Starbucks

Igår så jobbade jag som vanligt. Var en ganska lugn dag! 
 
När jag slutat, så snackade jag lite med Carey och lekte lite med barnen, och sedan var det dags för middag. 
 
Efter middagen så tog jag bilen, ut i ösregnet, och körde mot Emma.
 
Sa hej lite snabbt till familjen, och sedan åkte vi två vidare mot starbucks. Satt där i ca 3 timmar, och bara snackade om allt möjligt, skrattade högt och skrev på våran Bucket List. Nu har vi 45 saker att göra under vårat år, så bara att börja planera hur vi ska hinna mer alla våra resor genom hela landet! Haha! 
 
Starbucks stängde vid 10, så då åkte vi vidare. Jag bara körde någonstans, och viste tillslut inte vart jag var, så tack gpsen för att du finns <3
 
Körde då mot Wendys, men det stängde såklart precis när vi kom in. Lite pinsamt att vi kommer in där, och då säger tanten i kassen "Its close". Jaja, så kan det gå! 
 
Vi bestämde oss då istället för att åka till Emma, så det gjorde vi. Klockan var då 11, så tänkte att jag kunde hände med in ett tag, för att sedan åka hem. Blev dock kvar enda till 12.30, men sjukt kul var det. Vi satt i soffan och visade vår bucket list för hennes vmamma. Hon tyckte inte att vi var riktigt kloka som hade med en del saker på den där listan, haha! Liksom, mål som från att göra S'mores till att åka till Hawaii... Haha, lite kul dock ;) 
 
När hela hennes familj gått och lagt sig satt vi kvar i soffan och bara pratade. Känns så otroligt skönt att vi redan har kommit varandra så nära. Det är liksom bara andra gången vi träffats, och vi pratar med varandra på ett sätt som man gör när man känt varandra i år! Helt galet hur nära man kommer varandra på så kort tid här borta! Jag är verkligen hur lycklig som helst att hon har kommit hit. Kan redan nu föreställa mig hur kul vi kommer ha i vår, sommar, höst och vinter. Har vi redan fått såhär bra kontakt på endast några timmar, fatta då hur bra vänner vi kommer bli under ett år! Ska bli så kul att checka av den här listan med min fina svenska vän! 
 
En annan rolig sak är hur lika vi är. Ingen av oss gillar kaffe eller te. Vi gillar inte Shushi (ser inte rättstavat ut?! haha). Vi båda heter Elisabeth i mellannamn, och det stavas på samma sätt och upptäckte en massa andra saker som vi var lika på. Hur kul som helst! 
 
Nu ska jag strax åka och hämta upp N från Pre school. Ikväll är det simning för pojkarna och jag ska bara ta det lugna fisken! 
 



Jag och Emma från starbucks igår. Bilderna lånade jag från Emmas blogg. Ni kan läsa den HÄR
 
 

Åskväder

Ligger i sängen och chattar med Michelle. Alltid lika kul att prata med henne! Love you, twin!!!

Hör att det börjar regna, och sedan, världens sken kommer in genom mitt fönster. Värsta blixten. Fy. Kommer inte kunna sova mycket i natt om det fortsätter såhär. Alla mina vänner i Sverige, vet att jag hatar åska. Klarar inte av det. Lär väl börja gråta som ett litet barn och gömma mig under täcket resten av natten...

 

Föredrar sommar och sol. Gammal bild på mig och fina Freja 

Dinner @ Emmas

I söndags var jag så sjukt trött. Jag kom hem 7 på morgonen, och vaknade 9 på morgonen av att barnen skrek som galningar på undervåningen. Gick verkligen inte att somna om. Tog en dusch för att försöka bli lite piggare, men hjälpte inte. Vi hade även knappt någon mat hemma, iallafall ingenting som jag var sugen på, så bakiskebaben som man gärna äter efter en rolig kväll i Sverige fick bytas ut mig några minimorötter och apelsinjuice... 
 
När jag väl kände att jag kunde somna om, kom familjen hem från kyrkan och barnens klippning. Så då blev det livat ändå... Lyckades ändå somna och vaknade ca 2 timmar senare. Då kom Carey in och pratade med mig lite om hur min kväll hade vart. 
 
Medan vi pratade så fick jag även ett meddelande av Emma, den svenska au pairen som kom i fredags, och sa att vi skulle äta vid 5pm, men att jag kunde komma när jag vile. Klockan var då ca 4, så jag började göra mig i ordning på en gång, skypade lite snabbt med mamma, och gick sedan ner till bilen och skulle åka iväg. 
 
Carey och Chris hade glömt att tanka bilen i löradags när jag gjorde mitt körkort, så på väg hem från Joliet, där jag gjorde mitt körkort, blev bensinsymbolen orange och jag fick panik. Som tur var hann jag komma hem innan jag fick bensinstopp, och Chris och Carey sa att de skulle tanka den, så att jag inte behövde göra det. Men hade de tankat den när jag skulle iväg? Nej... Och jag hade redan bråttom att åka iväg till Emma, ville verkligen inte bli sen. Det ligger en bensinmack väldigt nära oss, så tänkte att jag kunde tanka där. Men vägarna här i USA är så konstiga, så trots att något ligger nära, måste man åka runt i hela staden för att komma till rätt sida osvosv, så egentligen skulle det kunnat ta 5 minuter att komma dit, men istället tog det a 15 minuter. När jag kommer dit, så kan jag inte tanka där. Så får åka till en annan, men där kan jag inte heller tanka. Får då åka bort till den som jag vart vid förut. När jag väl kommer dit så funkar inte den automaten jag ska tanka vid, så får vänta. När det äntligen är min tur, blåser det såklart storm, och är sjukt halt, så ramlar på marken, händerna fulla av olja, och sunder frustna händer... Klockan var då nästan 5, och jag hade inte hunnat åka och köpa något till familjen, så skyndar mig till Walgreens för att köpa något litet. Marken är så hal att jag sladdar och kör upp på en trotoarkant. Fick verkligen hjärtklappning och trodde att jag förstört bilen. Var så jäkla arg. Gick in i affären och köpte en påse med linthchoklad. Men såklart, skulle det vara världens segaste tant framför mig. 
 
När jag ÄNTLIGEN var ute på vägen igen, var det bara att sätta på gpsen och leta reda på Emmas hus. Med tanke på att det var så mörkt, var det svårt att hitta gatunumret, så åkte några varv där i området, haha. Men hittade tillslut rätt! 

Plingade på och hörde en hund skälla där inne. Blev då lite rädd, med tanke på att jag är lite rädd för hundar, men det gick så bra så och de band fast hunden. Den minsta flickan kom fram och tog emot chokladen jag hade köpt med mig, och sedan kom resten av familjen och hälsade. Otroligt trevliga människor! 
 
Den lilla flickan ville leka kurragömma med mig, så det kunde jag inte säga nej till. Så jag letade eftre henne två gånger. Sedan ville hon visa sitt rum, sina dockor och att hon kunde dansa "cheerleading dans". Sjukt söt! Hon ville heller inte att jag och Emma skulle få umgås själva, utan hon ville att vi skulle vara i hennes rum, men vi gick ändå ner till hennes rum. Satt och pratade om lite allt möjligt. Väldigt lätt tjej att prata med, och vi kom verkligen bra överens på en gång, vilket känns sjukt skönt! 
 
Det var sedan dags för middag. Blev tacos. Sjukt gott! Satt och pratade och skrattade vid matbordet och kände att jag redan fått bra kemi med familjen. Familjen är sjukt öppna och barnen var verkigen intresserade av att prata med mig, vilket kändes jättebra. Den älsta killen visade sitt knä, som han hade skrapat upp osv, och lilltjejen ville ju leka med mig. Mittersta killen va dock lite småblyg, men det är förståeligt :) 
 
Efter maten gick jag och Emma in på hennes rum och började skriva en "bucket list". Gick sådär, haha. Kom iallafall ett par saker, och vi ska ses i veckan och fortsätta med listan!

När det var dags för lilltjejen att lägga sig, hörde jag att hon roppade på mig "Johanna", "Johanna", "Johanna". Var precis som att hon letade efter mig. Sedan kom hon in på Emmas rum och sa "Goodnight Johanna", och gick sedan därifrån. Så sjukt söt! 
 
Efter ungefär en timme, så frågade Emmas vföräldrar om vi ville kolla skräckfilm med de, och de ville vi gärna. Emma älskar tydligen skräckfilm, precis som jag, så det är kul att vi har något intresse tillsammans. Om man nu kallar det intresse, haha! Hennes vmamma frågade ifall vi ville ha popcorn, och de ville vi. Så vi satt och mös med de otroligt salta popcornen och kollade på filmen "Seven", vilket jag mer tror var en deckare. Förstod inte riktigt hela handlingen. Var lite skum, och förstod inte slutet, men men! Var kul att spendera tid med familjen.
 
Efter det gick jag och Emma in på henns rum igen och bara pratade. Hon frågade hur jag trivdes, och vi berättade om våra liv och vänner osv där hemma. Emma är otroligt rolig, och vi satt och skrattade en hel del. Hon visade videos på folk i hennes stad, som var lite speciella, haha. Så otroligt kul. Känns jättebra att hon har kommit hit. Är såå glad för det! Känner att vi kommer att komma väldigt bra överens, och spendera en hel del tid tillsammans! 
 
