Tentamen

Halloj! 
 
I onsdags fick jag tillbaka min engelska fonetiktenta. Hör och hämpa, jag fick inte bara godkänt utan även VG?! Kändes helt okej när jag klev ut från salen, men var fortfarande osäkert pga oklart hur läraren skulle rätta, men det gick ju vägen. Nu har jag dock lite press att jag vill få VG på salstentan som är i engelsk grammatik imorgon. När kursen startade var jag mer positiv till grammatiken än fonetiken, men efter att vi började med dessa kurser vändes det helt. Jag som har svårt för grammatik överlag i svenska, upplever att det är svårt att kunna detta med regler och allt vad det innebär. Att ha bott i USA är självklart en fördel, för jag hör ofta vad som är rätt. Men skulle det komma frågor där jag ska förklara regler eller skriva om en text till ex. "simple present perfect" så är jag körd. Kan varken relger och tempus i svenska eller engelska. Känns meningslöst. Har suttit någon timma nu och försökt gått igenom kompendiet vi har. Är på sida 13 av 31. Bra ändå :))
 
Samtidigt som jag hemskt gärna vill ha VG även på denna, skulle jag vara SÅ glad om jag bara klarar det. Som vanligt är jag ju ute i sen tid att lära mig saker som jag borde ha lärt mig för sååå länge sen, men kommer gå på min magkänsla och hoppas att det inte är för mycket förklarande utan mer skrivande.
 
Nu ska jag kolla igenom detta lite till, försöka lära mig tempus-grejerna, och sedan sätta mig ner i soffan med min kärlek och kolla något på TVn. 
 
 

Tänd ett ljus

Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. Sedan sist har skolan fortlöpt på distans, jag har hunnit ha en salstenta i engelsk fonetik och jag har ytterligare en salstenta nu på måndag i engelsk grammatik samt lite grupparbeten och inlämningar som snart ska in. Fonetiken kändes ändå helt ok, så håller tummarna på att resultatet, som förmodligen publiceras idag, visar godkänt. 
 
Utöver skolan så har jag och Xayal ordnat en överaskningsfest för vår saknade Josefine som är hemma på semester från sitt utlandsjobb. Jag hade pratat med Josefines mamma om vi kunde ordna denna överraskning hemma hos de, vilket vi kunde. Så när Josefine kom hem såg det ut som att hon blev överraskad, vilket var målet, haha. Vi hade ordnat med massor av plock, bubbel och spel. Mysig kväll! 
 
Louise har blivit mamma till en underbar liten tjej, Alma. Har jag tur kommer jag få träffa de på en promenix under nästa helg. Längtar så mycket efter de båda! Kan inte förstå att min barndomsvän har  en liten dotter! 
 
Ikväll har Elin bjudit över mig och Mara på middag, vilket ska bli trevligt. Var länge sedan vi tre umgicks, så ska bli mysigt att chitchatta lite med dem.
 
Förövrigt, så har värmen i huset gått sönder (?). Under snart två veckor har vi inte haft någon värme alls och jag som fryser lätt i vanliga fall, kan ni ju bara gissa hur kall jag är om dagarna. Vet inte hur många ljus som har förbrukats, då vi får använda det som värmekälla. Hoppas innerligt att värmen snart finns åter.
 
Nu ska jag slänga iväg ett mejl till min handledare påmin övningsskola angående vår praktik som börjar om tre veckor igen och sen ska jag plugga lite innan Oscar kommer hem från jobbet och får krama mig varm innan jag åker vidare till Elin.
Bild på mig och min kärlek från i somras, när min vi drack bubbel och lekte lekar i parken <3 

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0