Gameday

En fin dag som denna ska jag ut på gräset och spela fotboll. Sparka på en boll och försöka göra mål, det är min hobby. Robin åkte nyss efter att ha sovit kvar här. Ikväll blir det att fira den meningslösa helgen med otroligt meningsfulla människor.

valborg - i dont get it

hejhej igen.

efter ett lov som gick snabbt, har även en skolvecka sprungit förbi. det är fredag, och valborg imorgon.

matteprovet som jag hade idag, kunde inte ha gått bättre. inte sämre för den delen heller. jag suger helt enkelt i matte. går inte att göra något åt den tragiska saken. om snart ett år, har jag gått ut skolan. då är min skoltid över. kvar är bara högskola. jobb ska jag få med.

med talan om jobb, tänk alla bloggare som får pengar för att skriva, skriva om vad de inhandlat för nytt och vad de gör om dagarna. för det får de pengar och saker. why? tänk om livet kunde vara så lätt för alla, bara skriva några meningar, några rader i en, så att säga meningslös blogg, och få pengar för det. det vore väl ändå heaven?!

nu har inte jag sådan tur att jag kommer bli känd inom mitt bloggande, vilket inte är något mål som jag har. ett riktigt jobb skulle dock sitta fint. aldrig haft ett sommarjobb, aldrig, jag fyller 18 och har aldrig arbetat. visst, jag har klippt gräset och diskat någom gång. men aldrig haft något riktigt jobb, något som man kan säga "hejdå mamma, hejdå pappa, nu drar jag till mitt arbete och tjänar pengar, mina egna cash".

ingen vill ha mig helt enkelt, så är det. ingen vill ta emot en tjej på 17 sommrar som aldrig arbetat förut, kontakter behöver man, det är allt det hänger på. jag har inga kontakter, inga vettiga iallafall. sry, men faktiskt, vad ska jag göra på pappas jobb liksom, peab, ta en hammare och spik och bygga ett hus? nja, så funkar det nog inte riktigt...

vart va jag, just det, valborg. kanske kom in på jobb fronten för att jag har det i huvudet hela tiden. var dum nog att jag igår faktiskt tackade nej till ett litet arbete. 17-22 skulle jag arbeta. jag tackade nej. "jag ska göra något roligt, så vill inte jobba, fattar du inte det eller" - så lät jag ungefär till papap när han ringde och frågade. någon timme senare ändrade jag mig, men då var jobbet upptaget, det var förlorat. jag är så dum, dum är ordet.

valborg, varborgsmässoafton, något i den stilen heter det väl på riktig svenska. långt och krångligt ord, ett ord som jag inte använder, som förmodligen väldigt många struntar i att uttala. valborgsmässoafton, tända en brasa för att häxor ska brännas på bål och vilda djur skulle försvninna.

det var så traditionen löd förr i tiden, men idag då? vad symboliserar den idag?
en otroligt meningslös helg, anser jag. vad är det för mening med att fira en helg, som man inte ens firar? det är antagligen inga som tror på häxor längre och vilda djur, jag menar, kom igen. vad är det för djur vi ska skrämma iväg? struntprat. meningslös helg, meningslöst firande, meningslöst allt. valborg - valborgsmässoafton, i dont get it.


en bild från i veckan



GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK!
idag vaknade jag klockan 8.30 av att fåglarna sjöng utanför mitt fönster. super härligt!
övningskörde bort mot Ica maxi, sen åkte vi hem och började med påskmaten. vi har lekt vattenkrig, gräskrig och massa annat. jag vann "kasta-ring-på-stolpar" tävlingen med hela 140 poäng!
sen var det påskäggsjakt och presentjakt. i mitt paket låg det en aprikosfärgad byxdress och en hjärtask som man lägger smycken i. super sött båda två. tack mamma!
nu ska jag snart ta en dusch, vore ganska skönt efter att ha sprungit omkring i gräs och lekt med barnen.
senare ikväll blir det bara att mysa med familjen och med hampus, hedda och anders som sover över här i natt.
hoppas ni alla har haft en underbar påsk!
mitt ägg som jag målade! sött va... ;)