Vid 12 åkte jag hem. Var ännu halare på vägarna när jag åkte hem, så var lite obehagligt faktiskt. Alla sov när jag kom hem, så fick vara tyst som en mus! Haha. Gick sedan och lade mig. En otroligt rolig dag! 
 

Under tiden som jag inte kunde sova på förmiddagen kollade jag lite på första avsnittet av detta program. Känns sjukt konstigt att höra svensk tv! Haha

Partaj

I lördagskväll bestämde sig jag, P och M att åka till festen till killen jag pratat med. Tog dock 2 timmar och inte en timme som jag trodde att det skulle ta att åka dit, så var lite jobbigt. Han bodde verkligen även på landet, så vi var så sjukt rädda när vi åkte dit mitt i natten i mörker. Helt öde! Inte lysen eller liknande... Så P och M blev lite nojjiga över att han ljugit osv, men det hade han ju inte. 
 
Vi kom sedan fram till huset, mitt ute i ingenstans. Han kom ut och mötte oss, och efter honom kom 2 hundar springandes. Jag och P, som båda är hundrädda, satt kvar i bilen. Han stängde då in hundarna i ett skjul, så att vi kunde gå ut, haha, så det var gulligt! 
 
Kom in i huset och hälsade på människorna som var där. De frågade vart vi var ifrån. När jag sa att jag var från Sverige sa en tjej "Är Sverige samma land som Schweiz?". Nej, det är inte samma land...
 
Fick på något sätt igång ett massagetåg som gick genom hela köket, haha... Kommer inte ihåg vilken tid vi åkte hem. Jag somnade i bilen påväg hem, och vaknade när vi var hemma hos mig. Klockan var då 7, så åkte väl säkert vid halv 6 eller något. 
 
Var en kul kväll, och var kul att träffa lite nytt fok, trots att de var lite speciella.
 
 
 
 
















 

Amerikanskt körkort!

Än så länge har den här dagen varit sjukt bra! 
 
Jag och Michelle åkte vid 6.30 mot Joliet för att skriva vårt körkortstest, samt göra uppkörningen. Var så sjukt kallt ute, men vi var tvugna att vänta i en kö utanför, där även en tant skulle kolla igenom så vi hade alla papper vi behövde. 
 
När vi ändligen fick komma in var det en till kö, och sedan fick vi vänta på några stolar. Vi fick en väntlapp, och när de roppade upp "500", var det min tur. Gick fram till disken där jag gav mina papper och de skrev in mig. Fick även göra ett snabbt syntest. 
 
Efter det var det dags att betala, 5 dollar. 5 DOLLAR! På riktigt?! det motsvarar ca 32 svenska kronor. Helt galet! 
 
Efter det fick man ett häfte och en röd penna och fick sätta sig på en stol vid en liten skolbänk. Där skulle man besvara sina 20 frågor samt 20 skyltar. När man var klar ställde man sig i kö, och fick testet rättat. I PASSED! 
 
Det var en så enorm lättnad. Otroligt skönt! Har för mig att jag hade 6 fel, så jag var säkert väldigt nära gränsen, men ändå. Jag klarade det, och det är huvudsaken. 
 
Efter det fick man sätta sig och vänta igen, tills det var dags att en gubbe skulle komma upp och säga att jag skulle köra fram bilen, så att vi kunde ha uppkörningen. De som har tagit körkort hemma i Sverige vet hur komplicerat allt är. Det är kontroller med bilen och långa körtester där man ska visa ALLT man kan. Detta test gick ut på att man skulle veta hur man blinkade. Sedan fick vi köra runt i ett litet område. När det kom STOP-skyltar, berättade han även att jag skulle stanna. Och när jag skulle svänga åt något håll pekade han även med armarna. Haha, precis som att jag vore knäpp eller något! När vi kom tillbaka till parkeringen skulle jag parkera och sedan backa en gång, sedan var jag klar. Jag hade tagit mitt körkort. 
 
Jag gick då in igen  och tog kort, och fick, efter 3 minuter, mitt körkort i handen. KLART! 
 
Därefter åkte jag och Michelle, som också hade klarat sitt körkort, hem till mig där vi snackade lite med de andra tjejerna och möttes upp på "Panera bread" för lunch. 
 
Tatjana var tvungen att åka hem efter det, men jag, Michelle Priscilla och Elena åkte vidare till Donkin Donats och bara satt. Pratade. Gjorde sjukt knäppa "musikvidios" och massa mer. Tror vi satt där i ca 2 timmar. Efter det åkte vi till Wallgrens och köpte lite godis, och nu sitter jag, M och P hemma hos mig och kollar filmer och planerar kvällen. Ska förmodligen på fest till en kille som jag pratar med som bor ca en timme från mig. Hoppas det blir kul och framför allt att det blir av! 
 

Kvällsinlägg

Haha, läste igenom min egna blogg och såg detta: "Ikväll är det svimning för pojkarna". Lite kul att jag redan börjar mixa ihop svenska och engelska! Haha! 

Imorgon ska jag och Michelle till gymet igen. Blir att plugga teori då igen som sagt! 
 
Ikväll har jag bara tagit det lugnt och chattat med lite vänner. Idag är nog första dagen som jag verkligen inser vilka fina vänner jag har där hemma. Nu när man har varit borta ett tag, märker man verkligen vilka som bryr sig om en, och vilka som man trott har vart ens vänner, men som verkligen inte bryr sig ett skit. Är så glad över att jag gör den här resan, för att lära känna mig bättre, och verkligen se vilka som bryr sig och inte. Är många som faktiskt har förvånat mig, som jag inte hade en aning om att de fortfarande brydde sig. Kanske stämmer det där med att riktiga vänner behöver man inte prata med varje dag, fast de finns alltid när man behöver de. De bryr sig om en helt enkelt! 
 
Imorgon efter gymet ska jag även skypa med pappa! Ska bli mysigt att få "träffa" honom igen! 

Läser mormor och morfar det här, så får ni gärna ringa i skype någondag! Kanske på söndag? Skicka gärna ett mail på skype, och skriv när ni kan! Saknar er!! 
 
 

Mysdag och teoriplugg

Vet att jag säger det ganska ofta, att jag har mysiga och sköna dagar, men det är för att mitt jobb verkligen inte känns som ett jobb, och det är otroligt mysigt att umgås med de här pojkarna och denna familj. 
 
Idag har det vart en sådan dag som verkligen bara är mysig. Inga besvär, bara mys. 
 
Det har vart så kallt ute idag, så jag och N har bara varit inne hela dagen och lekat under fitar. Vi har läst, gjorde läxor och bara myst. Låg och bara gosade i över en timme efter lunch, och nu ligger vi uppe i min säng och slappar, efter att jag har fixat med deras tvätt och sängar. 
 
Vi ska snart gå ut i kylan för att möta W. Ikväll är det svimning för pojkarna, och imorgon är det deras första taekwando träning! They are soooo excited! 
 
Idag var jag även på gymmet med Michelle. Istället för att prata på gymet, när vi tränade så lästa vi i våra teoriböcker för körkort! Hur duktiga?! Vi gick på ett band i 40 minuter, som då bestod av läsning och när  vi körde styrka, så förhörde vi varandra. De mesta frågorna hade vi båda faktiskt rätt på. Bara endel kluringar som jag måste kolla upp. Det är ävne lite svårt med vissa ord, då jag inte har så anvancerad engelska, haha. Men ska plugga lite varje dag denna vecka, och imorgon när vi går till gymet ska vi köra på samma sak! Förmodligen kommer jag göra teorin och uppkörningen i helgen, så bara att plugga, plugga, plugga! 
 


The typical amerikanaren

Amerikanare, amerikanare, amerikanare... Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, de är ju som de är...
 
I helgen, när Michelle var här, fick jag ett sms från killen som jobbade på klubben vi besökte i NY. Han skrev att han ville ha med mig på en modevisning i NYC på lördagen. Han ville alltså ha med mig, som modell, på en catwalk. Tack, men nejtack!
 
Jag och Michelle var även ganska desperata av sällskap. Vi ville festa, eller åtminstånde träffa nytt folk, så vi gjorde ett inlägg på CS sidan. Därifrån var det en kille som skrev till mig och ville att vi skulle komma in till Chicago. Senare skrev han även till mig på fb, där han skrev att han var profesionell fotograf, och gärna ville boka en fotosension med mig i febriari. Med mig som modell. Haha, går ju inte att bli lite smickrad trots allt. Detta händer verkligen bara i usa. 
 
Jag har även blivit tillfrågad att gå ut på dejt på valentinesday. Det vore ju dock  helspännande att faktiskt bli utbjuden på kärlekensdag, i amerika. Något som jag bara trodde hände på film.
 
Just det! En amerikanare har även kommit från till mig, och seriöst frågat mig om jag är från afrika. Hm... Jo. Så var det ja. 
 


Tack hej! 

