Sömnen

Hemma från ett besök hos Careys vän och smyckes utställningen. Var mysigt! Jättefint hus bodde hennes vän i. De har precis flyttat in och de har även precis fått en liten bäbis, en pojke på 6 veckor, som var hur söt som helst! Carey köpte 2 fina smycken.
 
Imorgon ska jag och Carey åka och fixa med mitt secutitynumber. De har tydligen bara öppet konstiga tider, så vi ska åka dit redan vid 8 på morgonen... Men men, det är ju då jag börjar jobba, så det är ingen skillnad från vad det brukar vara egentligen. 
 
Idag har jag vart megatrött hela dagen, så funderar på att bara gå och borsta tänderna och lägga mig och sova. Känner att jag behöver sova länge ifall jag ska vara pigg och glad denna helg som består av skojsigheter! 
 
Tjing,
 

Leksaker och smycken. Två olika saker. Fast ändå detsamma

Nyss hemkommen från leksaksaffären med pojkarna. Det var huuur stort som helst, så det var ju bara ett paradis för barn som Nate och Will. 
 
Var där i ca en timme, och de kunde lika gärna ha varit kvar där i flera till.
 
Jag ska strax åka med Carey till någon vising av smycken och liknande som hennes vän håller i, så hon frågade om jag ville följa med, vilket jag ville. Är kul att umgås med Carey, då vi kommer bra överens och är kul att kunna prata med någon.
 
Ska göra mig lite i ordning, då man ser ut som ett miffo om jobbdagarna här, haha
 
 

Planering

Morsning korsning!

Sitter nere i vardagsrummet och kollar lite serier. Kände dock att jag höll på att somna, vilket jag visserligen gjorde, i ca 5 minuter. Kom på att det inte är något vidare att sova nu. för då lär jag väl missa att hämta upp Nate på skolan, haha.
 
Michelle skrev precis till mig på FB, och frågade om vi inte kunde åka till IKEA på söndag. Det ville jag jättegärna, då jag själv pratat om det och sagt till min värdmamma att jag vill åka dit för att kolla på lite saker till mitt rum + köpa julmust och pepparkakor, vilket är ett måste till jul! 
 
Längtar verkligen till denna helg. Ska bli jättekul att träffa Michelle igen, vilket är en jättehärlig tjej, så tror nog att det blir en toppenhelg! 
 
Om en halvtimme ska jag hämta upp Nate. Får se vad vi hittar på, men vi har pratat om att gå till lekparken igen den ähr veckan, men det har helt enkelt inte blivit av. Så kanske gör det idag, då det är strålande sol ute. Jättehärligt! 
 
När vi sedan har hämtat upp Will, ska jag köra lite läxor med honom och sedan ska han spela piano för mig. Sedan funderar jag på om vi ska åka till någon leksaksaffär, så att de kan få kolla på presenter som de önskar sig till julklapp. Vore bra att göra det innan lördag, då jag och Michelle ska shoppa. Då kan jag kanske även passa på att handla något till mina små busfrön!
 

Vanliga dagar i Amerika

Igår var det en vanlig dag hos min värdfamilj. Jag började jobba klockan 8. Körde Nate till skolan. Var ledig fram till 12. Hämtade Nate. Lagade lunch. Mötte Will vid bussen. Gjorde snacks. Körde Will till pianolektionen och Nate följde med. Will var så söt på lektionen och berättade för sin lärare att jag spelar tvärflöjt, vilket han "skryter" om till alla sina vänner och alla som han pratar med. Ganska gulligt ändå att han är stolt över mig och vad jag kan och gör :)
 
Idag har det vart en jobbig dag. Nate lyssnade inte alls på mig i morse och gjorde rena rama motsattsen mot vad jag sa år honom att göra. Han är även så förbaskat envis, vilket gjorde mig sjukt irriterad, så när jag väl lämnat Nate på skolan, åkte jag hem och kollade serier, och grät även en skvätt, vilket var första gången jag gjorde det här i USA. 
 
Det är inte det att jag längtar hem. Jag trivs här så himlans bra och familjen är verkligen underbar, när barnen väl vill sköta sig och lyssna på mig. Det är bara det att man hör låtar på radion som påminner om folk där hemma, man ser saker, till exempel när jag var på IKEA, som är saker som finns i hemmet hemma, som gör att man på ett litet sätt längtar hem. Det skulle bara vara så otroligt skönt att få krama om mamma, pappa, min bror, mormor och morfar och mina vänner. Det är så otroligt jobbigt att inte få den värmen som man får hemma. Visst, mina värdbarn är supermysiga, och idag när alla var hemma från skolan, satt vi bara i soffan och myste. Jag saknar den värmen. Kramarna. 
 
Idag är det även onsdag, vilket även betyder tvättdag. Så jag har tvättat barnens + mina sängkläder. Det är verkligen det värsta med att vara au pair. Tvätten. Inte själva tvätten, för det är inte svårt. Men att fixa med sängkläderna är verkligen inte kul. Det är så svårt! Jag är van att det liksom är en "öppning" i ändarna av lakanen, vilket ska göra det lättare att få in täcket. Men något sådant har de inte här. Såklart. Innuti lakanet, finns det även något slags snöre, som man ska knyta fast täcket i. Det betyder alltså, att jag måste krypa in i täcket, för att knyta fast ändarna. Håret blir elektriskt, kläderna blir dammiga, och jag blir sur. Finns helt enkelt inget positivt med att tvätta sängkläder. Bara att det är tusen gånger skönare att sova. Okej. En positiv sak. 
 
Barnen hade även playdate idag med Mark och Andrew, så var ännu en timme ledig på eftermiddagen. Skönt!
 
Nu har jag slutat för dagen, och det är endast två dagar kvar på denna arbetsvecka. På lördag ska jag träffa Michelle, vilket ska bli jättekul. Vi ska shoppa, och förhoppningsvis träna och sedan kanske gå på bio eller något liknande. Jättekul! Ser faktiskt fram emot att få börja träna. Få göra något vettigt om dagarna, och det lär ju bli tusen gånger roligare om man har någon att träna med. Det är så skönt, för Michelle är också ledig på dagarna, så det är ju bara för oss att sammåka till gymmet på dagtid. Då får man ut något bra på dagarna också och inte bara ligga och dega.
 
Nu ska jag strax äta middag och sedan ska jag fixa med mina sängkläder och alla vet hur det kommer sluta. Därför ska jag efter min ansträgning med sängkläderna, lägga mig ner i min välbelönta och nybäddade säng med ett leende på läpparna för att jag är så jääääkla grym och kolla serier och sedan sova som en prinsessa. Sovmorgon till 8 imorgon. Shohoo. Jubel.
 
Tack för mig.
 
Tjing,
 
Lite eftermiddagsmys med mina "änglar"

Söndag

Glömde att skriva igår, så tänkte passa på att skriva ett kort inlägg om vad jag gjorde igår.
 
Dagen började med att jag följde med familjen till kyrkan för första gången. När vi kom fram, så skulle jag hälsa på alla i församligen. Var bara att säga hej och vad man hette, så det var inte så svårt direkt, som tur var! Sedan var det dags för gudstjänst. Prästen pratade, det var en gossbelkör som sjöng och en kvinna som spelade piano. Sedan gick en kvinna upp på "scenen" och sa: "Alla de som är läskunniga, ställ er upp och sjung med oss". Då jag reste mig upp, liksom de flesta andra i kyrkan och sjöng en psalm på 6 verser. Otroligt vackert. Speciellt eftersom att orden var så lätta att uttala också... Ironi på hög nivå...
 
Efter att vi hade sjungit klart, så ropade prästen upp att alla barn skulle komma upp på "scenen". Så där satt det ett 10tals barn som pratade med prästen. De gick igenom vad vi skulle prata om idag, och sedan var det dags för barnen att gå till "barnkyrkan", där de får pyssla och liknande. Lite likt det svenska "kyrkans barntimmar", som jag gick på som liten. 
 
