Travel month in California

Den 14e Maj åkte jag till andra sidan USA för att resa runt i Californien. Jag startade hela resan på egna ben, och flög till Santa Barbara för att träffa upp min vän från Eskilstuna, Sverige, Anton, som nu pluggar i Santa Barbara. Snäll som han och hans roomies var fick jag bo hemma hos dem. Stannade där i 5 nätter och sedan kom min svenska kompis Sanna från Boston också dit för en natt. Vad vi hann med i Santa Barbara var galna fester varje dag/kväll och sol och bad. Hade en toppen tid i SB! 


SB - At the beach


SB - Me and Sanna


SB - You wanna be on top


SB - Beach pic


SB - Some wood


SB - Peace in bikinis


SB - Peace in shorts


SB - Run for your life


SB - Beach


SB - Beach


SB - Pose


SB - Smile


SB - At night


SB - Burgers at the beach


SB - Anton is chillin

SB - Im chillin

SB - We are chillin
 
SB - Beerpong

SB - Drinks

SB - Girls


SB - Parteyy

SB - American challenge
 
SB - The crew

SB - A guy

SB - Two guys

SB - He's tired

SB - Party people

SB - Party

SB - Kiss

SB - Mirror mirror on the wall

SB - Pretend fight

SB - Thai at the beach

SB - Beach

SB - Beach

SB - Ocean

SB - Palm trees

SB - NIght walk

SB - Making the streets dangerous

SB - Breakfast at the beach

SB - Beach

SB - American challenge

SB - At Santa Barbara College

SB - Santa Barbara College

SB - Awesome tree

Efter några dagar för mig i Santa Barbara och en natt för Sanna var det dags att ta nattbussen till San Francisco. Efter 9 timmar på en buss var man lite seg, så vi drog till ett ställe där de gjorde kanske Amerikas godaste hamburgare. Satte oss i en fin park och njöt sedan bara av att vara i kanske den vackraste staden i hela Usa. San Francisco gör det bra, bästa burgarna och finaste staden. 

Vi tog två guidade bussturer, som gick till Golden Gate Bridge, och den andra till Golden Gate Park. Var inte riktigt värd pengarna, men nu har man sett det iallafall. Jag ville väldigt gärna se Alcatraz och Red Wood träd också, men att ta sig till träden var en svår process och Alcatraz var slutsålt. Otur. Men med tanke på den vackra staden, så skulle jag inte tveka på att komma tillbaka. 

På kvällen första dagen mötte vi sedan upp min vän Janni och hennes vän Katie för middag. Var väldigt kul att se henne igen. Saknar henne!! Vi möttes sedan upp nästa dag på kvällen för ett farväl slänge. Mer som ett "ses senare", då vi MÅSTE ses i Sverige när du är tillbaka! 

Shoppade även en hel del i San Francisco. Var bara att passa på! 


SF - Streets


SF - Street


SF - Best burgers


SF - Buildings


SF - Park


SF - Huge buildings


SF - Nice park


SF - Sanna and me


SF - Cable cars

SF - Cool house
 

SF - Street


SF - Cables


SF - Street


SF - On our way to the top


SF - Sanna and me


SF - Pose at the street


SF - And again


SF - And again


SF - And again


SF - View of Alcatraz


SF - We did it!


SF - Lovely view


SF - Pretty houses


SF - Green


SF - Awesome view


SF - Pose


SF - Alcatraz


SF - At the harbor


SF - Harbor


SF - Harbor


SF - Fishermans Wharf


SF - Free as a bird


SF - Alcatraz


SF - Pier 39


SF - At the pier


SF - Pier 39


SF - Cute little place


SF - Lonely bird


SF - Katie and Janni


SF - Sanna and me at the tour bus


SF - At Golden Gate Bridge


SF - Golden Gate Bridge


SF - It was so windy


SF - The hair was always in my face


SF - The best pic we got, and its not even good...


SF - Golden Gate Bridge


SF - View


SF - Sat downstairs on our way back from the bridge. It was too cold at the top


SF - Golden Gate Park. Statues was hiding...


SF - Golden Gate Park


SF - Golden Gate Park

SF - View from the bus over San Francisco

SF - Mirror pic

SF - View

SF - Sanna and me

SF - Best ice cream at the harbor

SF - Had breakfast at a real 50th place. So cool!

