NYC 1-2/6-13

What a night, är nog den enda frasen som kan beskriva helgen i nyc med mina gullegrisar. Krångligare, fantastiskare, roligare, tråkigare, mystiska, partykväll får man nog leta länge efter.
 
Hela dagen börjar med att Katharina glömmer att hämta upp mig. Jag som bara bor några minuter ifrån henne, skulle hon alltså hämta först, men glömmer. Så messar henne och frågar vart hon är, och då är hon redan hos Julie som bor ca 15 minter bort. När de äntligen är tillbaka till mig, förstår vi alla att vi inte kommer hinna med bussen, vilket vi inte heller gjorde. Vi kollar efter ny busstid, men den går inte förrän 2, vilket är 5 timmar frammåt. Vi bestämmer oss då för att ta en subway till southstation i Boston, för att ta en buss därifrån. Som tur var gick det en buss bara 30 minuter senare, men det tråkiga var att vi var tvugna att betala yttligare 25 dollar, utövver de 40 vi redan betalat... Well, nu var vi iallafall påväg.
 
5-6 timmar senare stannar bussen i NY. Men inte i smeten som vi skulle ha hamnat i, utan i chinatown. Great... Nu var vi långt ifrån vart vi skulle vara, så var tvugnen att gå i världens hetta, med våra tugna väskor, för att ta en subway till färjan vi skulle ta ut till snubben på CS jag snackat med. 
 
Vi kommer iallafall på färjan, och 20 minuter senare är vi på ön "staten island", där CS killen hämtar upp oss. Jag som inte hade några partyskor frågar honom om han vet något mall eller liknande i närheten, och han är snäll som tar oss till en butik på direkten. Jag och Dorie hittar ett par likadana sandaletter. Jag ett par svarta och hon ett par persika. Efter det åker vi vidare till affären där det handlas lite mat och dricka. 
 
När vi kommer till honom är det bara att börja göra sig i ordning, så klockan är närmare 8. Han bodde i en jätteliten villa, som var mörk och hur varm som helst. Han hade nämligen inga lampor och ingen fläkt? Så alla fick sitta vid ena lampan han hade i sitt lilla vardagrum med min spegel som jag hade i mitt puder, så frågan är ju hur man såg ut egentligen haha.  

Tyvärr så mådde Dorie så dåligt att hon inte kunde hänga med ut, vilket var supertrist, då det egentligen var för henne skull vi hade åkt till nyc, för att hon skulle ta farväl av Olivia. Hon valde iallafall att stanna hemma, vilket vi alla respekterar henne för. 

Jag, Julie, Alise och CS killen gick längs vattnet påväg till färjan som skulle ta oss ut till clubbarna. Denna kille som jag hade hittat, var nämligen en föredetta promoter, så han kände massor av folk, så han sa att det inte skulle bli några problem för oss att komma in. I bilen tidigare på dagen, var det en låt med RIhanna som spelades, och då kläckde jag ut mig att jag sett henne live. Då berättade han att han har festat med henne bland annat, och även Madonna. Lite häftigt! 
 
När vi kommer till nyc, så går vi mot någon klubb, där alla kommer in, förutom jag. Såklart... De två promotrarna vi kom dit med, sa att jag skulle komma in senare, då någon annan kille skulle komma, så jag väntade, väntade och väntade. Tror jag stod ute i ca 1.5 timme, vilket ändå gick ganska snabbt, då jag hade annat folk där utanför att prata med, och massor av häftiga buildings att kolla på. Men sedan fick jag nog. Tårarna kom, jag blev arg och besviken, då det var jag som hade hittat boende, och jag som hade gjort så att vi kunde festa över huvudtaget, men så kommer inte jag in. Messade till Dorie som låg hemma att jag inte kom in, och att jag funderade på att ta en cab tillbaka, för var verkligen inte alls sugen på fest längre. Hon sa att jag inte skulle dra hem själv, vilket faktiskt inte är en bra ide när man är i en storstad sådär. Jag väntade på att CS killen skulle komma ut, och sedan satte han mig i en cab tillsammans med han själv, och vi drog till något annat ställe, där jag kom in utan ett ens behöva visa leg. Han hade fixat vip-bort, så satte oss och började dricka på en gång. Var fortfarande lite nere då jag var själv där med honom, då tjejerna fortfarande var på det andra stället. Men efter kanske 20 min kom de också dit, och då blev det betydligt mycket roligare. 
 
Jag träffade även på några kineser som följde efter mig vart jag än gick, och som bjöd på drinkar, vilket var generöst dock! Haha. 
 
