jag ær en jente i norge

hej ni svenska!

ååh, jag har så otroligt mycket att berætta. det ær sjukt!

først vill jag bara sæga att jag har det toppen, helt awesome!

i måndags nær vi kom hit træffade vi de norska vid något stælle. nær vi såg de efter 12 timmars bussresa skrek alla i bussen. jag var super nervøs och ville næstan børja gråta. usch! mari træffar jag, skakar hand, och går mot bilen dær hennes syster ida væntar. vi åker hem till  henne, dær jag træffar hennes mamma. hon kunde lite svenska før hon bodde tydligen hær som liten. men hon kunde bara något svenskt "riktigt" ord.

hon bjød på macka som kvællsmat. sen kom hennes pappa hem. han trodde først att jag var en klasskompis till henne, men så var det inte. nær hon sa att jag var deb svenska utbytesgrejen børjade han skratta och skæmdes en aning. han børjhade prata om den nya anlæggningen før idrott som ska komma till arendal. det visades att hennes pappa var arkitekt och hjælper till me det.

på kvællen drog alla, både svenskar och norskar, till ett stælle, peppes pizza hette det. dær fikade vi. mari bjød mig och vi drog vid 10. nær vi kom hem ville jag sova. var så trøtt så det gjorde vi. efter 12 timmars buss blir man trøtt kan jag sæga!

i går (tisdag) var vi i skolan. klockan 8.30 børjar de skolan. sjukt! och herregud, vilka backar! kommer få værsta benmusklerna! och trapporna i skolan. herregud. øverallt. 5 våningar!!! super ovanligt jæmført med rekarne dær det inte ær några trappor alls! efter skolan trog jag och mari till "byn" som man sæger på norska. alltså stan. dær træffade vi hennes kompis, något på Y. vi fikade på "cafe victor". jag drack en is mocca, som de båda rekomenderade. jag har aldrig tyckt om kaffe, men det var gott! faktiskt. mums! drog hem vid 5, då fick vi skynda oss før om en kvart skulle det børja droppa in folk. lockade håret, sminkade mig och bytte om. det skulle komma 11 fina jenter hit. sara, maria, emma och frida kom hit av de svenska, och "deras" norskar. vi spelade spel och sedan kom en taxi och hæmtade oss vid 7. då skulle vi på fest till en lokal i en skola på landet. taxin betalade norskarna, haha, toppen!

var as kul dær inne. mycket dans och prat med alla. både gutter och jenter. åkte hem vid 12 med emma och hennes norsk och min norsk. emmas norsks syster hæmtade. nær vi kom hem slocknade vi direkt efter att vi borstat tænderna och tvættat av smink.

idag, onsdag. gick upp 7, duschade och åt frukost. blev skjutsade av maris mamma. skønt. bvackarna igen. høhø. var en nork/svensk lektion. kan berætta mer detaljerat senare. efter skolan drog vi, jag mari och hennes væn på Y till byn och fikade på samma stælle som i tisdags. idag blev det en varm choklad. det var lite kallare idag, fast solen lyste. blåste något ordeltligt imellen åt, så blev kallt. igår var det dæremot sommar! så skønt!

nu sitter jag, Y och mari hos mari och har precis lagat pizza. nu kom henens pappa også. men gud! jag har børjat tænka på norska...

ikvæll blir det att dra till saras nosk med de som var hær igår. blir en lugn kvæll med filmmys. toppen!

nu sk jag dra. skriver senare. imorgon blir det att dra till... någonstans och spela fotboll. landskamp. på fredag ær det oslo och sedan hemfærd.

skriver jag inte mer, skriver jag nær jag kommer hem, till sverige.

puss!

bilder kommer nær jag kommer hem, aaha :)

puss på er mina vænner. och puss på er min familj, speciellt mammasen min, som jag tror læser det hær ;)


ælskar dig!
hælsa familjen =)


Kommentarer
Mamsen

Min söta fina underbara älskling!! Sjlvklart läser jag din blogg. Jättekul att läsa att du har det toppen! Längtar tills att få höra mer och se dina bilder. Pussar i massor till världens finaste dotter!!!

2011-03-31 @ 13:06:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0