Kvar i kyrkan satt jag gå mellan Carey och Chris, och lyssnade på prästen. Höll verkligen på att somna några gånger, med tanke på att han babblade om någon från bibeln, som jag aldrig hört talas om, trots att jag konfirmerade mig och gick på näst mest gudstjänster av alla konfirmander i Eskilstuna år -08. Sedan pratade han även om något lejon, och då var jag helt lost. Förstod verkligen ingenting. Så satt där och smålog, som att jag förstod vad han pratade om. 
 
Efter en timme var det klart, och det var dags att gå ut från kyrkan. Då började prästen prata lite med mig, och han berättade att hans pappa var från Lund i Sverige. Han kunde inte Svenska med tanke på att han var uppvuxen här i USA, men ändå lite häftigt att han kommer från lilla Sverige. 
 
Det var även bookfair i kyrkan, så barnen fick välja en varsin bok som de fick av föräldrarna. De valde en  varsin Star Wars bok, som jag visar på bild i inlägget innan detta. 
 
När vi var hemma igen var det dags att äta lite. Jag skypade först med mamma, Hedda och Hampus, vilket var jättemysigt. Har inte skypat med Hedda och Hampus innan så det var mysigt. Så himla söt Hampus var. Jag tror inte riktigt att han förstår hur långt borta jag är, så han ville att jag skulle komma dit. Sedan när mamma och jag förklarade att jag inte kan det, eftersom att jag är så långt borta, sa han att jag skulle komma till dem genom min telefon. Haha, så sjukt söt. Om ändå det gick...
 
Efter att jag skypat och ätit åkte jag och Carey ensama till IKEA denna gång. Carey skulle köpa lite tillbehör till grejerna vi köpte för någon dag sedan. Var en jättemysig dag med Carey som jag uppskattar sjukt mycket! 
 
När vi kom hem gjorde vi iordning middag som bestod av kyckling och sedan gick jag upp och la mig. En väldigt skön söndag med andra ord! 

Veckostart

Har vart en lång dag idag. Började redan vid 7, då Carey skulle jobba på kontoret inne i Chicago idag. Väckte barnen, gjorde frukost, gick med Will till bussen, gick hem med Nate, läste lite för Nate, jag åt frukot, jag körde Nate till skolan och efter det åkte jag och handlade själv för första gången i mitt liv tror jag. Iallafall första gången jag gjorde det här, säjlv. 
 
Köpte lite välbehövliga saker som shampoo, balsam, tvål, skrubbhandskar, nagelacksborttagning, handkräm, ansiktskräm, sminkborttagning, ansikstvål osvosv + reesés = världens godaste godis. Jag gick och betalade, och gick sedan mot min bil, då jag hör att en man kommer springandes efter mig. "Du glömde dina mynt!" ropar han. "Oj, tack!" svarar jag och tar emot pengarna. I bilen ser jag att det endast är ca en cent, vilket inte är någonting alls och det har mannan sprungit efter mig med. Något sådant skulle verkligen inte hända i Sverige. Blev så sjukt chockad att han kom efter med det, visste inte ens att jag hade glömt några pengar. Man märker verkligen vilken skillnad det är mellan folket här och i Sverige. Alla är så otroligt trevliga här. Alla hälsar på alla, alla säger godmorgon och frågar alltid hur det är och säger alltid "Ha en bra dag" när man ska gå därifrån. Så otroligt trevliga är alla, och snälla, vilket mannan inne i mataffären bevisade.
 
Åkte hem och tvättade lite. Eller lite och lite var det inte. Fattar verkligen inte hur killarna kan smuttsa ner så mycket på en vecka. Dock är sakerna inte ens smuttsiga, utan de lägger alltid sina kläder i tvättkorgen så fort det använt något en gång. Alltså använder de nya byxor varje dag, så i tvätten är det alltid MINST 14 par byxor, vilket jag tycker känns sjukt onödigt. Inte tvättar väl jag mina byxor efter att ha använt de en gång. Men men, är väl bra att barnen är rena. Haha
 
Efter massor av tvätt, var det dags att hämta upp Nate. Gjorde lunch till honom och mig, sedan ritade vi lite och bara tog det lugnt tills vi skulle gå och möta Will vid bussen.
 
De fick sedan kolla på show innan vi åkte iväg på tennisen. 
 
Nu har jag slutat och sitter på mitt rum. Ska snart gå ner och ta något att äta! 
 
Här nedan kommer lite bilder på allt möjligt. Några är från de senaste dagarna, och några bilder är för lite längre sedan. Har även försökt tagit kort på hur julpyntdningen ser ut här inne och i området, men bilderna blev ju som de blev... haha
 
All tvätt - ovikt
 
All tvätt - vikt
 
Det jag och Nate ritade idag
 
Nate med teckningen
 
Nate lånade mobilen
 
Nate lånade mobilen
 
Nate lånade mobilen
 
Jag och söta Nate
 
 
 
Världens godaste. Älskar även att detta är en "familybag", men jag smaskar i mig den på en sekund, själv. Typ.
 
Nate pyntade min mobil. Star Wars - såklart
 
Mitt misslyckande av bild på julbelysningen i området, från mitt fönster
 
Skolbuss
 
Trött Nate
 
Pojkarna leker i lekrummet
 
 
Från när Nate och jag var i lekparken
 
 
 
 
 
Nate och Will pyntade även min tröja
 
 
I huset
 
 
 
 
Nates älskade Star Warsbok

Shedd Aquarium

Denna lördag har jag spenderat med min värdfamilj i Chicago på "Shedd Aquarium". 

Vi tog 10 tåget in mot Chicago, och var framme vid 11. Med tanke på att vi åkte så pass tidigt, var det sjukt kallt, och ganska trist väder ute. Så det var en bra dag att vara inomhus.

Det var världens längsta kö in till museumet, men som tur var hade vi "snabbpass" som Chris hade fått från jobbet, så vi kom in på en gång, vilket var sjukt skönt, då det kändes som att det var minus 100 grader ute. 

När vi kom in möttes vi av en kvinna som tog ett kort på oss. På sidorna av oss fanns det sedan massor av små aquarium och i mitten ett stort, med havssköldpaddor, minihajar och massor av andra intressanta fiskar. 

Efter att vi hade kollat på fiskarna gick vi ner till lunchroom, där vi åt vår matsäck vi hade med oss. 

Efter det gick vi till en föreställning vi även skulle se. I showen var det valar, delfiner och pingviner som hoppade runt. Det liknade Kolmårdens delfinuppvisning en aning, men antar att uppbyggnaden är ungefär detsamma på alla ställen runt omkring i världen. Dock var det en sjuk fin utsikt ifrån där vi satt. Vi satt som i en stor glasbur, så vi såg Chicagostad och havet precis utanför. Otroligt vackert! 

Efter det blev Will en aning gnällig, så vi bestämde oss för att bara ta oss en snabb titt på maneterna och sedan ta tåget hem. 

Det var en precis lagom dag att spendera sin dag på med familjen i Chicago. 


Byggnaden och det trista morgonvädret




Det brukar alltid vara Nate som vill vara med på kort, men idag var det Will som var teaterapan
























Den otroligt långa kön, som vi tack och lov slapp! 






Chis, Nate och Will kollar på fiskarna










Familjen 




Uppvisningshallen


Will, Nate och Chris kollar närmare på delfinerna som hoppade i poolen









De små, vita valarna 


Pingviner






Ett ställe där man kunde klappa vissa fiskar + sjöstjärnor
















Finare väder på eftermiddagen































Ledig dag + IKEA

Idag har jag vart ledig, vilket har  varit otroligt skönt! Vacknade dock redan vid 8 av att barnen pratade (läs skrek) väldigt högt, plus att Carey och Chris höll på med julpyntningen i huset. Jag gick som tur var inte upp då, utan låg kvar i sängen i nästan 6 timmar och kollade serier, läste bloggar och kikade runt på internet. Gick även in på lite hemsidor för att kika efter en vinterjacka, och såg en jättenygg jacka fårn Zara. Dock kostar den nästan 3000, vilket är lite för dyrt för mig, och de pengar jag tjänar, men det kanske är värt det. Får kolla runt lite till, men annars får jag slå till på det. Börjar bli så rysligt kallt ute, så är välbehövligt med något varmt nu!
 
