din dag

grattis världens finaste, bästa och underbaraste mamma på DIN födelsedag!
tack för att du finns. du är den bästaste av de bästastebästaste!
hoppas din dag blir hur bra som hellst.
älskar dig min underbara ♥
datorn är ju så konstig, så går inte att ladda upp bilder.
du är bäst iallafall. puss

love

jomenneee, det där blogginlägget kom ju verkligen upp. älskar att jag är så bra på att hålla saker ♥

snartsåå

snart kommer ett kul inlägg med bilder från min sista riktiga sommar, mitt sista sommarlov.

ska bara lägga upp bilder och redigera de litegrannaaaa

Dagens Nytttvå skor: sko.en
mineralpuder: kixxxxx
väska + tröja: håem

fysatan vad jag ska sticka ut i höst. bara väskan liksom. skrikgul. så jävla kul. så himlans fel färg så det blir så otroligt rätt. loveit

Teater


Jobb. Trött som satan och kände mer eller mindre för att somna om. Sova ut. Tog tillslut tag mig i armen och reste mig upp. Åt en blåbärsfrukost, tog min matdosa och cyklade till jobbet. 06.43 var jag framme enligt incheckningen.

Jobbdagen kändes tung och jobbig, fast den gick samtidigt så otroligt fort! jobbade över i en kvart och cyklade hem igen. Motvinden gjorde cykelturen jobbig och i en backe nära mitt hem tog vinden tag i mig så hårt att jag ramlade. poff, så låg jag på marken. Kind of. Inte riktigt. Men nästan. Hade inte mina reflexer fungerat så hade jag säkert legat kvar på marken än. Men fötterna bromsade till i marken och jag fick en fin landning på asfalten.

Kräftkalas. Åkte till pappa för någon timme sedan, där även Åsa och hennes två barn var. Kräftkalas väntade. Pappas egenkokade kräftor som vi fiskat vid våran sommarstuga vid Båven är otroliga. Köpte kräftor kan ta sig i brallan. Kräftdelikatessen har fått en ny konkurrent. Pappas kräftor slår hela bunten.

Träningen missade jag även, vilket jag gjort i två veckor plus tre månader när det vart uppehåll. Känns konstigt på något sätt att inte regelbundet träna. Jag har liksom inte flyttat mig ur fläcken och tränat något under hela lovet. Och det lär jag få ångra. Jag känner verkligen hur min kondition som låg på topp i början av sommaren har sjunkit och ligger på ett minus i tabellen. Är det ens möjligt? Jo - tydligen.

Fotbollen har varit kul, min grej. Men jag har kommit ifrån det mer och mer med tiden. När säsongen för detta år är slut kommer jag dumpa fotbollen, göra slut, break up. Jag vill göra något som gör mig glad och något som ger mig energi. I alla år har mina när och kära sagt att jag borde hålla på med underhållning. kreativitet, musik, foto, teater. Och det är den riktningen jag vill följa. Jag vill, och jag ska börja i teater. Jag har sagt det länge och det är många gånger som jag tänkt att jag ska gå på en "prova-på" dag. Det har inte blivit av, tyvärr.

Jag känner att jag inte vill slösa energi på något som ändå inte gör mig helt på topp. Åka till en träning, för att spela match, som jag inte är speciellt förtjust i. Jag menar, jag HATAR att spela match. Publik som sitter på läktarna är det värsta. Jag vet att ni kommer skratta åt mig när ni nu läser det här - jag skäms, men det är fakta. Jag VÄGRAR att spela på en kant där det sitter människor, och jag har till och med sagt att jag gjort illa mig på uppvärmning när det vart för mycket folk. Helt sinnes, men det beror helt på att jag inte känner mig bekväm på fotbollsplanen, bland människor som inte ger mig den energin som jag vill ha, som jag behöver.

Nu är det säkert folk som kommer ställa sig frågan "publik? du är ju rädd för publik. Hur kommer det då gå med teatern tror du?" jo - jag vet. Grejen är den att under alla mina år som en levande varelse, en levande människa så har jag ÄLSKAT att stå på scen. Älskar att visa upp mig, älskar att skämma ut mig, älskar att våga vara jag, visa vem jag är. Det är därför jag tror, och känner att det här är något för mig. Något som kommer ge mig den energin som jag vill ha, behöver för att orka.