en fin dag med sol

då var det morgon och freja drog precis.
freja är, som endel säkert vet, bea, som jag träffade i måndags och onsdags, kusin. lärde känna henne för 4 år sen när jag lärde känna bea. det som är så bra med freja är att trotts att hon ör yngre så märker man inte det direkt. Jag är sååå omogen och så jävla töntig. så, ja, det betydet att freja med är en liten skitunge och töntig ;) hihihi. ne men, jag är bara helt galen, och super weird, och det är skönt att man kan ungås med någon som är som en själv!
vi kollade skräckfilm, one missed call2, åt slagsta glass och massa godis! köpte även ben & jerrys men den var inte så god. cheesecake och jordgubb hette den. vi åt en tugga, sen fick sopptunnan äta resten.
somnade vid halv 3, och jag vaknade en timma senare av att det var så varmt. så jag la mig på golvet och sov där i två timmar. sen blev det sängen resten av natten.
vid 9 vaknade vi av frejas alarm. flev frukost och sen kom hennes föräldrar och hämtade henne. de skulle till deras sommarstuga i sundbyholm, mora, och göra nått med släkten.
idag kommer hedda och hampus hit och fikar. sen ska jag träffa emma! ska bli jätte kul att träffa den tjejen!
var länge sen vi umgicks. vi går nämligen varken på samma program eller samma skola längre, efter att ha gått i samma klass sedan lekis till 9an. känns lite tomt, men på så sätt har vi båda lärt känna andra helt otroligtb ra männikor! så det blir väl att prata och ha det kul som vi alltid har.
måste även skriva GRATTIIISS igen världens bästa emma som tog körkort i veckan! så otroligt bra är hon! pussar till dig tjejen!

ne, nu ska jag städa mitt rum och kanske lägga mig i solen med mamma, hon tjatar nämligen på mig att jag ska lägga mig i solen med henne ;) får väl se hur det blir. känner verkigen inte för att lägga min i solen. vill sova, somna om, är liteh halvt trött. men det får man ta!
ha en bra dag ni fina people!
en bild från konfirmations avslutningen.
från vänster: nadine, annica och lilla jag.

BILDBOMB från måndag & onsdag

Hade myskväll med Amanda, Nadine och Bea. Vi grillade kyckling &
kollade på mysig tecknadfilm där vi åt massa gott! sedan blev det
övernattning och självklart massa prat och skratt!


Åkte till Sundbyholm med Anton, Bea & Robin, där vi hade en mysig
picknick, med kycklingsallad, och spelade även fotboll!

I Tisdags var det ett gäng hos markus i Slagsta där vi grillade, men
därifrån har elin bilder, så när hon skickar de, så kommer de upp
här på min blogg!

Sammanfattningsvis så har det varit helt otroliga tre dagar med massa
vänner. och det som är extra kul är att jag inte träffat de flesta på hur
länge som hellst. Så det var verkligen jätte kul! tycker om er mina fina.


mysigt lov

hoola, hej, tjingeling, hallååå, tja.... känner att jag måste lära mig att komma på ett bättre ordföråd. börjar alltid ett inlägg med samma "hej-fras".
iallafall, lov. hur skönt är inte det? I måndags cyklade jag till bea, för att möta upp henne och amanda. sedan cyklade vi tillsammans till nadine och pratade. sedan blev det att åka till hemköp för att inhandla det som behövdes för en grill och myskväll. chips, dricka, pommes och creamfresh var det vi kom hem med!
vi delade upp matlagningen i olika "grupper". jag, som alltid tror att jag är så himlans grym på allt, tog tag i att grillen blev varm. bea och amanda gjorde tzatsiki och nadine värmde kycklingen i mickron, som vi sedan skulle grilla och fixade pommesen. Det blev dock sedan så att amanda fick bli grillmästaren, och kycklingen blev förvånadsvärt god, med den hemmagjorda marinad med blandning av olja och olika kryddor.
mätta och belåtna pratade vi ännu mer, tills jag och amanda åkte till hemköp, 15 minuter innan det stängde, för att köpa tranbärsjuice.
när vi kom tillbaka blev det ännu mer prat och sedan satte vi oss i vardagsrummet för att välja film och äta chips. alla älskar tecknat, så blev att kolla på en tecknad mysfilm. den var superdupermega bra! sedan somnade nästan jag och bea i soffan...
vid 3 tror jag klockan var, så gick vi upp för att göra iordning oss för att prata ännu mer och sedan sova. 4 pers i en dubbelsäng. varmt och mysigt blev det. kanske lite för varmt, men jätte mysigt. kändes som gammla tider då vi var på konfirmationsläger och sov över. saknar faktiskt den tiden.
på morgonen när vi vaknade åkte vi hem tidigt för att plugga och sedan njöt jag av de underbara solen. på kvällen blev det grillning hemma hos markus med underbara vänner. Tobbe, denise och viktor var även där, super kul att träffa de, har inte gjort det på jätte länge. vi kom på att vi inte träffat viktor sedan nyår!
där blev det iallfall grill, och jag var grillmästaren. grillade kött och hamburgare! sedan blev det att dra från ,arkus till tobbe för att kolla film. men jag var så trött så jag la mig i markus knä och somnade! vaknade dock ca 45 minuter kvar av filmen och de sa att det var då filmen började, det var då det började hända saker, så bra taaaaaaaajming av mig!
idag blir det att träffa robin bea och hammar. vet inte riktigt vad vi ska göra, då robin ringde mig igår och frågade om jag ville med de på en picknick. så det blir väl nått picknick aktigt!
nu har mathias lagat mat! lite tidigt tycker jag, men men.
bilder från kvällen hos nadine kommer förmodligen upp senare. har inte laddat in bilderna i datorn än, men sen så kommer de upp!
pussss
me and my bag! heheheheheh