När jag bestämde mig för att äntligen gå ner och äta lite frukost/lunch, så kommer Nate uppspringnandes. Han säger "Godmorgon Johanna! Följ med mig ner! Men blunda!". Sen tar han mig i handen, så att jag inte ska ramla i trappen medans jag blundar, och säger sedan "Nu kan du titta!". Då var de klara med julpyntet i hemmet, och gud så fint det var! Jag hade väntat mig att det skulle vara sådär jätteöverdrivet som man har sett på TV, men det var verkligen perfekt! De hade satt upp 5 julstrumpor över öppna spisen, satt en stor julgran vid det stora, höga fönstret i hallen, satt en ljusslinga i trappen, samt dekorerat träd och buskar utanför. Så fint! 
Bilder från hur det ser ut i hemmet och kvarteret, kommer när jag tagit bilder! 
 
Efter det skulle jag och Chris åka och fixa med mitt bankkonto, så vi åkte till banken. Jag hade med mig alla papper man behövde, 3 bevis på att jag var jag och ett bevis på att jag bodde hos min värdfamilj. MEN, såklart ska det bli krångel när Johanna Granlund ska fixa något. Alla andra Svenska au pairer som familjen har haft, har kunant öppna ett bankkonto utan sitt securitynumber från Amerika, eller vad det nu heter. Och med tanke på att jag bara vart i USA i snart 3 veckor, så har jag inte kunnat fixa det än, för att man måste ha vart här i en månad, tror jag de sa. Då sa tanten som vi pratade med att jag var tvungen att ha ett bevis på gata, land och stad jag bodde på i Sverige, men något sådant hade jag inte. Och min ansökan via Cultural Care var tydligen inte tillräcklgt med bevis, trots att hur många människor som helst kan intyga att det är jag. Så nu får jag helt enkelt vänta på att jag kan fixa med det där nummret. Fick dock min lön i pengar denna vecka, också, vilket inte gjorde mig ett dugg.
 
När vi kom hem gick jag upp på mitt rum och bara slappade, igen. Sedan kom Carey och barnen upp till mig och frågade om jag ville följa med till IKEA och äta mat, samt kolla på lite grejer som de ska köpa nytt till hemmet. Självklart svarade jag ja! 
 
Det tog ca en halvtimme att åka till IKEA, så det är ungefär som från Eskilstuna till IKEAt i Västerås. Kändes så sjukt konstigt, att besöka en Svensk affär, i USA. Med tanke på den gula och blå texten och de Svenska flaggorna, var det svårt att veta att man faktiskt var i USA. 
 
Vi började med att äta. Jag tog såklart de Svenska köttbullarna. Och gud så bra det smakade! Det är nog den första RIKTIGA mat jag äter här i staterna. Jag har nästan levt på stekt ägg, broccoli, mackor och vatten under mina tre veckor i denna familj. Jag klagar inte på det, men det var kul med någon annan konsistens och smak i munnen! 
 
Efter maten gick vi ett  varv i varuhuset. Det var lite jobbigt, då barnen stannade till på nästan alla ställen för att leka, och när de hittade pennor och papper skulle de såklart ha de att skriva på. 
 
Vi var inne på IKEA i si sådär 2 timmar, och sammanlagt med bilturerna så blev det nog drygt 3 timmar, vilket var precis lagom! 
 
Från IKEA kom vi även med 3 nya möbler och en fullbroppad bil. Tur att Chris tog en egen bil, så att vi fick plats med allt!
 


 
Imorgon ska jag följa med familjen till Chicago till "Shedd Aquarium". Det är något vattenställe, där det är massor av vattendjur och liknande. Kan nog bli jättekul! Mindre kul att vi ska gå upp så pass tidigt, men det är sådant man ta ibland! 
 
 
Nu ska jag faktiskt ta och göra mig i ordning och sedan sova. Är sjukt trött, trots att jag inte gjort något vettigt idag. Skumt det där. 
 
Hoppas att alla ni där hemma har haft en toppen dag, och att ni som varit och sett Swedish house maffia, hade det grymt! Måste erkänna att jag är lite smått avis... 
 
 
 

Första Thanksgiving:en, check

Hemma från en mysig eftermiddag/kväll hos Careys syster med familj. Var proppmätt när jag åkte därifrån, av all god mat. Trots det är jag hungrig. Förstår verkligen inte hur en sådan liten människa som jag faktiskt är, kan äta så pass mycket... Längtar till frukosten imorgon. Eller gör jag verkligen det? Börjar bli en aning trött på de stekta äggen jag äter X antal gånger dagligen. Varför gör du inte något annat?, kanske ni tänker. Slöhet, svarar jag nog då.
 
Nu ska jag sova. 
 
Tjing,
 

Thanksgivingsmiddag

Har nu avnjutit min livsförsta, och nog dessvärre min sista, thanksgivingmiddag. Herre vad gott det var! Sitter nu och vilar magen i en soffa i "barnrummet" hos careys syster. Här inne sitter även nate och Will och careys systers två barn.

Trotts att det var ganska jobbigt att komma hit, då det var sjukt stelt. Vem ska jag prata med? Vad ska man prata om? Tillslut blev man själv på sin plats man stod på, vilket blev lite embarrassing... Men annars flyter det på ganska bra ändå!

Snart väntas det efterrätt, vilket består av sisådär 5 olika kakor/tårtor. Frågan är hur det ska få plats i min proppfulla mage. Men som alla vet, som känner mig, så får alltid en godsak eller två plats i skattkistan!

Happy thanksgiving everyone!

Lion

Igår kväll så lekte jag och Nate att vi var lejon. Supersöt var han! 
 
 
 

Thanksgiving

Glömde helt bort att jag var ledig idag, så ställde klockan på 8 som vanligt, gick ner och skulle äta frukost och då frågar Carey: "Vad gör du uppe? Du är ju ledig" 
 
Jag stannade ändå kvar där nere och pratade lite med Carey. Hon berättade lite om vad som komma skall, i December, med "tomtefrukostar", julpyssel etc. Så hon frågade om jag ville följa med på det, och självklart svarade jag ja. De hade även redan köpt biljett till mig, men fick ju självklart välja om jag ville följa med eller inte. Men känner, att när man väl är i USA, så vill jga gärna göra så mycket som möjligt. 
 
Nu på morgonen har jag, Carey och Nate spelat lite spel. Vi ska snart gå ut och ta den klassiska "Thanksgiving-promenaden". Carey berättar att det är en tradiotion att man tar antingen en promenad eller tar en löprunda på Thanksgiving. Varför vet jag dock inte. Är superfint väder ute idag och 14 grader, så kommer nog bli en underbar Thanksgiving.
 
Jag trodde nämligen att Thanksgivingen skulle bli sådär, med tanke på att Chris och Will åkte till Texas för några dagar sedan för att träffa några släktingar där. Jag trodde då att de skulle bli kvar där över Thanksgiving och därför skulle det bara bli jag, Carey och Nate kvar här i Frankfort. Men som tur är, så hade jag fel, och Chris och Will kommer hem i eftermiddag och hinner därför hem till middagen med hela släkten. 
 
När vi kommer tillbaka från promenaden, så ska jag duscha och göra mig lite i ordning inför lunchen/middagen hos Careys syster, där Thanksgivingen kommer hålla till. Längtar!
 
 

Snabbt inlägg

Hallihallå!

Jag har velat blogga, för jag har så mycket att berätta. Men med tanke på att jag har fullt upp nu bla inför thanksgivnig, som är imorgon, så har jag varken haft tid eller ork.

Är dock ledig torsdag-söndag nu, vilket ska bli skönt! Men imorgon kommer hela familjen att åka hem till Careys syster, för att fira thanksgivning, så kommer inte ha tid för bloggen imorgon heller. Men till helgen kommer ett detaljerat inlägg om vad som hänt de senaste dagarna.

Har precis suttit nere i köket och pratat med Carey i nästan en timme. Pratade om lite allt möjligt, vilket känns sjukt skönt. Är en otroligt lättnad att jag vet att jag kan prata med henne om jag vill och känner för det.

Nu ska jag sova, är så otroligt trött efter dagens förberedelser inför imorgon. Längtar som tusan tills morgondagen!

Tvätt och Tennis. TT

 
Äntligen klar med alla denna tvätt. Förstår inte hur barnen kan använda så mycket kläder på en vecka... 
 