Julie ville röka, så jag följde med henne upp. Då kommer två killar fram och börjar prata med oss, och frågar vart vi är ifrån, vad vi gör här osvosv. Sedan kommer även Alisa upp, och killarna frågar om vi har lust att följa med till ett annat ställe och dansa, och det säger vi ja till. Så vi går ut från klubben utan att säga något till CS killen... Tjejerna och ena killen tar en cab tillsammans och sedan tar jag och den andra killen en, då alla inte fick plats i en och samma. Klockan var runt 5, och han sa att han inte var så sugen på att gå ut, så istället för att följa med de andra till stället, åker vi hem till killarnas lägenhet. Ett jättemysigt ställe på upper east side i manhattan. Killarna pluggade tydligen till läkare i ny, så de lär ha haft pengar... haha. Lite senare kommer även de andra tjejerna och killen hem, och sedan somnar vi där. 
 
Klockan 6 på morgonen, vaknar jag av att min tele ringer. Det var Dorie som var oroliga över vart vi var. Jag som var helt yrvaken visste knappt det själv. Jag sprang ut från rummet jag sov i och letade efter de andra. Som tur var var alla andra tjejerna där också. Utan att riktigt säga hejdå till killarna, sprang vi iväg i kletigt smink, ruffsigt hår, festkläder och barfota med klackarna i händerna. Vi hade ingen aning om vart vi var, och vart vi kom ifrån. Vi började gå längst gatan, och frågade en gubbe som var ute på sin morgonpromenad om hur man kom till en subway. Det var då en bil med massor av killar började följa efter oss. En kille hoppar ut från bilen och börjar sjunga för oss? Haha. Vi alla blev nog dock lite rädda. Jag trodde iallfall att de skulle plocka in oss i deras bil eller något, men som tur var var det en polisbil med poliser i runt hörnet, som sa till killarna och de försvann, för ett tag. Sedan kom de tillbaka, och åkte sakta efter oss på gatan. Som tur var såg vi då subwayen så de försvann!
 
När vi gick på subwayen upptäckte vi hur långt borta från vart vi startade. Vi hade nästan hamlat i Harlem, vilket nästan var en timme bort med subway? Haha. Var skönt att sitta ner iallafall i en sval sub. Människorna kollade dock en aning konstigt på oss, men, det förstår jag. Halvbakis med gårdagens kläder och liknande, kan man inte ha sett allt för vacker ut! 

Vi kommer iallafall tillslut fram till ferryn, men måste då vänta i över en timme, då inte den går så ofta på morgonen, så var ännu mer väntan. När den äntligen kom satte vi oss ute på däck och njöt i solen. Sedan var det bara att gå av och gå till CS snubben. Vägen var verkligenm mycket längre bakis än var den var dagen innan när man hade druckit ett och annat. 
 
När vi kommer dit var iallafall han astjurig, och slängde nästan ut oss på en gång. Så var bara att byta kläder, tvätta av sig sminket och dra iväg. 
 
Vi satte oss nere vid vattnet i skuggan att bra tag och såg ut som hemlösa. Haha. Min näsa rann även som tusan, och mina ögon var röda som jag vet inte vad, så kan inte ha sett vacker ut för fem öre. 

Tar iallafall lite kort, och bestämmer oss sedan för att ta ferryn tillbaka till city och njuta där.
 
Var verkligen stekhett i nyc. Det bokstavligen rann om oss och på det släpade vi omkring på våra astunga väskor. Vi satte oss på Olive garden och åt lunch, vilket var gott. Dock åt ingen av oss mycket, då det var för varmt för att äta. Det gick helt enkelt inte ner.  

Tanken var att vi denna dag skulle gå till Central park och bara slappa, men vi var allt för trötta, så vi bestämde oss för att gå mot busstationen och kolla om vi kunde ta en tidigare buss med våra biljetter. Det gick, men vi var tvugna att vänta och kolla så att vi fick plats. Och äntligen hade vi lite tur med oss, vi fick plats! 

Nu var vi äntligen påväg hem från en galen helg i nyc. Bussresan tog ca 5-6 timmar hem också. Jag sov nästan hela vägen vilket var skönt, så jag tänkte inte på hur lång tid det tog. 

När vi stannade var vi tvugna att ta en line till boston, där vår snälla vän Isabella skulle hämta oss, som var i Boston. Så vi möter upp henne i boston, och sedan kör hon hem oss. Hon bor även i Essex som jag, så hon släppte av mig sist av alla. 
 
Var en jättetrevlig helg, fast med kanske för mycket otur i det hela. Som tur var löste sig dock allt. Är så glad över att jag fått så fina vänner här, och att jag har möjligheten att göra så mycket här borta. Att gå ut i nyc är ju trots allt inte riktigt som att gå ut på Villa i Eskilstuna.... ;) 
 

On our way. Julie and Dorie




Gravestones


Beautiful view


Statue of liberty


Me and Dorie 


Dorie and Julie 












Alisa




Julie, Alise and Me


Julie


Me


Amazing NYC


Julie, Alisa and Me


Partygirls




Världens rödaste öga






















Chilling place






Fantastic 4















Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0