dagens väder som man kan förknippa med sommaren!

holaaa
solen idag är som sagt helt magisk. blir helt varm i hjärtat, varm i själen av att vara ute i solen!
dax att packa väskan o cykla till nadine. blir att träffa gammla goa vänner från konfirmationstiden och laga mat och slappa med eventuell bastu och massa prat! sen blir det att sova kvar där!
så nu ska jag packa väskan och dra till cykeln för att ta en härlig cykeltur, i dagens väder som man kan förknippa med sommaren!
lalallallaalaa
joråååå

tjingeling, slå en pling


vädret är väl för amazing idag! mathias sa att det var hela 40 grader ute! dock i lä och i solen, men vadå, sol som sol!
jag har precis kommit ut från duschen och satt på mig en byxdress. så härligt! så ska nog ut i solen ett tag nu!
ikväll ska jag träffa Amanda, Nadine och Bea för att mysa järnet!
ha en superduper bra dag!

Nu har lovet startat, startat på riktigt.

Hade en trevlans trevlig kväll igår hos Kristoffer. Fick reda på festen vid 9, så beställde pizza vid måsta, slängde i oss den och fixade kläder. Blev skjutsade av Elins mamma till hällby där vi höll till. Super trevligt folk, aldrig träffat förr, men det var Awesome! Kom hem vid 3 och la oss vid 5. Vaknade vid 9 och var super pigga. Blev dock lite sega senare, men slängde i oss mc donalds, dvs ännu ner skräpmat. Pizza och kebab igår. Mc donalds idag. Ligger nu ute o myser på hennes altan o har till och med fått lite färg på magen! Elin, den turungen, åker till Grekland på lördag! Fy satan så härlgt!! Snart kommer pappa o hämtar mig, sen blir det hem o duscha och packa saker för att sedan ikväll åka till mamma! Nu har lovet startat, startat på riktigt.

fest

sittre hos elin. mobilen piper, "FEST, KOM!" stod det ty´p. sitter äcklig i soffan med elin, så blir att fixa sig lite o dra till hällby på 18 års fest!

satt helt ok

hejhej!

har inget vettigt att säga förutom att det var friendsdag och badhuset idag!

simmade 8 längder, kom trea. inte för att det var någon tävling, men kände mig lite stolt ändå, för att vara den första tjejen som kom i "mål". blev att bada i vågorna en gång, sedan en dusch med mycket skratt!

haha frida är för rolig! det var två kineser i duschrummet, och frida började prata på låtsas kinesiska nä vi gick ut därifrån. utanför står en kinisisk man och börjar skratta! hahah. så kul! så hämtade våra saker som vi låst in i samma skåp och gick med raska steg och bytte om!

efter badhuset drog jag och maria till bussen, men innan det så köpte vi varsin sockermunk på torget. så gott var det! så satt och mumsade på det på bussen! oturligt nog tappade jag min munk, så att den gick av och landade på sätet jag satt på. men åt glatt upp den ändå. kan ju inte ha vart värre än att en fullgubbe har spillt öl och kissat på sätet liksom. men vadå, lite skit rensar magen, right?