Jättemyckettextsomjagvetattnivillläsa

Jaa-ni, trogna bloggläsare. Bloggandet förra veckan blev ju sådär måste jag medge. Ska försöka skärpa mig! 
 
Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde förra veckan. Veckan rullade iallfall på. Barnen var både änglar och djävular. Jag var både pigg och trött. Taggad och otaggad.
 
Vad jag iallafall kommer ihåg var att jag och Michelle åkte till gymmet tre gånger förra veckan. Vi gjorde ungefär samma saker alla gångerna. Sprang i 30-40 minuter på band och gjorde sedan ben, mag och armövningar. 1.5-2 timmars träning var dag. Helt OK! 
 
Hade även LCC mötet med de andra au pairerna, som jag redan berättat om! Kul! 

I måndags så åt vi på en pizzeria i närheten av pojkarnas tennis. Var vår familj och Chris föräldrar. Var mycket gott! Pojkarna fick även massor av "pennys" av farfadern och spelade i spel. De fick några godsedjur var och även en illaluktande, trasig pruttkudde! Lika glada var de för de! 
 
I torsdags så fyllde min lilla sötnöt Will 7 år! Med tanke på att det var mitt i veckan, så firade vi inte honom, konstigt nog, utan han fick bestäma restaurang att gå till. Mina barn älskar verkligen pizza, eftersom att ninja turtles älskar det, så det blev samma restaurang som vi åt på i måndags, med dock annan lokalisering. Barnen var nöjda, mätta och belåtna, och då är jag det också! 
 
Till efterrätt fick man ta "twisted" glass från någon maskin, så det var jag tvungen att prova. Sjukt gott faktiskt! 
 
På fredagen efter jobbet så kom Michelle hit. Vi snackade och skrattade som vanligt. Bestämde sedan vid 9 att åka iväg och äta något. Vi både ville pröva KFC, men det var stängt, oturligtnog, så vi åkte till Wendys istället. Ingen hade provat det, så det blev något nytt trots allt! Dock var det sådär, så är väl inte direkt något man jublade över! Haha. Men vi åt glatt upp maten och åkte sedan vidare till Jewel där vi köpte glass och energidricka! 
 
När vi kom hem så satte vi oss i min säng med varsin dator, tjockade i oss glassen och drack energidrycken, och blev helt hyper. Lite kul dock. Det mindre roliga var att jag råkade slå ut min glass från mitt nattukdbord, så den ramlade fint ner på golvet, och gjorde ett vackert avtryck på heltäcktningsmattan. Gjorde ju inte direkt saken bättre att det var chokladglass, och att mattan är ljus. Nu kommer dock jag, Johanna Godisråttan Granlund, leva kvar i detta rum för alltid! 
 
Michelle var tvungen att vara hemma vid 7 på morgonen, så klockan ställde vi på 6. Med en timmas sömn var ingen av oss direkt pigga, och jag tyckte otroligt synd om min vän som var tvungen att åka hem så tidigt för att jobba. Älskar att jag aldrig behöver jobba helger! 
 
Medan Michelle var hemma och jobbade, passade jag på att duscha och äta frukost. Samtalade även med Carey i ca 2 timmar. Mycket trevligt. Åt sedan lite pizzalunch med barnen och deras barnvakt. Ja, ni hörde rätt, barnvakt. Jag tycker dock att det är lite sjukt att de både ska betala en au pair, och en barnvakt på helgerna, men tur för mig, som blir mer ledig! 
 
Michelle kom över igen vid 5 ungefär. Då var vi hugnriga, som vi alltid är, så tog oss till Subway. Dock, av någon konstig anledning, så blir jag alltid mätt av dessa mackor på ungefär 5 tuggor. Efter 5 minuter, blev jag sedan hungrig igen, men då fick det vara! 
 
Vi åkte hem till mig och snackade med några killar som hade bjudit oss på en fest i Chicago, men i sista stund så ändrade de sig och gick ut på krogen istället. Lite trist, men men. Tycker inte om att bara vara 19. Men vill samtidigt inte bli äldre. Vilket dillemma jag har. 
 
Så vi satt i sängen, återigen, och bara samtalade och fnittrade. Vi var dock ganska sega från fredagen, då vi vart uppe så länge. Vi bestämde oss för att åka till Jewel, igen, för att handla godsaker. Slutade med att vi kom ut med 2 stora burkar nuetella, 3 chipspåsar, en familybag med reeses, en partybag med M&M och salsa till chipsen. Med tanke på att klockan var så mycket, kunde vi heller inte gå självcheckningen, så var tvungen att gå till kassan. Usch vad skämmigt det var att lägga upp alla de där onyttigheterna på bandet... Måste även ha sett kul ut för den storvuxna gubben som satt där, och såg två små, smala flickor köpa så mycket smaskigt! Haha.
 
Väl hemma slängde vi på oss våra pyjamaser och kastade oss i sängen med våra datorer och gick in på någon chatsida. Herregud vad kul det var! Jag och Michelle var så sjukt knäppa, så jag kan inte ens berätta det här. Haha. Roligaste jag vart med om! 
 
Somnade vid 4 ungefär tror jag. 
 
På söndagen gick vi inte ut från rummet på hela dagen. Vi vaknade strax efter 11, och låg bara kvar i sängen. Åt ingen frukost, åt ingen lunch och åt ingen middag. Bara de efterlämnade chipssmulorna och de få skedar av nuetella som fanns kvar. Var konstigt nog inte hungrig. Michelle åkte hem vid halv 9. Då gick jag bara ner och pratade snabbt med familjen om morgondagen och gick sedan upp och lade mig. 
 
Idag började jag jobba klockan 8. Will var redan vaken, så var bara N att väcka. Gick ner och gjorde i ordning frukost, då jag plöstligt blir svag i benen, börjar kallsvettas, blir helt svart för ögonen, och jag bara ramlar ihop. Efter kanske ca 5 minuter "vaknar jag upp" och är helt svag i hela kroppen. Kan knappt röra mig. Som tur var jobbade både Carey och Chris hemma idag, så Carey bad mig att gå och lägga mig tills jag blivit bättre. Efter detta förstår jag verkligen hur viktigt det är med mat och vatten. Jag återhämnade mig ganska snabbt, så efter det åt jag en macka och drack vatten, och kände mig genast lite bättre. 
 
Idag hade det även kommit snö över natten, bara för att jag och Emil igår hade pratat om att vi inte fått någon snö, haha. Så barnen och Chris var ute och skottade snö, och då passade jag på att vila lite. 
 
När barnen kom in igen gick vi ner i källaren och lekte lite. De spelade lite wii och sedan var det dags för lunch. Gjorde i ordning M&C, och jag gjorde ägg och soppa till mig. Åt även några mandariner och drack vatten, så nu känner jag att jag återhämtat mig helt! 
 
Efter det skickade jag ett text till grannen och frågade om hennes son ville komma över och leka med mina barn efter lunch, och det ville de. Jag fixade med tvätten och gick sedan ner och lekte mer med barnen. De ville leka "ninja träning", så jag var deras tränare, som jag alltid är när vi leker denna lek. Jag gjorde som en hinderbana. De tyckte det var jättekul. Jag tog sedan även en gossedjursorm och använde den som lina, där de fick krypa under eller hoppa över. Mycket uppskattat! Vi lekte även "inte nudda mark". 
 
När Cole, killen de skulle leka med, kom över, kom Chris ner och sa att jag fick sluta. Klockan var då lite över 1, och jag slutar i vanliga fall vid 6. 
 
Det är nämligen Martin Luther King day idag. Man firar den dagen som en hyllning av vad han gjorde, eller liknande. Förstår inte riktigt innebörden med det egentligen, men amerikanare är ju amerikanare. Här är iallafall ett litet utdrag från wikipedia, om ni är intresserade av att veta vad dagen handlar om:

Martin Luther King Day is a federal holiday held on the third Monday of January. It celebrates the life and achievements of Martin Luther King Jr., an influential American civil rights leader. He is most well-known for his campaigns to end racial segregation on public transport and for racial equality in the United States.

Så nu sitter jag på mitt rum. Myser. Har det skönt. Har plockat undan allt skräo från i helgen av alla chipspåsar, tomma chokladaskarna och läskburkar. Krypit ner i sängen, och funderar på att sätta på en serie och kanske somna ett tag. 
 
Idag åkte även Emma, den svenska au pairen, mot Amerika. Hon sitter nu på ett plan, för att göra en likadan resa som mig! På fredag kommer hon att anlända till Frankfort! Ska bli så otroligt kul att träffa henne! 
 
Jag och Emil har även pratat mer om när han ska komma hit, och det lutar åt att han kommer hit den 21 Februari till den 25. Ska bli så roligt att träffa honom igen! 
 
Har inte så mycket bilder från veckan, men här kommer några:
 



Mina söta pojkar


Hej!


Vad jag försökte göra till mitt nya godis...


Lek






"Snälla johanna, ladda ner my little pony". Han kollar även på dessa shower. Sötaste!


Det nyaste i legosamlingen




Amerika, amerika hallåååå






Mitt söta födelsedagsbarn






















Wii


Will hade playdate, och skickade sms till Michelle. De tyckte att de var sjukt busiga!


