcka flickorna som har sin nap, bada dem och sedan slutar jag för dagen. 

Har inga planer för dagen/kvällen. Det som är det tråkiga med att vara på nytt ställe, att man inte har några riktiga vänner än. Det är så synd, att alla svenska tjejer åker hem inom loppet av en månad, en annan tjej jag snackat med ganska mycket, valde att gå i rematch och flyttar till filadelphia på söndag, och Dorie åker hem i Augusti. Förhoppningsvis kommer det komma nya, roliga människor. Men just nu känner jag mig så ensam... Har sådan tur att jag hamnat i en fin värdfamilj, som vill mitt bästa. När vi pratade häromdagen frågade de mig om hur det är med vänner osv, och jag sa att det är sådär, känner som att jag kommer bli ensam resten av året. Men då sa de att de inte kommer låta mig vara ensam och att de alltid finns där för mig, vilket var riktigt gulligt sagt. Är så glad att jag ÄNTLIGEN hamnat i en bra värdfamilj, som verkligen bryr sig och vill mitt bästa. 

Nu har A vaknat, så ska gå och ta ut henne från sitt rum. 
 
Ha en bra dag alla! 
 

Crazy

Helgplaner

I helgen är det mycket skoj som sker!  

Först och främst frågade min värdmamma ifall jag kunde vara barnvakt på lördag, då mina värdföräldrar skulle ut och äta, men jag hade redan fixat planer, så fick ta och tacka nej. Sa dock att jag mer än gärna hade gjort det om jag inte varit upptagen! 

Björn, en killkompis till Emma, som bor i närheten av Boston, frågade för någon dag sedan om jag hade några planer i helgen, och sa att jag inte hade några, och då sa han: "Bra, då ses vi i Boston i helgen!". Så, så får det bli! Ska bli underbart väder i helgen också, så blir kul! Tror även att Rubie, en tjej som konstigt nog känner Björn, som är i min LCC grupp, ska med, vilket blir kul! 

Emil, frågade mig även om jag hade några planer, och visste inte vilken dag jag och Björn skulle ses, så sa som det var. Emil ville dock att jag skulle följa med på hockey, är något slutspel, så han sa att jag skulle följa med på det! Så ska även träffa honom i helgen och gå på min första riktiga match här borta i USA! Blir häftigt! Och speciellt med Emil, då han verkligen gillar hockey och spelar det själv, så blir häftigt! Så igår bokade han biljetter för det! Wihoo! 

Jag pratade även med mina värdföräldrar igår, om det var okej att Michelle kom över några dagar i Juni, då det har vart oklart om hon kunde det eller inte, men det gick så bra så! Så hon kommer över några dagar i Juni! Så kul! 

Så har mycket skoj att se framemot denna helg, och något att se framemot nästa månad! 

Emma har även tänkt på att komma i mitten av Maj, då Björn ville att hon skulle komma då, så måste prata lite med henne om hur det blir! Ska iallafall bli kul att träffa sina fina vänner från Chicago, och även mina vänner här, i Boston! Är så glad! 



Polis, polis, potatisgris

Ännu en underbar och solig dag har passerat! Eller, dagen är ju inte över, men ändå! Haha.

Ingen skola för K idag, så vi var ute och lekte lite i solen innan vi åkte till biblioteket och lånade böcker. Sedan fick jag ett samtal från min värdpappa som frågade om jag kunde köra barnen till MMJ's idag istället för imorgon. Så efter biblan åkte vi hem och jag lagade mat och sedan packade jag väskan och körde sedan över dem dit.

MMJ's ville ha ett litet samtal med mig, så blev lite nervös! Haha. Men hon ville bara lära känna mig lite, och berättade att de var så glada över att ha mig i deras familj, så blev så glad! Hon sa att nästa gång jag kommer över så får jag stanna längre, så att hon får lära mig att laga indiskmat, vilket jag gärna vill, då jag ÄLSKAR indiskt!

När jag åkte hem la jag mig ute och kollade senaste avsnittet av ullaredsgubbarna i USA och fick skratta av mig lite. Haha, så jävla dåliga människor. Fattar inte hur de ens kunde åka iväg till USA när den ena inte ens kan prata något alls och den andra kan säga typ "hi". Kul var det iallafall! Sedan ringde jag mamma på facetime, och vi pratade i säkert en timme. Lite mysigt som alltid!