idag på träningen så fick jag ÄNTLIGEN min overall! har väntat i flera år på den, så idag fick jag den! så glad! efter träningen blev det även grill med korv och hamburgare för föreningen. tjaaa, för the girls iallafall.

nu har jag skypat och ska hoppa in i duschen. blir en snabb dusch, eller ah, måste få ut det äckliga kloret som är i håret. men det blir 4 gången jag duschar idag, så får bli en ganska snabb dusch iallafall. plus att big brother börjar om 10 minuter!

avslutar detta inlägg med att säga...hejdå, tjingeling, adjös!





 =        
satt helt ok

Världens bästa hotell

Det måste vara världens gulligaste program. Ååh. Nu börjat det igen. Sötisarna

helt random helt enkelt

hejhej människor!
skola idag, den var soft. dock tråkiga lektioner, men vad gör man inte för skolan liksooom?!
vädret har bara varit underligt idag. sol, regn, blåst, sol, regn och uppehåll. fattar nada. har vädret beslutsångest eller vad är the big problem? ifall jag hade vart vädret, den stora makten, vädret, så hade jag haft lätt att bestämma mig. sol året om. okej, lite regn då och då, både för att vara snälla mot växterna men även mot våra stackars maga, som måste få lite att äta då och då. men annars så. sol forever.
- forever sol, it have to be, forever sol. do you really want to shine forevever, forever, and ever?
- ofcourse I will, hade solen svarat då!
(gör låten i samma melodi som forever young, smart va?!)
känner att jag är väldigt kompositörig idag. skrev nyss denna "forever sol" låt, och för ett tag sedan gjorde jag även en cover på "ölbrillor" som vi lyssnade på i Norge. jag tror helt klart att jag kommer att få miljontals lyssnare på youtube och det kommer inte ta lång tid innan jag blir lika stor som britney, hannah montana eller mozart. nja, för små artister, kanske mer i stil med the beatels. för min cover är verkligen grym. who knows. den kommer kanske ut på skiva en dag i tiden, och så tjänar jag feta caaaash! då ångrar ni nog er för att ni inte var lika fyndiga som mig! HEHEHEHEH, tooo bad!
nää fan, vad gör jag uppe? skriver ett inlägg som är helt meningslöst, men det är vad min blogg går ut på. skämma ut sig, vara weird, och skriva helt random saker. but, thats me!
tjingeling people!

Måla

Såklart blir det som jag sa, inga här. Inget att göra. Nej men se där, nu ska jag rita en valfri bild, men hallå jag har Musik? JAja, bara att tacka och ta emot. Nu Ska jag fundera på vad jag SLA rita. Hej

Sug dag, suug

Att åka till skolan idag känns helt meningslöst. Iallafall när man vet att jag åker dit för att ha Musik, som jag sedan efter 10 min kommer få gå ifrån och ha jätte lång håltimme. Åk 8 dagarna som var igår och är idag, känns sådär. Kom till skolan vid halv 12 igår och var kvar till 8 när projekten var klara. Idag börjar jag halv 9, men lär få gå efter 10 minuter som jag skrev tidigare. Sen hål i ca 5 timmar, då det är idrott som jag inte ska vara med på, eftersom jag är förkyld, igen. Ååååh. Sug dag, suuuug

kort med fatcam

hejhej!

skola idag. usch, trots att det var en kort skoldag var det en av de värsta. har blivit så förbaskat förkyld så det är sinnes. blir galen! Något hände i norge, det var då alla blev sjuka. Nu går alla och hostar, snorar och är hesa, känner sig små hängig och är hemma från skolan. Vet inte hur några vi var i skolan idag...