Foto från Öland,  sommar 2011


Teater för familjen som liten. Våga göra bort sig.


Musik - kusinen följer mina fotspår. Tvärflöjt.

försovning, skadeglädje och allt där i mellangod lunch små vovvar!

En härlig känsla var det, när man vaknade UTAN ett alarm. Det jobbiga alarmet som är standarden på iPhone. vaknade vid 11.30, hur skönt? tänk er att åka runt jorden så många gånger att ni tappar räkningen. Så skönt var det att få sova ut.

Sova ut fick jag dock göra lite längre igår. Jag gjorde det inte med flit, men det är en sån olycka som kan hända, precis alla. Mitt alarm på mobilen ringde inte, vilket ledde till att jag vaknade klockan 9.13 i ren panik. Ringer min arbetskamrat Evelina och har panik på rösten. Evelina själv skrattar bara, hon brukar göra det när det går dåligt för mig. Det kan ni nog ha sett på facebook. När jag skriver en statusuppdatering om exempelvis att jag ramlat in i en buske med cykeln, sagt något konstigt osvosv så kan man sätta sitt högra finger på att hon är där och gillar händelsen. Men hon är fin, min vän. och duktig som tusan är hon också. Körkort klirrat för henne, den jäveln. Fy tusan så duktig hon är! Hon kommer tillbaka till jobbet strax efter 9, och håller upp ett bevis på att hon klarat teorin, uppkörningen väntade och den klarade hon galant den med.

Nu ska jag fortsätta samtala med mina vänner på den nya, lite sämre facebook-chatten. Imorgon kan det vara så att vi bär av till Oxelösund och leker på Boda Borg. Har själv aldrig vart där, så det skulle vara riktigt kul att få prova på det. Har dock vart ett antal gånger på Arosfortet som ligger i Västerås. Men jag förväntar mig att banorna i Oxelösund är av en annan sort, andra typer av banor.

helg, kära, efterlängtade helg

jag ba jobbar

halloj!

känner verkligen att jag har så mycket att skriva. att, som stor kändisbloggare, verkligen lyckas. jag uppdaterar så ofta. det är ju bara galet. faaaast

idag jobbade jag för första gången, i hela mitt liv! gick upp klockan 05.30, då inte ens tuppen har hunnit gala. väckte pappsen som han ville, och vi åt frukost tillsammans. halv 7 tog jag min bike och trampade iväg på vägarna i sisådär 20 minuter tills jag var framme på min arbetsplats tre veckor framöver, ASSA.

mötte upp evelina där, som kommer vara min trogna kollega i tre veckor. vi sa idag att vi inte kan prata så mycket som vi gjort, känns som vi redan pratat om allt mellan himmel och jord. buuuut, thats always nice.

dagen gick snabbare än förväntat. väga små plattor, lägga i påsar, sätta på lapp och lägga i kartong. klart. så såg min arbetsdag ut.

kom hem vid halv 5. pluggade lite matte, men somnade strax efter det i soffan. fysatan vad trött man blir efter en arbetsdag, liksom skoldagar. vaknade 7, lagade mat, gjorde matlåda, kollade på arga snickaren, och här sitter jag nu. i mitt rum, helt ensam och hör en ambulans eller liknande tjuta från teveapparaten.

usch, hatar att vara hemma själv. känns så tomt, tråkigt, och dystert på något sätt. även fast jag ofta sätter mig i mitt rum och kollar tv eller sitter vid datan när familjen är hemma, så känns det ändå som en trygghet att veta att de ändå är i närheten.

tror verkligen att jag kommer förändras lite som person denna vecka. jag kommer nog verkligen känna mig som en RIKTIG vuxen. gå upp tidigt för att jobba, cykla till och från jobbet, komma hem, laga mat, fixa matlåda och gå och lägga mig. känns ändå ganska coolt liksom, att ja ba ställer mig vid spisen o ba tar fram lite köttbullar och ba steker de och ba kokar makaroner. asso shit, värsta svårt. ironi på hög nivå.

nu ska jag banne mig kolla på real housewifes och äta ett äpple. fett nyttig?

hööörs hehehehejdoooo


en bild jag tog på öland med mitt nya objektiv. looooveiiiiit

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0