Ninjagoritande


Wendys


Det gick bra!








Hur det ser ut nu... 


Go-lunch


Hej2!


Sista. Vänliga själar får mer än gärna skicka mer


Sov på Subway






Fett arga för att festen blev inställd


Leker glada för det


Blir fulla på energidricka istället


Cirkus


Det var en nyttig lördag det






När man som minst anade


Tvätten är det roligaste 
 

Au pair meeting - bowling

Idag har det vart en ganska seg dag, men ändå skön! Gick dock och längtade tills att klockan skulle bli 6 hela dagen, då jag skulle sluta, och Michelle snart skulle hämta mig och köra oss till bowlingen, där vi skulle ha au pair möte!
 
Var riktigt kul faktikst, trots att jag var urusel. Första ronden, fick jag 50 poäng. 50 POÄNG?! Ärligt... Minns inte senast jag var så dålig. Ni som vet hur dålig förlorare jag tyvärr är, kan ju tänka er hur jag betedde mig... Andra rundan gick dock bättre, då jag ledde ett tag, men ja, det var ju bara för ett tag, sedan tog Michelle över. Den busen... 

Just ja... Jag kom även in på banan för mycket med fötterna, så att jag ramlade och gled in en bit på banan.. Herregud säger jag bara. Fotspår och hela faderullan blev det på golvet. Men det var fint! 
 
Bowlingen slutade vid 9, och då bestämde jag, Priscilla och Michelle att vi skulle åka och äta. Åkte till det närmaste Burget King som fanns, men GPSen var så jäkla trög, så den tog oss ut på två olika motorvägar, och virrade omkring, istället för att vi bara kunde ha åkt rakt fram i ca 1 minut från bowlingen. HAHA! 
 
När vi väl kommer fram till BG så var det stängt... Så fick göra DT istället, men det gick bra! Var en stor, svart kille som snackade med oss, och sa "ni har dialekt, vart är ni ifrån" - "Vi kommer från tyskland och sverige" - "Åh, jag förstår, är alla lika vackra som er där?" (Hur många gånger har man inte hört den här borta... haha!) - "Ja, absolut!" - "Gillar ni svarka killar?" - "Ja, vissa gör väl - svarade Michelle" - "så du gör inte?!" - "Jag gillar alla, Svarade Michelle". Vi fick sedan våran mat, och då börjar killen prata igen, och peka på mig "Hon, hon ser ut att älska att festa!" -  "Ja, det gör hon!" - Svarade Michelle. Haha, lite kul. Satt i bilen och hade party med hög musik medan vi åt. 
 
Efter det bestämde vi oss för att ta bilen över till andra sidan och ta en glass på BR, MEN det var också stängt... Så åkte till ett annats ställe som låg på samma gata. Jag och Michelle delade på en glass med Oreos och Reenes i. Sjukt gott! Satt där i en timme och snackade om allt och inget. Tycker om dessa tjejer så mycket! 
 
Efter det körde Michelle hem mig, och nu sitter jag på mitt rum! 
 
Har haft en riktigt bra dag trots allt. Iallafall en riktigt bra kväll! Sådant som jag gjorde idag borde jag göra oftare på kvällarna. Sjukt kul! 
 
Imorgon börjar jag 7, så borde sova nu! 
 
Bilder från idag! 
 

Var ensama i bowlinghallen... haha










"call me Joha"


















STRIKE!


Michelle var duktig och kastade klotet bakåt ;) 
















Synd att jag förstör denna bild, med dessa fina tjejer...


Utråkad P? ;)


De som var med på bowlingen! 




HEJHEJ!










Glassmys!



Bilddagboken

Loggade in på bilddagboken, för ovanlighetensskull, vilket jag inte gjort på flera år! Kollade igenom alla bilder, och får genast tillbaka minnena från dessa bilder. Minns verkligen exakt hur och när de togs. Ganska sjukt ändå, trots att det är massor av år sedan!

Det roligaste som jag hittade, var en bild på en gurka med denna text till:
 
(8) godermorrgon i denna sal....(8)

HEEEEEJ !! just nu är jag med EMMA ! men jag kan ju berätta hur min morron va !
jag vaknar ... (konstigt??) gör mig i ordning, äter frukost, tar bussen till EMMA ! Vi sätter oss vid datan, och pratar och så ! Emma börjar göra ett Quiz, När hon är på sista frågan uppträcker hon nått på sin arm, "VAD ÄR DET HÄR ?????" utbrister EMMA !

JO!!!!!

det var en gurka :o

Konstigt nog hade hon inte ätit någon gurka den dagen, HMM ?? vart kommer gurkan ifrån, så börjar man nästan undra om det är en levande gurka som har stt sig där eller om emma äter gurka i smyg, det här är nog ett mysterium för dektetiverna i detta hus, Emma och Johanna " MOOOHAHAHAHHA !!!!

Men ni ska veta att gurkan inte var stor, utan bara typ en som ett : O !
asso bokstaven o,
ha-haaa

det var allt från detektiverna idag !"

P.S om ni har sett en mystisk och hemlighetsfull gurka, kontakta oss omedelbart !!


:D
 

Bilden är från den 6 januari 2009. Helt galet vad länge sedan det är! 
 
Minns iallfall den dagen, "som att det vore igår". Lite kul! 

haha, sitter ärligt och gapskrattar för mig själv. Så jäkla korkad text så ag dör! HAHA!
 
 

Mysdag i högsta grad

Har värdens mysigaste dag med min fina kille! Han har vart så gosig hela dagen! Åh, den har vart perfekt, hittills... ska inte vara för snabb i mun, eller hur man nu brukar säga... är ju trots allt 3 timmar kvar!
 
Vi ligger nu i min säng och bara gosar. Han spelar lite på min telefon, så tänkte bara göra detta snabba inlägg.
 
Har tränat med Michelle idag, jätteskönt! Körde bara massa ben, så det lär kännas imorgon! 
 
Ikväll ska Pat and Jim ta pojkarna till tennis, och sedan ska de ut och äta, och de frågade ifall jag ville hänga med, och det ville jag gärna! Så efter tennisen ska vi ut och äta! Blir mysigt! 
 
Imorgon är det bowling som gäller på au pair mötet. Längtar!
 

Helkul dag med P!

Hemma efter en riktigt toppendag med Priscilla! Trots kylan så skrattade vi igenom oss dagen! Superkul! Den tjejen är verkligen som mig! Flummig, rolig, säger knasiga saker.... so on. Är verkligen jätteglad att vi har börjat umgås! 
 
Jag köpte iallfall ett paket LEGO till W som fyller på torsdag, så känns skönt att det är avklarat! 
 
Jag och P åt även på världens godaste restaurang! Så otroligt god mat! Har inte ätit ris sedan jag kom hit, och på restaurangen fanns det RIS! Åh, så jäkla gott! 
 
Vi flummade oss sedan igenom massor av klädbutiker och sjöng sånger och gjorde "musikvideos". Sjukt kul tjej!
 
Nu måste jag sova, för börjar 7 imorgon, och vill inte vara trött och seg! 
 
Kommer bilder imorgon och lite mer om min dag! 
 
God natt! 
 

Chicago idag

tjääna!

Har inte blivit mycket bloggande den här vecka, och varför vet jag inte riktigt. Har haft en av de slappaste veckorna någonsin, så har nog blivit att jag mest bara har velat vila. Har även kännt mig lite hängig. Tror barnen har smittat mig med deras förkylningar... Har även blivit nojjig över om jag har fått diabetes... Jag har ätit så sjukt mycket godis här borta, ja, mer än hemma i Sverige, hur nu det kan vara möjligt... Har haft ont i huvudet hela veckan, dricker vatten hela tiden och behöver kissa typ hela tiden. Nu börjar det dock bli bättre, så hoppas att det bara har varit något tillfälligt. 
 
Veckan har iallafall rullat på bra, och barnen har skött sig och vi har haft kul! Barnen har varit på playdater, och häromdagen hade N 3 kompisar över här. Trodde verkligen att det skulle bli så otroligt mycket skrikande, men de satte på Wii och spelade så fint och lugnt. Så fina barn jag tar hand om! 
 
När N's ena playdatepappa kom och hämtade C så frågade han mig om jag spelar fotboll. Då sa jag att jag har spelat det till och från sedan jag var 5 år gammal, och slutade för ca 2 år sedan. Han sa då att det är en cup inne i Chicago varje sommar, och frågade ifall jag var intresserad i att vara med i laget, då de behöver folk. Måste erkänna att jag har saknat fotbollen en hel del, så skulle kanske vara kul! Han har inte någon mer information om det än, så har fortfarande mycket tid att fundera över det! 
 
I fredags gick familjen över på middag hos grannarna, och frågade ifall jag ville följa med, men det orkade jag inte, så stannade hemma och skypade med lite vänner hemma i Sverige istället. Alltid kul att höra deras röster! 
 
I lördags stannade jag också hemma hela dagen. Jag skickade ett mail till Pricsilla och Tatijana och frågade om de ville hitta på något, men de skulle jobba på kvällen, så det passade inte så bra. Vi bestämde istället att vi skulle åka in till Chicago på Söndagen (idag). Stannade då hemma med familjen och lekte lite med barnen och pratade med familjen. Skypade sedan lite med mamma och några vänner. 
 