Fick mig dock ett gott skratt när Sara ska kolla i min mobil, kolla appar o så. Hon ser att jag har en "mirror" app, och frågar om den är bra, och tar därefter upp den och ser med egna ögon att det är precis som att ta kort på sig själv.
Emma som sitter bredvid sara utbrister när hon ser att sara kollar sig i spegeln: "ÅÅÅH!! JAG VILL MED TA ETT KORT MED FATCAM!!!!"

haha, så grymt kul! satt o garvade åt det ett bra tag. så enormt skoj! haha. Emmas försvar blev att hon såg att spegeln som sara speglade sig i var rund, vilket kameran är när man tar kort med fatcam med. haha.

när jag kom hem idag laddade jag ner den appen. var tvungen. Och herregud vad ful man är. Jag och mamma är lite lika varandra, lite väl lika ibland. vi satt o as garvade åt varandra när vi tagit kort med fatcam. herregud vad ful man blir!

städade även mitt rum, tog in posten, plockade upp disken och diskade en stekpanna när jag kom hem! kände mig tvungen efter gårdagens seriösa snack om vad man ska göra här hemma. Hur man ska bete sig och vilka regler man ska ha och så vidare.

Nu ska jag stänga av datorn. Måste plugga till projektredovisningen som är imorgon för ca 100 pers på området i skolan. jag är nervös. eller nje, inte så farligt, men det lär komma, absolut. har bara läst igenom det en gång, och jag känner en viss panik när vi inte ens är klara med avslutet. gooosh!

jag har iallafall vikt över 50 brocsyrer som vi ska ha till våran redovisning imorgon, och tagit fram eventuella kläder tills imorgon. Alla ska ha svarta byxor. sen vet jag inte om jag ska ha en vit blus, it skjorta eller en en röd blus. får se imorgon.

Idag köpte även mamma sånna dära "dragkjedjor-byxor" från vero moda i svart och beige till mig. önskar att jag kunde ha sånna, men jag är för smal. Det blir konstiga väck i ljumsken, så ser jätte konstigt ut. tyvärr. De svarta satt dock bättre än de beiga, men blir nog att byta både. köpte dock ett bar svarta dragkjedjor shorts på vero moda i söndags när jag var på stan och lunchade och pluggade med amanda och linnea. de var bättre, tusen gånger bättre. kom även hem med en beige "clutch" på monki.

nääni, nu blir det plugg. känner att jag vill kunna det någotlunda när det är så många som ska stirra på mig imorgon. jag kommer göra bort mig. det är jag bra på. men får väl vända det till något positivt.

wish me luck, som man säger på engelska.
önska mig lycka till kan man ju med säga dock.


2-3 år gammal bild. men gulliga är ni allt!

brown eyes

åh, vad jag skulle vilja ha bruna ögon!
gjorde om en vinterbild från 2010.
från blåa till bruna ögon.
åh, tänk att få vakna upp o ha bruna ögon!

dubbelfika imorgon

hejhej!

skulle lagt in ett inlägg igår när jag kom hem från norge med massa bilder, men precis när jag var klar så dog internet... såklart. så inlägget försvann.

bilderna kommer någon annan dag när jag har tid.

imorgon blir det att träffa amanda och linnea på stan för att göra lite projekt. sen efter det vid 3 ska jag träffa elin på stan för en fika. har så mycket att berätta för henne!

nu ska jag snart sova. ska avsluta mina samtal på skype, sen blir det sängen!

puss godnatt


en bild från idag på lilla mig

Hemfärd

Hej fina ni! För sisådär två timmar sedan lämnade vi norsk mark och kom in på svensk. Facebook blev det för mig, det blev det nog för alla, när vi fick nät. Sms började plinga in, mye göy. Stannade nyss på hamburgar kungen och åt o gick på toa! Haha. Nu sitter vi åter på bussen och är i Karlstad snart. Så är väl ca 2 timmar från hemmet, från familjen och Eskilstuna - den stolta fristaden. Emma satte precis på en film som guttarna bak i bussen valde att se. "american gangsters". Är inte min smak på film, så får nog bli att sova. Jag som ville arbeta projekt, men Amanda var smart nog att säga att vi inte har med saker. "vi kan improvisera" sade jag. Är kanske inte en sådanbra ide... Ska Btw bli skönt att komma hem. Lägga sig o sova i SIN säng. Åh, gudomligt! Så ikväll ska jag bara mysa med familjen, duscha och krypa ner i sängen! Ååh, härligt! Nu ska lilla jag lägga mig och sova. Yes, lägga mig. Jag sitter nämligen själv (därav att jag själv ville det) på två platser, vilket 5 pers till gör. Så skönt att nästan kunna ligga ner och sova. Använder jackan som kudde och sjalen som täcke! I am so clever!

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0