Pojkarna kollar nu på show, och jag äter lite mellanmål. Om ca 45 minuter ska jag köra de på tennis. Hoppas jag hittar dit bara. Haha

Nate-Fredag och Chicagomys

I fredags så var jag hemma med Nate. Vi åkte till biblioteket, vilket Julia gjorde med Nate på fredagar jämt. Det var dock sååå svårt att hitta dit, med tanke på att de bygger om i stan, så fick åka in på massor av gator, men tillslut hittade jag rätt, efter att ha åkt fel 7/8 gissningar. Det är nämligen så, att trots att vi bor i ett sådant litet samhälle, så finns det så sjukt många olika vägar. Så först kan man välja höger eller vänster. Väljer man vänster så finns det 2 olika vägar att välja på och väljer man höger, så är det samma alternativ. Sen är det två alternativ igen på dessa vägar. Blir tokig på detta, men som sagt, tillslut kom vi rätt. På sista försöket... Nate lånade iallafall 5 böcker, varav en enda inte handlade om Spiderman, star wars eller Ninjago... och 1 film. Vi åkte sedan hem och jag läste lite för honom och gjorde mat. 
 
Här nedan är lite bilder på Nate när han åker på sin sparkcykel. Så söt. Haha

 














Så sjukt söt!




















 

Halloween dekorationer






Hej kanintanden (?!)


Hej igen!




Vet inte hur många sådana bilder Nate tog... han är ju så liten, så han kunde liksom inte sikta på vad han tog kort på. Vilket syns i bilderna!
















E:et hade ramlat ner. Yes


Lite rundvandring








Nya fotografen







M
Min sötnos








Gatan




I lördags, så åkte jag in till Chicago. Skulle möta upp Michelle som bor i samma område som mig, plus två av hennes kompisar. Skulle även ha mött upp en annan tjej som jag träffade på Training School, men det var så sjukt mycket fok i Chicago denna helg, så vi kunde helt enkelt inte mötas upp!

Iallafall. Jag kände mig ganska stolt när jag lyckats ta mig in till Chicago. SJÄLV! Åkte själv till tågstationen, köpte parkeringsbiljett och tågbiljett, satt på tåget, kom fram, och gick i si sådär en halvtimme innan jag träffade på tjejerna. Det skulle vara en parad i staden, en slags julparad, så det var därför det var så sjukt mycket folk! 

Vi gick först omkring lite på stan, och bestämde oss sedan för att gå till Starbucks. Men, eftersom det var så mycket folk på stan, så var det fullt. Så gick till ett annat ställe istället och köpte glass. Inte det bästa kanske, med tanke på att det var så sjukt kallt och att jag redan frös innan jag påbörjade den där glassen. Men fytusan vad gott det var. Var som mjukglass och ett tillbehör till i den. Jag valde mitt nya favoritgodis: Reenes, eller hur det stavas. Sjukt mumsigt!

Sedan ville Michelle och Helena gå till Starbucks iallafall, så vi gick till ett annat, där det med var sjukligt lång kö, men var skönt att få värma sig lite! 

Folk började röra på sig där utanför, så vi trodde att paraden skulle sätta igång, så vi sprang med ut. Folk började skrika och barn skrattade. Men började parande? Nä. Vi fick stå där ute i nästan två timmar innan paraden började. Men det var ändå värt det. Var sååå mycket folk. Och det är sååå vackert i Chicago på kvällen. Allt ljus! 

Barnen blev som tokiga när alla dessa Diseny-figurer kom marcherandes på gatan, och sedan kom någon Disneychanel-kändis, som tydligen är med i något program, och alla barn skrek av lycka. Hörde ett barn skrika "I looove heeer!!! She is the best acter ever!!!!" Eller något i den stilen. Så söt! Haha

Två timmar höll showen på och sedan drog vi och käkade tacos på något mexicanst ställe. Sedan åkte Susan och Helena hem, men jag och Michelle gick runt på stan. Affärerna skulle nämligen inte stänga förrän klockan 10pm. 

Vi gick till Victorias Secret, och jag fick med mig hem 3 duschgrejer. Stötte även på en kille/man där inne, som stoppade mig och sa hej. Svarade med ett hej. Sedan sa han "vad gör du här? Du behöver väl ingenting? Du är redan så vacker!". Jahaja, tacktack. Vill dock lukta gott. Men tack ändå.

Sedan gick jag och Michelle ner för bron, och satt vid vattnet och kollade på alla byggnader och bara pratade. Kan fortfarande inte smällta att jag är i USA. Jag BOR i USA! Det är så galet! Bor liksom en timme ifrån en av USAs vackraste städer. Otroligt.

Klockan strax innan 11, bestämde vi oss för att gå mot tåget. Vå tog dock inte samma linje, så vi delade upp oss   millenium park. När jag väl satt på tåget hem, vet jag inte hur många gånger jag nickade till. Var så sjukt trött, men kunde inte somna, för var tvungen att räkna stationerna, då jag aldrig hade åkt själv förut, och när det är mörkt är det svårt att veta vart man är. Som tur var somnade jag varken på tåget eller i bilen hem. 

Hade verkligen en toppendag i Chicago. Gud så bra jag trivs här!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Eller ja, försökt. Båda pojkarna hade kompisar över här idag, så kunde ju inte direkt sova. De lät som tusan... Som tur var, var de borta i kyrkan i nästan 2 timmar, och sedan åkte de iväg på ärenden, så det var ganska lugnt ändå.

Åt sedan middag med familjen, hjälpte till med disken, satt och pratade med Carey ett bra tag och gick sedan ner i källaren med Will och lekte ett tag. 

Just nu pratar jag med Dannoliten i skype, och fick även precis ett meddelande från Carey om att hon jobbar hemma imorgon så att jag inte börjar förrän 8. Skönt! 
















En julkör stod utanför Cheesecake factory och sjöng julsånger




























Underbara glass




Sådana "hattar" gick väldigt många omkring med. 






































Råkade ta upp ett trasigt lysrör, och lysvätskan fastnade på mig. Vackert


















































 

Kul helg i Chicago

Nyss hemkommen från en supersuperrolig dag/kväll i Chicago med tre andra au pair tjejer. Massor av bilder kommer imorgon!
 
Klockan är 01.10 här, så ska sova. Är supertrött. Vet inte hur många gånger jag nickade till på tåget hem. Och med tanke på att jag aldrig åkt hem i mörker själv, med detta tåg, så var jag tvungen att kolla på schemat från början till slut, så att jag inte skulle missa min station. 
 
Skypade även precis med mamma lite snabbt. Hon hade precis vaknat. Kännes så galet att det är en sådan tidsskillnad, trots att vi bor på samma planet... Haha.
 
Dags att sova.
 
Tjing, 

Snart välbehövlig helg

50 minuter kvar tills jag får helg. Ska  bli så otroligt skönt! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
 
Har haft Nate hela dagen, och han har varit som ett monster. Vad jag har gjort har vart fel. Och om jag inte gjort något, har det med varit fel. Jag föreslog att vi skulle baka, men vi hade inte alla ingridienser. Han börjar gråta och tjura. Jag säger att vi kan åka och handla sakerna som fattades. Vi sätter oss i bilen, åker iväg, men han vägrar kliva ut ur bilen. Väl inne i affären, böhöver han akut leta upp en toalett. Springer ut från affären och rusar in på Starbucks. Efter det ville han åka hem. Så blev inget bakande...
 
Väl hemma, så ville han leka med Cole, så jag skrev till hans mamma. Cole kommer över, och de skriker som satan. Nu har vi även mött upp Will vid busstoppet, och de låter som en hel djurpark här inne alltså. Säger till de tusen gånger att de måste vara tysta för att Carey jobbar, men lyssnar de? Ne, såklart inte...
 
har tappat räkningen på hur många gånger Nate har gråtit idag. Är helt ärligt nästan var 5 minut... Får krupp...