På kvällen fick vi främmande av några vänner till familjen. Jättetrevligt var det! Vi åt någon Pastagrattäng och godsaker att doppa i smält choklad till efterrätt! Mums! Barnen var även så söta, när jag satt och åt smög de runt och kikade på mig och fnittrade sådär gulligt och ville att jag skulle leka med de. Ännu ett tecken på att jag går så bra ihop med barn, så det känns jättekul!
 
De åkte hem vid 9pm, och då gick jag upp och skypade lite och gick sedan och lade mig. 
 
Nu sitter jag på mitt rum och har ätit frukost och gjort mig i ordnig för att åka in till Chicago. Tatijana skrev precis att hon har blivit lite förkyld, så hon kan inte hänga med. Lite synd, då det alltid har blivit hinder i vägen när vi ska träffas... haha. Men det får bli en annan gång!
 
Tåget kommer om ca 40 minuter, så har ganska mycket tid på mig! Dock har jag aldrig tagit detta tåg, så  vet inte riktigt vart det är, haha. Så letade upp adressen på internet, så hoppas verkligen att det är rätt! Haha.
 
P kommer iallfall att redan sitta på det tåg när jag kliver på, så är skönt! 
 
I veckan så fyller W 7 år! Och nu är det mindre än 2 veckor till Emma, den svenska au pairen som ska flytta hit, kommer! Ska bli så kul att träffa henne! 
 


När man är övertygad över att man är au pair

...you always introduce yourself with : 'Hi! my name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!
...everybody is greeting you with a 'Hi.How are you!' and you can't respond fast enough, so you say it first!
...the worst thing is, when the dad is working from home.
...you know what a S'MORE is.
...you spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear.
...you hate Dora, Diego, The Wiggles and Thomas!
...you say silly instead of stupid!
...you go to PLAYDATES.
...you've seen more movies in one month than in your whole life at home!
...you drive over 30 minutes to a friend and you think it's not far.
...you can make bacon.
...you say 'like' and 'totally' every three words.
...someone has asked you stupid questions like: 'Do you have cars in your country?' - 'You don't have Valentine's day?' - 'Where is your country?'
...you don't think it's wrong to have cake AND ice cream.
...you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far.
...you cherish moments of silence more than ever before.
...you notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day!
...you wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a barbie, a lollipop, sand toys etc.
... you need to be creative to find new punishments because a time-out doesn't work anymore 
... you have to admit to mistakes you never did or put the blame on you day for day!
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years!
...you know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your mum and dad every day!
...you're ready to drink anytime of the day!
...you start to love Disney movies again and can copy every passage of them.
...you've learned what it means to be patient.
...you know what an LCC is.
...you know that you should never SHAKE A BABY!!!
...you take a nap, after you dropped of the kids at school 
...you are DRIVING to the bus-stop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.
...the kids call you mum cause you spend too much time with them!
... one cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive.
...you don't walk into the bank, you use the drive in to get your money.
...instead of singing song from the radio your singing children s songs.

Lite kul som jag hittade på en annan au pairs blogg. Några av påståendena är verkligen sjukt sanna. "you know that you should never shake a baby", haha, från au pair skolan. Roligaste!
"Take a nap" - ALWAAAAYS!
Drive trough-bankarna, som jag dock inte provat än, då jag fick mitt bankkort i helgen, men måste testas, såklart ;) Är man i Amerika så är man!
Haha, showerna, Diego, Dora, Thomas, Super Why... 
Playdate, ordet jag aldrig hade hört tidigare jag kom hit. Det är så kul när jag berättar för mina vänner hemma i Sverige att barnen är på "playdate". "Vad är det?" Haha, så kul. 
Säger "Silly". Ja, jag har INGEN aning om hur många gånger per dag jag säger det. Dock säger jag det som något gulligt. typ som "knasigt". Kanske helt har missuppfattat det ordet... Haha
Time Out'sen. Ja, det har jag fått byta ut. Funkar verkligen inte längre. 
Och ja, innan jag kom hit viste jag inte vad LCC var. Alla på au pair skolan frågade mig om jag viste min LCCs namn. "LCC?!" tänkte jag för mig själv.Tjejen med koll.... Nu vet jag dock vad det är, tack och lov, och har verkligen den bästa LCCn man kan ha. Så himla gullig =) 
Och sist men inte minst, de DUMMA frågorna man får hela tiden. Som idag, vid snack, när barnen åt applesouce. "Har ni äppelsås i Sverige?" "VA?! Äter ni pizza i Sverige också?!", har blivit tillfrågad om jag heter IKEA, bara för att jag är svensk, vilket är det dummaste jag hört och även fått frågan "har ni bilar i Sverige?"
Ja, vi har bilar, ja, vi har äppelsås och ja vi äter pizza. Däremot, nej, jag heter inte IKEA.

Nu ska jag göra mig i ordning för att sova! Börjar 8 imorgon, grymt skönt! 
ciao 

Underbar dag

Idag har det vart en riktigt bra dag! Började klockan 7 med att väcka barnen. Gjorde i ordning frukost och tog fram kläder. Gick med W till bussen och sedan hem igen med N. Jag tort bort barnens sängkläder, och lekte sedan med N. Vi byggde lite pussel och spelade lite UNO innan jag körde honom till pre. school.
 
Jag åkte, efter att ha lämnat N, till Jewel för att handla lite grejer. Åkte sedan hem noppade lite jordgubbar och gick upp på mitt rum och somnade.  Sov i två timmar, vilket var otroligt skönt. Vaknade lagom tills jag skulle hämta upp N.
 
När vi kom hem gjorde jag i ordning Mac and Cheese, som barnen inte ätit på länge, så det blev perfa! 
 
Efter maten gick vi ut och lekte. Var hela 10 grader och sol ute idag. Även vindstilla, så det kändes varmare än vad det var. Känns som att våren redan är påväg! Vi spelade fotboll, och inte amerikanskfotboll, utan "svensk". Haha. Var jättekul faktiskt! Var ute i ca en timme, och sedan gick vi in. N lekte lite för sig själv, och jag skulle fixa med disken som jag inte gjort innan vi gick ut. Men då upptäckte jag att inte vattnet funkade. N behövde även gå på toaletten, men han kunde inte spola, så jag tog en kastrull och tog vatten från vattenmaskinen vi har, som vi dricker från, fyllde kastrullen och gick och hällde vattnet i toaletten, som jag tror mamma har lärt mig haha. Tack för det mamma! Din hjälp kom till nytta! ;) 
 
Med tanke på att vattnet inte funkade kunde jag inte fixa med disken, så det såg verkligen ut som en röra i köket. Lite jobbigt, men så fick det bli. Så messade till både Carey och Chris, men de visste inte vad som var fel, men ville att jag skulle skicka ett text till Jen (vår granne), så gjorde det. Men hennes vatten funkade, men hon sa att det var på vår gata det inte funkade, för att det var byggare eller liknande som var på gatan och grävde bland ledningar, så det var en stor vattenläcka på gatan. Så antagligen var det därför. Jag gick sedan upp och bäddade barnens sängar, och N följde med upp och fick spela på min telefon innnan vi skulle gå och möta upp W. Då gick jag ner för att prova om vattnet hade börjat funka, och japp, det hade det! Vilket lättnad! 
 
Efter att vi hämtat upp W, gjorde jag iordning snack, och sedan gick barnen över till grannen Jen och lekte med hennes barn. De kunde bara vara borta en timme, då de var tvugna att göra läxor, spela lite piano och äta middag innan deras första simlektion för i år/säsongen. Under den timmen hade jag tid att fixa med disken och plocka undan alla leksaker och grejer vi lekt med under dagen. 
 
När de kom tillbaka läste W lite för mig, sedan spelade han lite piano. Blev lite tjaffs då från hans sida, så han klagade på att hans låt var för svår och därför inte ville spela den. Men då påminde jag honom att det var samma gnäll när han spelade "rudol med röda mulen", vilket han sedan lärde sig och blev jättebra. Sa att övning ger färdighet, och då spelade han den. Och inte alls var den så svår som han sa, han klarade det galant! 
 
Jag gjorde sedan i ordning middag, min första middag jag gör här i staterna, haha. Sedan bytte pojkarna om till simkläder, och jag la ner W's allergisprutor, lite snack och vatten i bagen de skulle ha med, med handdukar i. 
 
Strax efter det kom Carey hem och de åkte iväg till simningen.
 
Nu är jag hemma själv, så det är tyst och skönt. 
 
Imorgon är det dags att gå till gymet igen och köra hårt. Imorgon tror jag även att Michelle kan följa med, så blir kul. Mycket roligare att träna två. 
 

Min sötnöte


Utomhus. N vill ta av sig mössan, vantarna och jackan, men hand förkyldning stoppar honom från det




Min ninjakille




Underbart väder den här veckan!


