När jag pratat klart med mamma och gått in i huset igen, efter underbar sol, händer det något som fick mitt hjärta att stanna för en mikrosekund eller två. Jag sitter i soffan i vardagsrummet och kikar runt på datorn lite, och hör att det kommer en bil, körandes på gruset. Tänkte att det bara var min värdmamma som kom hem, så tänkte inte mer på den saken. Tycker att det dröjer lite väl lång tid att någon kommer, så kollar ut genom fönstret och ser fetaste polisbilen stå där! SHIT tänker jag. Nu är de ute efter mig, då jag visste att jag körde 5-10 miles/hours för fort på vägen, när en polisbil passerade tidigare på dagen. Ser att en stor, muskulös polisman kliver ur bilen och är påväg upp till huset. Jag fick verkligen panik, och visste inte vad jag skulle ta mig till. Skulle jag gömma mig? Låsa alla dörrar? Ringa efter hjälp? Jag bestämer mig dock för att gå och öppna dörren. Så öppnar dörren, och ropar efter honom, "ursäkta?". Han kommer mot mig, och mitt hjärta dunkar verkligen på för fullt! "Can I help you with anything?", frågar jag honom. Han frågar då om jag bor här, och om jag kunde ge ett papper till mina värdföräldrar. Det var något om nummerskylt på huset. Jag svarade att jag skulle överlämna lappen till honom, och sedan tackade han och önskade mig en trevlig dag, och jag gjorde detsamma. All panik, för ingenting! Jag kunde dock inte sluta skaka på kanske 5 minuter. Vart så rädd! Efter det låste jag dock dörren ordentligt och gick upp på mitt rum istället! Haha. 

När min värdmamma väl kom hem pratade vi om vad som hänt idag, och hon skrattade bara åt att han kom. Hon tyckte även att lappen var lite töntig, då det handlade om att vi inte har något nummer på vårt hus, bara på vår brevlåda, så att om vi inte sätter upp det inom en viss gräns kommer vi behöva betala 50 dollar, vilket hon skrattade åt. Lite kul! Att jag blivit så orolig, för en liten nummerskylt! Haha! 

Iallafall. Nu sitter jag på mitt rum, och har på alla sätt och vis försökt få in internet i min telefon och dator. Det är så konstigt det här, för ibland funkar bara telefonen, ibland bara datorn, ibland båda och ibland inget. Nu funkar datorn iallafall, vilket är skönt! 

Jag har precis tagit en dusch, vilket var otroligt skönt! Funderar på att lägga mig snart, men insåg att klockan bara är 8.50pm... Kanske ska lägga mig och läsa lite? Eller försöka se någon serie... 


Mina sötnosar

Valborgsfirande

Då var det återigen dags för valborg. God mat. Varm eld. Trevligt sällskap. Fest. I Sverige kanske, ja. Här? Nja, inte direkt. 

Trots att jag inte kommer fira valborg detta år, har jag haft en toppendag med mina tjejer. Lite seg, men skön. När vi hade lämnat K på skolan, åkte jag och A och handlade. Jag skulle köpa mjölk, och behövde även köpa lite smågrejer som jag var tvungen att lämna kvar i Frankfort, som sminkborttagning, nagellacksremover, tvålar, duschprodukter osvosv. Kände mig verkligen som en mamma, när jag körde omkring på en stor vagn, med en liten tvååring i vagnen. Kände mig så bra! Vi stannade till på sminkavdelningen, och vi testade alla möjliga glasögon. Har nog aldrig sett och hört A skrattat så mycket, så söt!

När vi kom hem, gjorde jag lite snack, och sedan gick vi ut i solen. Helt sjukt att det kan vara så varmt! Vet att jag skriver det hela tiden, men är så kul! A är tydligen rädd för alla sorters småkryp, så när hon ser något sådant, rusar hon i full fart till mig och sätter sig i mitt knä och kramar om mig, och säger att hon älskar mig. Åh, vad man blir glad!

Vid 12 hämtade vi upp K. Hon har varttrött hela dagen, så hon var lite småtjurig, och ville som A, sitta i mitt knä hela tiden. 
 
Jag gjorde i ordning lunch, och sedan gick vi ut ett tag. K blev ledsen på allt och inget, så jag bestämde mig för att de skulle ta en tidig nap, vilket de verkligen behövde. 

Medan de sov, satte jag mig ute i solen i en timme, och gick sedan in och fixade lite i huset. 

Nu har jag slutat för dagen, och ska idag på starbucksmöte med alla au pairer. Blir nog trevligt. 
 
Hoppas alla har en bra valborg! Drick med motta och ta det lugnt! 
 






Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0