Jobbig dag

Idag har det varit en dag, precis som alla andra dagar, except from that Nate har varit så otroligt gnällig. (Åh, herregud, märkte inte ens att jag började skriva på engelska... Snacka om att det inte tar lång tid innan man även börjar tänka på det engelska språket...) Det började redan vid frukosten, då han inte ville byta om från pyjamas till vanliga kläder, så han gick med sin pyjamas till busstoppet med mig och Will... När vi kom hem igen var han ganska lugn fram tills jag skulla lämna honom på skolan. Men när jag sedan hade hämtat upp honom igen, vid 12, så börjades det igen. Allt jag sa/gjorde gjorde honom ledsen. Tillslut, när han väl blivit glad igen, gick vi ut i solen. Han åkte på sin sparkcykel, och jag fotade lite. 
 
Sedan ville han låna min systemkamera, och fotade lite. Haha, han är så söt, för kameran är så stor i jämföresle med honom, så han kunde knappt hålla i den. Så fotona blev lite snea, och allt som egentligen skulle vara med på bilden kom inte med. Sedan blev han gnällig, för han ville åka och möta Will vid bussstoppet 2 timmar innan vi ska göra det, så sa till att vi skulle stanna på gatan där vi var, men han ställde sig på gatan och började storgråta och skrika. Sjukt jobbigt. Är så svårt att veta hur man ska reagera i en sådan situation. Ska man trösta honom? Ska man låta sträng? Ska man prata med "bäbisröst"? Eller ska man bara låta honom vara? 
 
Vi gick sedan in igen, och jag frågade om han var hungrig. Det visade sig att han var superhungrig och ville ha mer mat, så kan vart därför han var så otroligt gnällig och tjurig! Så när vi kom in lekte vi lite med lego och han lånade sedan min mobil och tog mer bilder med den. Så söt!
 
När vi hämtat upp WIll vid busstoppet, så var det dags för snacks. Sedan fick jag ett sms från Jen, deras granne. Hon frågade om Nate och Will ville komma över på playdate med hennes två söner. Det fick de, så direkt efter sacks sprang de över till Jens hus. Ganska skönt. Då fick jag huset för mig själv i en timme, så då bäddade jag klart barnens renbäddade sängar som jag tvättat och fixade lite i köket och i mitt rum.
 
Sedan gjorde Will sin läsläxa för mig, och han spelade lite piano. Jag berättade sedan att jag hade med mig min tvärflöjt, och de blev jättenyfikna och glada. Så de sprang upp på mitt rum, och ville höra mig spela. Jag var jätteduktig tyckte de, och var helt faschinerande över hur man kunde få ljud i den, då de inte kunde få det. Sedan spelade jag och Will en låt tillsammans. Jag på min flöjt och han på pianot. Sedan skulle Chris (pappan) och barnen åka och hämta upp Carey (mamman) som lämnat in ena bilen. Så fick huset för mig själv igen i ca 2 timmar. 
 
Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt, och kollat lite serier. Ska snart sova. Är sjukt trött och har ont i huvudet. Kan bero på denna dagen... Hoppas på att morgondagen blir otroligt mycket lugnare, fast det tvivlar jag på. Nate är ledig på fredagar, så blir att vara med honom hela dagen. Men det är sista jobbdagen denna vecka, sedan är det helg! Och ska till Chicago på Lördag. Ska bli så kul!
 
Bilder från idag kommer imorgon. Ska försöka sova!
 
Tjing,

Två flugor i en smäll

Fixat lite med tvätten, och nu är det dags att hämta upp Nate! Funderar på om vi ska gå till någon lekpark eller liknande. Är så otroligt fint väder ute idag! Då kan jag även ta med kameran och knäppa lite bilder i höstsolen. Vore inte helt fel. Frisk luft och fina bilder. Två flugor i en smäll. Tror vi kör på det!
 

Training School 041112-081112 part 2

Mitt och Jannas rum
 
 
 
Korrior
 
Fina tjejer
 
Matsalen
 
Utsikt från skolan
 
 
 
 
Klassrummet
 
Skolan
 
 
Klassen
 
 
Datorsalen
 
 
Glad Erika som äntligen fått internet!
 
Dags för "klassfotografering"
 
Vad gör jag?!
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen kom snön
 
Dags för svenskarna att dansa och sjunga "små grodorna"
 
 
 
 
Matsalen
 
 
Erika
 
"Matvakten"
 
 
Tokigt
 
Glada tjejer som gjort mackor
 
Pose i snön
 
 
Alla fyra
 
 
 
 
 
Sådant som händer...
 
 
Det otroligt frächa badrummet
 
 

Morgonbus

 
 
 
 

En gräns

Helluuuu!
 
Idag var det en vanlig dag, fast ändå speciell. Körde Nate till skola, hämtade upp honom och lagade mat som vanligt. Men sedan gick jag med honom till Cole. De skulle ha playdate, så det var skönt!
 
Julia skulle dock åka hem idag, så Nate blev lite tjurig, och Julia berättade att han betedde sig som han gjorde när Julia kom. Han skulle pröva mig, och se vart mina gränser går. Var lite jobbigt, men tillslut lugnade han sig.
 
Nu är jag hemma själv. Hela familjen är med Julia på flygplatsen. Är skönt att det är tyst, men är samtidigt sjukt rädd... Huset är så stort. Känner mig otroligt liten här... Sen hjälper det ju inte direkt att det är sjukt mörkt...
 
Just nu skypar jag med baggebror, vilket är skönt! Då slipper jag vara själv. Kind of. 
 
Ska nog snart försöka sova. Börjar 7 imorgon, och Carey kommer åka till jobbet, och inte jobba hemma som hon ofta gör. Så blir helt själv med Nate imorgon. Blir spännande...
 
Tjing,
 

Thanksgivingmiddag, check!

Nyss hemkommen från min LCC, och Thanksgiving middagen. Maten var helt OK och folket ganska trist, men var ändå kul att se lite nya ansikten. Ena tjejen som var på mötet, ska jag även möta upp i Chicago på lördag. Ska även möta en annan tjej som jag träffade på Training School, så det blir kul!

Imorgon börjar jag 8, vilket är skönt!

Klockan är 22.30 här, så ska sova. Sjukt trött!

Imorgon åker även Julia hem. Lite tråkigt, men då kommer det känner ännu mer som att det är JAG som är au pairen.

Sovdags.

Tjing,

LCC möte

Har just avslutat min andra jobbdag. 
 
Började klockan 8 med Nate, läste lite för honom och lekte även lite med hans favorit lego. Körde sedan honom till skolan.
 
På de 3 timmarna jag var ledig mellan 9-12 skypade jag med mamma. Jättekul var det! Love ♥
 
Hämtade sedan upp Nate, gjorde lunch till honom och lekte. Sedan var det dags att gå och möta upp Will vid bussen. Jag hade även fått ett sms från en mamma till en tjej i Wills klass, som ville att jag skulle stanna kvar och vänta med henne, pga att mamman skulle bli sen. 
 
Kom hem och gjorde lite snacks och fixade med Wills lunch för imorgon. 
 
Sedan spelade Will lite piano, och sedan körde jag honom till hans pianolektion. Superduktig!
 
Nu ska jag alldeles strax ta bilen och hämta upp Julia, som är hos frisören cóch gör sitt hår. Sedan ska vi på LCC möte, hos vår LCC. Det är Thanksgiving tema idag, så det ska bli kul! Jag och Julia har gjort ägg som vi ska ha med oss. Man skulle ha med någon typiskt mat från sitt land. Vi kom inte på något som är "typiskt svenskt", så vi gjorde ägg, med en slags röra och dill på. Blir säkert bra. Både jag och Julia älskar ägg! Haha. Och om det inte blir bra så har vår LCC gjort en helstekt/grillad, eller vad det nu är, kalkon. Ska bli kul att äta! Haha
 
Ne, måste åka. Ska hämta upp Julia om em kvart! 
 
Tjing
 

Au Pair Bloggar

Fick en kommentar om jag inte kunde länka andra au pairs bloggar. 
 
Dessa är de bloggar som jag själv läser, då det är folk jag känner till, och träffade på Training School i NY.
 
Emil Strömberg
Jenny Väisänen
Jennifer Brolin
Amelie Skogström
Erika Adman
Sofia Larsson
Sanna Törnqvist
Evelina Zetterljung
 
Enjoy! 
 