SF - Breakfast

SF - Breakfast

SF - Sanna and the breakfast

SF - Breakfast

SF - Breakfast

SF - Breakfast

SF - So cool

SF - Golden Gate Bridge

SF - At the bus

SF - Chillin at the steps


Vårt sista stopp var i Los Angeles. Vi tog en nattbuss och var framme tidigt nog för frukost. Med tanke på att vi bodde på ett Hostel på Walk Of Fame, tog vi oss till ett Starbucks bara 5 minuter ifrån. Vi gick omkring på Walk Of Fame och kollade på alla okända namn, pratade med flertal Guid människor. Med tanke på våran bad luck från SF med guidade turer, ville vi egentligen inte ta någon, men vi hittade en som lät bra för ett bra pris, så vi satte oss på en buss efter många om och men. Turen var inte så bra som vi tänkte oss, såklart. Vad turen hade att erbjuda var att se Hollywood skylten, Kändis hem och Rodeo drive och lite till. Det lät bra, men så fort man satte sig på bussen var den inte alls det. Vi hade endast 5 minuter att ta kort med Hollywood skylden, som dessutom var så långt bort att man knappt kunde se den. När dessa 5 minuter var klara var det dags att åka runt och kolla på kändishem i en timma. Jag som inte ens kan något om kändisar och är inte ens intresserad, somnade.. Sanna väckte mig när vi åkte in på Rodeo drive, som är en dyr shoppinggata. Vi såg även Beverly Hills, men mer än så var det inte riktigt. När turen var slut, gick vi tillbaka till Hostelet då vi äntligen fick checka in. Fixade med våra saker, gjorde oss lite i ordning och gick runt på gatorna. 

Varje kväll var det något evenimang på hostelet, vilket var kul. Påminde väldigt mycket om Hostelet i Miami. Det var beerpong tävlingar och annat kul. Träffade mycket kul folk varje kväll. 

En dag bestämde vi oss för att åka in till Venice Beach som ligger i Santa Monica. Det tog oss över två timmar med tåg, buss, tunnelbana och gång att komma dit, men det var det värt. Vädret vid vattnet är alltid fint, det hade Sanna rätt i. Vi gick till ett ställe och besällde mackor, dricka och pommes och lade oss på stranden och åt våran mat. Vi båda somnade i solen, vilket var otroligt skönt. Det var ett sådant underbart bra väder, då det blåser, så man inte känner hur varmt det faktiskt är, så att det är lätt att vara i solen. Det är dock vädligt farligt, då man tror att man inte behöver smörja in sig, men det gjorde vi ändå. Duktiga flickor! Vid 4 åkte vi hem igen, då det tog över 2 timmar att åka tillbaka också. Vi duschade och gjorde oss i ordning för att igen festa på hostelet. Det blev dock inte som väntat då dagens scheduale för hostelet var att gå ut till någon klubb, och jag och Sanna har ju inga ID så var lika bra att stanna på hostelet. Efter lite dricka tog vi oss ut på en promenad på Walk of Fame. När vi gått där ett tag tänkte vi gå tillbaka och sova, då ingenting ändå hände då en skum kille kommer fram till oss. Säger konstiga saker och blir bara allmänt obehaglig. Han pussar oss på halsen och jag tar tag i Sanna och går därifrån, men han följer efter oss. Som tur var var det en vakt där som såg alltihop som såg till att han inte kom längre. Så jäkla läskigt!! 

När vi kom tillbaka till Hostelet blev vi erbjudna en varsin shot, så vi stannade kvar där nere. Det visade sig att inte alla skulle ut, så vi stannade där nere med roliga människor och kvällen blev längre än vi trott. Gick upp vid 5.30 på morgonen. 

Dagen efter, som var vår sista dag i LA, tog jag och Sanna oss in till Shopping detrict, som vi trodde skulle vara fina gator med bra shopping. Fel. Vi hade hamnat i något slumområde, med bara fattiga människor och "turkbutiker". Vi blev ju inte midre rädda av att vi hörde ett skott gå av. Sanna fick ett sms från några killar vi träffade dagen innan som skulle till Universal studios och frågade ifall vi ville hänga med. Ja, det ville vi. Inte ville vi vara kvar på detta ställe längre! Hand i hand och med raska steg tog vi oss tillbaka till Union Station, åt lunch och blev sedan upphämtade av de som hade bil. 