N tar kort på sig själv






Myspys


















Vackert "vinter" väder


Anledningen till varför vi var utan vatten
 
Glömde helt bort att skriva i förra inlägget att jag åkte till gymmet HELT SJÄLV igår för första gången i mitt liv. Kan inte förneka att jag var lite rädd och nervös. Haha. Kändes som att alla kollade på mig när jag kom in där, men det är ju självklart bara något man tror. Alla är inne i sitt, liksom jag är när jag tränar. Man har inte tid att kolla på alla andra, och det är verkligen ingenting man vill göra heller, då alla, inklusive jag, ser ut som mongos när man tränar. Svetten rinner och ansiktet ändrar färg till tomatröd. 
 
Det var iallafall otroligt skönt, och kände mig stolt efter att ha sprungit i 45 minuter med motstånd. Mina ben var verkligen skakis efter löpningen, så orkade inte göra något mer. Sprang iallafall 6 miles, vilket motsvarar 9.6561 km, alltså nästan 1 mil. Är faktiskt stolt över mig själv! Efter det åkte jag hem och bara slappade innnan jag skulle hämta upp N igen.
 

Gårdagen

Igår var det en ganska jobbig dag, till skillnad från i måndags då allt var toppen. Ganska kontigt egentligen att dagarna kan ändras så plöstligt - från bra till mindre bra. 
 
Jag fick iallafall sluta 2 timmar tidigare igår också, så det var otroligt skönt!  Jag behövde alltså inte köra W på pianolektionen, då Carey ville göra det. Jag tycker ändå att det känns bra att Carey känner att hon vill spendera tid med barnen, då Julia berättade, deras förra svenska au pair, att de inte alls spenderade mycket tid med barnen, vilket jag med har märkt. De kommer liksom hem som tidigast klockan 6 på kvällen, då är det middag, hinner leka i ca 30 minuter och sedan är det läggdags, så det är klart att barnen inte umgås mycket med sina föräldrar. På det sättet känns det bra att föräldrarna också har märkt att det inte funkar att de jobbar så mycket och spenderar så lite tid med barnen. Tror barnen uppskattar det otroligt mycket :) 
 
På kvällen skypade jag med Emil. VI hade ett "live" musikquiz, då han spelade guitarr för mig, och jag skulle gissa låtar. Var mysigt att höra lite musik, och är alltid trevligt att prata med honom. Vi pratade i drygt en timme om lite allt möjligt. I helgen ska vi förmodligen boka in när han ska komma och besöka mig. Längtar jättemycket! Ska bli otroligt kul! Är ganska fantastigt hur "ödet" spelar roll i vilka man lär känna. Jag menar, hade inte jag fått den familen jag fått här borta och åkt när jag åkte, hade jag aldrig pratat med Emil, jag hade aldrig lärt känna Michelle och jag hade aldrig börjat prata med Emma, den svenska tjejen som flyttar hit om bara 2 veckor! Är så glad för att jag har fått den här familjen, och fått kontakt med SÅ bra folk! Är så lyckligt lottad! 
 
 

Bra dag!

Hallihallå!
 
Idag har det vart en bra dag här i Frankfort. Barnen har vart glada, vilket då även gör mig glad. När jag hade mina 3 timmar ledigt på förmiddagen tog jag bilen till gymmet och mötte upp Michelle där. Jag "signade" upp mig, vilket tog ett bra tag. Hade ju tidigare haft mina 3 veckors gratisträning, men nu behövde jag signera 1000 papper kändes det som, skriva nödsamtal, mitt mobilnummer, adress, ja, hela faderullan, så det tog ett tag! Tillslut kunde vi äntligen börja träna. Det var ovanligt mycket folk där, men vi hittade även två platser bredvid varandra på löpcykeln. Vi sprang i 45 minuter och efter det var benen spagetti. Trots det gick vi in till maskinerna och jag körde några benövningar i ungefär 30 minuter. Efter det kände vi oss helt OK nöjda, efter första träningspasset detta år. Så vi tog våra bilar och åkte hem till var och sig. 
 
När jag kom hem duschade jag och gjorde i ordning ett mumsigt snack. Tog jordgubbar, vaniljyoghurt, apelsinjuice och ett äpple och krök ner i sängen och såg ett avsnigg Gossip girl. Har bara 2 avsnitt kvar av hela serien nu, så ska se klart på det ikväll. Spännande! Eller ja, spännande och spännande. Med tanke på att jag är så seg med att kolla klart serier, så har ju X antal människor redan avslöjat slutet, men men! 
 
Hämtade sedan upp N, och dagen rullade på. Fick sedan ett text av Carey, som sa att hon skulle komma hem till 2 redan. Hon jobbade då hemifrån. Gick och mötte upp W vid bussen, och sedan var det bara för de att byta om till träningskläder. Carey hade sagt till mig att hon kunde skjutsa barnen till tennisen om hon hann klart med sitt arbete, så jag slutade klockan 4 idag istället för 6, vilket inte gjorde mig ett dugg!  Då passade jag klart att fixa klart med barnens och min tvätt och gjorde iordning lite middag, som bestod av 3 ägg, mackor och jordgubbar.
 
När hela familjen kom hem hade de dock gjort iordning Chicken nudle soup, så kunde inte tacka nej till det, trots att jag var proppmätt! Haha
 
Efter middagen pratade jag med Carey i ca en timme, såsom igår efter middagen. Känns skönt att jag har henna att prata med. Vi pratar om viktiga och mindre viktiga saker, så det känns verkligen jättebra. Vi pratade bland annat om hur jag ska göra med körkortet, och hon tycker att jag ska göra det denna vecka, men jag och Michelle pratade idag om vi ska göra det tillsammans nästa vecka. Det är så konstigt här att du inte behöver boka någon tid, utan det är bara att åka dit och skriva sitt test och köra lite bil. Haha, lite speciellt! Vore dock skönt att bli klar med det där körkortet. Man har ju bara 3 månader som det internationella körkortet gäller, och känner inte att jag vill skjuta upp detta körkort som jag gjorde med mitt svenska, då detta har en"limit" när jag måste ha tagit det.
 
Nu sitter jag på mitt rum och har gjort mig iordning för att sova, vilket jag dock inte kommer göra på ett tag. Ska som sagt kolla klart på mina 2 kvarstående avsnitt av GG och sedan ska jag försöka komma till drömmarnas värld. Haha. Känner att jag har gått och lagt mig allt för sent dessa senaste dagar, då jag art sjukt trött på jobbet. Så det måste det bli ändring på!
 
Imorgon ska jag föresten till gymmet by myself för första gången i hela mitt liv. Lite nervös, töntig som jag är. Haha. Som tur är har jag fixat med mitt spotify som inte har funkat på 2 månader, så nu kommer jag ha musik att lyssna på i min ensamhet! 
 

Ordninggjord för att sova


Vackra tjejer efter ett träningspass, haha






Mitt myssnack efter gymmet


Min sötnos


Söt N, mindre snygg jag haha


Gosepelle


Fick gulligaste meddelandet av mamma. Saknar dig så! Älskar dig! 

Körkortsplugg

Min värdfamilj vill föresten även att jag ska ta mitt körkort så snart som möjligt, och tycker att jag redan ska göra det nästa vecka... Får se hur det blir med den saken! Borde kanske sätta mig ner och läsa lite i den medan jag ändå har tid! Haha. Gud vad kul det ska bli. Plugg. Körkortsplugg.... Zzzzz




 
 
 
 
 
 

Social security and bank card, ÄNTLIGEN!

I lördags föresten var jag och fixade med mitt bankkort, då mitt social number äntligen har kommit efter över en månad! Så skönt att ha det fixat, så att man slipper gå omkring med en bunt pengar i plånkboken hela tiden... haha 
 
 
 

Peppsamtal från världens bästa

Avslutade precis ett skypesamtal med min mamma. Alltid så skönt att få prata med henne, trots att vi inte säger så värst mycket. Hon får mig alltid att må bra. Jag satt och grät, för att jag saknar henne så mycket, men hon får mig, trots att jag är som ledsnast, att bli glad. Berättar roliga historier från hennes jobb och om galna tanter i mataffären. Haha, hon är så sjuk, min bästa mamma!
 
Nu ska jag gå ner och prata med familjen, som också var ett klokt råd från min mamma. Klart man inte kommer närmare familjen om man bara sitter på sitt rum en hel helg, trots att det kan vara skönt ibland. 
 
Hoppas er helg har varit bra, och imorgon börjar skola och jobb för er där hemma! Själv började jag ju förra veckan, haha.
 
Min vackra mamma! En bild för två somrar sedan

Egosöndag = tråkig söndag

Har haft en sådan frukstansvärt tråkig helg, vilket har resulterat till att jag saknat hemmahemma ännu mer. Har inte gjort något alls. Bara legat hemma och nötat serier, ätit upp mitt svenska lösgodis :(, och sovit. 
 
Imorgon hoppas jag dock på att allt börjar bli bättre. Jag ska börja gymma igen, och nu ska jag verkligen hålla i det. Så ska köpa gymkort och grejer. Michelle motiverar mig till det, och är alltid lättare när man är två. Ska bli jättekul att träffa Michelle imorgon, trots att det bara är en stund på morgonen. Hon har nämligen haft en vän här från Tyskland över jul, så har inte haft tid att träffa henne. Jag har ju dock hållt hus på annan plats jag med, med en annan bra vän, P, men ska ändå bli kul att träffa henne igen, min lilla tvilling.
 