Från de senaste dagarna

I fredags var min första arbetsdag, trots att jag inte jobbade "på riktigt".
Jag och Julia tog med Nate, som är ledig på fredagar, till biblioteket och lånade några böcker och en film. 
 
 
 
 
På kvällen kom sedan Chris föräldrar över på "avskedsmiddag" för Julia, som jag skrev om tidigare. Då fick jag ett fint kuvert med lite dollar i. Några hundralappar extra är alltid välbehövligt! Tusentack!
 

 
 
Igår på kvällen så var ju jag och Julia på bio och hon visade mig runt i stan. Så har några bilder från igår!
 
"Storhandling". Blev dock lite mer saker i vagnen! Haha
 
Den typiska amerikanska restaurangen, med bås osv.
 
 
På bion
 
Min första "Starbucks", med varm choklad, haha.
 
 
Idag hade jag då min riktiga första arbetsdag med pojkarna. Det började med att jag gick med Will till bussen. Sedan hem för att leka med Nate i ca en timma, och sedan körde jag och Julia honom till skolan. 
 
När jag kom hem fixade jag med barnens tvätt samt handdukar i vårt badrum. 
 
Med tanke på att jag hade 3 timmar ledigt på förmiddagen, tog jag det lugnt! Åt frukost och la mig för att kolla på lite serier. 
 
Strax innan 12 åkte jag och Julia iväg igen för att hämta upp Nate på skolan. Vi åkte hem och fixade i ordning lunch för honom. 
 
Julia gick upp på övervåningen, och då fick jag för första gången vara helt själv med Nate, vilket kändes jättebra. Han är så söt! Han sa "Johanna, lägg dig ner i soffan!" Så gjorde jag det. Då lade han sig över mig och kramade mig. Hur söt?! Sedan läste jag två böcker för honom, som jag dock redan läst si sådär 3 gånger redan, men det är hans favvisar! Vi byggde även lite lego och Ninjado, som är hans favorit! 
 
När klockan blev ca halv 4, gick vi och mötte upp Will från bussen. Då gjorde jag i ordning lite snacks som de skulle ha med sig till Tennisen. Så de kollade en show på tv, klädde på sig tenniskläderna och jag fixade med deras väskor och packning. Klockan 4 åkte vi iväg till tennisen! 
 
När vi kom tillbaka från tennisen, gick jag direkt upp på mitt rum. Skypade lite och tog det lugnt! 
 
Nu ska jag strax sova och ladda för en ny jobbdag imorgon! 
 
Utsikten från mitt fönster.
 
Sötaste Nate, med sin pappersrobbot.
 

BFF ♥

Hittade en bild på mig och Emil i bilen på väg från flygplatsen i NY, på Sannas blogg. BFF. Överlyckliga!
 
Klicka på bilden för att komma till Emils blogg, för att läsa om hans au pairår i Weston, Massachusetts, btw!
 
 
 

Första dagen på jobbet

Har lämnat minsta killen på skolan och har startat min första tvätt, någonsinn! Nu ligger jag på mitt rum och kollar solsidan. Klockan 12 är det dags att hämta upp lillkillen! Skön första dag på jobbet! F

Perfekt Söndag

Idag har det varit en skön dag.
 
Jag vaknade dock tidigt, redan vid 7. Men känner ändå att jag börjar komma in i denna tidzon, vilket är grymt skönt!
 
Jag skypade lite med pappa. Grattade honom, då det är farsdag, och såklart hade min bror glömt det... Typiskt honom...
 
Skypade sedan med mammas släkt. Mamma och Mathias var hemma hos mormor och morfar med Anders, Maria, Wilmer och mammas kille Anders. Jättekul att se dem! 
 
Efter det gick jag ner och åt lite frukost. Julia var redan nere i köket. Familjen hade åkt till kyrkan, så det var tyst och skönt i huset! Haha.
 
Gick sedan upp och gjorde mig lite i ordning, och skypade sedan först med Tina, Ebba och Erik och sedan lite senare med Marita. Supermysigt!
 
Efter det ringde Hellen mig på skype, så vi pratade i ca 10 minuter. Superroligt att hon hörde av sig! Gjorde mig glad =)
 
Sedan åkte jag och Carey ut med bilen. Jag körde runt lite för att lära mig området, så Carey visade mig Nates och Wills skola. Sen berättade hon om lite regler osv. Sedan åkte vi och tankade, så har tankat en amerikansk bil för första gången! Haha. Dock var det precis som hemma. Det blåste även som tusan(!!!!) så när vi stod ute och tankade flög håret åt alla håll, det var svårt att stå still, då man nästan flög bort, och dörrarna på bilen, när vi skulle kliva in, bara blåste upp och var då svåra att få igen! Haha. 
 
Efter det tog jag och Julia bilen för att åka runt till lite olika affärer här i närheten. Julia visade mig Marshall, Walmart osvosv. Handlade lite godis, och Julia visade även en bra hårolja som fick följa med hem. Varför inte tänkte jag! Julia köpte även presenter till några vänner och familj, samt värdbarnen! 
 
Efter det började det verkligen ösregna, fast det var fortfarande varmt i luften, så det var skönt! 
Vi åkte till ett ställe som hette något i stilen med "Fridays". Var ett typiskt amerikanskt ställe, med bås och skyltar på väggarna. Med tanke på att vi var på ett typiskt amerikanskt ställe, tänkte jag att jag lika gärna kan äta något typiskt amerikanskt. Så jag beställde in ribs. Det hade en annorlunda smak, men gick självklart ner. 
 
Efter maten åkte vi till Starbucks, och jag köpte min första "dricka" därifrån. Dock, med tanke på att jag inte kan dricka kaffe, köpte jag en varm choklad, som faktiskt passade perfa i det regniga vädret! Julia och Carey tror dock att jag kommer att vara en kaffedrickare efter detta år, då Julia dricker X antal koppar kaffe om dagen, samt alla de andra svenska au pairerna som denna familj haft! Haha, så får se hur det blir med det!
 
Efter det åkte vi till bion. Skulle se "Pitch Perfect", vilket var en annurlunda film, samt en annurlunda "publik" i salongen. Haha. Bakom oss satt det en mörkhyad familj, bestående av en mamma och tre döttrar. För det första, de sparkade mig i ryggen ett bra tag. Sedan blängde Julia lite på de, så de slutade! Hahah. Sedan, när något roligt hände i filmen skrattade de så otroligt högt. Filmen handlade lite om sång osv, så när människorna i filmen hade sjungt klart, så applåderade de även, och jublade. Haha. Det är kanske vanligt här i USA, men detta beteende har jag inte stött på hemma i Sverige! Haha.
 
Efter filmen, gick vi ut i renget, som fortfarande inte hade slutat och körde hem. 
 
Nu har jag krypit ner i min säng, vilket är jätteskönt! Tog några få bilder idag, som jag lägger upp imorgon. Jag har min första jobbdag imorgon, så ska sova strax! Klockan är ju ändå 22.30 här i Illinois, men 5.30 i Sverige, så där börjar nog folk röra sig till jobbet strax! Sjukt det där...
 
Jaja, sängen var det! 
 
Tjing

Sleeptime

Chicago

Idag vaknade jag vid 7, då jag fortfarande inte kommit in i de Amerikanska tiderna än, så jag skypade med mamma, sedan pappa och sedan pappa och Mathias, vilket var jättekul!
 
Efter det packade jag upp min resväska och gjorde mig hemma i mitt rum. Tog sedan en dusch och gjorde mig i ordning för att sedan köra in till tågstationen med Julia och åka vidare till Chicago!
 
Jag körde, vilket var kul, men läskigt! Har bara kört en gång innan här, och det var igår med Carey. Gick iallafall bra! 
 
Det tog ca en timme på tåget in till Chicago, och när vi kom fram, WOW! Vilken stad!
 
Med tanke på att jag inte var inne i NYC, så hade jag inte sett de höga husen än, så blev helt paff! Shit vad det är häftigt! 
 
Vi gick sedan in i lite olika affärer. Jag kollade efter vinterjacka, men hittade inte riktigt något som passade. Hittade dock en supermysig tröja från Topshop som fick följa med mig hem! 
 