Var en kul dag på Universal studios. Man har hört så mycket om det, så det känns ballt att man själv har vart där nu. Stället var coolt, och en attraktion som var den absolut coolaste, stod vi i kö till i 2 timmar. Men det var lätt värt det!! Man fick 3D glasögon och fick sätta sig i en "bil". Man var i Tranformers världen, och det kändes verkligen som att det var på riktigt. Vanligtvis är inte 3D glasögon bra alls, men detta var verkligen på riktigt. Var det ballaste jag någonsin gjort!! I Karusellväg! 

Efter en inte så jättelång dag på Universal var vi tillbaka på Hostelet och gjorde oss i ordnig för kvällen vi väntat på. Vi skulle få gå ut och festa på den enda underage klubben de har i LA. När kvällen sedan kom, visade det sig att kön var så lång att vi säkert inte ens hade kunnat komma in. Vi gick då tillbaka till Hostelet och hade det kul där. Med tanke på att vi skulle åka hem tidigt på morgonen på söndagen, gick vi aldrig och lade oss på lördagsnatten. Vi som hade planerat att ta tunnelbana till Union station och därifrån ta en buss till flygplatsen, funkade inte, då det inte gick några tunnelbanor eller bussar så tidigt... Vi fick därför ta en taxi, som skulle ha kostat 50 dollar, som nu kostade 75... Inga glada miner... Min telefon som också hade dött, blev jag orolig om jag skulle kunna hitta min flygbiljett, då jag inte hade mina biljetter utskrivna. Allt löste sig iallafall och Sanna lyckades starta min telefon. Som gräddet på moset gick även min väska sönder i sista sekund, men det löste sig också. Det spelar alltså ingen roll om man har allt planerat eller om allt kommer i sista sekund, det ska alltid bli krångel på något vis. 

Flygresan tillbaka till iallafall bra. Vi båda sov nästan hela vägen tillbaka. Lika bra var väl det, då vi inte ens hade platser brevvid varandra så fanns inte så mycket mer att göra. 

När vi landat var Tom där och hämtade upp oss. Han skjutsade Sanna till Subwayen, och jag var tvungen att ta farväl av Sanna. Var otroligt jobbigt, och tårar kom från båda håll. Det är så sjukt var nära man kommer människor på så kort tid. Trots att det är några månader tills Sanna åker hem till Sverige igen, vet jag att vi kommer ses när hon väl är hemma. Min fina vän! 

Jag åkte med Tom hem, där han hade grillfest för Memorial Day. Mer om det i nästa inlägg! 

MIn Resemånad var toppen, och jag är sååå glad över att ha världens bästa vänner. Jag är så grymt lyckligt lottad som har fått möjlighet till allt jag gjort och fått uppleva. Ingen är lyckligare än mig! 

LA - Hollywood sign


LA - Me and the Hollywood sign


LA - Palm trees at Rodeo drive


LA - The worlds most expencive car


LA - Hollywood sign from the outsida mall at Walk of Fame


LA - Outside mall


LA - Sanna and me at the mall with the Hollywood sign in the back


SM - Venice Beach at Santa Monica


SM - Venice Beach at Santa Monica


SM - Venice Beach at Santa Monica


SM - Sanna and me at Venice Beach


SM - Venice Beach at Santa Monica

SM - Venice Beach at Santa Monica
 

LA - Walk of Fame in Hollywood


LA - Walk of Fame


LA - Walk of fame


LA - Trying some lipstick at Sephora


LA - Happy at Sephora


LA - Sephora


LA - At our hostel


LA - Shower


LA - Party pic


LA - We can just run them "blue" lights


LA - Party


LA - Party


LA - Party


LA - Beerpong


LA - On our way to Venice beach


SM - Venice beach


SM - Venice Beach


SM - Venice Beach


LA - We can just run them red lights


LA - Happy Sanna


LA - Tounge


LA - In the slum at shopping district


LA - On our way to Union station


LA - Walk


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios and Jurastic Park


LA - Universal Studios. People said we looked like twins all the time. I can now see the similarity


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios


LA - Universal Studios. The crew

LA - Universal Studios
 

LA - Universal Studios. Simpsons

LA - Me, Danish guy and Sanna


Kommentarer
Mamma

<3

2014-06-04 @ 20:07:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Johanna Granlund

Ett livs äventyr

RSS 2.0