Jag vaknade vid 9 imorse av att familjen skulle åka till kyrkan, så när de hade åkt gick jag ner och gjorde en dunder frukost. 2 stekta ägg, youghurt, två vofflor, apelsinjuice och 2 mandariner. Tog även två pizzabitar och värmde på, som de åt som dinner igår. Jag åt konstigt nog bara frukost igår, så var ganska hungrig när jag vaknade, vilket kanske inte var så konstigt...
 
Vill bara att den här dagen ska ta slut, så att jobbveckan börjar igen. Allt är mycket lättare då. Man har saker att göra och man kommer in i rutiner. Tycker inte om helger när man inte gör något. I Sverige älskade jag sådana helger. Här avsky jag de. Har verkligen kommit på hur mycket jag hatar att vara ensam, vilket jag tyckte var en befrielse hemmahemma. Vad saker kan ändras på olika platser...
 
Hade lite tråkigt när familjen var i kyrkan, så hade kul med kameran...
 























Min fina skinväska jag köpte i NYC. Loveit








Köpte även en hard rock café tröja, bara för att, i NYC. Lite skrynklig, haha

Mina underbara pojkar

Måste börja med att säga, ännu en gång, hur glad jag är att jag har hamnat i den familjen jag har hamnat i. Går verkligen inte en dag utan att jag uppskattar familjen. Familjen gör mig lycklig, och har fått fram det allra bästa ur mig på dessa två månader. Vilket underbart beslut jag gjorde att åka hit. Att jag har uppskattat familjen, har jag allltid gjort, men det var när jag kom hem från NY som jag verkligen hajjade hur bra jag har det här, och att jag saknade familjen när jag var borta i endast några dagar.
 
Såfort jag kom hem från flygplatsen, innanför dörren, möts jag av leenden och kramar, tusentals frågor om hur jag hade haft det, och de verkligen lyssnade och var intresserade. 
 
Jag var så trött den dagen, så jag gick upp och lade mig på en gång, och såg alltså inte barnen den dagen. Dagen efter kom dock både W och N fram och kramade om mig, och sa att de hade saknat mig eftersom de inte sätt mig på så länge. Känslan inombords jag fick då, att höra att man är saknad, var obeskrivlig. Blev så jäkla glad! De här barnen är verkligen de finaste man kan ha! 
 
Idag till exempel. Barnen är hemma från skolan, med tanke på att de fortfarande har lov. Vi gick ner i källaren och lekte. Jag kom på en historia, som vi sedan gjorde en lek av. Vi lekte att vi var snälla vampyrer som inte äter människor utan grönsaker och älskar att leka med fjärilar. Haha, fråga mig inte vart jag fick det ifrån... Antar att jag fortfarande har ett bra barnasinne kvar! Vampyrer är ju endast vakna på nätterna och sover på dagarna, så när det blev ljust (när vi tände lamporna) gick barnen och hämtade filtar och la över oss. Båda ville ligga i mitt knä, så söta! 
 
N ville sedan leka "family", alltså "mamma, pappa, barn". Jag var mamman, W var pappan och N var bäbisen. N älskar att vara bäbis. N ville hela tiden ligga i mitt knä, och vägrade verkligen släppa taget om mig. Likaså med W, som jag inte har varit med om tidigare. Jag vet inte om det handlade om avundsjuka, men det kändes ändå skönt att W också har börjat visa att han tycker om mig på ett fysiskt sätt. Han kramade om mig hela tiden, och ville ligga i mitt knä. W är ju lite större, med tanke på att han fyller 7 om några veckor, så det såg ganska kul ut när han skulle ligga där. Han ville även hålla på med mitt hår och hålla min hand. Så jäkla söt! 
 
N ville även leka "cuddlegame", vilket är att man bara ligger på golvet och kramas, vilket jag absolut inte hade något emot!
 
Jag har även märkt vilka fantastiskt smarta barn jag tar hand om. Igår kom vi in på ämnet vilka barnens bästa vänner var, och jag frågade W ifall hans bästa vän var Kyle, som han lekt med innan på dagen. "Nä" - svarade W. "Jag har ju många bra vänner, men min bror kommer alltid att vara min bästa vän. Trots att vi bråkar ibland, och slåss och skriker, så älskar jag honom. Minns du Johanna, att jag sa att jag saknade N när jag och pappa var i Texas? Det menade jag med hela mitt hjärta. Jag tycker synd om de barn som inte har några syskon, för de har inga att leka med hemma. De är alltid själva. Jag har tur som har världens bästa bror och vän", sa W till mig. Blev tårögd när jag hörde det. Så himla klokt sagt av en snart 7 åring. Blev sjukt snopen när jag hörde det. Så himla gulliga är det. Och så himla söta är de, när mina favvokillar kramar om varandra då och då. Det är äkta syskonkärlek! 
 
Bilder från de senaste dagarna
 








Nyår i NYC

I fredags åkte jag och min vän Priscilla till NY för att spendera några dagar där innan nyår, och självklart nyår. 
 
Genom en couchsurfingsida, hittade jag en kille, eller rättaresagt, han hittade mig, och skrev att vi kunde bo hemma hos honom. couchsurfing var något nytt för både mig och P, så vi viste inte vad som väntade. Vi tyckte dock att killen verkade schysst, och han hade haft många "surfare" hos honom innan, så vi förstod att han var seriös. 
 
Planet gick på kvällen från Chicago. Priscilla hämtade upp mig och sedan åkte vi till hennes värdmammas föräldrar och lämnade bilen där. Vi fick sedan skjuts till tågstationen av värdmorfarn. Från tågstationen tog vi oss till flygplatsen som skulle ta oss till New Jearsy och sedan vidare till New York. 
 
Det tog ca två timmar med flighten, så det var skönt! Vi fick dock vänta ca 30 minuter på en buss som skulle ta oss till New York, men det gjorde oss inte så mycket. Det var dock sjukt kallt ute, vilket var lite jobbigt!


I väntan på bussen i NJ
 
 
När vi kom fram till New York hoppade vi av bussen strax efter times square och tog sedan en gul taxi till killen vi skulle bo hos. Att få tag på en taxi är verkligen lika lätt som i filmer. Det är bara att ställa sig vid trotoarkanten och vifta lite lätt med handen, ibland inte ens det, och sedan dyker en bil upp. Smidigt! Innuti varje bil finns det även en TV, vilket säkert kan vara kul för de som åker själva! Haha. 

 









 
Killen vi bodde hos, bodde I harlem i en pytteliten "lägenhet". Det var endast ett rum, med delad toalett och kök med hans två rumskompisar som bodde i ett varsitt annat rum i lägenheten. Sammanlagt var hela lägenten ungefär som ett vardagsrum. Tar min mammas som mått, haha. 
 
Med tanke på att vi var så trötta, så gjorde vi ingenting när vi kom fram. Vi satte på en film med Evan (killen) och sedan somnade jag och P med kläderna och sminket på på golvet, i våra "sängar" som bestod av en yoga matta på 2 mm tunn. Till yogamattan hade vi inget täcke, så vi fick sova med våra jackor, vilket blev ganska kallt, som sedan resulterade till att man låg som en köttbulle hela natten och vaknade sedan upp med nackspärr. Är saker gratis är kvaliten kanske inte alltid den bästa! Haha
 
På lördagen vaknade vi upp sent, som alla andra dagar. Vi gjorde oss lite i ordning och tog oss sedan ut på gatorna för första gången. Vi gick och åt frukost/lunch på ett mcdonalds i närheten. Personalen var inte alls trevlig och alla människor där inne var mörkhyade och pratade spanska. Vi fick sedan reda på att vi bodde i det spanska samhället. 
 
Efter det tog vi tåget in mot NYC. Det snöregnade och var oroligt kallt, men det gjorde oss inget. Vi njöt av att gå omkring på NYC gator. Med tanke på att det bara var några dagar kvar till New Years Eve, så var det massa förberedelser inför det, så jag antar att hela stan inte alls såg ut som den brukar göra. Var troligtvis mycket mer människor och hinder på vägarna som avspärrade. 
 
När vi var trötta i benen gick vi in på starbucks och tog en varm choklad och satte på WIFI ett tag. Försökte skypa med mamma, men mottagningen var alldeles för dålig. 
 
Jag, som inte alltid är den smartaste i världen, tänket inte heller på att ta med mig andra skor än mina högklackade kängor som jag åkte i. Jag gick alltså omkring på hala, blöta gator i NYC med onda fötter. Kände att jag inte skulle klara av 4 dagar till med dessa skor, så gick omkring och letade efter första bästa skor. Hittade ett par uggliknande i någon affär, som fick bli mina. 
 