Sedan gick jag och Julia till hennes favoritställe, Cheesecake factory. Med tanke på att vi kom när det var lunchtid, så var det mycket folk, men vi valde ändå att stanna på vår tur, så vi fick en grej som ska pipa när det är vi. Så vi satte oss ner och väntade. Först i en halvtimma, sen en timme. Sen gick Julia fram och frågade om det inte var vi snart, då sa de att vi skulle vänta i 5 minuter till, tills de plockat undan vid bordet. En timma till gick, och då gick jag fram och sa till en snubbe som stod i kassan att vi väntat i 2 timmar. Då fick vi helt plöstligt ett bord, så min tanke är att apparaten vi fick var trasig... Inte så typiskt, då saker och ting brukar gå fel när jag är i närheten...
 
Iallafall, maten var supergod! Jag tog något kött, med sås och potatismos. Otroligt smarrigt! 
 
Efter det skulle jag och Julia egentligen mött upp några tjejer, men det gick inte, vilket var lite tråkigt, men jag kommer få den tjejens nummer, så att jag kan höra av mig till henne kanske nästa vecka och träffa henne då. Känner att det kan vara bra att knyta kontaker ganska tidigt. Annars blir det nog lätt att det inte blir av.
 
Vi tog sedan tåget hem runt 7, och var hemma igen i huset vid halv 9. Har verkligen haft en supermysig dag med Julia. Jättetrevlig och glad tjej! Sjukt glad över att vi får några dagar tillsammans, så att hon kan visa mig runt här i USA! haha.
 
Nu sitter jag här med två papper, som Carey hade lagt upp. Det är information angående LCC möte. Jag och Julia ska på "Thanksgiving möte" hos vår LCC på tisdag, med alla andra au pairer i närheten, vilket ska bli superkul! Så då ska man ha med sig någon maträtt som symboliserar Sverige. Det är oklart vad jag och Julia ska göra än, då ingen gillar att laga mat, haha, så Carey sa att vi kanske kunde göra ett slags ägg, med tanke på att både jag och Julia älskar ägg. Lätt och smidigt, och gott!
 
Imorgon ska jag mest njuta av min lediga dag, och tagga till, till min första riktiga jobbdag på måndag! Ska även gå på bio med Julia imorgon, vilket ska bli kul!
 
I väntan på tåget
 
Fina Julia
 
Den underbara staden
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det kväller
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PS. Så otroligt skönt att det inte är kallt på kvällarna! Det var liksom folk som gick i Shorts och Tshirt?! Dock var det nog lite överdrivet, för SÅ varmt  var det inte. Men man hade lätt endast kunnat bära en tunn kofta. Sjukt skönt!

Training School 041112-081112

Första frukosten i USA, var verkligen som man föreställt sig...
 
 
Frukosten
 
Fina tjejer
 
Frukost
 
Frukost
 
Lunch
 
Middag
 
Lunch
 
Hittade en fin lapp i min plånbok
 
De "sköna" sängarna
 
Hade kul på de 11timmars lektionerna...
 
Snöstorm
 
Svenskarnas skapelse, en midsommarstång
 
Snö
 
Jag och Jennifer i snöstormen
 
Jag, Jennifer och Erika
 
Sista frukosten
 
 
 
Dags att åka mot flygplatsen och vidare mot Chicago!

Stockholm, Arlanda & London 041112

 
 
 
Love
 
Knas
 
 
 
 
Finaste föräldrarna ♥
 
Världens bästa bror ♥
 
Världens bästa pappa ♥
 
 
 
 
 
 
 
Ledsen jaaag
 
 
 
 
Väldigt ledsen mamma
 
Dags att säga hejdå
 
 
lite mat
 
 
jättegott med macka
 
Trött kille
 
På ett matställe på Londons flygplats, Giraffe. 
 
 
Haha, skitarga som behöver vänta 6 timmar på flygplatsen. 
(OBS gubben som står bakom Amelie... haha)

Första rktiga dagenn

Godmorgon!
 
Vaknade precis upp i min dundermysiga säng, med träningsvärk?! Måste fått det pga att sängarna på skolan var som en planka jämfört med denna. 
 
Jag ska strax packa upp mina saker och sedan gå ner till barnen och Julia. 
 
Ser verklgen fram emot denna dag!
 
Nyvaken... haha

Första natten hos min vfamilj

Dagen som jag har väntat på i så många månader, var änligen kommen idag. Klockan 9 satt jag i en minibuss med 4 andra på väg till La Guardia flygplats i NY. Jag skulle nämligen ta flyget mot Chicago och min värdfamilj! 
 
Trots att jag fick panik över att jag inte visste hur jag skulle checka in, vart jag skulle gå och vart jag skulle äta, så gick det finfint. Satt inne på flygplatsen i tre timmar och lyssnade på lite musik och väntade på att planet äntligen skulle lyfta. 
 
16B var min plats. På 16A satt en sjukt flygrädd man i kanske 30års åldern. Han skakade, kramade åt sitt handstöd och drog ner "fönstret". Stackarn.
 
När planet väl landat, blev jag lättad. Nu återstod det bara att hämta sitt bagage och möta upp min vpappa. Det var inga problem, då pappan är så lång, så såg han på långt håll. Jag kramade om honom och sedan väntade vi på mitt bagage. Jag hade verkligen förvarnat mig själv om att bilresan hem till familjen skulle bli stel, men det hade jag fel om. Vi pratade nästan hela bilresan om lite smått och gott, vilket var sjukt skönt! 
 
När vi väl svängde in på gatan vi bor på, blev jag sjukt nervös, men satt samtidigt och log som en idiot för mig själv... När vi kört in bilen i garaget, såg jag att den minsta killen stod i fönstret, var jätteglad och vinkade åt mig. Han kom sedan och mötte mig i dörren tillsammans med Julia, deras nuvarande svenska au pair. De hade satt upp en "welcome" skylt i vardagsrummet med de gula och blåa färgerna. Den minsta killen N hade även gjort ett halsband till mig, gjort en girlang med mitt namn på i olika bokstäver i mitt rum, samt en tecknig och ett "brev". Sjukt sött! Kändes otroligt bra att bli välkommen på ett sådant sätt!
 
Pojkarna visade mig sedan runt i huset. Vi stannade till i källaren, där de har HELA undervåningen som ett megastort lekrum. Där sparkade vi lite boll och spelade lite basket. Trodde att pojkarna skulle vara lite småblyga, men de tog för sig och det känns redan nu som att vi kommer bra överens och att de trivs med mig, vilket känns sjukt bra! 
 
Det var sedan dags för middag. Det blev en slags kycklingtaco, vilket var otroligt gott! 
 
Efter det visade min värdmamma mig runt lite mer i huset på de ställen där pojkarna inte visat mig. Sedan lekte jag lite mer med pojkarna och sedan var det dags för dem att sova. 
 
Jag har inte orkat packa upp mina grejer än, utan sitter och halvsover i min sköna säng. Känns ganska lyxigt att få sova i en megastor och skön säng, efter att ha fått plågats på en prasslig våningssäng i några dagar. 
 
Skypade nyss även lite snabbt med Emil. Han var sjukt glad över allt och att familjen välkomnat honom fint, vilket känns skönt för mig också! 
 
Nu ska jag sova. är sjukt trött! Imorgon ska jag jobba tillsammans med Julia och vara hemma med den minsta killen. Vi ska gå till biblioteket. Ska bli superkul! Julia sa att vi ska gå runt 11, och att jag inte behöver gå upp vid 8 som de ska gå upp, men känner att jag lika gärna kan komma in i dessa vanor på en gång. Jag tror inte heller att jag kommer att sova så länge! 
 
Är så sjukt glad över att jag tog den här chansen att åka som au pair. Allt känns så otroligt bra och känner att familjen jag hamnat i är 100% rätt. Kan inte mer än att vara världens lyckligaste!
 
 
 
 
 
De fina grejerna det donat med + Sverigeskylten, som jag inte har på bild.

Snöstorm

Denna dag har varit segaste i världen. Haft lektioner i sisådär 12 timmar, inklusive en timmar lunch. Förvånadsvärt fick vi pasta och köttbullar, plus pizza dock. 
 
På lektionerna idag fick vi pyssla och göra ordböcker till våra värdbarn.
 
Det började även snöa idag. Sjukt mycket snö faktiskt och det blev så förbannat kallt... Med tanke på att jag är i en annan klass här på skolan, så får inte jag vara med om samma roliga saker som de andra svenskarna får. De berättade idag att det var en tjej från Colombia, som hade sprungit ut i snön, kramat en snöboll och skulle lägga ner den i resväskan för att ta med sig hem och visa vänner och familj... hm, ja, vad säger man...
 
Just nu sitter jag med Jennifer, Erika och Amelie i Amelies rum. Supermysigt. Snart ska vi nog dock sova, och imorgon bär jag av till min familj i Chicago, ifall jag kommer iväg så att säga, på grund av snöstormen osv... Men det visar sig! 
 
I min "mysiga" våningssäng i vårt "fina" rum...
 
 
 

"Lärorika" lektioner

Sjukt trött på dessa 11 timmars lektioner... Lunch om en kvart. Slår vad om att det är pizza, igen.

Äntligen internet!

Har äntligen lyckats få internet på skolan! 
 
Allt här är verkligen inte som jag trodde. Folket är annurlunda. Maten är definitivt annurlunda och lokalerna vi bor i... herregud... 
 
Först och främst så är sängarna plastiga och prassliga. För det andra så delar man toalett och badrum med rummet bredvid och man kan inte låsa, vilket resulterar till att man får knacka för att kolla om det är OK att gå in...
 
Lektionerna vi har är sjukt tråkiga. Vi har fått kolla på filmer om mat och "dont shake a baby", vilket var så sjuka filmer...
 
jag är även den enda svensken i min "class", med bara massa tyskar, vilket inte är det roligaste då de pratar på sitt språk och jag sitter som ett frågetecken...
 
Jag och Erika (en svensk) sitter nu nere vid cafeterian och datasalen med våra datorer. Jennifer och Amelie är och tränar på vår skola. 
 
Igår så åkte Sanna och Emil iväg till Boston, vilket var lite tråkigt. Speciellt Emil, då det är han jag pratat med mest, men det ger mig iofs möjlighet att prata mer med de andra.
 
Nu försöker jag få ihop ett mail till min värdfamilj och skriver även med Au Pair Emil, vilket är kuuul! 
 
Jag och Erika just nu! 

Mellanlandning

Har nu mellanlandat i London, och har äntligen lyckats få lite wifi. Jag och Emil har lyckats komma bort från gruppen på något sätt, så Emil blev lite förvirrad! Haha

Tillslut fick vi ett sms om vart de var någonstans, så tog ett "tåg" till rätt gate.

Planer är försenat, vilket alla i vår lilla grupp är trötta på... Men men, nu kommer vi iallafall iväg!

Bild på mig och knasiga Emil på väg till London. Och bild på maten vi trodde skulle vara hamburgare... Haha

På väg

Sitter nu i bilen på väg till Arlanda. Har ca 2 mil kvar. Sjukt!

Vet inte riktigt hur man ska beskriva känslan. Jag är glad, men ledsen, rädd, orolig, nervös... Känns som att hjärtat snart ska hopp ut iallafall...

Godnatt Sverige för en sista gång...

 

Packat och klart

Nu är allt packat och klart, och nedlagt i min resväska! Känns sjukt att jag faktiskt åker om några timmar... Har fortfarande inte riktigt begripit vad jag ger mig in på...
 

Min sista helg i Sverige

Imorgon är det dags. Dags på riktigt. Jag har liksom inte kunnat förstå det innan, men nu, nu är det verkligen på riktigt. Ingen är nog mer nervös än jag. Ingen. Sitter och skakar så är till och med svårt att skriva detta inlägg. Mitt hjärta går i 130 och mår illa. Fy...
 
Om exakt 12 timmar sitter jag på ett plan nu. Påväg till Amerika, som för över ett år kommer vara MITT land. Förstår inte.
 
I helgen har jag tagit min sista krogenrunda i Sverige, och förmodligen på ett helt år. Det var Halloweenfest på Villa, så dit drog jag och några av mina tjejer. Var hemma hos mig innan och hade det trevligt. 
 
Kvällen ute var faktiskt helt okej. Inte den roligaste kvällen, men långt ifrån den tråkigaste. Träffade min kusin ute och andra vänner, vilket var skoj.  Tog sedan sista bussen hem med Lollo. Kommer sakna den tjejen!
 
Idag har jag, mamma och Mathias åkt över till mormor och morfar, dit även Anders, Maria, Wilmer, Hampus, Hedda och Anders var. Vi fikade lite med goda bullar och kolakakor och hemmagjord svartvinbärssaft. Mormors är den bästa! Skrev ut mina flygbiljetter och sade adjö till min fina släkt. X antal tårar rann ner för min kind om man säger så. Det är helt sjukt att jag inte kommer träffa mormor och morfar på över ett år. Jag förstår inte. Tur som det är så har jag hjälpt dem att skaffa skype, så skype kommer det bli en hel del av. 
 
Efter besöket hos mormor och morfar åkte vi förbi pappa och jag hämtade några saker jag skulle ha med mig. Sade även "hejdå" till huset och mitt rum. Haha.
 
Nu i kväll har jag och mamma myst framför "the girl with the dragon tattoo". Inte den bästa film jag sett om man säger så...
 
Nu ska jag göra mig i ordning och försöka sova. Ska sova bredvid min mamma inatt. Hur mysigt som helst! Upp om 6 timmar. 6 timmar. Det är ingenting! Nu är jag verkligen på väg...
 
Lite bilder från helgen: 
 
Sofie och Josse
 
Annica och Elin
 
Elin och jag
 
Sofie och Josse
 
Elin och jag
 
 
 
Finaste Josse och Lollo
 
Söta Sofie
 
 
 
 
Halloween!
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade morfar ♥
 
Sötaste Hampetussen 
 
Underbara morföräldrar ♥
 
Finaste mamma ♥
 
Vet nog vart jag fått min knasighet ifrån iallafall ;) 

 

Idag är det fredag

Somnade igår av en fruktansvärd huvudvärk, och vaknade med densamma. Har även blivit förkyld, så det känns inge vidare... Tänkte gå ner och förbereda med frukosten tills mamma kommer tillbaka från sin promenad. 
 
Idag ska jag fixa i mitt rum. Placera alla mina grejer jag ska ha med mig i resväskor, beroende på om det är saker jag ska ha med mig till NY eller min värdfamilj. Jag är nästan klar med det, iallafall stora resväskan, så det är skönt!
 
Ikväll är det halloweenfest på villaetuna, och det kan såklart jag inte missa, nu när jag missade halloween i USA. Vet dock inte vad eller om jag ska klä ut mig. Det beror på om mitt sällskap vill klä ut sig. Känner att jag inte är modig nog att komma ner ensam som en maskerad typ...
 
Tjing,
 

Denna lapp låg i mitt flöjtfodral när jag skulle ta fram flöjten och spela. Världens finaste mamma, det har jag.

Resultat

Nu har jag fått av masken som jag testade tidigare. Jäklar vad den satt! Och fytusan vad ont det gjorde att ta bort den! Kändes som att hela ansiktet skulle följa med när man drog bort det svarta skinnet. Och visserligen så gjorde den nästan det. Blev röd som en tomat i ansiktet, men sjukt len! 
 
Sitter nu med en återfuktande mask i ansiktet och dricker även lite god saft. Har försökt att fixa med bloggdesignen lite, men var så länge sedan jag höll på med sådant, så är lite ringrostig om man säger så! Har än så länge bara ändrat bakgrunden av bloggen. Mer än så fick det inte bli idag, och kanske är det så den får se ut. Det visar sig! 
 
Nu ska jag plocka undan lite i mitt rum och sen ska jag även försöka skriva en lista över saker jag vill hinna med att göra och se i USA. Svårt, men kan vara bra att ha en liten plan över vad man vill hinna med under sitt år. 
 
Tjing,
 
Sjukt röd! Aj så ont det gjorde! 

Ansiksmask

Mamma kom nyss upp och frågade om jag ville ha en ansiksmask, som hon hade beställt hem. De ska tydligen vara superbra och göra så man blir babylen i ansiktet. Sitter med den just nu, så får se om den är så bra som den sägs ska vara.
 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0