Vi gjorde inte så mycket denna dag, utan gick mest bara omkring och fick låta gatorna ta oss dit vi kom. Jag köpte dock en NY mapp/karta, så att vi kunde ha lite riktmärken om vart vi ville gå. Det började dock bli mörkt, så vi kände att vi skulle se saker dagen efter, men på vägen fick vi iallafall se Empire state building, vilket var lite kul! Vi gick sedan in i lite butiker och liknande och jag pch P köpte en varsin Hard rock café tröja. Vi tog sedan tåget hem ganska sent på kvällen och somnade direkt.


På times Square. Kan ni se oss? ;)






























Den stora TVkameran igen






Utsikt från en affär vi besökte med utsikt över Times








Galen! Haha


Blöt, otroligt ont i fötterna... Men vi var i NY! Klart man är glad för det!































På Hard Rock Café














Empire state building










Madison square park






På lördagen åkte vi in till stan igen, men startade med ett stopp, där vi besökte en kyrka. Evan sa att det var ett måste att vi skulle dit, då byggnade skulle vara gigantiskt. Gigantisk var ordet. Jag trodde först att förbyggnaden, som bara den var stor, var hela kyrkan. Fick en chock och blev nästan lite rädd. Så jäkla stor! När man klev in i byggnaden kände man sig så sjukt liten. Men häftigt var det! 

Vacker vinterdag!  Påväg till stan


I en liten stad



Kyrkan






















 









Minnesplats för de som dog i skottlossningen i en skola här i USA

Efter besöket i kyrkan gick vi runt på gatorna ett tag och hittade sedan en mexicanst restaurang där vi bestämde oss för att äta mat. Sjukt gott!  Dock ser det inte så aptitligt ut... haha



Vi rörde oss sedan mot NY, där vi tog tunnelbanan/tåget till Central Park 


Tåget/tunnelbannan



När vi kom till stället där central park ligger, var det fullt med människor. Man blev erbjuden att åka häst och vagn genom den stora parken och turister var överallt med sina kameror. 

Att central park skulle vara så stor som den var, hade jag inte räknat med. Den var huge! Precis som allt annat i usa... Lika som man kände sig liten i kyrkan vi besökte, kände man sig nästan ännu mindre i denna park. Sjukt mycket folk var det i parken, men ändå så var det inte trångt att gå där. Skönt! 

Vi fotade iallafall litegran och gick runt lite. Sedan bestämde vi oss för att gå till starbucks och ta en varmchoklad! 






XOXO gissipgirl - "Chucks hotell"






I Central Park













































Vi drog sedan och tittade på det nya WTC som de håller på och bygger. Sjukt häftigt. Så jäkla hög byggnad, men samtidigt så sjukt hemskt att vi har gått där det för många år sedan hände en otroligt hemsk händelse. 

Vi besökte även "the WTC memoral". 

När vi var inne i NY, så bestämde vi oss för att gå till de kända gatorna, SOHO, Chinatown och Littleitaly, så det gjorde  vi. Sjukt mysiga gator, fast med otroligt mycket folk! Lite kul var det att gå genom Chinatown, då det verkligen nästan bara var kineser där, haha. Och allt var skrivet på kinesiska...










Det nya WTC


Memoral





Förberedelser för att gå ut i det extremt kalla vädret












ChinaTown






SOHO





Vi åkte hem till rummet så att vi var hemma vid 8. Då gjorde vi oss lite smått i ordning för att gå ut och festa. Fick massor av meddelanden av en snubbe som ville att vi skulle komma till hans club, så det gjorde vi. P hade dock inga klackskor med sig, så innan vi drog ut gick vi till Forever21 och hon köpte de första bästa. Skyndade oss att ta en taxi, säga adressen och vänta på att killen skulle ropa in mig så att vi kunde komma in. 

Klubben vi var på var tydligen en VIPklubb, så alla kom verkligen inte in där. Lite kul, då jag aldrig vart på något sådant haha. Killen som bjöd dit oss, presenterade oss för alla, vilket var lite skoj. 

Jag var dock så klantig, att när en kille kom fram och började prata med mig, frågade hur gammal jag var och varför jag inte drack. Jag trodde ju att jag inte kunde dricka, eftersom jag bara blivit insläppt där och är minderårig. Jag sa att jag var minderårig och kunde därför inte dricka. Direkt när jag sagt det förstod jag hur jäkla klantig jag var. Nu skulle jag ju bli utkastad tänkte jag. Men han sa bara, nejnej, klart du ska dricka, och hämtade massor av drinkar till mig och P. P dricker dock inte, så jag fick ta allt hennes, vilket inte gjorde mig ett dugg! 

Dansade och träffade massor av trevligt folk. Dock var det en sjukt äcklig gubbe, som jag tror jobbar där, som höll i mig hela tiden, sa att jag var så vacker, höll i mitt ansikte och pussade mig. Usch, så jäkla vidrig. 

Vid 4 bestämde sig jag och P att vi skulle åka hem igen, så vi gick och hämtade våra grejer och tog en taxi och åkte hem.

Festdags






I väntan på tåget























På söndagen vaknade vi sent, som vanligt, och bestämde oss för att bara ta en chilldag. Så vi åkte ner till stan, gick runt lite. Tror föresten att det var på söndagen som vi gick runt i SOHO, Littleitaly och chinatown, men det är bara detaljer, haha. 

Kom hem vid 12 någongång och somnade på en gång. Eller jag somnade på en gång, de andra kollade på någon film. Men som vanligt när jag ska kolla film, så antingen pratar jag bort filmen eller somnar. Haha. Världens sämsta filmtittare.

På måndagen när vi vaknade gjorde vi oss lite snabbt i ordning och gick sedan till en affär i närheten och köpte en bukett blommor till Evan. Han älskar blommor sa han, så vi köpte en färggladbukett till honom. Det blev han glad över! 

Efter det sa vi hejdå och tackade för att vi fått bo hos honom, tog allt vårt pick och pack och drog mot Times Square. Vi skulle nämligen gå till något ställe när man kunde lämna in sina väskor, så vi slapp ha det på de trånga gatorna. 

Vi hade tänkt att besöka Brooklyn Bridge, men vi hade inte direkt någon ork, så vi gick bara runt i staden. Såg bland annat "top of the rock". 






Gick sedan och fikade lite på starbucks innan vi drog oss mot times square. Det var så sjukt mycket folk, och massor av poliser och säkerhetsgrejer innan man kom in på området. 
 
Helt sjukt att vi var där hela 4 timmar innan 12slaget, men att vi knappt fick plats för det! 
 
Första säkerhetsgrejen
 
 

Jag och P började efter 30 minuter känna att våra fötter blev fruktansvärt varma. Det var inte bara vi som kände det, så vi anade att något var fel. Marken brann typ. Den var så varm. För de som har varit i NY vet att det går som rör upp från marken från tågen där nere, så antagligen var de det som gjorde att marken blev så varm. Det gick iallafall inte att stå på endel plattor på marken, så vi var flera gånegr på väg att gå därifrån. Som tur vars fick vi en bättre plats längre fram kanske 30 minuter senare, så de sista 3 timmarna kunde vi stå normalt! 
 
 
Brännmärken under sulan haha
 
Trötta tjejer i väntan på det nya året 

 

Äntligen var det bara några minuter tills vi skulle få skrika ut nedräkningen. Alla var verkligen helt tokiga. När man såg kameror komma, så skrek alla och jublade. Vilket var lite häftigt ändå! 
 
När det bara var några sekunder kvar börjades fyverkerier skjutas ut. Som tur var var det uppe på en hög byggnad, så det hördes knappt inte. Vilket var bra, då jag hatar ljudet. Börjar alltid gråta, vilket mina vänner vet vid det här laget... haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sjukt mycket folk på gatorna när det slagit om till 2013. 
 
Jag och P skulle möta upp en kille för att komma in på en fest, men med tanke på att det var så mycket folk överallt, hann vi inte i tid. Haha. Vi hade en tid att passa, då vårt flyg tillbaka till Chicago gick vid 6 på morgonen, så när vi äntligen hittat fram till stället att vara på, var det bara att leta efter en taxi till flygplatsen... Lite surt, men men. 
 
Väl på flygplatsen sov vi ett tag och jag köpte sedan lite matsäck. Godaste någonsin!
 

Fruktsallad, youghyrt och en kaka. MUMS!

Flyget tog 2 timmar, och jag sov hela resan, så det gick snabbt. Så otroligt skönt att komma hem igen, efter flera nätter på ett golv. Första natten i sängen på sitt rum, var obeskrlivlig.
 
Trots att det var en upplevelse att fira nyår på times square, är det inget jag skulle göra om. Mina värdföräldrar skrattade när jag berättade det, då jag innan vart så otroligt exalterad över denna resa, och när jag var tillbaka i Chicago var det ingen stor grej alls.
 
Jag tror att mycket beror på att jag bor i en sådan fruktansvärt fin stad. Frankfort är underbarrt och Chicago är en av Amerikas vackraste städer. Att NY är staden som aldrig sover, går inte att jämföra med Chicago. Trots att det var otroligt häftigt med alla byggnader, alla människor och butiker, slåg Chicagos vackra byggnader och rena gator allt. 
 
Hoppas alla hade ett toppen firande av det nya året, och att det nya året kommer bli det bästa någonsin!
 
 
"sängen" vi sov på
 
Rummet vi bodde i

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0